#WERUNNYC2014: Marathon Bootcamp

 photo RecentlyUpdated181-1.jpg

Nog 32 dagen tot de New York Marathon, nog 28 dagen totdat ik in het vliegtuig stap richting New York. Dingen beginnen serieus te worden. Heel erg serieus. Sinds afgelopen maandag ben ik in Marathon-bootcamp.

Maandag
Na een drukke dag in Roosendaal ben ik super moe, maar dit is mijn eerste dag van ‘Marathon-bootcamp’ ik mag nu niet meteen verzaken. Dus doe ik de Nike Training Club Ab-Burner, mijn favoriete buikspier work-out. Het is ZO zwaar, stiekem heb ik afgelopen week geen enkele keer de work-out gedaan en dat voel ik nu weer. De plank van 30 seconden lijkt wel 3 minuten te duren.

Dinsdag
Ook dinsdag doe ik weer de Ab Burner en het gaat al een stukje makkelijker. Voordat ik de Ab-work-out doe loop ik eerst een snelle 6K in het donker. Heerlijk, ik heb helemaal niet het gevoel dat ik snel ga, maar dat ga ik wel. Ik loop met een gemiddelde pace van 4’53. Lekker!

Woensdag
’s Ochtends heb ik een afspraak met mijn fysio en die vertelt me dat mijn bekken nog prachtig recht staan. Mooi! Ik praat over mijn trainingsschema en hij heeft wat suggesties om het aan te passen, ik kan me er wel in vinden en gooi mijn schema een klein beetje op de schop. Aller eerst loop ik zondag geen 30 kilometer, maar 32,5. Daarna loop ik nog 2x 35 kilometer. Doordeweeks doe ik dan een shake-out run en een tempoloop. Ok, gaat goed komen. ’s Avonds doe ik nog een keer de Ab Burner.

Donderdag
Mijn nieuwe schema gaat voor mij pas zondag in als ik de lange duurloop doe, vandaag mag ik nog een 10 kilometer door de duinen lopen met zoveel mogelijk heuvels. Het is niet de bedoeling dat ik hard ga, maar dat ga ik per ongeluk toch. Ik loop onder de 50 minuten. Ook donderdagavond doe ik weer de Ab Burner inmiddels voelt die 30 seconden gewoon weer als 30 seconden. Ik ben benieuwd hoe ‘makkelijk’ die 15 minuten over vier weken zijn.

Vrijdag
Eén van de regels van mijn marathon-bootcamp is dat ik geen alcohol mag drinken de komende weken. Ik heb het vrijdagavond wel moeilijk als mijn moeder aan de wijn zit en mijn vader een biertje drinkt. Gelukkig hebben ook zij het beste met me voor en verbieden ze me iets te drinken. Heel blij mee, want als ze het aangeboden hadden weet ik niet of ik me wel zo netjes had gedragen. Afgelopen zomer heb ik meer alcohol gedronken dan normaal, er was gewoon altijd wel een reden voor een lekker glas wijn of een Aperol. Ik ben geen alcoholist, maar het is wel even lastig om ineens alles te laten staan. Ik vermoed dan ook dat ik komende weken heus nog wel af en toe een glaasje zal drinken, maar niet meer dan dat. Als ik ’s avonds thuis kom doe ik weer de Ab Burner. Misschien wordt het tijd om weer eens de Hollywood Ab Blast van NTC te proberen, maar die is ZO moeilijk. Ik houd het voorlopig nog wel even bij de Ab Burner. [Edit: jullie eh… zullen vast wel gezien hebben dat ik deze week een paar keer champagne gedronken heb, maar halloooo ik had gewoon wat te vieren! Dat is anders, toch?]

Zaterdag
Ik lig de hele dag in bed met migraine, geen work-out, alleen maar slapen. Maar slapen schijnt ook best een goede work-out te zijn.

Zondag
Tijd voor mijn lange duurloop. Om kwart voor negen sta ik buiten, drie uur later ben ik thuis en heb ik 32,5 kilometer gelopen. Het was niet makkelijk, maar ook niet afschuwelijk. De laatste kilometers waren best wel zwaar, maar toen ik nog geen vijf minuten binnen was verheugde ik me alweer op de 35 kilometer die ik volgende week zondag loop. Zo gaan die dingen. De vermoeidheid viel reuze mee, ik zei toch dat een hele dag slapen ook een work-out is, haha. Ik heb me de hele dag nog productief gemaakt en wist er ’s avonds zelfs nog een kwartiertje buikspieroefeningen uit te persen.

Liefs,
Annemerel

Delen:

20 Reacties

 1. oktober 1, 2014 / 17:13

  Het is zooo dichtbij! Ik ben nu ook serieuzer bezig met mijn core. Dat het al over een maand is kan ik nog niet helemaal bevatten. Spanennd!!

 2. oktober 1, 2014 / 17:23

  Drie uur hardlopen??? Mijn god… Over een maand. Jeetje wat gaat het hard!

 3. oktober 1, 2014 / 17:37

  Goed bezig geweest zeg :) Het komt echt al heel dichtbij, NY! Succes nog de komende weken met je trainingen :)

 4. oktober 1, 2014 / 17:45

  Lekker bezig!!

 5. Alissa
  oktober 1, 2014 / 17:52

  Goed bezig!!

 6. oktober 1, 2014 / 18:40

  Uiteraard wat bubbels in BC! DUH!

  Spannend hoor en heel leuk hoe je ons “meeneemt” naar New York!

 7. oktober 1, 2014 / 19:44

  Volgens mij gaat het helemaal goed met je voorbereiding. Wat meer champagne deze week zal daar vast geen verandering in brengen. Veel succes nog de komende weken. Ik waag me deze week ook aan de buikspieroefeningen van Nike. Ben benieuwd of het effect gaat hebben.

 8. oktober 1, 2014 / 20:26

  Sodeknetters, 3 uur hardlopen voor je lol. Respect!

 9. oktober 1, 2014 / 20:37

  wauw. En ik ben al blij dat ik bijna 2 kilometer kan muahahaha

 10. oktober 1, 2014 / 20:49

  Jezus, wat een schema! Ik vind het echt echt écht heel knap! En dan ook nog eens die Ab Burner er bij.. pfoe.

 11. Melanie
  oktober 1, 2014 / 21:20

  Lijkt op mijn eigen maand augustus, zwaarste maand in de marathon voorbereiding. Iedere dag 2x de Hollywood Ab Blast.
  Vanaf maandag mag ik die weer gaan doen, ik mis ‘m ;-)

 12. oktober 1, 2014 / 21:39

  Super bezig! Ook de abs goed op de rit nu :)

 13. oktober 1, 2014 / 22:27

  Zo leuk dat het dichterbij komt! Ik ben benieuwd naar al je avonturen dit jaar!

 14. Joyce de vetter
  oktober 2, 2014 / 11:16

  Deze blogs zijn zo leuk om te lezen! (Net als je andere blogs overigens). Heel leuk dat je ons weer meeneemt!

 15. oktober 2, 2014 / 11:43

  Het komt wel heel dichtbij nu, spannend!

 16. oktober 2, 2014 / 14:19

  Je gaat lekker, Annemerel! Weet jij eigenlijk of we je net als vorig jaar weer kunnen volgen tijdens de NY marathon? Was toen ook zo leuk!!!

  Enneh.. Die Ab Burner is heftig he? Haha.

  x

 17. oktober 2, 2014 / 14:22

  Je schema is echt killing, superleuk om te volgen!

 18. oktober 2, 2014 / 23:15

  Pfoeee spannend!!

 19. oktober 17, 2014 / 12:55

  Hey Annemerel!
  Een beetje een late reactie, maar ik loop een beetje achter met mijn blogs :)
  Ik vroeg me af wat je vindt van de nieuwe theorie die in een van de laatste Womens Health Magazines stond. Daar werd verteld dat het trainen met lange afstanden voor een marathon eigenlijk achterhaald is en een te grote belasting. Er was een schema waarmee je niet meer dan 14 km loopt en zo toch de marathon zou kunnen lopen.
  Ben benieuwd!