#WERUNNYC2014: No stress, or maybe a little…

 photo RecentlyUpdated130-1.jpg

Er ging bijna een hele week voorbij waarbij ik niet hardliep. Bijna inderdaad, want zondag ging ik maar liefst twee keer, op afraden van iedereen overigens, maar ik móest.

Niet hardlopen maakt me verschrikkelijk onrustig. Ik heb een gevoel in mijn buik waardoor ik continu het gevoel heb dat er ‘iets’ is. Wat er dan is? Ik kan niet rennen. Ja, hardlopen kan echt een verslaving zijn. Ik heb niet altijd last van deze verslaving, maar na een maand heel veel rennen is ineens niet meer kunnen rennen geen fijn gevoel. Daarnaast komt dat er op dit moment veel in mijn leven gebeurt, er verandert erg veel. Zowel privé (mijn eigen huisje) als zakelijk (nieuwe opdrachtgever). Het is allemaal leuk, maar ik word er niet rustiger van, sterker nog, ik word er super onrustig van. En wat doe ik normaal als ik onrustig ben? Dan ga ik rennen. Rennen en vaak ook eten. Maar nu ik niet ren kan ik ook niet ongegeneerd gaan eten want eh… 1. niet gezond 2. ik ren het er nu dus ook niet af.

Maar ik had voor afgelopen week dus een andere challenge, de buikspieren challenge. Ik moet helaas toegeven dat vijf keer me niet gelukt is, drie keer wel. Twee keer de Ab Burner, één keer tijdens de work-out van Nike in Amsterdam. Ik snap mezelf soms echt niet hoor, iedere keer als ik de Ab Burner gedaan heb denk ik nog een keer-nog een keer (insert Teletubbie-stemmetje), maar wanneer ik de volgende dag dan móet, doe ik het uiteindelijk toch niet. Zeer flauw. Het zijn maar vijftien minuten Annemerel, get it together.

Inmiddels heb ik wel een afspraak met de fysio op het programma staan, die staat voor morgenochtend, ik kon helaas niet eerder terecht. Nogmaals dank voor de aanrader Femke en Mama van Kim, de website ziet er in ieder geval veelbelovend uit.

Maar goed, hoe gaat het dan met mijn lies/heup. Begon ik deze blog niet met vertellen dat ik afgelopen zondag twee keer heb hardgelopen. Dat klopt, inderdaad.

Afgelopen zondag had ik een event van Nike waarbij ik vier kilometer moest rennen. Omdat er twee uur voor gepland stond dacht ik dat het niet zo zwaar zou worden, dat zou ik achteruit nog kunnen, op handen en voeten, op één been misschien zelfs wel. Maar goed, dat bleek achteraf toch niet zo te zijn aangezien we tussendoor ook twee NTC work-outs kregen. De eerste kilometer rennen voelde mijn heup/lies erg stijf, maar na de work-out die vooral gericht was op de benen voelde het al een stuk beter. Direct na het rennen voelde mijn heup weer wat stijf, alsof er iets vast zat. Maar… na een uur voelde ik helemaal niets meer en dat terwijl ik ’s ochtends (voor het rennen) nog last had met wandelen. Was dit het dan? Moest ik gewoon doorlopen en het ‘eruit’ lopen.

Ik besloot ’s avonds – terwijl me dit door iedereen werd afgeraden – deze theorie te testen. Ik weet het, ik weet het, WAAROM wacht ik niet gewoon nog twee dagen? Waarom moet ik nou gelijk weer rennen? Ik ben het helemaal met jullie eens en ik heb geen goede verklaring, ik was gewoon heel erg onrustig en ik wilde heel graag rennen. Dus dat deed ik. 11,5 kilometer om precies te zijn, op een voor mijn doen erg rustig tempo (5’55) en ik pauzeerde tussendoor bij de McDonalds voor een McKroket (jup, ook dat was misschien niet heel erg slim). Maar het enige probleem dat ik met rennen had was met mijn darmen. Na het rennen voelde mijn lies weer een beetje stijf, maar dat was een uurtje later ook weer verdwenen.

Deze week durf ik nog niet voluit te trainen, morgen eerst maar eens naar de fysio en kijken wat hij ervan zegt. Zaterdag heb ik eigenlijk een 10 kilometer wedstrijd die bij mij in de buurt gehouden wordt en van dezelfde organisatie als de CPC is. Die wil ik dus echt niet missen. Ik wilde eigenlijk op zoek naar een PR en een paar weken geleden was ik echt op weg naar dat PR, maar ik denk dat ik nu gewoon samen met mijn vader ga lopen die hoopt op een verbetering van zijn PR en dat ligt gelukkig net iets hoger dan mijn eigen PR!

Komt goed, ik heb nog 6,5 week.. SHIT NOG MAAR 6,5 WEEK?!

Liefs,
Annemerel

Delen:

26 Reacties

 1. september 17, 2014 / 17:05

  Hopelijk is het gewoon een goed teken dat je je lies nu niet meer zo erg voelt! Fijn dat je een morgen een afspraak bij de fysio hebt staan, die kan je vast snel weer op weg helpen.

 2. september 17, 2014 / 17:41

  Spannend! Ik hoop dat de fysio meer duidelijkheid kan geven. Pauzeren bij McDonalds tijdens het rennen zou ik overigens echt niet kunnen, ik krijg al steken / misselijkheid als ik een uur nadat ik heb gegeten ga rennen haha!

 3. september 17, 2014 / 17:48

  Thing become real! Ik ben zo zenuwachtig voor NYC!

 4. september 17, 2014 / 17:51

  things!

 5. september 17, 2014 / 17:57

  Blessures zijn zo vervelend, ik loop al twee maanden met een blessure en ik ben zwaar gefrustreerd.
  Hopelijk ben je er helemaal vanaf en kun je weer voluit trainen.

 6. september 17, 2014 / 17:58

  Hopelijk goed nieuws morgen! En ja, de tijd vliegt!

 7. Alissa
  september 17, 2014 / 17:58

  Hoop zo dat het snel over gaat met je lies. Zou zo zonde zijn van de goede training waar je tot nu toe mee bezig was

 8. september 17, 2014 / 18:07

  Nog 6,5 week, dat is echt nog wel even:). Spannend… maar komt vast helemaal goed. En in de tussentijd cross-training (zwemmen)?

 9. september 17, 2014 / 18:40

  Ben benieuwd wat de fysio ervan zegt! Hoop dat het niet te erg is en je met massage/rekken/oefeningen/rust er snel weer bovenop bent.

 10. september 17, 2014 / 18:43

  Tof, ik ren ook de Vredesloop zaterdag! Alleen mijn vader en ik rennen de 5 km in plaats van de 10. Wordt weer warm, dus lekker rustig aan doen :) Succes alvast, en NY komt ook wel goed denk ik!

 11. september 17, 2014 / 18:53

  Super herkenbaar dat onrustige gevoel. Alleen heb ik dat als ik niet sport in het algemeen. Heel veel succes, niks forceren! Je hebt echt een super goede basis conditie, anders kan je niet zo snel weer opbouwen!

 12. september 17, 2014 / 19:18

  Ik hoop dat de fysio met iets nuttigs komt voor je!

 13. Rosa
  september 17, 2014 / 20:03

  He! Ik loop ook de vredesloop! Alleen wel de 5km aangezien ik de volgende dag de dam tot dam loop voor pink ribbon.
  Leek me niet zo verstandig om dan ook nog eens een tien km te lopen zaterdag

 14. Laura
  september 17, 2014 / 20:16

  Jaa de vredesloop! Ik doe ook mee :) Helaas wel aan de 5km ipv de 10km vanwege een blessure..

 15. Julia
  september 17, 2014 / 20:28

  Ik hoop dat je snel van je blessure af bent! Het zou echt super jammer zijn als je er met de marathon nog steeds last van hebt :S Ik heb sinds twee weken een blessure aan mijn achillespees en nou kan ik aankomende zondag de Dam tot Damloop niet lopen :( Baal ik echt enorm van! En ik herken inderdaad dat onrustige gevoel! Ik wil rennen, maar het kan niet!

 16. Mams kim
  september 17, 2014 / 21:02

  Succes morgen meisje!!! Komt goed, hele kundige therapeut .xxx

 17. september 17, 2014 / 21:03

  Succes zaterdag!

 18. Renate
  september 17, 2014 / 21:12

  De Vredesloop is leuk, succes en have fun! Ennehm, heel raar is het niet dat je last krijgt van je darmen als je tijdens je run aan de McKroket gaat. ;-)

 19. Leanne
  september 17, 2014 / 22:05

  Ja ik ren de 10k zaterdag ook! Misschien zie ik je wel!

 20. september 17, 2014 / 22:16

  Komt volledig goed! Je bent nu al zo goed voorbereid.

 21. september 17, 2014 / 22:53

  Jij motiveert me echt om meer te gaan hardlopen. Ik haal nu de 5 km maar die 10 km moet ook wel echt kunnen. Morgen weer naar de sportschool.

 22. marleen
  september 17, 2014 / 23:21

  1 woord, 14 letters: krachttraining. (lichaamsgewicht) krachttraining. de ntc app verleent zich daar ook super goed voor, en dit maakt eigenlijk weer duidelijk hoe belangrijk een goede training is bij het hardlopen… je spiermassa is onderontwikkeld denk ik? ik hoop dat je fysio je goede oefeningen geeft om je been/heup/bilspieren te versterken.

 23. september 18, 2014 / 10:29

  *insert Roosvicée stemmetje*

  Komt wel goed, schatje.

 24. Bella
  september 18, 2014 / 10:57

  Ik hoop zo dat je morgen geruststellend nieuws krijgt, en duim heel erg voor jou voor NY!!