DIARY: #01

 photo Recently Updated376.jpg

Met dagelijkse vlogs zijn Snapshot Diaries een beetje overbodig geworden. Maar omdat ik weet dat jullie niet allemaal mijn videos bekijken en sommigen geschreven artikelen veel fijner vinden dan video’s, wilde ik de snapshot diaries er toch op de een of andere manier inhouden. Daarom bedacht ik dinsdag dat het misschien wel leuk was om weer eens een wekelijkse snapshot diary te doen. Ik bedacht dit dus pas dinsdagmiddag dus anderhalve dag heb ik geen foto’s van en ik zat vier dagen in Kitzbühel (waar later deze week uitgebreide fotoverslagen van komen), dus het is een beetje een raar begin, maar hé, kan het volgende week alleen maar beter worden, toch? So let’s go!

 photo Recently Updated361.jpg

Het is dinsdag rond het middaguur en ik zit nog steeds in mijn pyjama. Sinds ik wakker ben (kwart over zeven stond de wekker) weet ik al dat ik moet gaan hardlopen maar het lukt me gewoon niet. Maar ja als ik me ga douchen en aankleden dan ga ik sowieso niet meer naar buiten. Dus zit ik gewoon de hele dag in mijn pyjama. Is gelukkig wel een mooie pyjama.. al zeg ik het zelf. Mijn nieuwe van Love Stories. Badjas is een oude van Primark.

OH YES. Waarom ben ik niet eerder gegaan? Heb wel eens met betere weersomstandigheden gelopen, maar wat maakt het uit, ik heb toch weer tien kilometer in de benen.

 photo Recently Updated361.jpg

DONE!

Ik bestel eten bij Karsten & Kuiper. Een van mijn voornemens (zoals ieder jaar) was om beter voor mezelf te zorgen en dus meer tijd aan mijn eten te besteden. Is vandaag niet echt gelukt, maar bij Karsten & Kuiper kun je gelukkig wel heel gezonde maaltijden bestellen. Dit zijn gebakken aardappeltjes met Cavollonero (een koolsoort) en een stukjes zalm. Heerlijk.

 photo Recently Updated361.jpg

Woensdagochtend onderweg naar Amsterdam. Krijg om negen uur een leuke melding op mijn Apple Watch! Morgen vlieg ik naar Kitzbühel. Kan niet wachten.

Ik heb een breakfast meeting met mijn uitgever bij de Corner Bakery. Die heb je vast wel eens op Instagram voorbij zien komen. Vorige keer dat ik hier was had ik de Eggs Benedict (super lekker) maar vandaag had ik zin in pancakes. Ze waren overigens mega zoet, had ik kunnen weten toen ik AMERICAN pancakes bestelde. Past niet heel erg goed in mijn gezonde voornemensplan.

 photo Recently Updated361.jpg

Donderdagochtend zag ik de zon opkomen ergens boven Duitsland. Ik had de vlucht van kwart over zeven van Rotterdam richting Innsbruck. Lekker vroeg, maar…

Daardoor stond ik om elf uur al wel op mijn ski’s. Het was flink aan het sneeuwen en alles was super fotogeniek. Kreeg ook geen genoeg van het fotograferen van bomen.

 photo Recently Updated361.jpg

Warme chocolademelk met slagroom smaakt altijd extra goed na een dag skiën in de kou en sneeuw.

That’s a wrap on day one!

 photo Recently Updated361.jpg

De volgende ochtend is de lucht een klein beetje blauw, dit is het uitzicht vanaf onze hotelkamer. Dat is echt lekker wakker worden.

Vandaag gaan we niet skiën, maar sneeuwschoenwandelen. Vandaar dat ik vandaag geen helm maar een muts op mijn hoofd heb.

 photo Recently Updated361.jpg

De bomen waren wederom fotogeniek.

En zo liepen we dus de hele dag. Het ziet er misschien een beetje duf uit maar het is ontzettend leuk om te doen, omdat je op deze manier heel goed van de omgeving kunt genieten en makkelijker foto’s kunt maken.

 photo Recently Updated361.jpg

En het was er ook echt een hele mooie dag voor met al die sneeuw en blauwe lucht.

 photo Recently Updated361.jpg

Deze foto maakte ik omdat Marloes zei dat ik verbrand was… denk zelf dat het wel meeviel, heb twee keer factor 30 gesmeerd en met UV-sterkte 1 zou dat toch genoeg moeten zijn. Het was gelukkig loosalarm, hoofd was gewoon wat rood van de kou.

Die bomen.

 photo Recently Updated361.jpg

Aan het eind van de middag kregen we een stadstoer door het centrum. Het begon echt mega koud te worden. Zo koud dat ik me op een gegeven moment niet meer kon focussen op wat onze gids vertelde. Ik had geen thermo aan en de temperatuur was naar -18 gezakt.

De volgende ochtend waren onze ramen beslagen door het warm/koud verschil. Het was -21. ’s Nachts heb ik trouwens -24 gezien. Mijn hemel, zo koud. Maar tegen kou kun je je kleden.

 photo Recently Updated361.jpg

Tijd voor ontbijt. Het ontbijt in het hotel waar ik sliep (Sporthotel Reisch) is echt super uitgebreid. Ik ga iedere dag voor scrambled eggs met zalm en een croissant.

HAD IK AL GEZEGD DAT HET KOUD WAS.

 photo Recently Updated361.jpg

En het sneeuwde… Dit was de meest luxe skilift ter wereld, hij is gemaakt in de fabriek van Audi. Hij zat erg lekker.

Op links zie je Eddy (of Eddie) (of Edward) (we weten zijn naam nog steeds niet precies) onze gids. In het midden zie je Marloes en rechts probeer ik ook nog even op de selfie te komen.

 photo Recently Updated361.jpg

Ook op zondagochtend sneeuwt het nog steeds. Volgens mij hebben ze inmiddels genoeg sneeuw om tot in april te kunnen blijven skiën. Mocht het niet te warm worden. Nee, ik denk dat er nog wel wat moet vallen, gelukkig geven ze voor komende week weer heel veel sneeuw aan.

Ik begin mijn ontbijtje zoals iedere dag met een bakje verse mango. Super lekker. Vaak heb je in hotels fruit dat niet helemaal vers is, dan komt het uit blik of is het zo’n bak met verschillende stukken fruit waarvan ik de helft niet lust. Dat is hier niet het geval.

 photo Recently Updated361.jpg

De bomen zijn zo wit en er is zo weinig zonlicht dat dit net een zwart wit foto lijkt. Ware het niet dat de rode gondels verraden dat dit niet het geval is.

Op onze laatste dag delen Marloes en ik onze lunch. Allebei een halve curry worst met frietjes en een half kom goulash soep. Normaal hou ik niet van delen, maar op deze manier wel.

 photo Recently Updated361.jpg

Deze handschoenen wil ik eigenlijk heel graag hebben omdat ik dus vier dagen lang bevroren vingers gehad heb en deze zien er heel warm en confortabel uit. Het ding is alleen.. ze zijn honderd euro en ik ben ineens een beetje krenterig.

En that’s a wrap on Kitzbuhel, en een wrap op mijn eerste wekelijkste Snapshot Diary. Hoop dat jullie het leuk vinden om te zien en hopelijk lukt het me deze week wat regelmatiger foto’s te maken.

Liefs,
Annemerel

Delen:

23 Reacties

 1. januari 9, 2017 / 12:05

  Yes An, hier maak je mij in ieder geval erg blij mee ;)

 2. januari 9, 2017 / 12:26

  Jaaa! Ookal kijk ik alle vlogs, toch vind ik het leuk om nog snapshots te zien van je week! :)

 3. januari 9, 2017 / 12:49

  Leuk weer een snapshot diary, die vind ik altijd leuk om te lezen. Van al die wintersport foto’s krijg ik ook zin om op wintersport te gaan. Dit jaar sla ik over maar volgend jaar wie weet. Vorig jaar ben ik ook in Kitzbühel geweest. Mooi skigebied. Ben je wel eens in Flachau geweest Annemerel? Dat is echt een aanrader!

 4. januari 9, 2017 / 12:55

  Ja, leuk dit! Heb niet altijd tijd om je vlogs te kijken en kan zo toch een beetje zien wat je allemaal hebt gedaan :) Leuk!

 5. januari 9, 2017 / 13:06

  Ik vind het erg leuk om te zien :)

 6. januari 9, 2017 / 13:12

  Ja, dit is leuk! Ik ben zelf minder van de blogs, en vind deze snapshot vorm voor een diary leuker dan de geschreven lappen tekst eerst. Tof!

 7. Anouk
  januari 9, 2017 / 13:17

  Leuk dat de snapshot diaries blijven! Ik kijk zelf nooit videos dus waarder dit erg.

 8. januari 9, 2017 / 14:32

  Heerlijk zo een artikel! Prachtige foto’s en ik moet zeggen dat ik, anti ski en wintersport gal, nu toch wel een keer wil skiën. Oef, 100 euro voor handschoenen, dit is veel geld maar je gaat zo vaak op wintersport!

 9. januari 9, 2017 / 15:01

  Jeeej ik vind je snapshot diaries altijd leuk! En jeetje, -21! Dat is echt koud ja!

 10. januari 9, 2017 / 17:06

  Ik kijk wel altijd je vlogs, maar ik vind het alsnog wel tof om ook foto’s te zien! In de vorm van een wekelijkse diary lijkt me een goede oplossing, omdat je dan voorkomt dat je in dagelijkse snapshots eigenlijk alleen maar van alles ziet dat ook al in je vlogs te zien was. Dit is toch wat uitgebreider en anders, erg leuk :) En die bomen <333

 11. januari 9, 2017 / 17:35

  Ohhh dat is écht héél koud zeg! De bomen zijn inderdaad niet te doen, zo mooi!

 12. kirsten
  januari 9, 2017 / 17:52

  Hoi!

  stiekem vind ik dit de allerleukste blogs… lekker een beetje bladeren, plaatjes kijken en geen (te) lange video’s. Maarehm, misschien iets om rekening mee te houden: het laatste stukje over de handschoenen komt niet zo goed over. Je bedoelt het wellicht niet zo, maar het lijkt alsof je het niet erg zou vinden als je ze zou krijgen en ze niet hoeft te kopen.
  Wat je trouwens met SR2016 hebt gedaan: je gekregen goodies verkopen voor het goede doel: Top gedaan!

  Succes met je Boston voorbereidingen, groetjes Kirsten

 13. BIANCA
  januari 9, 2017 / 17:59

  Jippie weer een diary. Sorry ik kijk geen vlog van je?

 14. Géa
  januari 9, 2017 / 20:17

  Hoera! Weer een diary, die ik heerlijk’ stiekem’ tijdens het werk kan kijken! Wat heb ik ze gemist!!!!

 15. Dorien / DVPDSA
  januari 9, 2017 / 21:14

  Tip van een skilerares: De Hestra handschoenen voor 3 vingers. Kun je toch je camera nog redelijk vast houden. Met wanten gaat dat namelijk echt niet ;)! En super lekker warm, vooral als je je hardloophandschoenen dan ook aan doet, zo creëer je meerdere laagjes en blijven je handen warm.

 16. januari 9, 2017 / 21:23

  Wat een prachtige foto’s!! Kitzbühel ziet er bijna sprookjesachtig uit, heerlijk! En het ontbijt is ook niet verkeerd ?

 17. Marieke
  januari 10, 2017 / 09:27

  Jaaa, fotodagboekje :-)

 18. Yamina
  januari 10, 2017 / 12:22

  Heerlijk om dit weer te lezen!

 19. N
  januari 10, 2017 / 12:30

  Nou ik vind je niet per se gierig omdat je geen 100e aan handschoenen wil uitgeven (hoewel ik niks van skiprijzen afweet dus allicht is het normaal in die omgeving..). Het is trouwens ‘cavolo nero’ (zwarte kool), Italiaans voor palmkool.

 20. Ilse
  januari 10, 2017 / 14:50

  Leuk dat ie weer terug is en blijft leuk ondanks de vlog!

 21. Britt
  januari 10, 2017 / 15:43

  Ik vind de diary’s zo leuk! Ziet eruit als een heerlijke tijd!

 22. januari 10, 2017 / 21:30

  Yesss dit soort artikelen had ik gemist, ik kijk gewoon graag plaatjes. Ziet er weer heerlijk uit! Hier in Krimml (ook Oostenrijk) is het ook al zo lekker!!

 23. januari 11, 2017 / 12:30

  Ik was altijd al fan van je snapshot diary blogs en nog steeds!