VLOG: Het begon als een grapje

Afgelopen donderdag had ik mijn eerste 1500 meter wedstrijd op de baan. Het begon als een grapje. Ik bedoel, als marahtonloper heb ik zeg maar niet heel veel te zoeken op de 1500 meter, een afstand die je in de marathon bijna 30 keer loopt. Maar je weet misschien wel een beetje hoe ik ben… en je snapt dan misschien ook wel weer dat ik op de dag zelf allerlei gevoelens had die ik eigenlijk helemaal niet wilde voelen. Maar weet je wat het is… als ik iets doe, wil ik het ook gewoon graag goed doen. Of het ook goed uitpakte…

Delen:

7 Reacties

 1. Ansje
  mei 18, 2019 / 20:48

  Hi Annemerel, zit je op Strava? Kunnen wij je volgen? groetjes!

 2. Anne
  mei 19, 2019 / 14:49

  Je vlogs zijn niet meer wat ze geweest zijn. Jammer!

 3. esther
  mei 20, 2019 / 10:41

  Als iemand die totaal niet prestatiegericht is als het om sport gaat, denk ik: meid, waar maak je je in vredesnaam druk om! Je doet hardlopen voor de lol, aangezien je geen echte topsporter bent en je salaris niet van een wedstrijd afhangt.
  Iets meer vloggen over het normale leven zou ik leuk vinden, gaat alleen maar over hardlopen de hele tijd

  • Annemerel
   Auteur
   mei 20, 2019 / 16:23

   Ja, ik vraag mezelf in deze vlog ook regelmatig af waar ik me in vredesnaam druk over maak. Maar het is een gevoel dat ik lastig vind om mee om te gaan. Komen volgens mij redelijk wat ‘normale’ dingen voorbij trouwens. Alleen de hele dag filmen dat ik aan het schrijven ben achter mijn bureau lijkt me echt MEGA saai. En op plekken waar ik met anderen ben wil ik niet iedere keer mijn camera pakken (privé) en als ik ’s avonds op de bank zit met Tuur ook niet (ook privé). Vandaar wat meer hardlopen de laatste tijd. Ik snap dat dat voor niet prestatie-gerichte hardlopers niet altijd even leuk is om te zien, maar dit is wat ik op dit moment te delen heb.

 4. Thijs
  mei 20, 2019 / 16:43

  Van ‘die 1500m wedstrijd is niet belangrijk’ naar ’teleurgesteld zijn over de eindtijd’. Opvallend dat je probeert er niet teveel waarde aan te hechten maar ondertussen er wel heel erg mee bezig bent.
  Misschien moet Tuur eens een keer als verrassing een wedstrijd plannen op een training. Kun je je ook niet zenuwachtig maken.

  • Annemerel
   Auteur
   mei 20, 2019 / 17:04

   Hahaha goed idee. Ben benieuwd hoe ik dan reageer… ik heb zo’n vermoeden dat ik dan eerst compleet ontplof YOU’VE GOT TO BE KIDDING ME DIT GA IK ECHT NIET DOEN. Maar dat ik uiteindelijk best wel een goede tijd kan lopen. Ik zal het aan hem doorgeven ;-)

 5. Jessie
  mei 20, 2019 / 20:11

  Leuke vlog weer Annemerel :)
  Ik vind het juist wel leuk dat je het veel over hardlopen hebt. Voor mij is dan de hoofdreden om jou te volgen!
  En ik herken mezelf ook wel in dat ‘het is maar voor de lol – maar toch ik wil het maximale eruit halen’. Ik heb dat ook. Hardlopen is voor mij zeker ontspanning naast de studie en werk, maar als het op kwaliteitstrainingen en wedstrijden aankomt, tja, dan is het voor mij alles of niets. Daar is wat mij betreft niks mis mee als je daar voldoening uit haalt :)