VLOG: Ik weet niet waarom dit me zoveel doet #10


Gisteren was een lekker ‘bureaudagje’ Geen afspraken, alleen maar afstrepen. Verder ging ik de strijd aan met mijn hardloopschoenen en werd ik een beetje verdrietig over een opmerking, terwijl ik dat normaal heel makkelijk van me af kan laten glijden.

Liefs,
Annemerel

Delen:

22 Reacties

 1. Renske
  januari 11, 2017 / 17:12

  Hi Annemerel,
  Niks van aantrekken hoor! Ik heb een fulltime baan die mij dwingt om discipline op te brengen, en vind het juist super knap dat je zoveel discipline uit jezelf kan opbrengen en dat je ieder weekend werkt. En hoe mooi is het dat je iets kunt doen dat niet als werken voelt. En je hebt echt wel discipline nodig om zoveel hard te lopen en altijd maar weer jezelf uit bed te schoppen en aan de slag te gaan!

 2. Sanne
  januari 11, 2017 / 17:47

  Jij hoeft jezelf echt zeker niet te verdedigen hoor. Ik vind jou juist een inspiratie en heb bewondering voor hoe jij dingen aanpakt. Ik kijk altijd met veel plezier naar je vlogs!

 3. januari 11, 2017 / 17:56

  Je hoeft je inderdaad niet te verdedigen hoor! Lekker doen waar jij je goed bij voelt, mensen hebben toch altijd wel weer een reden om te zeuren. Meestal komt dat doordat ze zelf niet zo lekker in hun vel zitten of het zijn gewoon mensen die zeuren om het zeuren. Niks van aan trekken :) Ik vind je dagelijkse vlogs juist leuk! Leuk om wat meer uit je leven te zien en ik denk dat je al prima kiest wat je wel en niet laat zien. Je bent ook eerlijk als het niet goed gaat, dus dat is juist tof.

  En yes voor historische romans! Kun je een review schrijven als je ‘m uit hebt? Ben wel heel benieuwd!

 4. Melinda
  januari 11, 2017 / 18:16

  Je moet je echt niks aantrekken van dat soort commentaren! Er zijn allerlei verschillende soorten werk. Je hebt een boek geschreven en je schrijft ongelofelijk veel, leuke blogs (waar ik dagelijks naar kijk!). Je hebt ook nog eens 20km gelopen op een dag dat je je niet lekker voelde, dat is pas indrukwekkend! Je hebt “geluk” (het is geen geluk, want je werkt er hard voor) dat je vaak weg kan. Dat heeft niks met die persoon te maken. Als het echt zo makkelijk was en er 10x meer mee kon verdienen, zou die persoon het zelf ook doen.

 5. Caressa
  januari 11, 2017 / 18:50

  Wat een nare reactie zeg! Maar don’t worry: ik denk zeker niet dat jouw leven makkelijk is. Je bent juist praktisch altijd met je werk bezig!

 6. Karen
  januari 11, 2017 / 18:52

  Even over het laatste gedeelte, ik snap dat je je toch gaat verdedigen. Het hoeft niet, maar het commentaar is onterecht en dan doe je het toch. Mensen zien alleen van jou wat jij wilt laten zien en …… wat ze willen zien. Beetje raar voorbeeld, maar ik ben een alleenstaande moeder met een puber. Mijn getrouwde vriendinnen zijn jaloers, want ik heb veel vrijheid om te doen wat ik wil. Geen partner, kan alle kanten op als m’n puber bij m’n ex is. Maar, ze zien niet de avonden dat ik alleen op de bank zit, in m’n uppie. Elk leven heeft voor- en nadelen, elke baan ook. Mensen moeten blijkbaar gewoon wat te zeuren hebben. Hoop dat je het ondertussen lekker van je hebt kunnen laten afglijden! Gewoon lekker doorgaan en geniet vooral van alle leuke dingen die er bij horen!

  • Annemerel
   Auteur
   januari 11, 2017 / 19:27

   Hi Karen bedankt voor je lieve berichtje. Mensen kijken inderdaad altijd naar wat ze zelf niet hebben, maar beseffen vaak niet dat daar vaak ook iets minder leuks tegenover staat.

   • N
    januari 11, 2017 / 22:14

    Ik vind dit zo’n dooddoener. Elk leven heeft voor en nadelen maar sommige levens hebben meer voordelen en vice versa. Of denk je dat elk leven gelijk is? Dat kan toch niet!

 7. Dorine
  januari 11, 2017 / 19:48

  Trek je er niets van aan :)! Is of jaloezie of ze weten niet hoe de vork echt in de steel steekt! Leef en laat leven zeg ik altijd maar…
  Ik vind je vlogs in ieder geval super leuk en ben blij dat ik sinds je vlogmas en begin van dit jaar elke dag een vlog heb om te kijken! Dus, thanks daarvoor! Leuke ontspanning voor mij na een dagje werken. Kijk er elke dag weer naar uit :)!

 8. Ilse
  januari 11, 2017 / 19:53

  Zoals de anderen ook al zeggen, je er niks van aantrekken want het is nergens voor nodig. Ik vind juist dat jij veel discipline hebt want je moet jezelf elke dag weer aan het werk zetten en daarnaast ook nog hardlopen en dingen doen. En fijn toch dat je op zo’n leuke manier geld kunt verdienen.

 9. januari 11, 2017 / 20:11

  Trek je niets van zo’n opmerking aan, de afgunst druipt er vanaf. Verdedigen is totaal niet nodig!
  Ik verbaas me er altijd een beetje over dat mensen niet goed snappen dat je op social media maar een deel van je leven laat zien.. hoe dan ook, probeer je niet rot te voelen en leef je leven zoals jij dat wilt! Zure mensen zullen er altijd zijn, vooral op internet ;)

 10. Nina
  januari 11, 2017 / 20:31

  Deze reactie was gewoon uit frustratie van iemand die denk ik niet zo lekker in zijn of haar vel zit. Waarom neem je anders de moeite om dat daar iemand anders te mailen op die manier. Duidelijk bedoeld om iemand te kwetsen en neer te halen, jij in dit geval.. Als je echt tevreden bent met je eigen leven zou je dat niet doen. Daarnaast deel ik ergens wel het idee dat dergelijke vlogs kunnen overkomen alsof bloggers of vlóggers een makkelijk leven leiden. Juist omdat bijna alleen de mooie leuke dingen aan bod komen, en niet als de administratie gedaan moet worden of als er een maand weinig inkomsten binnenkomen. Of als een familielid ernstig ziek is. Dus omdat er elke dag geblogt en geblogt wordt lijkt het misschien alsof iemand z’n hele leven deelt in vlogs of blogs, maar dat is niet zo. Ik kan dat bedenken en veel mensen met mij. Maar van bijvoorbeeld echt jonge mensen vraag ik me wel eens af of ze zich dat beseffen. Dat is misschien een beetje hetzelfde als de sprookjeswereld vol mooie en hippe mensen die vaak op instagram wordt gecreëerd, waar mensen dan in gaan geloven en denken dat dat de echte wereld is. Ergens heb ik daar ook wel problemen mee omdat ik vrees dat mensen daardoor ontevreden worden met hun eigen leven en onrealistische verwachtingen krijgen. Maar goed dat moeten we jonge mensen proberen mee te geven, en dat is niet perse jouw verantwoordelijkheid denk ik, al helpt het wel als mensen op internet in het algemeen misschien ook minder mooie kanten laten zien van het keven( wat jij overigens soms zeker ook doet, bijvoorbeeld op het gebied van je soms onrustige huid).

 11. Yvonne
  januari 11, 2017 / 21:23

  Wat een nare reactie! Ik ben wel eens jaloers op hoe jij alles doet! Ik heb dan een fulltime baan, maar zeker minder discipline. Ben trots op wat je doet!

 12. Yvonne
  januari 11, 2017 / 21:23

  Ooooh Annemerel kan me goed voorstellen hoe je je voelt, maar echt deze mensen proberen jouw vlogs in negatief daglicht te zetten om hun eigen leven daardoor rooskleuriger te zien. Ik bedoel, waarom kijk je als je het toch niet leuk vindt, ga lekker iets anders doen zou ik zeggen. Ik vind je een topper, geniet van al je blogs en vlogs en vind je juist zo leuk omdat je zo open en eerlijk bent en juist niet alleen het perfecte leventje voorschotelt. Ik ben mama van 2 kids en ja het lijkt me heerlijk om te kunnen sporten, opstaan of eten wanneer je dat wil. Maar jij hebt een heel ander leven, een ‘vrijer’ leven, maar met nog steeds verplichtingen en ook keihard ‘werken’ (al noem je dat zelf niet zo ;)). Heb respect voor alle dingen die je doet en kijk elke dag weer uit om in mn relaxmomentje je posts te lezen en bekujken, dankjewel!!!!

 13. Lucy
  januari 11, 2017 / 21:33

  Lieve Annemerel,

  Ik ben al jaren trouw volger van je blog en sinds kort ook je vlogs (ik moest mezelf er even overheen zetten ook de tijd te nemen om filmpjes te kijken, maar ik vind ze nu heerlijk)! We zien allemaal dat je superhard werkt en veel energie steekt in alles wat je doet, en dat ook nog eens allemaal voor de volle 100%. Je kunt jou er in ieder geval niet van beschuldigen dat je dingen maar half doet! Maar bovenal zien we dat je ontzettend veel plezier hebt in alles wat je hiervoor doet! Keep it going!!

 14. Nelleke
  januari 11, 2017 / 23:09

  Geen stress, ik volg werkelijk geen enkele vlogger/blogger behalve jou dus doe je toch iets goed!!

 15. M.
  januari 12, 2017 / 09:13

  Oh ik snap zeker dat je je iets aantrekt van die reactie en je wil verdedigen, maar eigenlijk is het niet nodig. Ik denk dat die reactie vooral gevoed is door jaloezie. Ik moet eerlijk zeggen dat ik mezelf er ook soms op betrap van: ‘wat zou ik toch graag een leven hebben zoals die bloggers/vloggers’. Maar langs de andere kant denk ik dan meteen: ‘ik wil helemaal geen leven in de openbaarheid want ik zou me kunnen bezig houden met de vraag wat anderen van me vinden enz. enz.’

  Ik denk dat mensen de keerzijde van de medaille niet altijd zien en enkel de leuke reisjes, tripjes, lunches enz.

  Je hebt dit leven voor jezelf gecreëerd en hebt er voor gewerkt, dus je hebt zeker geen verantwoording af te leggen!

  • M.
   januari 12, 2017 / 09:14

   Oopsie, zin slecht geformuleerd.

   *want ik zou me voortdurend bezig houden met de vraag wat anderen van me vinden enz. enz.

 16. Ilse Boonstra
  januari 12, 2017 / 10:06

  Hoi Annemerel,

  Ik sluit me helemaal aan bij al het bovenstaande wat hier is gezegd! Je bent een super toffe chick, je werkt hard en komt hartstikke gemotiveerd en gedisciplineerd over in je blogs en vlogs. Ik vind het ontzettend leuk om je te volgen. Het is makkelijker gezegd dan gedaan om negatieve reacties te negeren en van je af te laten glijden, dus ik begrijp heel goed dat je de behoefte voelt om je te verdedigen. Ik vind het heel knap dat je zoveel van je persoonlijke leven laat zien, je levert daarmee toch een stukje privacy in. Ik hoop dat je nog heel lang doorgaat met het hardlopen, vloggen, bloggen en mensen inspireren. Voor mij ben je in ieder geval een grote inspiratie. Ga zo door lieve Annemerel!

  Liefs Ilse

 17. Mams kim
  januari 12, 2017 / 13:06

  Niets van aantrekken anne spreeuw…..je bent leuk bezig en zou echt niet met je willen ruilen..altijd in de weer…ik begrijp niet waarom diegene met de vervelende opmerkingen je vlogs/blogs kijkt of leest…als zij ze niet leest of kijkt hoeft ze zich niet te ergeren….dikke kus mams Kim

 18. Jacqueline
  januari 12, 2017 / 13:24

  Als er iemand hard werkt ben jij het wel, nooit echt weekend of een hele dag vrij. Altijd is er wat te doen. Ik vind het nog harder werken dan sommige fulltime jobs..

 19. Charlotte
  januari 12, 2017 / 21:02

  Gewoonweg lachwekkend toch?
  Is dit trouwens niet uit jaloezie?
  En dan vraag ik me al af, als die persoon dan al zo’n probleem heeft met dit alles, waarom hij/zij dan nog de moeite doet om je blog te volgen of bekijken. Dit zegt ook al gewoon. Belachelijk dus.

  Ik zou me er zoooo niets van aantrekken, trouwens als je al deze positieve berichtjes leest, weet je dat er heel wat mensen achter je staan.

  Groetjes,

  Charlotte