LET’S TALK ABOUT: Veilig op wintersport

Als ik foto’s, video’s en dronebeelden uit de Alpen zie van afgelopen weekend begint het bij mij meteen alweer te kriebelen. Ik wil op wintersport. Hoewel ik na deze ‘zomer’ eigenlijk nog helemaal niet klaar ben voor winter, kan ik toch niet wachten om weer richting de sneeuw te gaan. De hele dag op de piste staan, de frisse berglucht, warme chocolademelk op de piste, de zon die op de piste extra hard lijkt te branden, maar ook dikke sneeuwvlokken die naar beneden dwarrelen, ik ben er helemaal klaar voor. En niet alleen omdat ik heel veel zin heb om op wintersport te gaan.

Voordat je op wintersport gaat is het niet alleen belangrijk om heel veel zin in vakantie te hebben, het is ook belangrijk om je goed voor te bereiden. Jaarlijks keren er heel wat Nederlanders terug met gebroken benen en andere blessures uit de bergen en een aantal van deze ongelukjes had voorkomen kunnen worden. Door bijvoorbeeld de pisteregels te leren. Weet jij bijvoorbeeld wie er ten alle tijden voorrang heeft op de piste?*. Maar ook vermoeidheid kan heel veel ongelukken veroorzaken. De meeste mensen zijn niet gewend om de hele dag in beweging te zijn en dan sta je tijdens de wintersport ineens de hele week iedere dag op ski’s. Als je niet regelmatig sport kan dat heel erg vermoeiend zijn. En laten we vooral de belangrijkste veiligheidsmaatregel niet vergeten; de skihelm. Met helm ben je helaas niet ineens onoverwinnelijk, maar het is een stuk veiliger dan zonder.

Om jou perfect voor te bereiden op de wintersport hebben VeiligheidNL en de Nederlandse Skivereniging een tool gelanceerd waarmee jij advies op maat krijgt, toegespitst op je vaardigheden en je mate van fitheid. Zodat jij hopelijk optimaal van je wintersportvakantie kunt genieten. Samen met VeiligheidNL heb ik ook een video opgenomen om je alvast een beetje op weg te helpen. Ben heel benieuwd wat jullie er van vinden!

Wat doe jij om jezelf voor te bereiden op wintersport? En krijg jij net als ik alweer kriebels in je buik bij het zien van al die mooie sneeuwbeelden uit de Alpen? Ben ook ontzettend benieuwd wat jij scoort in de fittest van wintersportklaar.nl. Zelf had ik de hoogst haalbare score, maar dat mag ook wel als je marathons loopt en al sinds je tweede jaarlijks en de laatste jaren zelfs meerdere keren per jaar op de ski’s staat. Dat betekent niet dat er voor mij geen werk aan de winkel is: ik mag de komende maanden lekker veel gaan squatten volgt uit het advies.

Liefs,
Annemerel

*Iedereen die onder je skiet heeft voorrang, je hebt nu eenmaal geen ogen in je achterhoofd.  Dat geldt ook als diegene voor jouw gevoel ONTIEGELIJK langzaam skiet.

Deze blog is in samenwerking met VeiligheidNL 

Delen:

2 Reacties

  1. oktober 13, 2017 / 15:00

    Ik kan ook niet wachten op onze wintersport. Maar moet nog wel even geduld hebben tot de krokus. Ik ga zo de test doen!!!

  2. Ilse
    oktober 14, 2017 / 17:49

    Leuk filmpje is het geworden, ik wil trouwens zo graag nog een keer op wintersport.