TUNE TUESDAY: October

 photo october-playlist.png

Oktober is in full-swing. Sterker nog, het is inmiddels alweer half oktober. Ik doe alle mogelijke moeite om nu de zin ’tijd vliegt’ te omzeilen, maar ik kan er toch echt niets anders van maken. Het is half oktober mensen. Over 7,5 week is het Sinterklaas, over 10 weken is het Kerst, een week later is het 2015. Ik durf mijn ogen bijna niet meer te sluiten, de tijd lijkt ineens drie keer zo snel te gaan. Voor mijn gevoel zitten we ergens begin september en is de zomervakantie net voorbij.

Maar als ik hardloop weet ik dat het herfst is. Ok, soms schijnt de zon en is het nog verraderlijk warm (zoals afgelopen zondag bijvoorbeeld!), maar één blik op de bomen en op de grond en je weet dat het herfst is. Verkleurde blaadjes overal. Prachtig. Wat dat betreft mag het van mij altijd herfst blijven, het herfstlandschap is prachtig. En dan die kastanjes en eikeltjes op de grond. Vroeger – in míjn tijd – zag ik nooit kastanjes op de grond liggen. Die waren allemaal meegenomen door kinderen zoals ik, die kastanjes verzamelen tot hun hobby’s rekende. Ik vraag me af of dat veranderd is, want tijdens het hardlopen moet ik echt uitkijken dat ik niet over kastanjes struikel. Als ik vroeger het bos uit kwam met vier kastanjes was ik erg blij, had ik er zes dan hing de vlag uit, maar nu liggen ze overal. Zijn er ineens zoveel meer kastanjes, of doet niemand meer moeite om ze te verzamelen? (Dit is een serieuze vraag!!!).

Goed, zelf neem ik ook niet echt de moeite om ze te verzamelen, al kriebelt het soms wel als ik een mooie zie liggen. Als ik niet aan het hardlopen zit, bevind ik me achter mijn MacBook of iMac en ben ik keihard aan het tikken. Kaarsjes, thee, mandarijnen, kruidnoten en mijn nieuwe october-playlist houden me gezelschap. Van de nieuwe van Lorde (voor Mockingjay!) tot One Direction (#noshameinmygame) en van nummers die ik shazamde tijdens The Vampire Diaries tot DJ’s als Calvin Harris en Avicii, het is weer een fijne mix geworden. Met een beetje up-tempo en een beetje autumn-rain. Ik hoop later deze maand nog het nieuwe Taylor Swift nummer ‘Out of The Woods’ toe te voegen aan de lijst, het nummer kwam vandaag uit en ik overdrijf niet als ik zeg dat ik hem al 50x geluisterd heb. OEPS. Maar hij staat dus nog niet op Spotify.

Happy Listening!

Liefs,
Annemerel

Delen:

23 Reacties

 1. oktober 14, 2014 / 17:01

  Glow van Ella is zo’n mooi nummer evanals die van de script! Thanks for sharing!

 2. oktober 14, 2014 / 17:05

  Bij mij in de straat worden alle kastanjes verzameld, maar ik heb nog geen kinderen gespot, alleen moeders. Ik ben zo blij met je Vampire Diaries playlist, ideaal om bij te werken. Deze is morgen aan de beurt.

 3. Iris
  oktober 14, 2014 / 17:06

  Leuke lijst!
  En op je vraag, ik liep maandag bij ons door het bos hard en ik heb meerdere kinderen die kastjes zochten gespot.
  Alleen woon ik wel in twente, hmm.

  • Iris
   oktober 14, 2014 / 17:06

   Kastanjes* natuurlijk ;)

 4. Lisa
  oktober 14, 2014 / 17:10

  Hier in Rotterdam zie ik vooral moeders en oma’s kastanjes verzamelen! Kindjes heb ik nog niet gezien..

 5. oktober 14, 2014 / 18:34

  Ahh kastanjes zoeken. Dat deed ik vroeger als een razende. Nu niet meer. Jammer en zonde heb twee kiddo’s die ik het moet laten zien.

  Leuke post weer!

 6. oktober 14, 2014 / 18:41

  Ik dacht ook even dat je je vergiste, maar verrek, het is echt al half oktober. En zondag 23 graden! Ik ga zondag kastanjes zoeken

 7. oktober 14, 2014 / 19:18

  Fijn lijstje! In zuid-Limburg zag ik kinderen nog met bomen schudden om er maar kastanjes uit te krijgen. Daar worden ze dus nog driftig verzameld.

 8. oktober 14, 2014 / 19:52

  Wat een fijn muzieklijstje :) Ik wist niet dat Taylor een nieuw nummer had, die ga ik dus NU opzoeken en luisteren!

 9. oktober 14, 2014 / 20:12

  Je maakt echt altijd fijne playlists!

 10. oktober 14, 2014 / 22:16

  Er staat een kastanjeboom voor mijn huis en ik heb toch al regelmatig kinderen en ouders zien zoeken. Tijdens het hardlopen kom ik soms langs een weg met kastanjebomen en daar kwam ik alleen maar volwassenen tegen die aan het verzamelen waren. Vroeger heb ik er heel wat verzameld. Nu alleen eentje meegenomen die ik tijdens een run tegen kwam: DIE MOET IK HEBBEN. geen idee waarom hahaha

 11. oktober 14, 2014 / 22:18

  Ik heb nog geen enkele kastanje gezien :( alleen op foto’s maar dat is natuurlijk niet the real deal…. binnenkort vakantie dus dan eindelijk tijd voor mijn jaarlijkse herfst boswandeling. Inclusief kastanjes en paddestoelen (rood met witte stippen!!) Zoektocht!

 12. oktober 14, 2014 / 22:24

  Super fijn lijstje!:-) Half oktober alweer, gaat vet snel!

 13. oktober 14, 2014 / 23:52

  Het zou me eigenlijk ook niet verbazen als er tegenwoordig minder wordt verzameld, al weet ik nog dat toen ik klein was dat ook een van mijn grootste herfsthobby was :)

 14. oktober 15, 2014 / 00:07

  Inderdaad, het jaar gaat zo snel. Maar ik heb zo een zin in sinterklaas en kerst en oud en nieuw. Gezelligste tijden van het jaar.

 15. oktober 15, 2014 / 08:14

  Leuk! Ik hou van Mr. Probz!

 16. oktober 15, 2014 / 09:40

  Thanks voor het lijstje :D ik ben wel weer toe aan wat nieuwe nummers op mijn iPod!

 17. Desiré
  oktober 15, 2014 / 09:49

  Jaaaa kastanje verzamelaar aan boord hier! ik heb ze samen met mijn moeder geraapt als we gaan wandelen, het is hier een beetje achteraf en daar staan 3 kastanjebomen (dus niet in het bos ofzo)
  We hebben er denk ik een stuk of 100 nu haha, af en toe eet ik er eentje (zijn tamme) en als decoratie is het leuk natuurlijk :D

 18. Marjolein
  oktober 15, 2014 / 14:49

  Heb je de nieuwe cd van Ella Henderson al geluisterd? Zitten super toffe nummers tussen.

  En kastanjes… Ja, dat had ik vroeger ook altijd totdat we gingen verhuizen en ineens zelf een kastanjeboom hadden. Veel te veel kastanjes, dan is de lol er snel af (:

 19. oktober 15, 2014 / 20:23

  Leuke nummers allemaal!

 20. oktober 15, 2014 / 21:13

  Ik was vroeger ook dol op het verzamelen van kastanjes! Ik weet niet of dat anders is geworden tegenwoordig?

  Oh en The Script <3