TUNE TUESDAY: June & July

Zonder dat ik het doorhad vulde ik de afgelopen weken niet een, maar twee afspeellijsten. Het is zomer en die zomer gaat gepaard met een groot aantal fijne nieuwe nummers. Daarom vandaag niet één, maar twee zomerse afspeellijstjes. Voor zowel de maand juni als juli. Met onder andere Harry Styles, Martin Garrix, Selena Gomez, Lorde, Justin Bieber en natuurlijk… Coldplay.

Mijn liefde voor Coldplay groeit met de dag. Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik in december 2002, in de kerstvakantie, het hele album A Rush of Blood To The Head downloadde via Limewire (of was het KaZaa?). Het duurde letterlijk de hele kerstvakantie voordat ik alle nummers een voor een gedownload had. Maar wat was ik er blij mee. En het is nog steeds een van mijn favoriete albums.

Niet van ieder album was ik heel erg onder de indruk, Viva La Vida was oké, maar ik was geen fan. Mylo Xyloto had mooie nummers (Paradise, Princess of China), maar het album is geen album dat ik op repeat beluisterd heb of zal beluisteren. Maar alle andere albums zijn dat wel. En ik kan dus ook prima drie, vier, vijf uur lang naar hetzelfde Coldplay nummer luisteren. Zoals het nieuwste nummer bijvoorbeeld; All I Can Think About is You. Op 14 juli komt de nieuwe EP uit, er staan volgens mij maar twee nummers op die ik nog niet ken, maar het maakt niet uit. Toch weer twee nummers die ik dagenlang op repeat kan beluisteren.

Iemand anders naar wie ik uren kan luisteren is Martin Garrix. Of nou ja, zijn setlists. Ik ben er inmiddels achter waarom ik zo lekker loop op livesets in vergelijking met losse nummers. Met losse nummers tik ik de nummers af, die livesets zijn zo lang dat je voor je het weet tien, vijftien kilometer verder bent voordat er eentje is afgelopen. De nummers vloeien zo lekker in elkaar over, waardoor de kilometers hetzelfde doen.

Goed, genoeg gepraat, tijd voor de playlists.

Playlist juni

Playlist juli

Wiens muziek kun jij uren achter elkaar beluisteren? Kennen jullie Limewire en KaZaa nog? En wat was jullie favoriete nummer afgelopen maand?

Liefs,
Annemerel

Delen:

5 Reacties

 1. Marjolein
  juni 27, 2017 / 12:43

  Ik heb echt heel veel van deze nummers geluisterd de afgelopen tijd. Coldplay, Lorde, Calvin Harris, LOVE IT! Toch ook elk jaar weer grappig hoe er een verschil zit in de nummers die in de winter en in de zomer favoriet zijn. Nu wil ik vooral vrolijk en energie.

 2. juni 27, 2017 / 14:25

  Door jou ben ik ook gaan hardlopen op sets van Martin Garrix (al pak ik gewoon de wekelijkse via mixingdj, ondanks al dat gepraat best wel fijn). Op wedstrijden loop ik ook graag op de Yellowclaw Mixtapes, is gewoon verstand op 0 en gaan namelijk. Verder vind ik ellie Goulding ook heel fijn.

  Een tip voor jou is trouwens het nieuwe album van Linkin park, ik lees veel dat ze het vergelijken met Coldplay. Zitten best wel fijne nummers op verder :)

 3. juni 27, 2017 / 14:46

  Ja, Limewire had ik ook! Alles downloaden en handmatig in iTunes zetten om het te kunnen beluisteren. Gelukkig hebben we Spotify nu.

 4. Ilse
  juni 27, 2017 / 23:20

  Limewire heb ik vroeger zoveel gebruikt om nummers te downloaden! En zoveel liefde voor Coldplay, ik weet ook niet meer wat ik zonder die muziek zou kunnen!

 5. Rosalie
  juni 28, 2017 / 11:34

  Grappig, ik vond Viva La Vida juist wel erg goed en de rest van Coldplay nix ;-) Zo zie je maar, smaken verschillen. London Grammar vind ik wel goed.