SUMMER: Favourite Summer Albums

Ik heb inmiddels meer dan tweehonderd afspeellijsten op Spotify en ik vind het heerlijk om naar die lijstjes te luisteren. Maar ik wissel het ook graag af met een fijn album. Het verschil met een playlist vind ik dat een album je vaak een stuk rustiger gevoel geeft, omdat je continu naar dezelfde persoon luistert. Een album vind ik heerlijk op de achtergrond als ik aan het schrijven ben en soms als ik lange stukken auto rij. Maar ik kan er ook echt van genieten als ik lekker aan het strand of zwembad lig. De afgelopen weken zijn er heel fijne nieuwe albums uitgebracht, ik deel graag mijn favorieten met jullie.

London Grammar – Truth is a beautiful thing

Wat: Indie Pop / Dream pop. Een beetje melancholisch, heerlijk om bij weg te dromen. 
Wanneer:
Op de achtergrond als je aan het werk bent of tijdens een dinner party
Favoriet: Oh Woman Oh Man en de liveversie van Bittersweet Simphony

Harry Styles – Harry Styles

Wat: Poprock
Wanneer:
In de auto, of tijdens het hardlopen
Favoriet: Ever Since New York

Lorde – Melodrama

Wat: (Art)pop
Wanneer:
In de auto, op het strand, tijdens het hardlopen, wanneer niet? Ik kan dit zelfs achtergrondmuziek tijdens het schrijven hebben.
Favoriet: Green Light, de rest van het album is ook heel goed, maar Green Light is en blijft favoriet.

Halsey – Hopeless Fountain Kingdom

Wat: Elektropop
Wanneer:
Als achtergrondmuziek, of in de auto, of op het strand
Favoriet: Eyes Closed, Now Or Never, Sorry

Dua Lipa – Dua Lipa

Wat: Indiepop
Wanneer:
In de auto, of op het strand
Favoriet: Hotter Than Hell, Homesick (met Chris Martin)

Imagine Dragons – Evolve

Wat: Pop/Rock
Wanneer:
Tijdens het hardlopen, in de auto, op het strand
Favoriet: Rise Up, Believer, Whatever it Takes

Wat luisteren jullie liever, afspeellijstjes met verschillende nummers of complete albums? Of vinden jullie het net als ik op zijn tijd allebei heel erg fijn. Wat is je favoriete album op dit moment? En je All-Time favoriet? Ik vind de meeste albums van Coldplay fantastisch. Maar 1989 van Taylor Swift ken ik ook uit mijn hoofd. Let Go van Avril Lavigne is ook heel lang favoriet geweest en luister ik nog steeds heel graag. En Michelle Branch’s Hotel Paper… OMG. Ik heb nu zoveel zin om naar die klassiekers te luisteren. Er zitten te weinig uren in een dag om alle muziek te luisteren waar ik naar zou willen luisteren.

Problemen. Grote problemen.

Liefs,
Annemerel

P.S. Summer Reading heb ik verplaatst naar dinsdag. Het ontbrak me deze week helaas aan tijd om een boek van begin tot eind te lezen. Boek wat ik aan het lezen ben is wel ontzettend leuk, dus verwacht dat ik het vandaag of morgen wel uit heb :) Fijne zondag!

Delen:

3 Reacties

 1. juli 2, 2017 / 12:59

  Oeh, ik wist eigenlijk niet dat het nieuwe album van Lorde al uit was, ik heb Green Light inmiddels al héél vaak geluisterd, wat een heerlijk nummer! Ik ga het album snel luisteren, dank voor de tip! Ook bedankt trouwens voor het delen van het album van London Grammar, die stond afgelopen week héél veel aan, echt ontzettend fijn. Mijn favorieten daarvan zijn ook de live-versie van Bittersweet Symphony en Rooting for you. Ik houd van allebei, juist de afwisseling is leuk tussen albums en afspeellijsten :)

 2. Ilse
  juli 2, 2017 / 22:24

  Homesick vind ik zo’n mooi nummer! Ik wissel af met albums en playlisten, hangt ook van mijn stemming af.

 3. Ilona
  juli 3, 2017 / 10:32

  Jaaaa muziek!! ❤️It! Coldplay staat met stip op 1! Nu ook even robbie Williams omdat ik daar morgen heen ga! Daarna eigenlijk alles wat op spotify te vinden is. Heerlijk om elke maand een nieuwe lijst – een sub lijst – te maken.

  Ik vind het alleen jammer dat ik nog geen makkelijke manier heb gevonden heb om de spotify lijsten op mijn Apple iPod shuffle te zetten. Heb jij daar een tip voor?
  Ik heb een iMac – iPhone 7plus – betaalde spotify account.

  Ik download nu losse nummers en zet ze met veel pijn en moeite op de iPod (is echt een proces van uren en soms meerdere avonden) en dat zorgt er voor dat ik de iPod laat liggen en op de fiets met mijn telefoon muziek luister en ik dat ding steeds pak als ik een appje hoor / krijg. Te gevaarlijk dus. Dus misschien heb jij tips?