TUNE TUESDAY: Early 2000 Flashback

Afgelopen weekend kreeg ik ein-de-lijk een oude hardeschijf weer aan de praat. Dat was me al een paar jaar niet gelukt. Deze hardeschijf was tot zo’n vijf jaar geleden mijn ‘Netflix’, maar naast alle tv-series en films die er op de schijf staan, staat hij ook vol met (oude) foto’s en muziek. Toen ik de map met albums opende werd ik overvallen door een gevoel van nostalgie. Ik heb het hier niet over muziek van Hannah Montana of de eerste CD’s van Taylor Swift… Ik heb het hier over muziek die ik begin jaren 2000 luisterde, tijdens de eerste vier jaar op de middelbare school, uit de periode dat ik mijn blog begon en mijn aller eerste vriendje had.

Mijn muzieksmaak uit die tijd was pop-rock-singer-songwriter-melancholisch. Van Pink, Shakira en Avril Lavigne tot Michelle Branch en Dido. Maar ook minder bekende namen, zoals Jem, Anna Nalick, Amy Studt en Lillix. Hoe ik aan die muziek kwam weet ik ook niet meer precies. Ik denk een combinatie van The OC, chickflicks met Hilary Duff en Lindsay Lohan én andere bloggers uit die tijd.

Om sommige nummers moest ik best wel een beetje lachen, zoals Just A Little Girl van Amy Studt, dit was in tijden van tiener-verdriet altijd mijn lijflied. En als ik boos ben zong ik ‘Are You Happy Now?’ van Michelle Branch. Zei ik zong? Ik bedoelde ‘schreeuwde’. Ik wisselde dat nummer af met Ashlee Simpson’s ‘Nothing New’. True story: in november 2004 was mijn blog layout een combinatie van de songtekst van Nothing New met bovenstaande foto’s (ja die foto’s zijn bijna dertien jaar oud).

Ik baal dat ik hier geen screenshot van heb. Snapte ik toen niet dat ik dat in 2017 heel leuk had gevonden?

Anyway: omdat ik zeker weet dat ik niet de enige ben die naar deze muziek luisterde deel ik graag mijn nostalgie-afspeellijst op Spotify met daarin 20 nummers uit de periode 2000-2005.

OK. Heel benieuwd hoeveel van deze nummers luisterde jij ook? 

Liefs,
Annemerel

Delen:

10 Reacties

  • Annemerel
   Auteur
   september 19, 2017 / 13:27

   Hahaha jaaaa wat cool is dit!!!! Ik zag net dat iemand anders al iets uit 2004 terug heeft gekregen. Omdat ik voor 2010 Annemerel.TK was :’)

  • Annemerel
   Auteur
   september 19, 2017 / 13:26

   OMG dit is geniaal :’) en ook een beetje heel erg genant!!!

 1. Peer
  september 19, 2017 / 12:53

  Anna Nalick! Haha wow wat een nostalgie.. 99% hiervan luisterde ik ook. Dat is lang geleden.. JoJo was ook rond die tijd of niet?

 2. september 19, 2017 / 14:08

  Haha wat een leuke muzieklijst! Ik ken er nog redelijk wat van, vooral omdat mijn zus hier veel naar luisterde. Maar eerlijk gezegd luister ik nog steeds wel eens naar Dido haha

  • Annemerel
   Auteur
   september 19, 2017 / 14:14

   Haha ik luister heel veel nog steeds. Pink, Dido, Avril Lavigne, Michelle Branch…

 3. september 19, 2017 / 21:40

  Oeps, voel me nu oud… tijdens mijn middelbare schooltijd was ik gek op muziek uit de 80’s. Omdat dat in de 80’s was ;-)
  Ken ook niet veel van je lijstje haha.

 4. Ilse
  september 19, 2017 / 22:26

  Wat een fijne playlist en wat een heerlijke meezingnummers!

 5. september 21, 2017 / 21:35

  Ik vind dit soort lijstjes erg leuk. Ik ben een paar jaar ouder denk ik, ik deed in 2001 eindexamen en kende niet alle nummers uit je lijst. Maar heb wel alle nummers even kort geluisterd, goede smaak hoor! Ik snap de lijst helemaal!