TUNE TUESDAY: April

Muziek kan mij ontzettend helpen tijdens het hardlopen. Een nummer van Taylor Swift, Katy Perry of Ellie Goulding kan mij even van de weg afhalen en op een podium zetten. Het klinkt ontzettend suf, maar ik kan mezelf dan echt op een podium zien staan terwijl ik net doe alsof het perfecte stemgeluid uit mijn mond komt, in plaats van uit die van Taylor, Katy of Ellie. Maar er is ook muziek die ervoor kan zorgen dat ik gewoon echt helemaal even weg ben. Die ervoor zorgen dat mijn gedachten op nul gaan en waarin ik eigenlijk niet meer ben dan een paar benen die zich vooruit bewegen.

Afgelopen week kwam er weer zo’n nummer uit en als je me volgt op Spotify weet je vast wel over welk nummer ik het heb, want dit nummer draai ik sinds vrijdag veelvuldig.

Ik heb het natuurlijk over Byte van Martin Garrix. Dit nummer is wat mij betreft van het kaliber Animals. Dat nummer bezorgde mijn marathon PR in Berlijn. Ik vind het moeilijk om te omschrijven wat zo’n nummer met me doet tijdens het hardlopen, maar ik hoop dat ik dat met bovenstaand stukje wel een beetje duidelijk heb kunnen maken. Het voelt een beetje als wat ik me voorstel bij het nemen van een pilletje (ik heb dat nog nooit gedaan dus ik kan er compleet naast zitten). Ik ben alleen nog maar in het moment. Ik denk niet aan alle stappen die ik gezet heb of de afstand die ik nog moet lopen. Ik zweef.

Andere toppers van afgelopen maand? De eerste solo single van Harry Styles. Wat een heerlijk nummer en zo compleet anders dan wat je tegenwoordig in de Top40 terugvindt. Het doet mij een beetje denken aan de jaren 70, 80. Veel zeggen Bowie, maar ik heb er zelfs Pink Floyd in gehoord. Heel benieuwd naar de rest van zijn album.

Ook top: Halsey’s nummer Now or Never (eerste nummer van haar nieuwe album), Selena Gomez met Only You (een cover voor de soundtrack van 13 Reasons Why), Gryffin (nooit van gehoord) met Whole Heart en het grootste gedeelte van het debuutalbum van The Chainsmokers.

Wat waren jouw favoriete nummers de afgelopen weken. En als jij net als ik hardloopt, herken je dat gevoel dat ik heb bij nummers als Byte en Animals van Martin Garrix?

Liefs,
Annemerel

Delen:

7 Reacties

 1. Mieke
  april 11, 2017 / 12:16

  At my best – machine gun kelly, is ook een echte powersong en geeft een boost tijdens het lopen (én tijdens het dweilen, gisteren getest)!

 2. nettelie
  april 11, 2017 / 16:08

  David Bowie en Pink Floyd? Hahahaha, nee, sorry.

  Ik vind Krystls nieuwe single mooi!

  • Annemerel
   Auteur
   april 11, 2017 / 18:16

   Als je goed luistert hoor je enkele elementen die in de productie zijn toegevoegd die ook in een nummer van Pink Floyd gebruikt wordt. Kan even niet op de naam van het nummer komen.

 3. Jessica
  april 11, 2017 / 16:36

  Wat een leuke foto!

 4. april 11, 2017 / 18:45

  Ansel Elgort zíngt? Oh wacht, misschien wist ik dat al. Denk ik? Hoe dan ook: ook groot fan van Harry’s liedje. Klinkt alsof het rechtstreeks uit de goede helft van de Top 2000 komt!

 5. april 11, 2017 / 20:14

  Ik ben ’t wel een beetje met je eens hoor, over die Bowie invloeden. Op een gegeven moment dacht ik dat ik daar daadwerkelijk naar luisterde!

 6. Ilse
  april 11, 2017 / 22:37

  Ik vind dat nieuwe nummer van Martin Garrix zo fijn.