TUNE TUESDAY: 25+1 Favourites

 photo IMG_4315.png

Happy Birthday to me! Eén van de belangrijkste dingen in mijn leven is muziek. Niet dat ik zelf muziek kan maken, ik kan nog net een blokfluit bespelen en ik heb mezelf ooit gitaar leren spelen op een linkshandige gitaar (ik speelde dan ook linkshandig, terwijl ik rechtshandig ben), maar daar kwam ik ook niet verder dan ‘boer er ligt een kip in het water’. Vroeger dacht ik dat ik zangeres zou worden, maar nadat ik mezelf een keer hoorde zingen dacht ik nee, nee, nee… toch maar niet. Ik heb het dan ook niet over muziek maken, maar over muziek luisteren.

Er gaan weinig dagen voorbij waarop ik geen muziek luister. Ik kan me de laatste dag waarop ik geen muziek luisterde echt niet herinneren. Als ik in de auto zit luister ik muziek. Als ik schrijf luister ik muziek. Als ik ren luister ik muziek. Als ik op de fiets zit luister ik naar muziek. Als ik in het OV zit luister ik naar muziek. Als ik in het vliegtuig zit luister ik naar muziek. Als ik boodschappen doe luister ik naar muziek (ja echt, in de Albert Heijn). Als ik aan het schoonmaken ben luister ik naar muziek. Als ik in mijn eentje door de (een) stad loop luister ik naar muziek. Als ik lees luister ik naar muziek. You get the picture, ik luister gewoon altijd naar muziek.

En naar wat voor muziek ik luister is wat mij betreft ook heel belangrijk. Ik luister niet graag naar de radio, dat heb ik nooit gedaan. Ik ben liever zelf in controle over de muziek die gedraaid wordt. Vroeger brandde ik Cd’tjes met mijn favoriete nummers die ik downloadde van KaZaA en Limewire (kennen we die nog), later zette ik die nummers in afspeellijsten op mijn iPod (mini). Inmiddels maak ik alweer geruime tijd afspeellijsten met Spotify en ik hoop dat ik dat nog lang kan blijven doen, want ik kan me niet voorstellen dat er een makkelijkere manier van afspeellijsten maken zal komen.

Speciaal voor mijn verjaardag heb ik een afspeellijst gemaakt met 25+1 nummers die ik tijdens een bepaalde periode in mijn 26-jarige bestaan compleet heb grijs gedraaid. Ik heb mijn externe hardeschijf erbij gepakt en heb mijn afspeellijstjes van 2003-2009 bekeken, ik heb oude Spotify-playlists erbij gepakt en moest vooral heel erg veel moeite doen om niet boven de 26 nummers uit te komen. Lukte natuurlijk ook niet, ik had 40 nummers in totaal, daarna kwam het lastigste kill my darlings, ik heb er toch nog een lijstje van 26 van weten te maken.

Maar weet…. er mist een nummer van Taylor Swift (Welcome To New York is mijn favoriet) en mijn lijst had nog minstens 10 extra nummers van Coldplay kunnen bevatten. Amsterdam bijvoorbeeld, of Yellow, of Everything’s Not Lost, of Paradise… Argh… Ik heb uiteindelijk gekozen voor A Sky Full of Stars omdat dat nummer echt al een jaar lang mijn favo-favo-favo nummer is. Ik ben het nog geen moment zat geweest en dat is bijzonder, want normaliter ben ik een nummer na een paar weken grijs draaien wel een keer zat, dat is met ASFOS nog steeds niet gebeurd en geloof me, ik luister dat nummer VAAK!

Nog wat achtergrondinformatie over de rest van de nummers uit de lijst… Emilia’s Big Big World was mijn eerste single, Dido was mijn eerste concert en See The Sun was mijn favoriete nummer. Naked van Avril Lavigne staat al sinds 2002 regelmatig op repeat. Mijn vader heeft me van jongs af aan geïndoctrineerd met zijn muziek, Wish You Were Here, Good Times Bad Times en Ripples danken zijn plek dus voornamelijk aan hem. Miley Cyrus’ The Climb mag dan zoetsappig en kinderachtig zijn, de tekst bevat dus echt wel waarheid. When You’re Looking Like That en Eternal Flame staan voor mij gelijk aan de brugklas. Are You Happy Now van Michelle Branch heb ik wel 100.000 keer op mijn kamer meegezongen voor de spiegel (sorry buren). Just A Little Girl van Amy Studt heb ik ook heel vaak geluisterd, toen ik een jaar of vijftien, zestien was en meestal was ik dan in zo’n emo-bui en moest ik huilen, was ik het nog niet, dan werd ik het wel van dat nummer. Ellie Goulding’s Love Me Like You Do is het fijnste nummer van 2015 tot nu toe.

Nou, ga nu maar lekker luisteren! En vertel me… luister(de) jij deze nummers ook grijs?

Liefs,
Annemerel

Delen:

11 Reacties

 1. mei 12, 2015 / 17:42

  Ah, je bent jarig begrijp ik? Gefeliciteerd! Dido heb ik ook heel veel geluisterd en wat betreft het nummer van Ellie ben ik het helemaal met je eens!

 2. Ilse
  mei 12, 2015 / 17:45

  Wat tof om zo’n lijst met muziek te maken die je herinneringen geeft aan vroeger! Pink Floyd luister ik ook nog veel door mijn ouders, coldplay is ook nog steeds een van mijn favoriete band, The climb blijft prachtig en ik word zo vrolijk van Love me like you do!

 3. mei 12, 2015 / 17:56

  Ontzettend leuk om zo’n leuk te maken. Nogmaals gefeliciteerd! :-)
  Ik heb een hoop van deze nummers helemaal grijs gedraaid! Kan me dan ook voorstellen dat ik zo tijdens het luisteren van je lijst een of twee nummers skip omdat ik ze té vaak heb gehoord, haha.

 4. Noemi
  mei 12, 2015 / 17:58

  Big big world was ook mijn eerste single! Dat nummer + clip vond ik zo fantastisch dat ik hele dagen MTV keek voor die ene keer per dag dat hij voorbij kwam. Gefeliciteerd met je 26ste verjaardag!

 5. mei 12, 2015 / 18:39

  Wow ja, Michelle Branch, Emila, Avril Lavigne en Amy Studt en dan ook inderdaad nummers<3

  En gefeliciteerd! :D

 6. Yvon
  mei 12, 2015 / 19:24

  Happy Bdayy!!! Leuke playlist <3

 7. mei 12, 2015 / 20:27

  Als ik jouw afspeellijsten zie, baal ik altijd als een stekker. Ik heb namelijk geen Spotify. Ik ben wel sterk aan het overwegen om toch een premium pakket aan te schaffen. Aangezien er voor de iPhone niet veel handige andere opties zijn. Ga vooral door met lijstjes delen. Love it!

 8. mei 12, 2015 / 21:26

  Leuke nummers!!! Aaag Amy studt luisterde ik vroeger ook naar! :)

 9. mei 12, 2015 / 21:28

  Leuke lijst! Love Me Like You Do luister ik ook nog steeds met veel liefde. De laatste tijd is het nummer Déjá Vu van Sia bij mij ook favoriet.

  • mei 12, 2015 / 21:29

   Gefeliciteerd trouwens! :)

 10. Suzanne
  mei 15, 2015 / 15:33

  Limewire! Dat was mijn grote liefde inderdaad, voordat het gemak van spotify kwam (en ik de radio ontdekte, onderweg luister ik eigenlijk alleen maar radio, of een album van One Republic dat ik ooit heb gedownload) Hele leuke playlist!