TUNE TUESDAY: 2017

 

Ik waarschuw alvast, er komen de komende dagen veel lijstjes langs. Dit is misschien wel mijn favoriete lijstje om te maken, mijn favoriete nummers van 2017. Waarom? Muziek is minstens zo belangrijk als hardlopen voor mij. Misschien is het zelfs nog wel belangrijker? Het kan in ieder geval net als hardlopen mijn gemoedstoestand op een positieve (maar ook op een negatieve) manier beïnvloeden. Dit waren mijn favoriete (positieve) nummers van 2017.

The Chainsmokers & Coldplay – Something Just Like This

Dit nummer hoorde ik voor het eerst op donderdagochtend 23 februari. Coldplay is mijn favoriete band sinds 2001, The Chainsmokers luisterde ik het afgelopen jaar ook heel veel. Maar om de een of andere reden had ik het nieuws dat deze twee samen met een project bezig waren. Mijn verrassing was dan ook groot toen ik op donderdagochtend om zes uur wakker werd met dit nummer. Zo vroeg ja, ik had namelijk een workout in Amsterdam gepland om 9.00u. De hele autorit naar Amsterdam luisterde ik het nummer, evenals de terugweg. Een paar dagen later reed ik met Roos naar Oostenrijk, drie maal raden welk nummer veelvuldig gedraaid werd?
Coldplay & Big Sean – Miracles (Someone Special)

Sorry mensen maar ook op nummer twee heb ik Coldplay. Ik zou van alle artiesten slechts een nummer kunnen toevoegen, maar dan zou ik een paar echte favorieten moeten overslaan en dat kan ik deze nummers gewoon niet aandoen. Dit nummer hoorde ik half juli voor het eerst, in de auto bij mijn ouders. Coldplay had net zijn EP gereleased en we waren onderweg van Lazise naar Desenzano. Mijn vader, die normaal gesproken alleen zijn eigen muziek in de auto wil luisteren, maakte een uitzondering en liet me de EP opzetten. Ik was niet meteen fan van dit nummer, maar dat kwam een paar dagen later tijdens een duurloop van 20 kilometer waarbij dit nummer op repeat stond wel.
Kygo & The Night Game – Kids in Love

Een paar dagen voordat ik naar New York vloog voor de marathon kwam dit nummer van Kygo, onderdeel van zijn gelijknamige EP, uit. Hij stond op repeat in het vliegtuig naar New York en ik luisterde het ook meerdere malen tijdens de marathon. Ik kwam er zelfs mee over de finish. Ik kan dit nummer nu niet luisteren zonder aan New York te denken.
Martin Garrix & Matisse & Sadko – Forever

De eerste keer dat ik een gedeelte van dit nummer hoorde was een paar dagen na Tomorrowland, toen Martin Garrix dit nummer voor het eerst (of in ieder geval voor mij voor het eerst) dit nummer tijdens zijn set draaide. Het kwam officieel uit op de dag dat Roos en ik naar zijn show tijdens ADE gingen. Ook dit nummer geeft me super goede herinneringen en heb ik meerdere malen tijdens de New York City marathon beluisterd.
Taylor Swift – Ready For It

Ik zat in de trein richting Tilburg om samen met #teamannemerelrunsnyc2017 de Tilburg 10 Miles te lopen, toen ik er achterkwam dat Taylor ’s middags een nieuw nummer zou uitbrengen van haar (toen nog niet verschenen) album. Op de terugweg in de trein en later op de fiets naar huis, stond dit nummer meteen op repeat. Inmiddels is het mijn op een na meest geluisterde nummer van 2017. Wat ik niet heel vreemd vind gezien mijn luistergedrag. Ik ken de hele tekst uit mijn hoofd trouwens. Ook het semi-rap gedeelte. Daar heb ik op geoefend tijdens mijn vele autoritjes waarin dit nummer op repeat stond.
Harry Styles – Ever Since New York

Het album van Harry Styles kwam uit op mijn verjaardag en dit nummer was meteen mijn favoriet van het album. Begrijp me niet verkeerd, ik vind Sign of the Times ook echt een heel mooi nummer, maar dit nummer doet nog net iets meer met me.
Imagine Dragons – Mouth of the River

Mouth of the River van Imagine Dragons luisterde ik een keer per ongeluk toen ik naar de supermarkt wandelde deze zomer en ik werd er meteen bij de eerste keer luisteren gelukkig van. Dit nummer geeft zoveel energie.
Kygo & Selena Gomez – It Ain’t Me

Ik kan het niet helpen, ook Kygo staat twee keer in deze lijst. Maar Kygo is op dit moment gewoon een van mijn favoriete artiesten. Hoewel dit nummer al in januari uitkomt word ik er nog steeds hartstikke blij van als dit nummer in mijn playlist voorbij komt. Ik kan in ieder geval nooit stil blijven zitten.
Lorde – Green Light

Het was onze een na laatste dag van onze wintersport toen Roos en ik dit nummer voor het eerst luisterde in de auto van Maria Alm naar Leogang. Roos en ik kunnen dan ook allebei dit nummer niet luisteren zonder aan die fijne week in de sneeuw terug te denken. De rest van de dagen en op de terugweg stond hij – hoe kan het ook anders – op repeat. Tijdens het autorijden, skiën, make-uppen, de hele dag. OK. Behalve tijdens het skiën. Fun fact, ik heb jarenlang met muziek geskied, ook als ik gezellig met familie was. Nu denk ik, wow, wat asociaal. Een paar jaar terug, toen ik alleen op wintersport was, heb ik wel nog muziek tijdens het skiën geluisterd, maar niet zo hard want naast dat het asociaal is, is het ook best wel onveilig als je de dingen om je heen niet meer kunt horen.
Martin Garrix & Brooks – Byte

Ook Martin Garrix verdient een tweede plekje in deze lijst, samen met Brooks. Ik hoorde dit nummer voor het eerst in zijn geheel tijdens mijn vakantie naar Fuerteventura samen met mijn moeder. Het gaf meteen mega veel energie en daar heb ik gebruik van gemaakt, ook tijdens mijn Boston Marathon anderhalve week later heb ik het nummer meerdere keren beluisterd. Dit is ook altijd een knaller tijdens mijn intervaltrainingen. Ook al ben ik compleet gesloopt, als dit nummer voorbij komt weet ik er altijd nog iets uit te persen.

Dat waren ze, ik heb voor jou (maar ook mijn eigen) gemak een lijstje op Spotify gemaakt met deze fijne nummers. 

Wat waren jouw favoriete nummers van 2017? Hoeveel van mijn nummers staan in jouw lijstje? Of hebben we echt een totaal andere muzieksmaak?

Liefs,
Annemerel

Delen:

3 Reacties

 1. december 26, 2017 / 12:31

  Thanks voor ‘Something just like this’ en ‘Green light’, die ik beide dankzij jou ontdekt heb (net als in de loop der jaren nog veel meer nummers)! Ik houd eigenlijk niet zo van Coldplay – de oudere nummers wel, maar de laatste jaren vind ik er weinig meer aan, sorry! – en de Chainsmokers is ook niet mijn ding, maar Something just like this vind ik zó’n lekker nummer! Gek eigenlijk. Lorde heeft veel aangestaan dit jaar, net als het album van London Grammar (<3) en Ed Sheeran's 'Galway Girl' was hier ook favoriet.
  Eigenlijk luister ik vooral heel veel oude(re) muziek, maar van dit jaar verschenen nummers waren deze wel favoriet, o en 'Stay' van Zedd en Alessia Cara (sowieso haar muziek), 'Issues' van Julia Michels en 'New Rules' van Dua Lipa stonden ook véél aan :)

 2. Ilse
  december 26, 2017 / 12:35

  Fijne nummers zitten ertussen en onze muzieksmaak is wel redelijk gelijk. En kom maar op met die lijstjes.

 3. december 27, 2017 / 12:58

  Martin Garrix is niet mijn persoonlijke favoriet maar dat is vooral omdat ik niet echt activiteiten doe waar zijn muziek echt heel geschikt voor is, zoals hardlopen. Ik vind zijn muziek wel heel goed en snap heel goed waarom het ‘werkt’ voor jou. Fijn lijstje, leuk dat je zoveel specifieke herinneringen aan nummers hebt (hoewel dat ook wel snel gaat als je ‘m echt de hele dag op repeat hebt haha)!