TRIATLON DIARIES: II

 photo DSC_8163.jpg

Twee weken geleden schreef ik dat ik een (sprint)triatlon ga doen in Portugal. Een week voordat ik in New York een poging ga doen mijn PR op de marathon de smashen. Ik wist dat het zwaar zou gaan worden, maar ik had het in mijn hoofd wat minder spannend gemaakt. Ach gewoon 30 baantjes zwemmen in open water, dan 5 kilometer hardlopen (dat kan ik achteruit) en dan nog even 20 kilometer fietsen, hoe moeilijk kan het zijn als je een beetje traint.

Totdat ik al jullie reacties las. Van “OMG wat ben je ook een gek wijf” tot ervaringsdeskundigen die er op hamerden dat het overstappen van zwemmen naar fietsen/lopen heel zwaar is. Ergens wist ik dat natuurlijk ook wel, maar al die details, die verdrong ik een beetje. Jullie drukte me weer even met mijn neus op de feiten. Toen Madelon van Glowmag (zelf oud-Olympisch zwemmer) me ook nog eens vertelde dat ik knettergek was en dat zij het super zwaar had tijdens de sprinttriatlon die zij ooit deed begon ik hem helemaal te knijpen.

Of al die waarschuwingen me nu keihard aan het trainen hebben gekregen? Uhh… ik heb een badpak gekocht, maar ik heb hem nog niet eens gepast dus ik weet überhaupt niet of ik er in pas en dat betekent inderdaad ook dat ik er nog niet in gezwommen heb. MAAR daar heb ik een zeer goede reden voor: van de zeven zwembaden in Den Haag zijn er op dit moment vijf gesloten en er is geen enkel zwembad in de buurt geopend. Een zwembad wat verder weg heeft bijna alleen maar recreatief zwemmen en geen banen zwemmen en de dagen dat ze banenzwemmen hebben, zit ik in Amsterdam voor Girlscene.

Het zijn smoesjes, dat weet ik ook heus wel. Ik ben gewoon aan het uitstellen en dat kan ik nu misschien nog wel doen, maar vanaf volgende week moet ik echt aan de bak, afgelopen zondag was het precies tien weken voor de triatlon, aankomende zondag is het dus nog maar negen weken. Nu klinkt negen weken nog best prima, maar dat zijn dus 63 dagen en 63 dagen zijn ZO voorbij. Als je je bedenkt dat ik van die 63 dagen ook nog 21 moet hardlopen zijn er nog maar 42 dagen over. Natuurlijk zou ik voor een double duty kunnen gaan en dat zal ook heus wel een keer beginnen, maar laten we nu eerst maar gewoon beginnen met wat baantjes trekken in het zwembad.

Nu ik mijn badpak heb heb ik er trouwens best wel zin in, dat zwemmen. Ik blijf een meisje hè.

Liefs,
Annemerel

Delen:

35 Reacties

 1. augustus 21, 2014 / 12:03

  Wat een leuk badpak! Lijkt me ook heel zwaar maar heeeel gaaf om eens een triatlon te doen, ben benieuwd hoe het je afgaat.

 2. augustus 21, 2014 / 12:08

  Haha, je hebt in ieder geval een leuk badpak!

 3. augustus 21, 2014 / 12:08

  Mooi badpak! Ik vind het knap van je hoor, twee van die uitdagingen zo kort na elkaar. Succes met de voorbereidingen!

 4. augustus 21, 2014 / 12:15

  O o o, je bent inderdaad een knettergek wijf ;) Maar ik denk dat je het wel kunt hoor, met je doorzettingsvermogen. Succes in ieder geval :D

 5. augustus 21, 2014 / 12:22

  Haha, heerlijk geschreven weer! Super leuk badpak!

 6. augustus 21, 2014 / 12:31

  Aangezien ik ivm allemaal blessures voorlopig waarschijnlijk geen langere afstanden kan hardlopen lonkt de sprinttriathlon mij ook… (trainen, ik wil weer ergens voor trainen!)

  Ik heb gisteren voor het eerst in jaren gezwommen en werd heel hard met mijn neus op de feiten gedrukt: dat is ZWAAR. Helemaal voor iemand die jarenlang alleen maar haar benen heeft getraind. De triathlon gaat er komen (ooit), maar ik zal eerst mooi een zwemcoach moeten vinden die me kan leren hoe ik borstcrawl doe en ademhaal tegelijk ;)

 7. Olga
  augustus 21, 2014 / 12:31

  Hmmmmm, hou je jezelf wel een beetje heel?

 8. augustus 21, 2014 / 12:43

  Heftig hoor, het is altijd even een stap om te gaan zwemmen, naar het zwembad toe omkleden, douchen, natte haren maar als je er eenmaal de eerste keer in ligt werkt het verslavend vind ik!

 9. Julia
  augustus 21, 2014 / 12:46

  Wauw ik vind het echt knap hoor dat je een week voor je marathon nog een triatlon gaat doen! Je zou trouwens ook in Amsterdam naar een zwembad kunnen gaan ;) Je badpak ziet er leuk uit!

 10. augustus 21, 2014 / 12:48

  Ik ben het wel eens met diegenen die knettergek als optie noemde! ;)

  Veel succes met trainen!

 11. augustus 21, 2014 / 12:52

  Gaaf badpak! Heb er zelf 2 van Arena, hebben ook toffe printjes.. mocht je je collectie uit willen breiden.

  Wat jammer zeg dat de zwembaden gesloten zijn, raar ook.. zo in de zomervakantie! Ik zit zelf bij een zwemvereniging, misschien is er bij jou ook een in de buurt? Heb je gelijk een goede training (lees: borstcrawl oefenen, zoveel fijner dan schoolslag!).. want van baantjes zwemmen krijg ik geen motivatie ;)

  Succes in ieder geval!

  PS’ ik was trouwens altijd in de veronderstelling dat je een traitlon ging doen in Portugaal (bij Rotterdam) ipv Portugal (bij Spanje). Maarja, je zou Annemerel niet zijn als je er geen toffe reis aan vast plakt he ;)

 12. augustus 21, 2014 / 12:57

  Wauw Annemerel, je gaat wel tekeer met al die wedstrijden! Een sprinttriatlon is super zwaar. Ik wens je veel succes!

 13. augustus 21, 2014 / 12:59

  Er zijn ook zwembaden in Amsterdam he ;) Hele fijne ook met veel baantjes zwemmen. Misschien een idee om dat vanuit Girlscene te doen? Al kan ik me ook heel goed voorstellen dat je dan gewoon snel naar huis wilt…

 14. augustus 21, 2014 / 13:24

  Super leuk badpak en veel succes met trainen!!

 15. Linda
  augustus 21, 2014 / 13:38

  Vergeet niet dat zwemmen een heel andere conditie is ;) ik zwem met gemak een kilometer borstcrawl, maar als ik tijdens de training rondjes moet rennen, ben ik zo bekaf. Wel heel stoer dat je het gaat doen!
  Heb je trouwens ook een zwembril? Dat is wel aan te raden, anders krijg je echt zere ogen (dan ga ik er wel vanuit dat je je hoofd niet boven water houdt)

 16. augustus 21, 2014 / 13:58

  Een half uurtje verderop, in Vlaardingen bij de Kulk, kun je iedere dag banen zwemmen. Mooi wedstrijdbad en je hebt alle ruimte, want de omaatjes die er baantjes trekken, zitten toch maar wat te beppen aan de zijkant. :)

 17. augustus 21, 2014 / 14:01

  Hihi, ja, we blijven meisjes. Ik heb ook net een nieuw badpak (ook Adidas trouwens, mooi pakken) en dat maakt het net weer even leuker. Succes met je baantjes.

 18. augustus 21, 2014 / 14:24

  Terwijl ik je verhaal lees zie ik rechts in het scherm (via de instagram widget) een foto van een bed met laptop, frietjes en een kroketje langskomen haha!

  Totaal herkenbaar je verhaal, maar vind ’t wel echt tof dat je het gaat proberen! Heb ook heel veel geweldige sportoutfits in de kast liggen… met de kaartjes er nog aan ;)

  Houd ons op de hoogte in ieder geval! En succes!!

 19. augustus 21, 2014 / 14:31

  Oei, balen dat die zwembaden zo weinig geopend zijn zeg! Ik vind het nog steeds heel stoer van je maar vraag me vooral af hoe je een week na een triatlon een marathon gaat lopen! Succes!

 20. Berber
  augustus 21, 2014 / 14:49

  Succes :)

 21. augustus 21, 2014 / 15:50

  Veel succes meid!

 22. augustus 21, 2014 / 15:53

  Haha, dat je knettergek bent wisten we allang. ;) Tof badpak! Hup, dat zwembad in jij! ;)

 23. augustus 21, 2014 / 15:57

  Mooi badpak! Misschien kun je in een meer/in de zee zwemmen? Met dit weer misschien wel weer wat minder, maar wel altijd open. En als je in Portugal ook in open water moet zwemmen, moet je dat toch eens geprobeerd hebben.

  Ik zou zo’n triatlon ook nog wel graag willen doen. 5k hardlopen gaat me ondertussen goed af, ik heb een tijdje in het zwemteam gezeten en ja, dat fietsen.. buiten het normale fietsen doe ik daar niet zoveel mee.

 24. Suzanne
  augustus 21, 2014 / 16:06

  Je bent nog steeds gek dat je het doet, maar het is een ervaring uit duizenden! Succes meid!

 25. augustus 21, 2014 / 17:02

  Je badpak is in ieder geval erg leuk!

 26. augustus 21, 2014 / 17:40

  Spannend, maar wel super gaaf dat je dit doet!!

 27. augustus 21, 2014 / 18:52

  2 km achter elkaar hardlopen vind ik al een opgave dus een triatlon vind ik al helemaaal gekkenwerk hahaha! Maar ik denk zeker dat jij dat kan! Eerst maar eens dat (overigens hele mooie) badpak aantrekken ;)

 28. augustus 21, 2014 / 19:02

  Dat badpak is leuk! Ik wens je heel veel succes, ben enorm benieuwd!

 29. augustus 22, 2014 / 07:47

  Ik ben echt heel benieuwd hoe je het gaat doen! Succes!!

 30. augustus 22, 2014 / 09:38

  Oh 30 banen lijken weinig, maar de eerste keren zal je echt stuk gaan. Ik heb wedstrijdzwemmen gedaan en het zwemmen sinds jaren weer opgepakt. Dacht met mijn sportiviteit en skills het zo weer te kunnen maar het duurde een weken voor het weer een beetje ging.
  Als ik jou was zou ik ’s avonds gaan, dan kan je daarna slapen.
  Mooi badpak :) Een zwembrilletje is ook echt geen overbodige luxe, als ik je een tip mag geven.
  Succes! Ik denk dat het je wel gaat lukken.

 31. Yael
  augustus 22, 2014 / 13:44

  Waqt misschien ook wel handig is; een brilletje en badmuts.
  Klinkt stom, maar is wel echt nodig. Zwemt echt stukken lekkerder. Zeker als je borstcrawl moet doen in een chloor bad nu.

 32. augustus 22, 2014 / 14:21

  Hey Annemerel, veel succes! :) En inderdaad wat de rest hierboven ook al zegt, er zijn best opties te creëren hoor, en zo veel tijd kosten 30 banen nu ook weer niet. ^^ Ik zwem zelf 40 banen in een half uur, maar dat is ‘gewoon’ schoolslag en niet in een top-tempo ;) Borstcrawl houd ik trouwens niet meer dan 4-6 banen vol.. just saying, onderschat het niet. Zwembrilletje en evt. badmuts is inderdaad wel een must. In elk geval, nogmaals veel succes!!
  Liefs

 33. Jantina
  augustus 23, 2014 / 14:37

  Als ik jou was zou ik in de zee oefenen of in ander open water (denk aan golven/kou etc.). De zee bij het Martinhalresort was in juli nog koud, maar zal in oktober warmer zijn :) Ik denk dat je het kunt!