TRAVEL: Wishlist

 photo Desktop291.jpg

Ik ben nog maar net terug van wintersport en ik ben nu alweer aan het fantaseren over volgende reisjes. Sterker nog, op wintersport droomde ik op sommige momenten al van een volgende vakantie. Een zonvakantie wel te verstaan, op de momenten dat mijn tenen er echt afvroren en de huid van mijn gezicht er af leek te gaan vallen. Maar ik droom niet alleen van de zon, ik droom ook over skiën in Noord Amerika, roadtrippen door het zuiden van de VS en eten in Italië. Mijn travelwishlist, het is 99,999% zeker dat ik niet alles in één jaar kan afvinken, maar met een beetje spaarplan moet de komende 5 jaar wel haalbaar zijn…

 photo Aspen-Colorado-41.jpg(bron beeld: Luxereisbestemmingen.nl)

Skiën in Noord Amerika
Aspen, Salt Lake City, Whistler Mountain… I don’t care. Het lijkt me gewoon zo gaaf om in plaats van in de Alpen, een keer in een Noord-Amerikaans gebergte te skiën. Het schijnt er vaak nog kouder te zijn, dus mocht het ooit gebeuren dan zal ik zeker in goede thermohandschoenen en sokken moeten investeren ;-).

 photo boone-hall-plantation-131.jpg(bron beeld: Giaskyler)

Roadtripping The South
North Carolina, South Carolina, Georgia, Alabama, Louisiana, Texas, Florida… ik ben heel erg nieuwsgierig naar ‘The South’. Ik kan me voorstellen dat je ERG veel in de auto zit als je door al deze staten met de auto moet crossen, maar dat lijkt me juist zo leuk. Ik hou van roadtrips (als ik tenminste niet de hele tijd achter het stuur hoef te zitten).

 photo Orange-County-Property-Properties-in-Orange-County.jpg(bron beeld: OC Properties)

Californië
Eén staat zou ik graag wat langer bezoeken; Californië. San Francisco, Orange County, LA… Ik wil naar Californië. Ik heb Californië in mijn weerapp geïnstalleerd staan en iedere keer als ik kijk schijnt de zon en is het minstens 25 graden. LA schijnt saai te zijn, maar toch wil ik er naar toe. Ik zou me denk ik prima een maand lang vermaken in een appartementje in Venice. ’s Ochtends hardlopen over het strand, ’s middags schrijven, ’s avonds de stad verkennen. I wouldn’t mind. Natuurlijk wil ik ook de plek zien waar mijn favoriete series The OC en Laguna Beach zijn opgenomen en als we dan toch bezig zijn wil ik ook graag San Francisco zien. Volgens velen één van de meest ‘Europese’ steden van de USA.

 photo queensland-australia.jpg(bron beeld: Kryton)

Australië
Eigenlijk heb ik nooit het verlangen gehad om naar Australië te gaan, maar de laatste maanden begin ik er steeds vaker over te fantaseren. De stranden, de mensen, de natuur… Het idee dat je gewoon echt even helemaal weg bent. Ik zou geen nee zeggen tegen een reisje Australië.

 photo 2_d20120515142811.jpg(bron beeld: Capri)

Italië – Amalfi, Sicilië, Capri
Ik ga al mijn hele leven vrijwel ieder jaar naar Italië. Toch zijn er veel plekken waar ik nog niet geweest ben en waar ik graag eens naartoe zou gaan. De Amalfi kust bijvoorbeeld, bij Rome. Of naar Sicilië, of Capri. Ik hou van het Italiaanse leven en vooral van het Italiaanse eten dat vrijwel overal goed is. In Italië eet je voor €2,50 een heerlijke chocolade croissant en drink je de beste cappuccino, dat hoef je in Frankrijk niet te proberen (sowieso vind ik de cappuccino’s in Frankrijk vaak smerig, zelfs bij het Plaza Athenée kreeg ik een ranzige cappuccino, je weet wel, zo’n cappuccino met een ‘zeepbel melk’ gruwel.).

Natuurlijk zijn er ook plekken waar ik al eens (of vaker) geweest ben, maar ik heel graag naar terug zou gaan..

New York
Het gemis wordt steeds groter. De eerste weken na New York leefde ik in een soort van roes, sinds ik daar uit ben wil ik nog maar één ding; terug. Ik moet duidelijk op zoek naar een goed spaarplan. Ik wil weer ontbijten bij The Butcher’s Daughter, wandelen door Central Park, slenteren door Whole Foods, midden in de nacht naar Duane Reade, hardlopen over de bruggen die Manhattan met de andere boroughs verbindt, de stad beleven zoals een New Yorker hem beleeft.

Londen
Als New York dit jaar niet lukt (grote kans), dan zou ik graag naar Londen gaan. De vibe die in Londen hangt is goed. Iedereen is netjes en vriendelijk, ieder hoekje, ieder straatje vind ik leuk. Die rode dubbeldekker bussen, de bekende old school taxi’s, het straatbeeld van Londen is voor mij ? ? ? . Daarnaast zijn de winkels ook niet geheel vervelend. Ik noem een Nike Town………

Parijs
Dat ik dit jaar weer een weekendje Parijs pak is zo goed als zeker, wanneer dat is weet ik nog niet. Tijd en geld zijn beide een schaarstegoed op dit moment. Maar ik kan geen jaar voorbij laten gaan zonder weekendje Parijs. Steak Tartaar en Blini’s met zalm eten bij La Coupole, iedere Maje en Sandro winkel binnen lopen (ook al hebben ze overal precies hetzelfde), macarons eten bij de Eiffeltoren, taartjes eten bij Ladurée, Paris… oh PARIS ? ? ?

Welke bestemmingen staan er op jouw travelwishlist?

Liefs,
Annemerel

Delen:

47 Reacties

 1. Suzan
  februari 6, 2014 / 12:16

  Geen verkeerd lijstje zeg! Ik ga volgende week eindelijk aan mijn reis naar Australië beginnen, stond al een tijdje op de planning dus onwijs veel zin in!

 2. februari 6, 2014 / 12:30

  Heerlijk lijstje, Australië lijkt me ook geweldig, alleen als ik zou gaan, zou ik wel gelijk minimaal een maand willen gaan..

 3. Lisa
  februari 6, 2014 / 12:31

  Heel leuk artikel, vol met goede reistips!:)

 4. februari 6, 2014 / 12:43

  Leuke lijst! Ik zou er allemaal wel heen willen! Ik vind reizen echt heerlijk, maar geld is toch vaak een issue :(

 5. februari 6, 2014 / 12:43

  Mijn travel wishlist is werkelijk oneindig, maar zo’n roadtrip in Amerika lijkt me ook wel wat…

 6. februari 6, 2014 / 12:52

  Heerlijk lijstje! Ik ben nog nooit in New York geweest, dus die stad zeker op mijn wishlist! Daarnaast wil ik dit jaar graag naar Florence. En inderdaad een roadtrip door Amerika… JA! X

 7. februari 6, 2014 / 13:00

  California, london en Italie wil ik ook nog graag heen en New York is zeker de moeite waard om heen te gaan ook al is het duur!!!! Ik ben er in 2012 geweest echt super!

 8. februari 6, 2014 / 13:07

  Leuke lijst.
  Ik ga dit jaar naar Rome. Dat wilde ik altijd al eens zien.

  Afgelopen jaar ben ik naar Griekenland geweest. Dat stond ook al lang op mijn wishlist.

 9. februari 6, 2014 / 13:21

  Dat zijn allemaal heerlijke bestemmingen! Ik zou ook heel graag weer een keer naar naar New York willen! Love it!

 10. februari 6, 2014 / 13:28

  Mag ik met je mee? Het hoogste aan mijn verlanglijstje staat ook een roadtrip door Amerika. En dan lekker een maand lang touren ofzo, lijkt me zo gaaf! Iets dichterbij huis: Italie! Ik ben er nog nooit geweest :(

 11. februari 6, 2014 / 13:34

  Ik wil heeeeel graag naar New York en Parijs, beide nog nooit geweest. Aaaaaaah.

 12. februari 6, 2014 / 13:45

  Wat een leuke travel wishlist! M.u.v. skiën in noord Amerika lijkt mijn lijst heel erg op die van jou. Bij mij staan nog Colombia en Bali op. :-)

 13. februari 6, 2014 / 13:56

  Oef, L.A saai? Na twee keer in L.A. te zijn geweest kan ik met de hand op mijn hart zeggen dat ik Los Angeles absoluut niet saai vind. Ik kan je zo 100 dingen aanraden om te doen in L.A. Mensen houden van de stad of hebben er niets mee, ik ben er verliefd op geworden. Mocht je echt plannen hebben om naar L.A. en omgeving te gaan, ik heb allerlei tips wat Laguna Beach, San Fran en The O.C. betreft! Als je interesse hebt, mail me :)

 14. februari 6, 2014 / 14:05

  Ohh er zijn zooooveel plaatsen waar ik nog naartoe wil. Een oneindige lijst ben ik bang. Dit jaar iig naar Rome en New York! :)

 15. februari 6, 2014 / 14:09

  Waaw, mooie droombestemmingen heb je! Ik zou super graag naar Zuid-Amerika willen of nog een keer naar Azië. Ergens warm, zonnig met veel cultuur en lekker eten.

 16. februari 6, 2014 / 14:11

  Niet echt op mijn travelwishlist, die ik nooit heb gehad, maar ik ben nu in Taiwan en het is hier zo prachtig, de mensen zo vriendelijk en het eten geweldig.
  Maar misschien moet ik dit niet verklappen, want het is ook geweldig dat er extreem weinig westerse mensen zijn.

  Je hebt best wel dure plekken op je lijst staan, is dat geen issue?

 17. Suzan
  februari 6, 2014 / 14:51

  Mooie lijst!

  Je vergeet alleen Mississippi bij ‘The South’.
  Ook een prachtige staat! ;) Heb er een jaar gewoond. :)

 18. februari 6, 2014 / 16:28

  Haha toevallig heb ik laatst een top 10 list gemaakt op mijn blog. Jij hebt ook echt een chille lijst!

  Liefs, Mariette

 19. februari 6, 2014 / 16:43

  Ik zou ook echt ontzettend graag naar New York willen! Over twee weken ga ik naar Parijs, ook super leuk natuurlijk :)

 20. februari 6, 2014 / 16:48

  Sowieso dan naar Whistler gaan als de kans krijgt om daar te skiën! Ik ben er in de zomer geweest (dan is er niets te doen omdat het alleen in de winter toeristisch is eigenlijk) maar het is er zó mooi!

  Op mijn wishlist… Eigenlijk zo’n beetje alles wat je hebt genoemd hier haha, én ik wil heel graag een reis maken naar Jordanië!

 21. februari 6, 2014 / 16:59

  Ik ga dit jaar naar Leuven (staat al gepland, ik ga lekker een weekend genieten van de spa) en ik ga ook nog een weekend naar mijn geliefde Parijs. In Parijs heb ik vorig jaar gewoond, dus ik kan niet wachten om alles weer even terug te zien en alles weer te proeven. Mijn vriend en ik gaan nog even langs zijn oud-collega’s op vrijdagavond om in de bar te hangen om de vrijdagmiddagborrel (daar is het de avondborrel die overgaat in nog even snel er wat bij eten) in te luiden. We gaan mogelijk naar een voorstelling van het Lido of Moulin Rouge (er is nu een andere collega die naar Parijs gaat voor zijn werk en wij zoeken hem op, de mannen kunnen niet wachten om zo’n showtje te zien en voor mij zal het OEPS de eerste keer zijn dat ik dat meemaak) en verder vooral genieten van de stad.
  Ook ga ik dit jaar trouwen en dus zijn we op zoek naar een mooie honeymoon bestemming. Ik heb zelf al een hele rits bekeken en mijzelf aan zitten verlekkeren. http://mrsstilletto.blogspot.nl/2014/01/honeymoon-destinations.html

  Ach, de agenda is nog wagenwijd open dus ik zie nog wel wat het gaat worden. Ik hoop in ieder geval wel lekker op reis te gaan! Gelukkig staan de eerste reisjes al op de planning :)

 22. februari 6, 2014 / 17:33

  Leuk! Ooit in mijn leven zou ik naar Amerika willen. En Australië lijkt me ook wel gaaf, alleen ben ik bang dat ik nooit meer terug kom naar Nederland en dat ik dan heel zielig meedoe aan All You Need Is Love, hahahaa!

 23. februari 6, 2014 / 17:57

  Ahh te gek! Ik ben momenteel een grote vink aan het zetten op mijn lijstje, maar die lijst wordt alleen maar langer :’). Ik wil de rest van Latijns-Amerika ook zien, en Nieuw-Zeeland en Australië maar dat wordt eerst heel veel sparen natuurlijk. En ja, de VS zijn natuurlijk awesome. Tip: ga met een RV :D

 24. februari 6, 2014 / 18:08

  Ik woon zelf in Florida (en moet zeggen dat ik het HAAT!!) haha, maar als je er gewoon voor een paar dagen door heen zou rijden zou het wel leuk zijn inderdaad. Vergeet de leuke parken niet uiteraard, en ga zeker naar Key West (ook al is dat het uiterste puntje en ERG ver..) South Carolina – Myrtle Beach is mijn favoriete plaats van heel de VS!!

 25. februari 6, 2014 / 18:31

  Veel Amerika, haha, dat wordt inderdaad sparen! Ik wil elke stad in Europa zien, maar vooral Parijs, Londen en Venetië nog een keer. :)

 26. februari 6, 2014 / 18:37

  Fijn lijstje! Zelf wil ik SUPER graag naar Noord-Amerika, de mooiste nationale parken in het westen van het continent bekijken :)

 27. februari 6, 2014 / 19:35

  Aaaaaah… Herkenbaar! Heerlijk wegdromen en jezelf lekker maken op Google. Binnenkort naar Brussel en Italië, maar Parijs staat ook hoog bovenaan mijn wishlist. Alweer 10 jaar geleden… Sparen sparen sparen :s.

 28. februari 6, 2014 / 21:49

  Heel leuk om te lezen, ik ga helemaal met je gedachten mee haha! Ik heb voorlopig nog niet echt een numero uno voor op mijn wishlist, moet nog eens nadenken…

 29. februari 6, 2014 / 23:11

  Prachtige bestemmingen! Al die bestemmingen hierboven zou ik ook wel naar toe willen gaan behalve wintersport, ik ben geen wintermens. Ik zou heel graag naar Suriname willen gaan om daar familie te bezoeken!

 30. februari 7, 2014 / 07:10

  Heerlijk A! Bij de meeste bestemmingen denk ik: ja ja ja wil ik ook, we gaan samen! Hahaha

 31. Michelle
  februari 7, 2014 / 09:42

  Wat een prachtige foto’s! Ik heb gelukkig nog wel wat tripjes op m’n lijstje staan die ik nog mag maken dit jaar (en al geboekt en betaald zijn :p)de halve marathon in Parijs over een paar weken, dan wintersport in Oostenrijk, weekend Lissabon en ook nog een weekend Dublin. Ik mag niet klagen!

 32. februari 7, 2014 / 09:50

  Erg leuk lijstje! Zelf wil ik heel graag een keer naar Londen, Rome, Miami, New York, Bali, Australië, maar ook gewoon Maastricht haha. Ben op al die plaatsen nog nooit geweest, maar ook naar Parijs zou ik nog wel een keer willen (afgelopen zomer er voor het eerst geweest en dus nog lang niet alles gezien)

 33. Diana
  februari 7, 2014 / 09:54

  Niemand weet het blijkbaar, maar de Amalfikust ligt niet bij Rome. Ik vind het knap dat je je website zo goed onderhoudt en zoveel schrijft, maar please, doe wel je onderzoek van tevoren. Anders lees ik liever minder.

 34. februari 7, 2014 / 10:03

  Oh wat een heerlijke lijst!

 35. Eva
  februari 7, 2014 / 12:06

  Prachtig lijstje! Mijn wishlist wilt nog wel eens wisselen – afhankelijk wat voor mooie dingen ik tegenkom op tv/boeken/magazines/blogs.. Op het moment wil ik graag naar Sri Lanka (waarschijnlijk in Augustus!), IJsland, Kopenhagen, Bolivia en roadtrip door Amerika. De plek van de roadtrip kan ik niet bepalen… de westkust, van west naar oost, het zuiden (met de white sands in New Mexico!) lijkt me allemaal fantastisch! Eerst mijn grote droom New York afvinken over 4 weken :D

 36. Iris
  februari 7, 2014 / 12:15

  Ik wil alles van je lijst wel bezoeken! Amalfi kust stond vorig jaar op mn lijstje en ging niet door helaas :( dit jaar eindelijk naar Azie. Kan niet wachten! Maar eerst nog een tripje Cyprus en Barcelona. Hopelijk in oktober naar NY. Maar eerst sparen ;)

 37. februari 7, 2014 / 22:33

  ohhh heerlijke lijst! stiekem lijkt wintersport me heel erg leuk, maar ik heb het nog nooit gedaan.. maar die komt nieuw binnen op mijn lijstje :) verder wil ik heel graag nog een boel steden bezoeken (stockholm, wenen, madrid, barcelona), een roadtrip door de VS maken, naar argentinië, bali, cambodia, vietnam, istanbul… oh ik kan nog wel heel lang doorgaan haha!
  xo, cheyenne

 38. februari 7, 2014 / 22:37

  Wintersporten in Amerika of Canada staat ook nog op mijn lijstje!

 39. februari 8, 2014 / 11:48

  Zeker een mooie travel wishlist! Italië staat bij mij bovenaan mijn lijstje. Ik ben er nog nooit geweest en het lijkt me een prachtig land! Parijs, Londen en New York kan ik al van mijn lijstje afstrepen, maar ik ben zeker van plan ooit terug te keren. Geweldige plekken!

 40. februari 8, 2014 / 12:03

  Mooi lijstje! heb op het skiën in Noord-Amerika veel al gezien en allemaal dikke aanraders!! Wordt leuk met het plannen

 41. Emma
  februari 9, 2014 / 11:32

  Ik vind LA helemaal niet saai. Er is genoeg te beleven! Binnen een uur zit je of aan het strand of midden in de bergen. Ideaal voor iemand als ik die nooit daartussen zou kunnen kiezen. ;) Maar San Diego en San Francisco zijn nog altijd favoriet in Californie.

  Grappig trouwens dat ik vrijwel alles op jouw travel wishlist gedaan heb, behalve Australie. Maar die staat inderdaad ook op mijn lijstje. Wat heb ik toch een fijn leven.

 42. februari 9, 2014 / 16:31

  De Amalfi kust en Capri wil ik beide nog een keer bezoeken! Ik ben niet echt een Italië fan maar wat was dit adembenedemd. Capri is echt een prachtig eiland.

 43. Daniëlle
  februari 9, 2014 / 18:35

  Wat een goede lijst! Voor mij wordt het dit jaar Barcelona, Londen/Oxford, Parijs en Nice. Daarnaast hoop ik ook in het najaar nog een weekendje naar Rome te kunnen gaan. Hopelijk in 2015 NYC, maar dan ga ik waarschijnlijk ook nog naar Thailand, dus dat is allemaal even afwachten.

 44. februari 9, 2014 / 23:31

  Oh mijn travel wishlist is ellenlang. Weskust USA, Australie, Kopenhagen, Londen… I want it all!

 45. februari 10, 2014 / 23:40

  Mooie wishlist! Succes met sparen :)