TRAVEL: 2013

Photobucket
2012 was een mooi reisjaar. Ik bezocht Monaco, Oostenrijk (2x), Italië (2x), Parijs, Berlijn, Londen en Kopenhagen. Het had niet veel gescheeld of ik was iedere maand minstens één dag in het Buitenland geweest. December gooide roet in het eten.

2013 begon ook goed. In januari bracht ik al bezoekjes aan Newscastle en Berlijn. En het wordt nog beter. Over 2,5 week zit ik in de auto voor tien dagen sneeuw in Oostenrijk, de dag nadat ik thuis kom vertrek ik direct al richting Parijs. Dan vier weken later, ga ik alweer met de Thalys richting Parijs om daar de marathon te lopen.

Vervolgens vertrek ik eind april waarschijnlijk een weekje naar het Gardameer (is het leven freelancer zonder vaste werkplek niet fantastisch). Van de zomer ga ik waarschijnlijk ook nog een paar weken naar Italië, welke plek dat zal worden is nog niet helemaal duidelijk.

Verder op m’n wishlist voor 2013?

Ik zou heel graag in september naar New York gaan. Maar voordat ik dat kan doen moet er nog wel iets veranderen aan mijn uitgaven patroon (of inkomsten natuurlijk). Want eigenlijk zou ik ook wel meer van de US willen zien dan New York alleen.. ROADTRIP!

Ook wil ik heel graag nog een weekendje naar Londen, ik vind dat zo’n fijne stad. Eigenlijk wilde ik het combineren met de marathon in Londen maar die is uitverkochter dan uitverkocht, naar mijn idee is er zelfs geen complete reis meer te boeken. Jammer de bammer!

En dan zijn Laura en ik ook nog op zoek naar een fijn reisje voor in juni. In 2009 zaten we een week op een Grieks eiland, in 2010 bezochten we Barcelona. Parijs bezochten we in 2011, afgelopen jaar zaten we in Nice. Maar dit jaar? Sicilië? Capri? Rome? We willen iets waar de kans op zon vrij groot is, maar waar je net iets meer kunt dan zonnebaden. Oh en voor een redelijk normale prijs.. Iemand een fantastisch idee voor ons?

Eigenlijk wil ik nog veel en veel meer, maar ik denk er eigenlijk niet eens aan te denken. Denken aan staat bij mij zo ongeveer gelijk aan BOEKEN/KOPEN/RESERVEREN en met de komst van m’n vriend de CC is dat ook niet zo moeilijk meer. Maar hé we werken ons natuurlijk liever niet de schulden in.

Wat zijn jouw reisplannen voor 2013?

Delen:

55 Reacties

 1. februari 5, 2013 / 17:04

  Aanrader voor citytrip: Valencia!

 2. Nena
  februari 5, 2013 / 17:04

  Ga naar Sicilië!! Het eten en de natuur daar is fantastisch! Mijn oom is Italiaans en komt van dat eiland en heeft altijd tegen mij gezegd: Er is geen plek op Sicilië waar je NIET lekker kunt eten. Ik ben er zelf ook een week geweest met mijn ouders en ik vond het echt geweldig. Wij hebben steeds een paar nachten op één plek gezeten en zo het grootste deel van het eiland gedaan, heel leuk! Zo heb je de Etna die je kunt bezoeken en de natuur enzo in het westen en het oosten is toeristischer en daar kun je heerlijk zonnebaden!

 3. Ilse
  februari 5, 2013 / 17:04

  Lucky you, ik ben afgelopen jaar in de voorjaarsvakantie naar Parijs geweest en verder niet. Dit jaar wil ik ook meer gaan reizen en dit kan ook als ik kies voor de internationale PABO. :)

 4. februari 5, 2013 / 17:08

  Januari was niks. Saaaaai! Nu in februari ga ik eerst nu vrijdag naar Disney, dan eind februari weekend Parijs en de week erna zit ik voor de blog in Parijs met Sisley. (whoah!!)
  Maart ga ik naar Londen, april gaan we telkens met de hele familie een huis huren in Ardennen. Mei voorlopig nog niks en juni… NEW YORK BABY !! Op het einde van de zomer hoop ik nog naar Zuid-Frankrijk te gaan om te relaxen.

 5. februari 5, 2013 / 17:18

  Wat een geweldig leven heb jij toch! Ik hoop dat ik later (ok, volgend jaar dus) een job vind waarmee ik ook zoveel kan reizen!
  Qua zonbestemming met net dat iets extra zou ik Corsica aanbevelen! Zon, strand, avontuur en cultuur zonder al teveel afstand te moeten afleggen! Capri is ook best de moeite, maar daar geraak je snel op uitgekeken vind ik… dat kan je natuurlijk wel oplossen met uitstapjes naar o.a. Napels en Sorrento!

 6. februari 5, 2013 / 17:27

  Mijn reisplannen? Ik hoop eigenlijk vooral dat ik genoeg vrij kan krijgen om op reis te gaan :) Maarreh… Gran Canaria staat alweer op de planning!

 7. februari 5, 2013 / 17:30

  Wauw, ik wist wel dat jij veel aan het reizen was maar zoveel? Misschien is Portugal een idee?

  Voor mij staan Budapest, Barcelona en Istanbul al als zeker op de planning. Verder heb ik nog niet echt wat in gedachten.

 8. Iris
  februari 5, 2013 / 17:32

  I love reisplannen maken ;) Juf zijn helpt goed met lekker veel vakantie! Paasweekend: Parijs, Meivakantie: NY en weekendje NL. Zomervakantie: Roadtrip Italië van 5 weken (Bolsena, Rome, Napels, Pisa, Sienna, Florence en Genua). Zoveel zin in!!

 9. februari 5, 2013 / 17:36

  Wauw wat heb je al een aantal leuke reizen op de planning staan! Ik wou dat ik zo veel tijd had/tijd kon maken om dat allemaal te doen, helaas staat mijn studie in de weg.

 10. februari 5, 2013 / 17:44

  Ik reis eigenlijk nooit. Ik ben altijd in de zomer op de Veluwe of op de waddeneilanden te vinden. Maar in de zomer van 2014 ga ik waarschijnlijk interrailen door Europa. Ik, mijn backpack en een treinkaart. Ik heb er nu al zin in terwijl ik nog niet eens weet wat ik allemaal wil doen en wat ik wil bezoeken.

 11. februari 5, 2013 / 17:45

  Super leuk!! Ik ga over een paar dagen richting Frankrijk voor een week sneeuw, verder staat er nog niet veel gepland maar ik hoop dat er nog een paar leuke tripjes gaan plaats vinden dit jaar!

 12. februari 5, 2013 / 17:47

  jeetje wat staan er weer veel leuke reisjes op de planning!

 13. Lana
  februari 5, 2013 / 17:51

  Leuke reisjes allemaal! Misschienis mallorca leuk ok naar toe te gaan? Ik ga dit jaar in mei naar New York, in de zomer naar Italië en in de kerstvakantie naar India, ook niet verkeerd al zeg ik het zelf ;)

 14. februari 5, 2013 / 18:00

  Allemaal gave plekken! Ik heb dit jaar ook veel leuke dingen. Zwitserland over een paar dagen, Marrakech in mei, VS in de zomer… Heb er helemaal zin in!

 15. Joëlle
  februari 5, 2013 / 18:07

  Paar ideetjes:
  – Lissabon, betaalbaar qua vlucht, met prima stranden vlakbij en goed treinnetwerk om eventueel nog wat plaatsen in de Algarve of het noorden mee te pikken
  – Sevilla, heel sfeervolle stad en lekker eten. Eventueel te combineren met Cordoba, Granada en Ronda. Valencia, Madrid of Málaga zijn ook goede opties.
  – Dubrovnik en de Kroatische en Montenegrijnse kust
  – Bologna en Ravenna
  – Istanbul, eventueel combi met de Prinseneilanden

 16. februari 5, 2013 / 18:12

  Ik ga dit jaar naar Toscane met mijn vriend :) Heerlijk! Zonnebaden, maar ook die kleine prachtige stadjes bekijken.

 17. februari 5, 2013 / 18:22

  Londen, Italie en Antwerpen. Ik ben benieuwd :D We gaan op de bonnefooi naar Italie.

 18. februari 5, 2013 / 18:38

  Ik heb nog niet echt concrete plannen. Wil in de zomer een weekje naar Kreta met mijn vriend maar ik weet niet of dat allemaal door kan gaan, want ik wil ook graag met vriendinnetjes, een weekje marmaris misschien.

 19. februari 5, 2013 / 18:40

  Wauw! Ik wil ook zo’n lijst, haha. Afgelopen jaar ben ik naar China en Zwitserland geweest (beide met school). Dit jaar staat er nog niks op de planning, maar ga ik heeeeeel misschien naar LA voor de doop van mijn hostzusje (en dan ook naar Wichita om mijn vrienden te zien). En misschien met mijn moeder naar Parijs. Maar vooral dit jaar heel veel werken voor goede cijfers en geld om te sparen voor toekomstige reizen.

 20. februari 5, 2013 / 18:41

  Hier ook nog een paar ideetjes:
  Florence (of sowieso Toscane, San Gimignano is ook een grote aanrader)
  Istrie, Kroatië, gegarandeerd zon en cultuur ^^.

 21. februari 5, 2013 / 18:48

  ik zou ook echt graag naar new york willen, maar we gaan nu een tweede auto kopen dus dat gaat even niet lukken ;)

  london wil ik heel graag heen in 2013 en natuurlijk een heerlijke zomervakantie!
  wintersport 2013 hebben we al gehad ;)

 22. februari 5, 2013 / 18:52

  Toffe plannen!
  Bij mij staat alleen Antwerpen tot nu toe in de planning. De zomervakantie wordt of Italie, Portugal of Ibiza. En ik hoop Londen nog te mogen bezoeken dit jaar :)

 23. februari 5, 2013 / 18:58

  Dat zijn een paar heerlijke plannetjes. Wordt soms inderdaad jaloers van dat jij als freelancer heerlijk overal heen kan om daar ook het nodige werk te doen. Ik zit helaas vastgekleefd op een werkplek. Trouwens als ideetje; als je naar Dubrovnik gaat kan je ook heerlijk zonnebaden en tegelijkertijd genieten van een prachtige stad (leuke bijkomstigheid, het is niet zo duur!)…

  Mijn plannen; net terug uit Mechelen, en dan verder nog op de planning de Veluwe (ook eens leuk om in eigen land rond te kijken ;)), Roemenië, Turkije, Samos en dan in het najaar nog een citytrip of iets dergelijks…

 24. februari 5, 2013 / 19:02

  Jaaa ik wil ook zo graag reizen! Meer meer meer! Hele leuke reisjes heb je ook al gemaakt, lijkt me heerlijk om dat zoveel te mogen doen. Ben benieuwd naar de avonturen van dit jaar!

 25. februari 5, 2013 / 19:09

  Leuke reisplannen! Ik doe dit jaar rustig aan. Ik ga binnen nu en een paar maanden afstuderen, dus ik wil dit jaar voornamelijk besteden aan het vinden van een leuke baan & sparen voor mijn uitzet. Ik heb wel een weekendje Praag op de planning staan en ik hoop rond december een goedkope last minute naar de zon te boeken.

 26. Vivian
  februari 5, 2013 / 19:29

  Ooooh al dat reizen klinkt echt hemels!

 27. februari 5, 2013 / 19:49

  Klinkt goed! Ik wou dat ik het geld had om zo vaak op reis te gaan.. Heb tot nu toe nog niet eens een wintersport gepland boehoe! Maar ben aan het kijken om eind maart nog even goedkoop een weekje te gaan. Eind mei ga ik wel 2 weken met vriendinnen naar het Comomeer en in juli met de hele familie naar Frankrijk. Eind augustus waarschijnlijk nog naar het huisje van mn schoonouders in zuid-Frankrijk. Dus genoeg gepland! Maar ik wil dus ook zo graag weer naar NY! De laatste x is deze zomer 2 jaar geleden.. hoog tijd dus!

 28. februari 5, 2013 / 19:49

  Wat onwijs gaaf dat je zoveel reist! En New York ook onwijs gaaf! Ik wil daar zelf ook heen, maar moet ook leren sparen haha.

 29. Ellen
  februari 5, 2013 / 20:18

  Lekker reizen! hmm, en volgende week dus op de ski’s, ook goede muscle training van de benen toch?
  In januari naar krakau & warsauw geweest en aansluitend naar lissabon. Allemaal aan te raden voor een goedkoope getaway, maar lissabon heeft wat meer zon uiteraard. Italiaanse aanrader: sardinie. vorig jaar weekje geweest, ook met een vriendin, ticket 50 euro retour met ryanair, auto voor de hele week 50 euro pp en een goedkoop hostel/hotelletje wat 10tje pppn 50 euro was. In totaal voor de hele week waren we zo`n 250 kwijt incl. eten en brandstof (buiten het shoppen, UITERAARD) maar wel cheapie!
  Voor mij is het 2 keer een vakantie naar nederland, de halve marathon in gothenburg en/of kopenhagen en verder sparen voor een paar weekjes Azie

 30. februari 5, 2013 / 20:28

  Tot nu toe heb ik alleen een tripje naar Parijs op de planning staan. We hebben nog geen idee waar we in september naar toe gaan (mijn vriend en ik zijn dan allebei drie weken vrij :))

 31. februari 5, 2013 / 20:33

  Klinkt goed! Ons plan is Sicilie, maar eerst even sparen en ‘vakantie-winkelen’

 32. Lisa
  februari 5, 2013 / 21:15

  VALENCIA!! Zeker een aanrader! Heerljke stad, je hebt er een heel groot strand, maar ook heel veel cultuur , je kunt er heerlijk eten (Lambrusqeria) en fantastisch winkelen. Valencia is een redelijk grote stad, maar wel een stuk kleiner dan Barcelona. Er zijn nog veel authentieke Spaanse straten en restaurantjes. Hotels zijn trouwens ook helemaal niet zo duur. O,ja en je kunt er ook nog eens fantastisch uitgaan (L’Umbracle= openlucht discotheek), je moet zeker Aqua Di Valencia (verse jus d orange met champagne)proeven!

 33. Lisa
  februari 5, 2013 / 21:15

  O,ja vergeet het Turiapark niet.. dat is een droog gelegde rivier, waar je prima kunt hardlopen!! Yes, I’m in Love with Valencia haha.

 34. februari 5, 2013 / 21:34

  Ik ga niet op vakantie naar het buitenland.
  Wel ben ik begin dit jaar samen met mijn vriend vier dagen in Valkenburg geweest en aanstaande zondag overnachten wij in Kasteel Erenstein.

  Wat 2013 mij nog meer gaat brengen weet ik niet, het zullen verschillende overnachtingen worden en een beetje in mijn omgeving.

 35. Elien
  februari 5, 2013 / 22:02

  Wat een super gaaf lijstje! Helaas ben ik nog een arme student (haha) dus ik kan helaas nog niet zulke gave reizen als jij maken ;) Over een paar weken ga ik naar Barcelona, deze zomer een weekje met vriendinnen naar Zeeland en daarna twee weken naar Italië! Ik denk dat ik verder geen reisjes ga maken dit jaar, maar ik ga genieten van jouw heerlijke reisverslagjes :)

 36. februari 5, 2013 / 22:04

  Wat een fijn reisjaar heb je achter de rug! Voor mij is dit jaar nog een beetje blanco. Ik begin aankomende maand met mijn nieuwe baan en hoop snel een huis te huren. Even andere prioriteiten dus. Misschien voordat ik begin nog een paar dagen naar Lissabon. Hoor ik veel goeds over. Misschien ook leuk voor jullie?

 37. februari 5, 2013 / 23:47

  Supervet!! Ik verwacht dit jaar uiteraard naar Spanje te gaan om de familie op te zoeken. Ook wilden mijn vriend en ik dit jaar naar Thailand.
  Zijn moeder is Thaise en ik ben er nog nooit geweest. Ik heb er echt ontzettend zin in en ben ook al flink aan het sparen.
  Helaas betekent dat dat ik minder geld kan uitgeven aan mijn favoriete bezigheid: shoppen :(… Maar ach, het is voor een goed doel!
  xx

 38. februari 5, 2013 / 23:55

  Ik ben oprecht jaloers op al jouw reisjes die je gemaakt hebt het afgelopen jaar, het lijkt me heerlijk om de vrijheid te kunnen hebben dat je overal ter wereld kunt werken zolang je maar je laptop en internet hebt, en je dus kunt gaan wanneer je wilt! Dit jaar begon voor mij in Londen, in april met school een week naar Dublin en in juli zit ik een weekje op Tenerife. Hopelijk ga ik dit jaar nog een keer naar Londen maar dat zal vast wel haha.

 39. februari 6, 2013 / 01:44

  Oh lekker hoor! en straks de marathon in Paris! ik ga ook sportief dit jaar, met de halve marathon van Gotenburg en Kopenhagen. Begin januari naar krakau en Warschau geweest gevolgd door Lissabon, allemaal alvast goedkope aanraders! Verder nog naar Oslo, Riga en een vakantie Nederland op de planning. Dan in juni maar eens kijken waar er geld vandaan gehaald wordt voor andere reisjes. Een (Italiaanse) aanrader is Sardinië. Ryanair vliegt heel goedkoop naar alghero. Wij hadden een huurauto’tje voor 50 eu pp voor de week en een hotelletje voor een 10tje pppn, lekker cheapie! en veel te doen als je een auto huurt.

 40. Liz
  februari 6, 2013 / 07:34

  Sevilla is echt een aanrader! Super mooie stad, lekkere tapas, leuk winkelen en lekker warm! Eten en drinken is daar nog goedkoop en Ryanair vliegt er naartoe! Top bestemming vond ik!

 41. februari 6, 2013 / 07:39

  Wow, jij komt echt overal! Ik ben echt geen reiziger, afgelopen jaar niet eens in ’t buitenland geweest volgens mij.

 42. februari 6, 2013 / 08:00

  Ik zou ook graag nog naar Londen en NY willen dit jaar!!

 43. februari 6, 2013 / 08:47

  Genoeg mooie vooruitzichten dus!

  Ik ga dit jaar een weekje naar CenterParcs. Baby’tje op komst (over ca. 4 weekjes!), dus een verre zonvakantie zit er niet echt in. En in september of oktober hebben we onze jaarlijkse trip naar Disneyland. Dat was het voor mij wel dit jaar, maar ik moet zeggen dat ik er nu niet mee zit, genoeg andere leuke dingen om mij op te veheugen!

 44. Selma
  februari 6, 2013 / 10:16

  Kroatie is echt superleuk! Veel zon en veel te zien en ook heerlijke stranden. Plekjes die ik aanraad: Rovinj, Cavtat en Dubrovnik. Vooral Cavtat is echt prachtig! Rovinj is leuk omdat het ook dichtbij Italie is en je dus een dagje naar Venetie of Triest kan gaan.

 45. marleen
  februari 6, 2013 / 10:21

  marrakech?

 46. februari 6, 2013 / 11:45

  Oh wat lekker allemaal!

  Ik ga in september sowieso naar Berlijn en het plan is om in april/mei nog een weekendje Londen te boeken. Verder moet ik afwachten op de master aanmeldingen die ik de deur uit heb gedaan. Als ik word aangenomen en een jaar naar Engeland vertrek is het sparen geblazen… anders wil ik van de zomer heel graag een verre reis maken. In welk geval kiezen nog ontzettend lastig gaat worden haha, want ik wil OVERAL naartoe ;)

 47. februari 6, 2013 / 19:43

  Pfieuw, dan zijn mijn reistplannen maar saai vergeleken met die van jou: een midweekje Londen, weekendje Zeeland en nog een weekendje naar nog onbekende bestemming ;) Maar tjah, dat studentenbudget hè..

 48. Tessa
  februari 6, 2013 / 21:54

  Zon, zee en budget? Ga naar Bulgarije! Prachtige resorts en uiteten voor een prikkie.

 49. februari 7, 2013 / 14:51

  Waarom ga je niet met je vriendin naar het noorden? Scandivie is leuk en keer wat anders (Stockholm woehoe). Verder misschien ook iets heel anders, Moskou of St.Petersburg? Ik ga zelf naar de Ardennen in april, in juli naar Bali en in augustus naar Italië ergens in de buurt van Milaan. Mijn hartje wilt verder nog naar New York met september (you read my mind?) en dat gaat waarsch binnenkort geregeld worden jeeej

 50. februari 7, 2013 / 17:47

  Heerlijke plannen! Enne, misschien is Marrakech een idee voor jullie? Ben er zelf nooit geweest, maar staat bij mij wel op de wishlist! :)

 51. februari 7, 2013 / 20:01

  Wat een leuke vooruitzichten! Ik heb nog geen reisplannen voor dit jaar…

 52. februari 7, 2013 / 22:50

  Heerlijk, fijne plannen! Als tip: Marrakech, Madrid of Lissabon.

 53. Milou
  februari 8, 2013 / 15:22

  Ga naar Sevilla! Ik ben hier nu vijf weken (ben hier een half jaar au pair) en kijk nog elke dag met open mond in het rond. Er zijn veel mooie plekken te bezoeken en over het weer valt zeker niet te klagen!

 54. Jessy
  februari 9, 2013 / 20:42

  Madrid of Istanbul :) Of brighton! Praag!