THE LIST: What we stress-chickens DON’T LIKE.

Photobucket

Er zijn zo van die momenten dat de reële Annemerel plaats maakt voor de irreële stresskip Annemerel. Dit soort dingen zijn daar vaak de oorzaak van…

– Al-tijd de verkeerde rij kiezen. In de supermarkt, voor het stoplicht, bij de kaartjes automaat op het station..

– Een tram die bij iedere halte extra lang stopt en een vertrekkende treintijd die angstvallig dichterbij komt.

– Sleutels kwijt en telefoon. Minstens drie keer per dag, en dat zelfde aantal keer zeker denken te weten dat het dit keer echt niet meer goed komt.

– ’s Ochtends vroeg tijdens het snoozen bedenken wat je die dag aan gaat trekken en als je dan uiteindelijk op het laatste moment toch maar eens je bed verlaat kom je erachter dat één van de (key) items spoorloos verdwenen is. Hier heb je geen tijd voor, en een andere kledingsamenstelling is uitgesloten.

– Jij stuurt natuurlijk altijd netjes je opdrachten op tijd in (althans, deze stresskip is stipt, omdat ze weet dat ze een stresskip is), maar er dan een uur voor de deadline achterkomen dat de opdracht toch net iets anders was.

– Een jurk bestellen voor een bepaalde speciale gelegenheid (en dat ruim op tijd doen) en dan een dag voor DE dag nog steeds geen pakketje in huis hebben.

– Een dierbare die zijn of haar telefoon niet opneemt. Ik kan in mijn hoofd dan wel honderd scenario’s bedenken die allemaal hetzelfde eindigen.. Ik in een zwarte jurk met grote zwarte zonnebril en hoed met donkere sluier, op een begrafenis dus.

– Ik vind reizen heel erg leuk, maar ik denk dat ik daarin niet de enige ben. Het enige dat mij al-tijd weer stress oplevert is die bagageband. De eerste keer dat ik vloog was ik daar al zenuwachtig voor en toen was ik dus ook daadwerkelijk mijn koffer kwijt. Jullie begrijpen, mijn vertrouwen is hierdoor niet echt gegroeid en nu sta ik dus iedere keer bij het begin van de bagageband (want stel je voor dat iemand anders hem pakt) een beetje nerveus met mijn voet te trappelen, omdat ik bang ben dat er weer eens iets niet goed is. Iets anders waar ik altijd weer zenuwachtig voor ben tijdens reizen, is het gewicht van mijn koffer. En TOCH vul ik hem thuis iedere keer weer totdat de weegschaal 19,5 aangeeft (als ik hem nu gewoon tot 18 zou vullen zou me dat misschien al een stuk meer rust geven).

– Oh en praat alsjeblieft niet tegen mij als ik stress heb. Tenminste als je je leven lief hebt. Dingen als ‘het komt wel goed’ wil je op zo’n moment toch niet horen.

– En tot slot een online sale. Of het nu gaat om de nieuwe designer-collaboration van H&M, een monstersale met Louboutins op The Outnet, of de gehele adidas online store voor 50%… Het feit dat je er iedere keer wordt uitgeknikkerd als je net je mandje gevuld hebt met items die je MOET hebben, moetmoetmoetmoetmoet.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

14 Reacties

 1. februari 18, 2012 / 12:30

  Love it! Vooral dat supermarkt en rode lichten gedoe kan ik ook ongelooflijk zenuwachtig van worden! :)

 2. februari 18, 2012 / 12:37

  LOL, the way you describe your stressful times is so cute. And relatable. Especially the keys&phone thing.

 3. februari 18, 2012 / 13:20

  GEweldig om te lezen haha

 4. februari 18, 2012 / 13:28

  haha heel leuk geschreven

 5. februari 18, 2012 / 14:54

  Hahah zo herkenbaar!

 6. februari 18, 2012 / 15:47

  Dat ‘praat niet tegen mij als ik stress heb’ geldt hier ook. Ik ben echt een tiran dan.

  Geniet van je weekend!

 7. februari 18, 2012 / 15:51

  Te herkenbaar dit. Vooral dat reis gedeelte ;P

 8. februari 18, 2012 / 15:57

  Haha heel herkenbaar, leuk geschreven ook!

 9. februari 18, 2012 / 15:57

  Haha geweldige post! Vooral dat van die tram en de verkeerde rij kiezen is zooo herkenbaar!

 10. februari 18, 2012 / 17:14

  haha, zeer herkenbaar, ik weet nog dat ik vorig jaar bij de lanvin for h&m echt 2 uur heb lopen klikken, en ondertussen in een ander scherm de twitter in de gaten hield, en dat toen ik er door was ik gewoon echt begon te gillen :)

 11. februari 18, 2012 / 19:38

  Haha, herkenbaar!

 12. februari 18, 2012 / 22:47

  haha! heel herkenbaar! leuk geschreven!

 13. februari 18, 2012 / 23:42

  Dat gewicht ja.. Ik had afgelopen zomer een handbagage met 9,98 kilo (mocht 10 zijn) en een grote koffer met 19,8 kg (mocht 20 zijn). En dan had ik dus van tevoren nog schoenen uit mn handbagage aan iemand anders gegeven. Vreselijk dat.

 14. februari 19, 2012 / 11:42

  Haha, dit is zo herkenbaar! Wel fijn om te weten dat ik niet de enige ben!