THE LIST: 10 dingen die fout gingen in 2017

Deze maand vind je overal de hoogtepunten van 2017, inclusief die van mijzelf. Maar niemands leven bestaat uit een aaneenschakeling van apotheoses (dit is een synoniem van hoogtepunt, ik wilde niet twee keer het woord hoogtepunt gebruiken dus maakte gebruik van een van mijn favoriete websites synoniemen.net, vinden jullie apotheose ook geen prachtig woord?). Daarom zet ik graag ook de dingen die niet zo goed gingen in 2017 op een rijtje.

 • Ik volgde een advies van internet op en probeerde een vlek uit mijn spiksplinternieuwe (dure) sweater te krijgen met citroensap. Niet alleen werd de vlek erger, het citroensap zorgde voor een bleekvlek. Gelukkig wist mama mijn sweater nog een klein beetje te redden. Dit was trouwens op vrijdag de dertiende (januari).
 • Ik was gehaast, wilde hardlopen, maar moest nog zoveel doen, wilde naar buiten voor een kort rondje van vijf kilometer en vergat in mijn haast dat mijn sleutels nog aan de binnenkant van mijn deur zaten. Na twee minuten en drie tranen probeerde ik een slotenmaker te bellen en ik belde de eerste de beste zonder van te voren een prijsafspraak te maken. Ik was het niet eens met de prijs van de slotenmaker, die echt pas veel en veel later dan afgesproken kwam opdagen, maar mijn pinpas lag binnen en ik moest sowieso 35 euro voorrijkosten betalen. Toen ik uiteindelijk maar akkoord gaf (wat kon ik anders op dat moment) bleken de prijzen ook nog eens exclusief BTW te zijn. Dit was een dure grap.
 • Mijn iPod Shuffle heeft een gezellig veertig graden wasje meegedraaid. Daarna zei hij tabée, ik stop ermee.
 • Ook in 2017 is het me niet gelukt om mijn administratie vanaf dag 1 goed bij te houden. Ik begon goed in januari. Ik rondde mijn administratie van 2015 af, begon aan mijn administratie van 2016 met de illusie die ook een keer op tijd in te kunnen leveren en ik begon lekker met mijn bonnetjes. Helaas ging het daarna bergafwaarts. Maar de kans is groot dat ik nu, voor het einde van het jaar, toch zowel 2016 als 2017 heb afgerond. Yes.
 • Ik heb in 2017 te veel hoofdpijn/migraine gehad en soms heb ik dat aan mezelf te danken. Dan doe ik een work-out mee tijdens een event, waarvan ik weet dat het een week lang hoofdpijn oplevert. Of dan plan ik veel te veel in veel te korte tijd, ik vind dat ik dat gewoon moet kunnen, maar ik weet uit ervaring dat het bij mij voor migraine zorgt.
 • Ik wacht soms te lang met het nemen van een beslissing waardoor anderen een beslissing voor mij nemen en uiteindelijk ben ik dan helemaal niet zo blij met de beslissing die genomen is. In 2018 wil ik sneller knopen doorhakken en ‘moeilijke dingen’ niet meer voor me uitschuiven.
 • Ik wilde een drone, al wel een tijdje, maar uiteindelijk heb ik hem toch nog vrij halsoverkop gehaald. Laat ik het zo zeggen, dit was niet ‘de investering’ van 2017. Ik vind vliegen met een drone toch minder leuk dan ik verwacht had en ik vind de regelgeving maar ingewikkeld. Mocht je mijn drone willen kopen, hij is slechts drie keer gebruikt…
 • Ik vond ook in 2017 geen oplossing voor mijn serieverslavingen. Of ik zit in mijn Netflix-funk, waarbij ik het idee heb dat ik Netflix heb uitgespeeld, of mijn leven staat stil totdat ik die ene serie compleet heb afgezien. Er is geen middenweg.
 • Ik wachtte soms te lang af met opdrachtgevers waardoor ik niet betaald kreeg, de opdracht niet doorging of ik een duur ticket moest betalen omdat iets op het laatste moment niet doorging. Ik zou graag specifieker willen zijn, maar ik hoop stiekem nog steeds dat ik die ene opdracht betaald krijg, die andere opdracht toch nog doorgaat en wat betreft dat laatste, dat was een one-time mistake (van beide kanten) en met die opdrachtgever werk ik sowieso in 2018 nog samen, dus ik ga niets of niemand door het slijk halen.
 • Ik plande een verhuizing tegelijkertijd met twee persreizen, een paar weken voor mijn zomervakantie in een periode dat ik eigenlijk keihard aan mijn boek zou moeten werken. Ook had ik toen nog mijn wekelijkse Metropagina en plaatste ik dagelijks een blog en een vlog. Het lijkt me onnodig te benadrukken dat dit iets teveel van het goede was en dat dit niet voor herhaling vatbaar is.

Goed, dat waren ze, tien van mijn niet zo hoogtepuntjes van 2017. Maar wel een aantal mooie lessen, waar ik wel wat goede voornemens uit kan halen. Maar daarover meer in het nieuwe jaar.

Welke fouten maakte jij in 2017?

Liefs,
Annemerel

Delen:

10 Reacties

 1. xAmberc
  december 28, 2017 / 12:58

  Ha daar is de drone weer. Het is een leuke gadget, maar daar blijft het ook bij.
  Ik zal vast wel veel fouten hebben gemaakt maar daar leren we gelukkig van, toch?

 2. Ilse
  december 28, 2017 / 14:41

  Een jaar bestaat niet alleen uit hoogtepunten helaas, gelukkig neem je ze wel mee als lessen voor 2018.

 3. Anne Marije
  december 28, 2017 / 16:39

  Leuke blog weer! Ik vond je drone al verrassend weinig voorbij komen in je vlogs? Alvast een top Oud&Nieuw gewenst en een heel gelukkig nieuwjaar!?

 4. Rosemarijn
  december 28, 2017 / 20:04

  Hahaha apotheose, prachtig woord. Synoniemen.net is ook mijn grootste raadgever bij mijn scriptie dit moment, ga ik zeker noemen bij mijn dankwoord bij mijn verdediging binnenkort (hopelijk!!). Ach, je had dit ook 10 lessen uit 2017 kunnen noemen, je leert van je fouten toch? :)

  • december 29, 2017 / 10:49

   same here! Ga ik ook noemen in mijn dankwoord want echt, mijn scriptie zou niet zonder kunnen!

 5. Annemarie
  december 28, 2017 / 21:49

  Negatieve titel, mooie afsluiter. Wat stoer dat je dit deelt als je geleerde lessen. Goed om nog een keer bij stil te staan en tegelijkertijd een voornemen maakt voor 2018!

 6. Marion
  december 29, 2017 / 09:53

  Ik vind dit zo leuk aan jou, dat je dit ook oplijst en er een gezonde positieve draai aan geeft.
  Ik wens je heel veel hoogtepunten in 2018! En petje af voor je blog en vlogs!

 7. december 29, 2017 / 10:48

  Maar woaaa, dan heb je echt knetterhard aan je administratie gewerkt de laatste dagen! Supergoed! X

 8. Sophie
  december 29, 2017 / 15:17

  Dat veels te veel willen doen herken ik maar al te goed. Een verzwaard programma binnen studie willen doen, daarnaast dealen met wat sores uit m’n verleden met een psych, starten met hardlopen zonder al te goede voorbereiding/schema. Mezelf compleet voorbij gaan waardoor je je zomervakantie compleet leeg moet houden qua afspraken en die tijd nodig hebt om jezelf weer een beetje te worden. En dan in het nieuwe semester weer hetzelfde doen: minor, taalcursus, hardlopen/trainen, maar ook sociaal leven behouden… Iets met een ezel en een steen…
  Nu maar is goed beginnen met prioriteiten stellen :)

 9. januari 2, 2018 / 17:38

  Mooi om ook de minder mooie dingen te laten zien! En zeker ook een aantal herkenbare punten. Ik ben ook groot fan van synoniemen.net haha