THE LIST: Things you should keep in mind when enjoying your first ski-trip.

Photobucket

Op wintersport gaan is niet hetzelfde als een vakantie boeken, je tas in pakken en gaan met die banaan.. er komt net iets meer bij kijken dan de standaard vakantie. Dat heb ik de afgelopen 20 jaar wel geleerd. Ik geef jullie tien wijze lessen die ik in de afgelopen 20 jaar heb meegekregen.

Denk niet dat je jezelf wel kunt leren skiën of snowboarden. Jullie weten, ik ben helemaal VOOR jezelf dingen leren. Maar jezelf leren skien of snowboarden, daar heb je niet alleen jezelf mee, maar ook de rest van de mensen op de piste. Just don’t. Een paar uurtjes privéles en je weet alles. Geloof mij.

Sla je ontbijt niet over. Je kunt toch niet skiën zonder energie in je benen?

Zonnebrand is geen overbodige luxe. Ook niet als het sneeuwt. Verbrand je nooit? Nou. en. Gewoon smeren. Kan geen kwaad, dus waarom niet?

– Ook een zonnebril is niet echt iets dat je thuis laat. Ook al schijnt de zon niet, al dat wit is NIET goed voor je ogen. Ga ook niet naar boven met het eerste het beste H&M brilletje, die hebben namelijk ook meestal niet de juiste UV filter.

Degene onder je op de berg heeft altijd voorrang. Hoe langzaam diegene in jouw ogen ook de berg af roetsjt.

– Als je je ski-jas uitzoekt, ga alsjeblieft voor comfortabel. Niets zo vervelend om in een sneeuwstorm te belanden en te ontdekken dat als  je je armen omhoog doet, je rug bloot is en je je hoofd niet kunt verstoppen in een capuchon (er gaat niets boven een dikke warme capuchon die zowel je nek, oren, hoofd en voorhoofd warm houdt. Niet charmant nee, wel heel erg warm. En wie kent jou daar op die berg? En als je daar iets tegen in te brengen hebt.. wie HERKENT jou verstopt in je muts? Juist ja. Mijn ski-jas gaat inmiddels voor de achtste keer mee op wintersport. Erg modieus is ‘ie niet. Erg slank maakt ‘ie me ook al niet.. maar hemeltje wat houdt dat ding mijn lichaam op temperatuur.

– Ga niet bewust off piste zonder begeleiding. Nooit. Verdwaal je niet in de diepe sneeuw, veroorzaak je misschien wel een lawine. Klinkt dramatisch, maar ik verkoop geen lulkoek.

– Uitgaan en alcohol drinken kan ook in Nederland, just saying.

– En alsjeblieft.. voor jezelf, maar ook zeker voor de mensen om je heen op de piste, drink geen alcohol als je nog moet skiën of snowboarden. Hoe gevaarlijk is dat zeg? Zeker als beginner, maar eigenlijk vind ik dat dit voor iedereen geldt. Maar ja, mijn bescheiden mening. Het is in Oostenrijk nog steeds niet verboden, dus wie ben ik..

– Geniet. Ook al is het twintig graden onder nul, denk je dat je hevig onderkoeld gaat raken, ben je midden in een sneeuwstorm beland, zie je geen hand voor ogen en wil je eigenlijk echt niet meer. Later kun je er om lachen. En het is echt zo, door de slechte dagen ga je ieder uurtje zon VEEL meer waarderen.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

13 Reacties

 1. januari 3, 2012 / 17:04

  Man oh man wat heb ik zin om ook te gaan skiën! Helaas zit dat er budgettechnisch niet in dit jaar, dus moet het doen van jouw verhalen en foto’s :) Geniet nog even!

 2. januari 3, 2012 / 17:16

  ik word echt heel jaloers van al deze wintersportposts – ik wil ooooook.
  (tegelijkertijd ook leuk om te lezen hoor! geniet ervan :))

 3. januari 3, 2012 / 17:23

  Ik heb echt zin om weer eens op wintersport te gaan. Misschien wil M. volgend jaar wel met mij op wintersport…

 4. Roxy
  januari 3, 2012 / 17:40

  Ik ben nog nooit op wintersport geweest maar het lijkt me wel erg leuk :)

 5. januari 3, 2012 / 17:42

  Ik wil ook op wintersport!

 6. januari 3, 2012 / 19:10

  Leuk om te lezen! Ik vind je wintersport posts erg leuk!

 7. januari 3, 2012 / 19:32

  Ooooohhh wat maken jouw skivakantieblogposts me gelukkig. Je doet me nog meer verlangen naar m’n skireis in februari
  En persoonlijk sluit ik op al jouw puntjes aan! :)

 8. januari 3, 2012 / 21:41

  Ik heb een paar keer gesnowboard, in Montana skiworld en bij Snowworld en ik vind het wel leuk maar ik weet niet of ik er plezier in zou hebben als ik het een week lang iedere dag ‘moet’ doen. Misschien omdat ik het niet zo goed kan en omdat ik geen bochtjes naar links (en dus naar voren moet hangen) durf te maken.. Misschien moet ik maar eens gaan skiën, wie weet durf ik het dan wel haha.

  En over skikleding; als je een leuke vent tegen komt dan zou die jou ook leuk moeten vinden als je op zondagmorgen brak in bed ligt met een verkreukeld gezicht, dus waarom niet in een niet zo charmante skijas? ;)

 9. Milou
  januari 4, 2012 / 01:22

  Handige tips, ganin de carnavalsvakantie voor het eerst op wintersport! :)

 10. januari 4, 2012 / 09:15

  nou zou ik nooit op ski vakantie gaan, maar goed, dit is wel een handig lijstje ;)

 11. januari 4, 2012 / 13:18

  Leuke post en handige tips!

 12. marjolein
  januari 4, 2012 / 16:05

  Oooh wat krijg ik ook weer zin om te gaan snowboarden als ik jou zo zie! Gelukkig ga ik in februari! Ik ben het met jou puntjes eens. Behalve de eerste. Ik heb mezelf ook leren snowboarden en dat gaat prima. Wel vervelend dat niet iedereen die ‘voorrang regels’ niet weet!