THE LIST: Things I’ll never citytrip without

Photobucket

– Mijn iPhone, OBVIOUSLY! Niet alleen om contact met de buitenwereld (lees: Whatsapp / iMessage / Instagram & Twitter) te behouden, maar vooral ook Google Maps. Ik kan mijn geluk niet op dat de applicatie eindelijk weer beschikbaar is in de App Store. Het eerste dat ik doe als ik het buitenland in rij / vaar / geland ben, is een internetbundel kopen van T-Mobile. Dan kan ik een hele week voor een vast bedrag zoveel gebruik maken van internet als ik wil.

– Omdat ik in het buitenland dus aan mijn telefoon zit vastgeplakt, kan ik ook niet meer zonder mijn Duracell Mobiele Lader. Toen ik in Londen was stond ik op dag 2 om 15.00u al met een lege batterij. Toen moesten we op zoek naar een Apple Store waar ik mijn telefoon op kon laden. Dat zoeken ging nogal lastig zonder iPhone moet ik zeggen.Ik zorg dus nu dat ik altijd een volle Duracell lader in mijn tas heb zodat ik altijd mijn telefoon kan bijladen.

– Mijn MacBook Air. Helaas weegt ‘ie net iets meer dan lucht, zo licht is de MacBook Air eigenlijk helemaal niet. Zeker niet als je je koffer probeert in te pakken en op een bepaald aantal kilo’s probeert te komen. Maar goed, als ik dan een MacBook Pro of andere laptop vast heb weet ik weer, de MacBook Air is wel degelijk lichter dan de gemiddelde laptop (ik gebruik alleen al zo lang MacBook Air(s) dat ik er heel erg aan gewend ben geraakt). Ik zou NOOIT op vakantie gaan zonder MacBook. Of nou ja, zo denk ik er nu over. Mensen vragen wel eens of ik nooit gek wordt van altijd “online” zijn. Soms word ik dat inderdaad, ja. Maar toen ik twee jaar geleden een week zonder internet probeerde, werd ik gek van het feit dat ik niet op internet kon. Ik voel me gewoon meer “in control” als ik tenminste af en toe kan checken wat er online gaande is. Daarnaast vind ik bloggen op vakantie helemaal zo erg nog niet. Ik vind het vervelender om lang van te voren heel veel extra te moeten schrijven, zodat ik een weekje niet hoef te schrijven. Ik ben ook van mening dat dat de kwaliteit van mijn blogs niet echt ten goede komt. En ook: als ik van een blogger weet dat zij op vakantie is en al haar stukken van te voren heeft geschreven, ben ik minder snel geneigd om een kijkje op de blog te nemen. Klinkt misschien gek, maar is nu eenmaal zo.

– Op vakantie wijkt mijn Nikon D7000 ook zelden van mijn zijde. Ik denk er wel eens aan, om hem tijdens een stedentrip eens een dagje niet mee te nemen. Hij is namelijk best wel zwaar en ik krijg snel last van mijn schouders (wat ook nog eens wil resulteren in migraine). Maar ik wil toch niet het risico lopen om ergens langs te lopen waar ik een foto met mijn DSLR van wil maken. Ik heb een fantastische compactcamera (Sony WX 100), maar niets kan op tegen de kwaliteit van mijn Nikon D7000.

– Desinfectie gel. Ik heb geen smetvrees, of… nou ja, in ieder geval, ik vind toiletten onderweg en vooral in het buitenland vaak heel erg smerig. Na een bezoekje maak ik mijn handen altijd schoon met een desinfecterende gel waarbij je geen water hoeft te gebruiken. Als je namelijk je handen wast in het toilet en daarna de deurklink weer vastpakt om naar buiten te gaan heb je volgens mij alles wat je er zojuist hebt afgewassen weer eraan gekregen.

– Sneakerwedges. Ik heb tijden gehad waarin ik echt niet wist wat voor schoeisel ik mee moest nemen op een citytrip. Dit was BS, Before Sneakerwedge. Ik heb op tien centimeter hoge hakken door Parijs gerend, ik heb op pijnlijke sandaaltjes gelopen, ik heb wel eens laarzen in Parijs gekocht en deze direct aangehouden en dus tijdens de citytrip ingelopen (GEEN goed idee, maar het alternatief waren de 10 centimeter hoge hakken die ik ervoor aanhad). Sinds ik sneakerwedges heb draag ik, sowieso in de herfst/winter, niets anders meer. Je kunt er op rennen, je hebt net wat meer lengte, het laat je benen net iets mooier uitkomen en het belangrijkste… Je krijgt geen pijn in je voeten. Althans, dat geldt voor mij.

– Op reis kan ik niet zonder iPod Shuffle. Om de batterij van mijn iPhone te sparen probeer ik tijdens het reizen geen muziek te luisteren via mijn telefoon. Zeker als ik alleen weg ben loop ik het liefst met muziek in mijn oren. Maar ook tijdens het reizen zelf vind ik het heerlijk om muziek te luisteren.

– Ik ga niet op citytrip zonder mijn hardloopschoenen in mijn koffer. De beste manier om een stad in korte tijd te ontdekken is met een rondje hardlopen. Toen ik in juni in Kopenhagen was had ik werkelijk GEEN vrije tijd, op negen uur tussen het diner en het ontbijt in dan. Dus zette ik mijn wekker om 6.30u en liep ik 10 kilometer hard langs alle belangrijke beziensbewaardigheden van de stad. Als ik dat niet gedaan had, had ik alleen de Marc by Marc Jacobs winkel en het hotel van binnen gezien. Je begrijpt dat ik erg blij was met mijn hardloopschoenen.

– Iets dat ook nooit in mijn tas zal ontbreken is een notebook. Zeker als ik alleen op reis ben maak ik veelvuldig gebruik van een oldschool notebook. Ik vind het heerlijk om in een cafeetje te zitten en wat te schrijven. Als je alleen bent wil je toch wat te doen hebben.. Toch? En omdat ik niet een uur lang met mijn telefoon kan spelen (ik moet m’n batterij juist sparen), laat ik mijn gedachten lekker los gaan en schrijf ik alles op.

– Mijn knuffelbeer. Noem me een klein kind, maar ik reis niet zonder mijn knuffelbeer. Mijn beertje ligt al sinds mijn geboorte iedere avond bij mij in bed. Natuurlijk reist mijn beer altijd mee in mijn handbagage. Ik zou nog liever hebben dat mijn MacBook, camera, iPhone en auto gestolen werden, dan dat ik mijn beertje kwijt zou zijn. De emotionele waarde die er aan mijn beer kleeft is HUGE!

Grote afwezige op deze lijst is mijn net verworven iPad mini.. Ik ga hem morgen voor het eerst mee “op reis” nemen en ik heb zo’n vermoeden dat ‘ie binnenkort ook op de lijst erbij kan. Maar voor nu is ‘ie nog even te nieuw om nu al onmisbaar te zijn (ook al denk ik stiekem dat ik hem nu al nooit meer kan missen!)

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

56 Reacties

 1. januari 15, 2013 / 17:03

  “als ik van een blogger weet dat zij op vakantie is en al haar stukken van te voren heeft geschreven, ben ik minder snel geneigd om een kijkje op de blog te nemen. Klinkt misschien gek, maar is nu eenmaal zo.”

  Word. Ik dacht dat ik in mijn uppie zo raar was, maar fijn om te zien dat er meer mensen zo over denken :)

 2. Lotte
  januari 15, 2013 / 17:04

  Leuk artikel! Lief hoor die beer!

 3. januari 15, 2013 / 17:06

  Ik ben het zo met je eens, dat een blog minder snel bekijkt wanneer je weet dat diegene op vakantie is. Als je weet dat die artikelen ver van te voren geschreven lokt het minder ofzo.. Ik vind het een hele pro dat jij op vakantie blogt! Dat zijn altijd mijn favoriete artikelen!

 4. januari 15, 2013 / 17:17

  zo schattig je beertje haha! En ik moet toch ook eens gaan kijken voor sneaker wedges hoor!

 5. januari 15, 2013 / 17:19

  Leuk lijstje, je bent niet de enige die een knuffel meeneemt op vakantie haha, die van mij zit ook altijd in m’n koffer. En ja, een iPad (mini) is inderdaad heerlijk voor mee op reis. Sinds ik een iPad heb, durf ik zelfs soms m’n laptop thuis te laten als ik een citytrip maak haha.

 6. januari 15, 2013 / 17:19

  Leuk om te zien, kan me ook goed voorstellen dat alles meegaat! Vind je sneaker wedges nog steeds zooo tof :D.

 7. januari 15, 2013 / 17:21

  Ik vind de ‘up to date’ blogs ook altijd leuker! Vind vooruitschruiven ook best lastig, er komt altijd wel wat tussen dat ik veel leuker vind om te plaatsen, haha. Leuk artikel! xoxo

 8. januari 15, 2013 / 17:22

  Heel leuk artikel dit! Wat lief van je beertje :)

 9. januari 15, 2013 / 17:23

  Wat leuk om te lezen! Zelf sleep ik ook overal mijn beer mee naartoe. Ik sliep niet meer met knuffels totdat ik mijn vriendje 3 weken moest missen toen hij naar Indonesië ging en hij mij een beertje met zijn parfum erop gespoten gaf. Sindsdien kan ik niet meer zonder mijn beertje haha.

 10. januari 15, 2013 / 17:29

  Haha ik sleep mijn konijnen knuffel ook overal mee naartoe! :) Leuke lijst!

 11. januari 15, 2013 / 17:39

  Het zou zo mijn lijstje kunnen zijn, behalve die sneaker wedges .. die heb ik nog nooit geprobeerd. Het hardlopen wil ik ook meer doen op reis. Ook met korte trips. Wat dat betreft ben je een grote inspiratiebron!

 12. januari 15, 2013 / 17:39

  Ik neem mijn knuffeltje ook altijd overal naartoe! Weer leuk lijstje!

 13. januari 15, 2013 / 17:40

  Leuk stuk! Herkenbaar van je Macbook meenemen, al moet ik toegeven dat een digital detox in de zon mij nu als muziek in de oren klinkt. En ik heb hetzelfde, ik lees blogs die vooruitgeschreven zijn niet of nauwelijks. Daarom doe ik het zelf ook nauwelijks. Liever stil dan een verhaal wat niet geloofwaardig is omdat ik in de sneeuw zit/op het strand lig of whatever.
  Ik moest lachen om je BS, ze lopen idd heerlijk maar zijn voor mijn reizen vaak niet representatief genoeg.
  Wat een confession van je knuffel. Ik slaap thuis altijd met mijn uilenknuffel, maar die gaat niet mee op reis. Te groot, neemt teveel ruimte in en ik vind het toch iets te kinderachtig. Daarbij reis ik niet veel alleen. En je iPad mini op reis is fantastisch! Ik koop vaak een lokale mini-sim met alleen data, zodat ik daar op kan internetten en mijn telefoon kan sparen voor foto’s, tweets etc. Vaak kan je je iPad dan gebruiken als hotspot, zodat je op je telefoon af en toe internet aan kunt zetten.

 14. januari 15, 2013 / 17:42

  Leuk om te lezen en ook erg herkenbaar! Ik twijfel of ik een Macbook Air of Pro zal kopen. Qua uiterlijk heeft de Macbook Air echt een pluspunt, maar ‘ze’ zeggen dat een Air meer een laptop is voor erbij. Nu vroeg ik me af, jij als Air-expert ;-), of jij je Macbook Air gewoon voor alles gebruikt of alleen als je moet reizen?

  • Annemerel
   Auteur
   januari 15, 2013 / 23:47

   Mijn eerste MacBook Air was een drama en toen ik na 10 maanden een iMac kocht gebruikte ik alleen nog maar mijn iMac. Maar deze MacBook Air is nu zelfs sneller dan mijn iMac (die ik echt nodig moet opschonen) dus ik gebruik hem eigenlijk non stop! Zelfs thuis!

 15. januari 15, 2013 / 17:47

  Wel een berg electronica!
  Maar groot gelijk ;)

 16. januari 15, 2013 / 17:49

  Heheheh, ik citytrips en sneakerwedges?! Auuu :P

  Tof lijstje, mijn lijstje zou er IETSje anders uitzien (a la medicijnen, kussen, de meest lelijke chill lopende schoenen, etc :P)

 17. januari 15, 2013 / 18:06

  Haha ik heb ook zo’n beertje van vroeger.. Hij lijkt er wel een beetje op :P

 18. januari 15, 2013 / 18:08

  Leuk om te lezen. Ik kan ook zeker niet zonder mijn iPhone en camera, die moeten mee!

 19. januari 15, 2013 / 18:21

  Leuke post! Ik neem ook steeds mijn knuffel mee die ik al heel lang heb.

 20. januari 15, 2013 / 18:39

  Nee ik kijk evenveel blogs als ze vooruit gepland zijn. Lieve knuffel

 21. januari 15, 2013 / 18:53

  Helemaal mee eens dat je een blog minder snel bezoekt als diegene op reis is en vooruit heeft geschreven. Voel niet ‘actueel’ ofzo…haha! Ik heb ook een knuffel, maar die neem ik nooit mee op reis. Veel te bang dat ik hem laat liggen ofzo :O

 22. januari 15, 2013 / 19:05

  Leuk om te lezen! Die sneakerwedges vind ik geniaal. Ik zit tijdens citytrips namelijk ook altijd met het pijnlijke-voeten-probleem. Ga eens kijken of ik ze hier in de stad ergens kan passen!

 23. januari 15, 2013 / 19:06

  Herkenbaar! Zo’n beetje al jouw punten komen overeen met de mijne! Afgezien van de MacBook air, want ik sleep dus nog een laptop van meer kilo’s dab mijn eigen lichaam mee… ;)

 24. januari 15, 2013 / 19:08

  Wowie dat tikt wel aan qua gewicht in de koffer zo! En haha wat schattig dat beertje

 25. januari 15, 2013 / 19:12

  klinkt als dingen die ik ook zou meenemen, ik kan zeker ook niet zonder mijn ipad, iphone en camera! xxx

 26. Lara
  januari 15, 2013 / 19:15

  Hahahaa wat cute dat beertje!

 27. januari 15, 2013 / 19:37

  Aww je beertje! Wat lief.

 28. januari 15, 2013 / 19:44

  Oh ja de beer!
  Ik ben 20 en slaap nog elke avond met mijn beer! Kan mn armen gewoon echt niet kwijt als ik hem niet in mn armen heb!
  Zou ik voor geen miljoen kwijt willen zijn!

 29. C.
  januari 15, 2013 / 19:52

  Ik neem mijn knuffel ook altijd mee als ik de stad uit ga. Voor een nachtje bij mijn vriend niet, maar als ik naar mijn/zijn ouders ofzo ga wel altijd. Ik woon tenslotte in een studentenhuis en er zou maar brand uitbreken… Alles mag in rook opgaan (ik kan wel nieuwe kleding enzo kopen) maar mijn knuffel niet hoor!
  Mijn moeder lacht me elke keer uit erom :P. Maar ook zij zegt “als je C. écht pijn wilt doen, moet je dr knuffel kapot maken of weggooien. Maar dan ben ik nog niet klaar met je.” :P

 30. Laura
  januari 15, 2013 / 19:53

  OMG ik heb gewoon precies dezelfde teddybeer haha. Ik heb die van mij ook al vanaf mijn geboorte. Maar bij mij is die nu ietjes (ietjes maar) meer versleten dan die van jou.

 31. januari 15, 2013 / 20:09

  leuke foto’s!

 32. januari 15, 2013 / 20:23

  Ahh heel lief beertje! Mijn knuffel hondje gaat ook nog altijd met me mee.

 33. januari 15, 2013 / 20:35

  Leuke schoenen heb je

 34. januari 15, 2013 / 21:23

  OMG wat tof om te lezen dat er nog zoveel meiden een knuffelbeer hebben! Ik ook en ik dacht altijd echt dat niemand dat meer had!

 35. Natasja
  januari 15, 2013 / 22:34

  Leuk om te lezen, en je nikes zijn prachtig! Wat voor type is het? Ik heb namelijk altijd problemen met schoenen op reis.. sandaaltjes kan ik geen dag op lopen en meestal heb ik al na een paar uur blaren van ballerina’s

 36. januari 15, 2013 / 22:38

  Wat leuk en origineel artikel dit ! :D
  Als ik citytrip (wat weinig gebeurd lol) zou ik ook echt mijn laptop, camera, mobiel, oplader etc. mee nemen!

 37. Frieke
  januari 15, 2013 / 23:03

  Die knuffel van je lijkt echt sprekend op die van mij! Mijn ouders hebben er gelukkig twee van gekocht toen ik klein was, zodat ik er altijd één in “reserve” had.

 38. januari 15, 2013 / 23:06

  Super schattig die beer! Ik laat mijn laptop eigenlijk altijd thuis als ik op een citytrip ga. Maar ik denk dat het er ook aan ligt of je fulltime blogt of niet.. :)

 39. januari 15, 2013 / 23:06

  Heel herkenbaar! Mijn knuffel staat ook altijd op mijn nachtkastje, ligt niet meer in bed maar wegdoen (als in een doos stoppen ofzo) kan ik echt niet haha.

 40. Evelien
  januari 15, 2013 / 23:35

  Ik ben blij dat ik niet de enige 23 jarige ben met een knuffel!

 41. januari 16, 2013 / 09:18

  Hmm, misschien moet ik toch ook maar eens aan de sneakerwedges gaan..

 42. januari 16, 2013 / 09:50

  Helemaal mee ens wat betreft de sneaker wedges! Wat een uitkomst, zeker voor kleine niet zo skinny mensjes als ik haha ik voel me altijd zo’n propje op platte schoenen maar sinds de sneaker wedges kan ik én lang zijn en comfortabel lopen.

 43. januari 16, 2013 / 09:51

  p.s. toch blij dat ik geen iPhone heb want ik heb gewoon een extra batterij voor mijn telefoon (Galaxy S3) en sinds kort is er een nieuwe 2x zo grote batterij uitgebracht waarmee ik dus mákkelijk anderhalve dag zou kunnen. Mijn oude telefoon was ook altijd heel snel leeg en ik haat die stress als je op pad bent.

 44. januari 16, 2013 / 11:29

  Haha, schoenen inlopen in Parijs is inderdaad pijnlijk! Heb er zelf een half jaar gewoond, en weet hoeveel je er heen en weer loopt :)
  Maar eens je de eerste drie dagen op nieuwe schoenen in Parijs hebt overleefd, weet je wel meteen dat je nooit meer last van pijn zal hebben met die schoenen, haha! Korte pijn, noemen ze dat :)

 45. januari 16, 2013 / 11:44

  Haha die knuffel, wat lief! En inderdaad: een MBA meesleuren is best nog wel een beetje zwaar.

 46. januari 16, 2013 / 12:38

  Die knuffelbeer is echt supercute! Knuffels zijn heerlijk :D

 47. januari 16, 2013 / 14:38

  Leuk lijstje! Zeker dat knuffelbeertje dat er tussenuit springt haha.

 48. ilse
  januari 16, 2013 / 15:24

  Ik heb ook altijd mijn telefoon, oplader, knuffel en een notebook mee. Ik vind het heerlijk om dingen te schrijven en van city-trips krijg ik altijd veel inspiratie.

 49. januari 16, 2013 / 17:20

  Leuk artikel! En respect dat je altijd blogs schrijft op vakantie. Stond er eigenlijk nooit zo bij stil als ik je artikelen over een bepaalde plaats las térwijl je er nog was, maar vind het echt knap van je :)

 50. Valerie
  januari 16, 2013 / 17:56

  Leuk artikel! En de wedges zijn super! Zijn ze alleen nog maar via internet verkrijgbaar?

 51. januari 16, 2013 / 20:46

  Wat een leuk artikel om te lezen!

 52. januari 16, 2013 / 22:31

  Ahh, zoo lief van je beer! En ik zou ook niet meer zonder mijn telefoon ergens naar toe kunnen!

 53. januari 17, 2013 / 10:58

  Notebook ook altijd bij mij :), en natuurlijk mijn iPhone .

 54. januari 19, 2013 / 01:06

  Een hele waslijst. Ik neem sowieso altijd iPhone + lader mee, mijn Canon 1100D, het liefst ook mijn MacBook, maar dat lukt niet altijd. Meestal alleen als ik een weekendje weg ben, niet in de zomervakantie. X