THE LIST: People & Things I fight with

– De afstandbediening, serieus, kan dat ding nog ingewikkelder. We hebben zo’n ding waar vier apparaten aan aangesloten zitten en volgens de man in huis is het allemaal heel erg simpel, maar ik doe er gerust tien minuten over om de TV alleen maar UIT te zetten. De oplossing lijkt heel simpel, druk de TV gewoon uit. Maar er zitten dus geen (zichtbare) knoppen op de TV. Vaak geef ik het dan ook gewoon al op voordat ik aan het gevecht begin en kijk ik wat ik wil zien op mijn MacBook.

– Nog zo’n elektrisch apparaat dat nooit lijkt te doen waar ik om vraag, de printer. Is de inkt niet op, dan is er wel weer een ‘connection error’. En als het dat allemaal niet is, dan print ‘ie mijn afbeeldingen verspreid over vier pagina’s. Bekend probleem?

– Mensen in het verkeer. Ik ben, ondanks mijn matige rijkunsten, natuurlijk nooit fout. Wie rijdt er nu 40 waar je 50 (is dus eigenlijk 55, want je kilometerteller laat vaak meer zien dan je daadwerkelijk rijdt en als ze je snelheid meten trekken ze er ook altijd nog een paar kilometer af) mag. Waarom trek je niet gewoon op als het stoplicht op groen springt? Nee gewoon je knipperlicht aangooien is niet genoeg om jezelf er tussen te persen als ik 500 meter in de file heb gestaan omdat we naar één baan moesten. En dat terwijl jij die 500 meter op normale snelheid aflegde, omdat je denkt net voor het obstakel te kunnen invoegen.

– Mijn E-reader. Seriously, waarom stopt ‘ie altijd met pagina’s omslaan op het moment dat het net spannend wordt…? (Gevolg: ik moet de E-reader synchroniseren met mijn MacBook en voordat mijn MacBook de E-reader herkent zijn we al gauw weer een half uur (en heel veel schelden) verder).

– De shopaholic in mij en het verstandige meisje dat zich ook ergens in mij verschuilt hebben ook vaak ruzie. Geen uitleg nodig volgens mij?

– Nog zo’n inner-conflict, de smulpaap en het skinny jeans meisje. Op dit moment heeft de smulpaap dik gewonnen, de enige broeken die ik nog pas zonder worsteffect zijn mijn stretchbroeken van ZARA, mijn hardloopleggings van Nike en mijn baggy stretchbroeken van Mango. Met de feestdagen in het vooruitzicht voorspelt dat niet veel goeds voor mijn skinny jeans.

– Mijn wekker en ik zijn (once again) not on good terms. Ik krijg het nog wel steeds voor elkaar om voor acht uur mijn bed te verlaten, op Girlscene dagen zelfs met de zes in de klok, maar ik ga dan ook vrij vroeg naar bed (ik lig vrijwel nooit na 0.00u in bed en ik heb ook dagen dat ik om 21.00u al denk tabée!), daarnaast gaat er ook een groot gevecht aan vooraf. Ik weet dat ik zelf een tijdje terug schreef dat het geen zin had om ruzie te maken met de wekker, dat je er beter maar gelijk uit kon springen.. En dat is ook heus wel waar, maar luister jij altijd naar je eigen adviezen?

– Deze is echt heel fijn, mijn hoofd en beeldschermen kunnen niet meer met elkaar overweg. Ik ben beeldscherm moe (maar blijf ondertussen ongestoord doorgaan met mijn beeldscherm-obsessieve gedrag). Ik denk dat ik gemiddeld 14 van de 24 uur per dag naar een beeldscherm kijk en daar heb ik het weekend bijgerekend. Kijk ik niet naar mijn MacBook of iMac, dan kijk ik naar mijn TV, iPhone of E-reader. Niet goed. Mijn hoofd is het zat. Een leesbril is overigens geen optie, die heb ik geprobeerd maar daar kon ik echt niets door zien. Ik denk dat de enige oplossing is iets minder nutteloze dingen op mijn iPhone doen (lees: Facebook & Twitter) en de TV alleen gebruiken voor de nieuwe afleveringen van The Vampire Diaries, Glee, Gossip Girl en Hart of Dixie (en dus niet voor een marathon James Bond, Sex and the City en The Hills).

– Oh ik heb nog een inner-conflict. Het meisje dat van netjes, schoon en opgeruimd houdt, en het meisje dat alles achter haar kont laat slingeren en nooit zin heeft om op te ruimen. Wij hebben vaak woordenwisselingen, uiteindelijk wint het tweede meisje vaak, maar één keer in de maand wint de schoonmaakfreak. Helaas ziet de man in huis dat nooit, want als hij thuis komt is meisje nummer twee alweer aan de gang geweest. Altijd.

– Mijn Eyeliner en ik. Ik wil zo graag zo’n mooie cat eye, maar het blijft bij mij nooit langer dan vijf minuten goed zitten. Hoe ik mijn ooglid ook af poeder, het glijdt er zo van af. Ieder voordeel heeft z’n nadeel (en andersom bedoel ik natuurlijk), zo las ik in Lauren’s Beautyboek dat als je vette oogleden hebt, je ogen langer “jong” blijven. Nou laten we daar dan maar op hopen en ondertussen moet ik mezelf maar aan liquid eyeliner laten wennen.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

34 Reacties

 1. november 20, 2012 / 17:11

  Haha echt een heel leuk lijstje! Veel is (helaas) ook erg herkenbaar.. Laatst moest ik mijn eticktets printen voor een vlucht en de printer wilde maar niet accepteren dat er een volle cartridge in zat, aaaaaah. En mijn mijn eyeliner vecht ik ook vaak.. Laatst ging ik fotograferen ergens en zei er opeens een vrouw tegen mij: ‘oh god meisje, jouw oog ziet er uit! Kijk maar snel in een spiegeltje.. haha’. Ai, ik had een panda oog :’)

 2. november 20, 2012 / 17:15

  aha, leuk lijstje!

 3. november 20, 2012 / 17:24

  Leuk lijstje! Dat van die printer herken ik maar al te goed.

 4. november 20, 2012 / 17:27

  Hahaha, briljant! Heel veel herkenbaars :p

  Over de laatste trouwens. Ik heb droge oogleden en ze hangen al zo erg dat ze uberhaupt de vorm niet meer hebben om een fatsoenlijke wing te kunnen maken :P
  En het opruimen ook helaas erg herkenbaar :p Denk je dat je eens goed bezig bent geweest, is het binnen een uur weer een enorme zooi… Pfff :P

 5. november 20, 2012 / 17:31

  wat een geweldig lijstje,
  helaas zitten er ook voor mij een aantal herkenbare dingen in je lijst.

 6. november 20, 2012 / 17:36

  Heerlijk lijstje! Of nouja, voor jou wat minder…

 7. november 20, 2012 / 17:39

  Haha, ik herken mezelf in haast alle bovenstaande punten. Heb je trouwes al eens oogschaduwbasis geprobeerd, voordat je de eyeliner aanbrengt? Bij mij werkt dat perfect (en ik heb hangende én vette oogleden, hurray!). Doe eerst wat oogschaduwbasis op je ogen, vervolgens poeder of gewoon een basic laagje oogschaduw en als laatst de eyeliner. Zo plakt de eyeliner niet gelijk aan je oog. Moet je écht keer proberen.

 8. november 20, 2012 / 17:41

  Beeldscherm moe kan ik heeeeeeeeeel goed begrijpen!!! Heb je trouwens weleens eye primer gebruikt? Dat was voor mij echt de trick om het allemaal op zn plaats te houden.

 9. november 20, 2012 / 17:44

  Die eyeliner heb ik ook last van! Ik hoop dat ik ooit in 1 keer nog een mooie lijn ga trekken!

 10. pauline
  november 20, 2012 / 17:50

  Oogschaduwbasis! Beste: Urbay decay primer potion of too faced shaduw insurance. Die van Nars schijnt ook goed te zijn! Dan licht afpoederen en je eyeliner aanbrengen en die blijft zitten!!! Primer trouwens aanbrengen tot je wenkbrauw, dan geeft de eyeliner ook niet af daar.

 11. november 20, 2012 / 18:13

  Oké, sommige zijn ZO herkenbaar! Zoals dat skinny jeans meisje vs smulpaap haha!

 12. november 20, 2012 / 18:22

  Aah ik herken der wel wat van haha!, ik heb net je blog gevonden vind hem echt super leuk!

 13. november 20, 2012 / 18:24

  Heel herkenbaar Annemerel!!
  Veel puntjes waar ik zelf ook regelmatig mee in gevecht ben…
  – Electrische apparaten
  – Mensen in het verkeer..
  – Wekker
  – Inner Shopaholic..

  Herken ze stuk voor stuk! ;)

  X Charlot

 14. november 20, 2012 / 18:37

  ooooh man! verkeer is hier ook echt een punt!
  ik kan echt NIET tegen mensen die niet gewoon gelijk optrekken bij groen licht. MAN, schuif gewoon goed aan in de rij dan kan een ander ook nog door groen…ergenissen!
  net zoals voetgangers die gewoon maar oversteken als er geen markering of iets is.. bluuuh haha

 15. november 20, 2012 / 18:42

  Heel leuk artikel!!

 16. november 20, 2012 / 18:43

  Wat schrijf je toch lekker vlot! Heerlijk om te lezen!

 17. november 20, 2012 / 19:13

  Zo herkenbaar! Dat van die printer is echt om gek van te worden!

 18. november 20, 2012 / 19:20

  Haha erg leuk om te lezen. Er zitten een paar hele bekenden tussen! Vooral die van de sloddervos en de schoonmaakfreak haha.

 19. november 20, 2012 / 20:02

  Haha wat een leuk lijstje! En eental punten zijn erg herkenbaar..

 20. november 20, 2012 / 20:13

  Sorry, heb smakelijk gelachen, hihi… ;) Ook hier veel herkenbaar.

 21. november 20, 2012 / 20:16

  Zooooo herkenbaar!!
  Een tip voor vette oogleden, gebruik de Urban Decay Primer Potion. Ik heb super vette oogleden en er bleef nooit iets goed op mijn oogleden zitten totdat ik de Primer Potion gebruikte!

  Liefs,
  Deborah

 22. november 20, 2012 / 20:33

  Herkenbaar sommige dingen! De afstandsbediening heb ik hier gelukkig onder controle, ook m’n laptop op de tv aansluiten is geen probleem. De wekker? Arrghh!

 23. november 20, 2012 / 20:36

  Je kunt je Kobo ook gewoon uit en aan zetten. Tenminste bij mij werkt dat als hij haakt :) Wel irritant, I know!

 24. november 20, 2012 / 20:36

  Haha ik herken heel wat dingen!

  Liefs, Mariette

 25. Ilse
  november 20, 2012 / 21:17

  Haha, ik heb keihard gelachen om je stukje (mensen die hier in huis vreemd naar me kijken) omdat ik te veel dingen herken. Ik ben ook ontzettend goed in me dingen voornemen en dan de volgende dag denken laat ook maar dit slaat toch nergens op.

 26. november 20, 2012 / 21:42

  Haha, herkenbaar lijstje! Vooral het ‘verkeer’ stukje ;-)

 27. Jessy
  november 20, 2012 / 23:01

  haha leuk! Even off-topic, dat stukje over jou; wanna know more? Mag wel weer eens geupdate worden volgens mij :)

 28. november 21, 2012 / 10:32

  “is dus eigenlijk 55, want je kilometerteller laat vaak meer zien dan je daadwerkelijk rijdt en als ze je snelheid meten trekken ze er ook altijd nog een paar kilometer af ”

  Hahaha, can you read my mind?

 29. Sascha
  november 21, 2012 / 12:01

  Sterkte!

 30. november 21, 2012 / 12:35

  haha leuke lijst !

 31. Kate
  november 21, 2012 / 18:49

  Fluidline van MAC!!! Je wil nooit meer een andere eyeliner.

 32. november 22, 2012 / 22:35

  Oooh, toen we er laatst achterkwamen dat we altijd dezelfde nagellak dragen, dacht ik nog; dat is toevallig. Maar nu ik dit zo lees, begin ik te vermoeden dat we ergens een deel van dezelfde genen hebben ofzo..