THE LIST: In December I will…. (half way there)

– Ga ik 150 kilometer hardlopen, gewoon omdat ik dat kan. Weer of geen weer. Ik heb geen excuus meer, sinds ik me gisteren inschreef bij een sportschool die 24 uur per dag geopend is, dus mocht er volgende week drie meter sneeuw liggen, dan kan ik mijn kilometers gewoon in de gym lopen.

Nou ik ben dus al precies één hele keer naar de sportschool geweest. Hardlopen daarentegen gaat een stuk beter. De teller staat inmiddels op 110 kilometer. Die 150 kilometer ga ik, onder normale omstandigheden, makkelijk redden.


– Ga ik geen enkele keer klagen dat in de nieuwe dienstregeling van de NS mijn trein 11 minuten eerder vertrekt (waardoor ik 15 minuten eerder van huis weg moet = 6.55u) (Heb ik het sneaky nu toch al even gedaan, dat klagen).

Ha, nee, ik trap er niet in, ik ga niet klagen. My lips are sealed.

– Ga ik twee kilo afvallen. Of nou ja, beter gezegd, aan het eind van december krijg ik mijn skinny jeans weer fatsoenlijk dicht. Misschien verklaar je me voor gek, met al die feestdagen.. Maar ik eet op dit moment op een normale dag al ongeveer net zoveel als tijdens een kerstdag. Ik moet mijn vreetgedrag gewoon een beetje aan banden leggen en mezelf geen vrijbrief geven omdat ik toevallig af en toe een rondje hardloop..

Het ging fantastisch, totdat ik ongesteld werd. Ja, laten we maar gewoon niet om de hete brij heen draaien, zo is het nu eenmaal. Het enige waar ik tijdens mijn maandelijkse feest-vierdaagse aan kan denken is chocola, chocola en… chocola. En ik moet eerlijk bekennen dat ik niet te zuinig heb toegegeven aan deze verleiding. Ik durf dan ook niet meer op de weegschaal. Voor nu.

– Ga ik alleen maar kleding kopen die in de uitverkoop is.

Oeps, deze regel overtrad ik een dag later al. Maar, in my defense, ik was al maanden op zoek naar zoiets en en en en en ik weet zeker dat ik het heel vaak ga dragen. Als ik het binnen krijg, ik wacht inmiddels al dertien dagen op mijn pakketje. Wachten duurt lang, lang, lang, wat duurt dat wachten lang (iemand die een liedje van Bert en Ernie in deze zin herkent?).

– Ga ik heel veel kerstliedjes luisteren en geurkaarsjes branden.

Dat is niet zo moeilijk, daar hoef ik niet aan herinnerd te worden. Zodra het begint te schemeren gaat de kerstboom aan, de geurkaarsjes worden aangestoken en de kerstliedjes? Die staan al ruim een week op repeat.

– Ga ik de Franse Vogue er nog maar eens bijpakken, die 100+ woordjes die ik een paar maanden geleden leerde zijn al weer uit mijn geheugen verdwenen. Wat is dat toch? Ik onthoud de meest onnozele feitjes (de dag waarop vriendinnetjes een relatie kregen met hun (ex)vriendje bijvoorbeeld… en dat terwijl ze het zelf dan niet eens meer weten), maar een paar simpele woordjes blijven gewoonweg niet hangen.

Franse Vogue? Shit, waar is die ook alweer.. Heb ik echt gezegd dat ik deze maand 100 Franse woordjes ga leren? Oh well……. ik heb nog 13 dagen.

– Ga ik weer op zoek naar de mooiste (echte) kerstboom en ga ik hem weer behangen met mijn knalroze pailletten ballen.

De kerstboom staat, maar dat hoef ik jullie vast niet meer te vertellen, aangezien ik er niet over uitgepraat raak.

– Ga ik mijn kantoor opruimen.. Ik doe de troep geen eer aan door te zeggen dat het lijkt alsof er een bom ontploft is.. Het is zo’n teringzooi dat er geen centimeter is waar je je teen nog normaal neer kunt zetten. Ik werk dan ook al weken vanaf de bank.

Op zaterdag 8 december ruimde ik mijn kantoor op. Mijn vriend kreeg een hartverzakking toen hij het zag (nee echt, hij deed net alsof, maar ik dacht dat er echt iets aan de hand was, dus ik kreeg bijna een echte hartverzakking, wat een grap), maar eh.. 10 dagen later is er vanzelfsprekend niets meer van te zien. Nog maar een keer proberen dus.

– Ga ik heel veel cadeautjes uitdelen..

Jaa… cadeautjes. Ik weet zo ongeveer wat ik voor iedereen ga kopen, maar ik heb nog niets in huis. Ik heb nog zes dagen…

– Ga ik overleven zonder gebruik te maken van mijn spaarrekening (good luck to me!).

Inderdaad, good luck to me. Ik heb nog geen aanspraak op mijn spaarrekening hoeven maken, maar ik heb dan ook zoals gezegd nog geen kerstcadeau in huis. Daarnaast gebruikte ik mijn creditcard om mijn “niet sale items” te scoren. Lekker bezig dus.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

26 Reacties

 1. december 18, 2012 / 17:07

  Goed bezig!! (- Ga ik overleven zonder gebruik te maken van mijn spaarrekening (good luck to me!))

 2. december 18, 2012 / 17:14

  Je bent toch goed op weg! Tenslotte heb je nog twee weken!

 3. december 18, 2012 / 17:20

  Succes met de Franse woordjes! Beaucoup de succès! Haha ;)

 4. december 18, 2012 / 17:24

  wow, goed bezig zeg! En die wow 110 km al! Echt heel erg goed :D

 5. december 18, 2012 / 17:25

  Whoehoe goed bezig!

 6. december 18, 2012 / 17:31

  Haha sommige voornemens zijn gedoemd te mislukken haha :)

 7. december 18, 2012 / 17:33

  Goed bezig, gaat je wel lukken, december is op de helft!

 8. december 18, 2012 / 17:40

  Gaat goed dus! :D

 9. december 18, 2012 / 17:44

  Goed bezig (:!!

 10. december 18, 2012 / 18:05

  Twee kilo afvallen in deze tijd van het jaar is ook gewoon een onbegonnen zaak :’)

 11. december 18, 2012 / 18:26

  Al heel goed op weg dus! xoxo

 12. Noemi
  december 18, 2012 / 18:31

  Ik herken Bert en Ernie! Ieder jaar met kerst op repeat! (evenals de sinterklaascd, maar die natuurlijk met sinterklaas)

 13. december 18, 2012 / 19:07

  Omg ik ken echt niemand die dat liedje van Bert en Ernie kent! Tot nu dus! Die cd staat ieder jaar met Sinterklaas weer aan (Pepernoten en appels, je weet niet wat je zieeet…)

 14. december 18, 2012 / 19:09

  Wauw ik zou nooit twee kilo kunnen afvallen rond deze tijd. Heel veel groene thee zal wel helpen en mandarijntjes als snack ivp chocolade. En die 110 km zal ook al wel geholpen hebben!

 15. december 18, 2012 / 19:43

  Whaha! Jammer dat sommigen niet gelukt zijn, maar jouw hardloop 150 km is echt GEWELDIG! Echt zo trots!

 16. december 18, 2012 / 20:24

  Je bent echt goed bezig!

 17. december 18, 2012 / 20:38

  Hahaha, sommige die gaan wel goed! Die Franse woordjes, oei, veel succes! Het hardlopen vind ik wel ontzettend knap van je, super Annemerel! En die kerstliedjes en geurkaarsjes, ach, als dat je niet was gelukt…

 18. Ilse
  december 18, 2012 / 21:40

  Je kunt niet alles halen Annemerel maar echt geweldig hoe ver je al bent.

 19. december 18, 2012 / 23:12

  Het grootste gedeelte lukt zo te zien. Goed bezig. X

 20. december 19, 2012 / 07:21

  Leuke lijst, en er moet wat over blijven voor de rest van de maand he! Dus komt goed!

 21. marieke
  december 19, 2012 / 07:36

  Hahaha jaaa Bert en Ernie als sinterklaas op bezoek komt :)
  heb ik elk jaar weer plezier van! Maar nu ist weer de tijd voor:
  ‘ik ben een kerstbal, ik hang in de kerstboom vol anderen ballen, we hebben het heel leuk daar.. met z’n allen.. de kaarsjes geven een schitterend licht dat schijnt heel leuk in mijn ballen gezicht het is misschien een beetje mal… maar ik ben een kerstbal!’

  Je bent goed bezig zeg leuk om te lezen:) succes nog met de kadotjes spaarrekening-loos bemachtigen en met le fance (la frans? owjee nouja je bent een elk geval verder dan ik denk ik!) en heele fijne kerstdagen enzo!

  Liefs Marieke

 22. Lara
  december 19, 2012 / 13:27

  Je schrijft zo ontzettend leuk! Ben echt blij dat ik je blog heb ontdekt want ik geniet iedere keer weer van die leuke blogjes.
  & keep up the good work, en mocht het niet lukken … ach in 2013 nieuwe kansen!

 23. december 19, 2012 / 14:02

  Haha heel herkenbaar. Ik heb ook al verschillende cadeautjes met mijn creditcard betaald.. dat ga ik volgende maand wel voelen ;-)

 24. Sascha vanDuijn
  december 19, 2012 / 16:21

  Ik had zonder ongesteld te zijn al een choco aanval

 25. Sanne
  december 20, 2012 / 07:36

  De meeste gaan goed! Je hebt een erg leuke schrijfstijl!