THE LIST: Administratiedingen die ik tot twee weken geleden niet wist (want ik ben een amateur)

Twee weken geleden deelde ik met jullie Have a Good Summer Run. De reacties waren zo goed en er kwamen zoveel aanmeldingen. Wat ik in eerste instantie niet verwacht had. Hoewel ik al heel lang over iets dergelijks na heb gedacht, had ik nog niet heel goed nagedacht over hoe ik het administratief allemaal zou regelen. Ik sprong dus wel een klein beetje in het diepe zonder precies te weten hoe diep het zou zijn. Op het moment van schrijven ben ik lichtelijk gefrustreerd over een aantal dingen die niet helemaal lekker lopen en wat is nou een betere manier om je frustratie te uiten dan het van je af te schrijven. Het voordeel hiervan is dat ik hoop dat – mocht jij ooit een dergelijk project starten – deze ‘fouten’ niet meer maakt. Ik bedoel, een gewaarschuwd mens telt voor twee, toch?

 • Als je een betaallink wil aanmaken in een zakelijke link van de Rabobank dan kun je die maar voor een betaling gebruiken. Als je 200 mensen een betaallink wil sturen moet je dus 200 linkjes aanmaken. Vervolgens staat de naam die je bij de betaallink hebt opgegeven niet vermeld op je rekening, het is dus een beetje gokken welke naam er bij welke rekeningnaam hoort. Ik hoor je denken… had je geen betaallink aan kunnen maken op je privé-rekening? Of had je geen tikkie kunnen sturen? Nou, aller eerst is dit natuurlijk niet heel professioneel en daarnaast zit je met een privérekening en Tikkie vast aan een lager maximum bedrag.
 • Wist je dat wanneer er teveel mensen bij jou betalen via Paypal, dan kan Paypal je rekening blokkeren. Als je die blokkering vervolgens op wil heffen, dan is er op dit moment (Corona) geen telefoonnummer dat je kunt bellen. Ook is het sturen van een mail hogere wiskunde, aangezien ze je steeds weer doorsturen naar een andere pagina als je contact met ze op wil nemen.
 • Wist je trouwens dat Paypal per transactie ook 4% van de omzet pakt? Bij Ideal is dit ongeveer 0,5%. Zoals mijn vader zou zeggen… IDEAAL.
 • Paypal is trouwens niet het enige bedrijf dat op dit moment slecht te bereiken is. Ik probeerde een microfoon te bestellen voor het inspreken van mijn boek en voor voice-overs bij de video’s, echter… dit deed ik half met een cadeaubon a 100 euro en half met Paypal. Paypal was dus geblokkeerd, waardoor de hele bestelling van de aardbodem verdwenen bleek te zijn. En de cadeaubon a 100 euro was volgens de webshop wel verbruikt. Noooooo! Ik heb 51 minuten in de wacht gehangen en toen wilde ik dus bijna mijn telefoon uit het raam gooien omdat het wachtmuziekje zo dodelijk irritant was en dat was het moment dat ik op hing. Alleen nu heb ik nog steeds mijn 100 euro niet terug.
 • Er bestaat dus hotmail.nl en hotmail.com en als je mailadressen aan het overnemen bent is het wel handig dat je daar je aandacht bijhoudt want voor je het weet schrijf je op de automatische piloot .com en komt je mailtje dus niet aan.
 • Als je te lang achter elkaar naar Excel kijkt dan kunnen je ogen gaan branden en tranen en is de kans ongeveer 99,91% groter dat je .com en .nl met elkaar verwisseld. Het is zelfs mogelijk dat je @gmail.com aanziet voor @hotmail.com
 • Wist je trouwens dat het ook best wel een helse klus is om mensen handmatig te accepteren op Strava en op Facebook? Als je echt steeds wil controleren of iemand wel een deelnemer is en niet iemand die de link gevonden heeft via Facebook/Strava. Op deze manier leer ik wel goed alle namen kennen.
 • Wist je dat het misschien niet helemaal in je voordeel werkt als je met je mailbox vergroeid bent, omdat je dus de hele dag mails ziet binnenkomen en dan dus de hele dag afgeleid wordt waardoor de focus voor andere belangrijke zaken (HET SCHRIJVEN VAN HET BOEK) een uitdaging wordt. Ik ben blij dat ik in mijn slaapkamer geen internet heb.
 • Als administratie eenmaal LOOPT dan voelt het zo goed. Dan wordt het bijna een verslaving. Totdat het ineens niet meer goed gaat. Dan is alles natuurlijk stom. Maar dat is met alles, toch ;-)

OK ik ben helemaal uitgeraasd. En ga nú mijn mailbox wegklikken om aan de slag te gaan. Die mail van Paypal of de webshop waar ik de microfoon wilde bestellen komt toch de komende paar uur niet binnen en als dat wel zo is, dan staat ‘ie straks ook nog wel in mijn mailbox. Relax. Schrijven!

Liefs,

Annemerel

Delen:

8 Reacties

 1. mei 26, 2020 / 12:09

  Ooo ik ken sommige frustraties :)
  Maar ik vind het super leuk dat je have a good summer run doet! Ik heb mij toch ingeschreven na lang twijfelen, ik hoop een beetje houvast te houden tussen het verhuizen door!

 2. Fenne
  mei 26, 2020 / 12:20

  Ik kan me voorstellen hoe veel werk(frustratie) dit allemaal gaf. Gelukkig kan het van ‘amateur’ alleen maar omhoog gaan, en kan de start volgende week met alle enthousiaste deelnemers het hopelijk goed maken :) Ik heb er in elk geval zin in!

 3. Roos
  mei 26, 2020 / 12:45

  Kudos terug! Je kan dit! :-)

 4. Henri
  mei 26, 2020 / 13:12

  Je doet het voor een goed doel Annemerel,
  Je krijgt/houdt ons allemaal aan het lopen. Veel zin in.

 5. Astrid
  mei 26, 2020 / 16:26

  Oh wauw, veel dingen wist ik ook niet. Weer wat geleerd. :’)

  Met Paypal heb ik ook wel eens gehad dat mijn geld bleef hangen. Mijn favoriete bandje ging een concert geven in Polen en de VIP tickets waren Zloty. Waren ze ff de valuta vergeten te veranderen, had ik 400 euro betaald ipv +/- 90. Ik kreeg het uiteindelijk wel terug, nadat PayPal het vast had gehouden, maar niet op mijn bankrekening. Ik kreeg het als PayPal saldo terug. Geen idee of ik het destijds kon laten terug storten of niet, maar dat was bést irritant want zoveel bestelde ik niet op PayPal, haha.

 6. Priscilla
  mei 26, 2020 / 16:50

  Heel veel respect voor alles dat je onderneemt en alle ballen die je omhoog aan het houden bent! Keep up the good work!

 7. Kim
  mei 27, 2020 / 15:03

  Van welk merk is dat shirt? En is het katoen of een hardloopstofje? :-)

 8. Rianne van Tilburg
  juni 3, 2020 / 12:00

  Hi Annemerel, ik vind het leuk dat je dit met ons hebt gedeeld. Misschien niet iedereen denkt erover na hoeveel werk je erin hebt zitten en wat voor dingen erbij komen kijken. Petje af en keep up the good work (:
  Ik vind het helemaal leuk allemaal en vandaag dag 3 van week 1. Go, go, go !! Liefs, Rianne