THE LIST: 9 dingen die ik niet meer doe sinds ik een relatie heb

he

Hoewel ik (althans voor mijn gevoel) nog steeds dezelfde Annemerel ben, moet ik toegeven dat mijn leven er sinds ik een relatie heb toch wel iets anders uit ziet. Ik hou nog steeds ontzettend van eten, waardeer mijn bed enorm, geniet van hardlopen en ga (nog steeds!) liever op zaterdagavond vroeg naar bed dan dat ik de kroeg in duik. Maar ik kan niet ontkennen dat er ook wat dingen veranderd zijn het afgelopen jaar.

Drie keer per week eten bestellen bij Thuisbezorgd. Vijftien euro voor een bestelling klinkt nog enigszins OK, maar dertig euro afrekenen? Daar denk ik toch net iets langer over na. Daarnaast vind ik het een stuk leuker om voor twee personen te koken en is het tegelijkertijd ook voordeliger. Verder spendeer ik mijn geld liever aan een keer ‘goed’ uiteten dan drie keer per week eten bestellen. Het feit dat je hier in Monster alleen ‘doorsnee’ Chinees, ‘simpele’ pizza’s en ‘vette’ kebab kunt bestellen, maakt dat ik al vier maanden geen bestelling geplaatst heb.

Doordeweeks uitslapen. Arthur moet om half acht de deur uit naar zijn werk en ik heb er vanaf het begin een gewoonte van gemaakt om samen te ontbijten om zeven uur ’s ochtends. Lag ik vroeger gerust tot negen uur in mijn bed met mijn iPhone te spelen om vervolgens in mijn badjas achter mijn MacBook te duiken, nu gaat mijn wekker doordeweeks om tien over half zeven en strompel ik vijf minuten later naar beneden. Na het ontbijt duik ik wel weer in mijn badjas achter mijn MacBook. Sommige dingen veranderen niet.

In het weekend voor dag-en-dauw opstaan om hard te lopen. Voorheen stond ik gerust op zondag om vijf uur ’s ochtends op om een lange duurloop te gaan doen. Om de een of andere reden kan ik me daar nu absoluut niet meer toe zetten. Moet ook toegeven dat het tot nu toe ook niet noodzakelijk geweest is om zo vroeg op te staan om te gaan lopen. Zoveel hete zomerdagen hebben we nog niet gehad.

Het hele weekend werken. Na mijn middelbare school heb ik eigenlijk nooit meer een normale werk/studieweek gehad. Ik ging – naast mijn studie – werken in de horeca en werkte dus vooral in het weekend. Daarna werd ik ZZP’er en woonde ik alleen, dus werken kon ik altijd en overal. Ik kon mijn tijd volledig zelf indelen, wat ik ontzettend fijn vond. Ding was alleen wel, ik werkte zo onregelmatig dat ik eigenlijk nooit het idee had dat ik echt vrij was, dat ik het verdiende om een dag niet aan mijn MacBook te zitten. Sinds ik met Tuur ben heb ik veel meer een routine. Natuurlijk gebeurt het best vaak (eigenlijk gewoon ieder weekend) dat die MacBook ‘even’ opengeklapt moet worden, maar ik plan het nu zo dat ik het meeste werk gewoon doordeweeks doe en dat ik in het weekend zo goed als vrij ben. Dat geeft zoveel rust.

Boeken lezen. Ik schaam me dood, maar ik heb het afgelopen jaar slechts één (!) boek gelezen. En dat terwijl ik er normaliter wel dertig per jaar las. Zo zonde. Toen ik dit tegen Tuur vertelde stond hij erop dat ik meteen een goed boek bestelde om te lezen. Ik heb nu al zin om er in te beginnen. Maar wanneer ik de tijd heb om te lezen… (die moet ik dus gewoon maken en misschien gewoon wat minder Netflix).

Tot half drie Netflix-series kijken. Ja, schuldig, dit deed ik best vaak, als ik helemaal in een serie zat. Gelukkig is er nu altijd wel iemand die slim is en zegt ‘volgens mij moeten we stoppen en gaan slapen’.

Zorgen maken over rimpels en grijze haren. Ik weet dat dit erg slecht klinkt, maar op zwakke momenten kon ik me af en toe redelijk slecht gaan voelen als ik een nieuwe grijze haar ontdekte, of een rimpel die ik eerder nog niet zag. Ik had normaliter geen body issues, maar had heus wel mijn momentjes. Daar heb ik nu dus een stuk minder last van.

Spontaan met mijn zusje afspreken. Dit vind ik best wel jammer en Roos zelf ook. Het heeft niet alleen te maken met het feit dat we allebei een relatie hebben. Roos heeft haar werk, haar studie, haar stage, een sociaal leven. Het is gewoon anders dan drie jaar geleden toen we allebei vrijgezel waren en Roos net was gestopt met haar studie en alle tijd van de wereld had. Toch wil ik wel meer moeite gaan doen om haar vaker te zien, want ik mis haar (en zij mij, toch Roos?).

Veel persreizen. Ik sloeg afgelopen jaren al steeds vaker persreizen af, omdat ze veel tijd kosten (tijd waarin ik geen geld kan verdienen), maar het afgelopen jaar deed ik daar nog een schepje bovenop. Ik ben slechts op een persreis geweest (36 uur met Adidas naar Parijs). Ik waardeer mijn tijd thuis gewoon een stuk meer. Ik hoef niet altijd weg om mezelf te vermaken. Klinkt misschien saai, ik vind het wel prettig.

Denken dat ik nooit over relaties zal schrijven. Haha, what was I thinking? Als je zo persoonlijk schrijft en zulke persoonlijke video’s maakt, is dat dus geen doen. Ik heb het maar liefst twee maanden volgehouden en in die twee maanden blogde ik minder dan ooit. Ik vind het soms wel lastig dat iedereen een mening heeft en dat niet iedereen zo blij voor mij is als ik ben, maar ik probeer me hier voor af te sluiten en dat gaat steeds beter. Als je zelf weet dat het goed zit, doet het toch minder met je. En het helpt dat Tuur volledig achter de dingen staat die ik doe en geen problemen heeft met mijn openheid.

Tot nu toe bevalt mijn niet-langer-single-leven me heel goed. Ik merk vooral dat ik meer routine en rust heb gekregen. Wie herkent zich hierin?

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

17 Reacties

 1. Teha
  juni 14, 2019 / 14:49

  Zijn er echt mensen die niet blij zijn met jouw relatie met Tuur, die zijn gewoon jaloers!!

  • esther
   juni 14, 2019 / 17:04

   ik denk dat mensen vooral geïntrigeerd zijn vanwege het leeftijdsverschil van bijna 20 jaar.
   Maar voor opmerkingen over je relatie hoef je niet perse een blog te hebben hoor Annemerel! Niet bloggende mensen krijgen daar ook een hoop vragen/opmerkingen over in het dagelijks leven

  • Manon
   juni 14, 2019 / 17:29

   Inderdaad bizar zeg! Al vinden mensen volgens mij óveral wel iets van, zoveel trollen op internet. Ga dan lekker iemand anders volgen denk ik dan.

 2. Marije
  juni 14, 2019 / 14:53

  Ik herken me helemaal in de rust! Ik vind dat heerlijk en ook het gevoel dat ik bij de ander lekker mezelf kan zijn. En die rust! Heerlijk!

 3. Frank
  juni 14, 2019 / 16:07

  Oef wat een gigantische taalfout maak je daar. Wie herkenT zich is natuurlijk met een T!

  • Annemerel
   Auteur
   juni 14, 2019 / 16:45

   Thanks, ik heb het meteen aangepast :)

 4. juni 14, 2019 / 16:58

  Ik zit net een week met liefdesverdriet maar het doet me goed deze blog te lezen, sowieso straalt het er aan alle kanten vanaf dat jullie heel blij zijn met elkaar!

  • Annemerel
   Auteur
   juni 14, 2019 / 17:01

   Hi Anne! Wat rot om te lezen. Ik hoop dat je je snel beter voelt. Zou nu allerlei clichés in de mix kunnen gooien, maar die heb je vast al genoeg gehoord. xxx

   • Anne
    juni 15, 2019 / 01:41

    Thanks! En zeker niet genoeg gehoord, hoe meer mensen zeggen dat het goed komt/er nog iemand beters komt, hoe meer ik denk dat ze misschien gelijk hebben ?

    Dankjewel voor je lieve reactie!

 5. Lilianne van Dijk
  juni 14, 2019 / 18:40

  Welkom in de familie! Dat Tuur een leuke knul is wisten wij natuurlijk allang!! En die van Dijken dingetjes daar raak je vanzelf wel aan gewend. Nu misschien nog even een voorstel rondje langs alle tantes en ooms en neefjes en nichtjes!!?;) Trouwens erg leuk om je vlogs en stukjes te volgen. Zie ik ook eens waar mijn neef uithangt!

 6. juni 15, 2019 / 10:05

  Ach, mensen hebben altijd een mening, online of offline. Als jullie maar gelukkig zijn! Wens jullie het beste toe. Heerlijk toch, lekker huismussen samen? ;-)

 7. Mieke
  juni 15, 2019 / 11:11

  1 boek gelezen, oh oh. En je jaarlijkse summer reading dan? Ik heb er eigenlijk altijd wel een aantal boeken uitgehaald die echt leuk waren, dus hoopte op een 2019 editie.
  Maar ik snap je maar al te goed, lezen schiet er bij mij ook regelmatig bij in. Heb nu wel weer de vakantiebieb app op mijn telefoon staan, in juli en augustus gratis (geselecteerde) boeken lezen. Kan ik net een paar bladzijden lezen als ik bijvoorbeeld op de bus sta te wachten. Zo gaat er toch nog een boek per week doorheen.

 8. R
  juni 17, 2019 / 09:27

  Leuk dat je zo’n fijne relatie hebt, geniet ervan☺️En hij mag volgens mij ook erg blij met jou zijn?

 9. juni 17, 2019 / 14:28

  Over het algemeen toch wel positieve dingen dus! En ik woon al een tijdje in een dorp waar je niets kan bestellen via thuisbezorgd. Dus ik ben niets anders gewend

  Bettie
  http://www.thewildflowerhippie.com

 10. Tessa
  juni 18, 2019 / 20:25

  aah zo leuk Annemerel. Herken me wel in een aantal dingen hoor. Ik heb ook meer ritme en structuur. Grappige is wanneer mijn vriend bijv. paar dagen weg is, gaat het gelijk ‘mis’. Mega lang Netflixen en veel te laat naar bed haha.

  • Annemerel
   Auteur
   juni 19, 2019 / 08:07

   Haha ja daar ben ik ook bang voor! Volgende week is Tuur een paar dagen weg en heb nu al zo’n vermoeden dat ik dan niet om 6.30 op zal staan…

 11. Eline
  juni 18, 2019 / 20:48

  Leuke blog om te lezen! origineel onderwerp en ik vind het heel leuk om te zien dat jullie zo gelukkig zijn samen en elkaar ondersteunen en beter maken.