THE LIST: 10 Things I would like to have, but calm down.. I won’t probably get within the next five years.

1. I would just love to have a teeny tiny little baby! Maar ik moet eerst maar eens goed voor mezelf leren zorgen en net iets meer leren over de verantwoordelijkheden die bij het hebben van een baby komen kijken. Geen baby in de komende vijf jaar voor mij dus.

2. Ik zou ook wel graag een lief klein hondje willen hebben, maar dan ook echt heel klein en met de nadruk op lief. Reden waarom die niet snel hier in huis zal komen? Ik ben bang voor de meeste honden en hoe moet dat dan als ik mijn lieve kleine hondje uitlaat? Dan trek ik al die grote enge beesten aan en nee, dat gaat hem niet worden. Daar komt bij, wie gaat er 24/7 voor dat hondje zorgen, het is niet alsof ik zeeën van tijd heb en altijd thuis ben..

3. De Chanel 2.55 tas, ik had het er zaterdag al even over, dat ik daar het geld momenteel niet voor heb en dat ‘ie er waarschijnlijk de eerste tien jaar zelfs niet zal zijn. En toen reageerden mensen met ‘je kunt er toch ook voor sparen?’ Nou dat deed ik dus ook. Vorig jaar had ik in een half jaar tijd 1200 euro gespaard, de tas was toen nog 1800 euro. Ik dacht, mooi, nog drie maanden fooi en die Chanel tas is MINE! Nou toen gebeurde het, de tas werd zo’n 2500 euro en ja toen zakte de moed in mijn schoenen en ik begon me af te vragen of het niet heel erg egoïstisch en dom zou zijn om een tas van 2500 euro in mijn kast te hebben hangen? Dat is de helft van mijn auto! Dat zijn VIJF paar Louboutins.

4. Ik zou best graag een huisje in California hebben. Negen van de tien keer opstaan met zon, overal gezond en lekker eten.. Ik zie mezelf al in een Fiat 500 cabrio over de Boulevard van een ik noem een Laguna Beach rijden.. Oh yes, waar kan ik tekenen? Maar ik denk dat ik dan eerst mijn vriend in moet ruilen voor een rijke jongeman met een carrière in bijvoorbeeld de entertainment business.

5. Ik wil zo graag een Kitchen Aid! Ik wil zo graag een Kitchen Aid! Ik wil zo graag een Kitchen Aid! Want dan kan ik iedere dag mijn eigen macarons maken en dan hoef ik niet iedere keer naar Parijs. Scheelt op den duur toch een heleboel geld. Waarom hij er dan waarschijnlijk niet binnen vijf jaar zal zijn? Ja dat weet ik eigenlijk niet.. Misschien ook wel, ik hoop het eigenlijk wel. Hmm.. dit punt telt dus eigenlijk niet.

6. I would realllly like to have a book published! Waarom dan niet? Nou 1. Ik heb nog steeds geen geniaal plan / verhaal en 2. Als ik die wel zou hebben dan heb ik altijd nog de aandachtspanne van een zweefvlieg, ik vind vaak veel te veel interessant om me op één ding te concentreren.. maar stel je voor dat ik punt één wel zou hebben.. Misschien.. Nou ja, reken er maar niet op dat dat boek binnen vijf jaar in de winkels ligt. Want dan krijg je daarna natuurlijk ook altijd weer dat gedoe dat je wel een uitgever moet vinden. Nee, het is zo makkelijk nog niet.

7. Geef mij maar een zwembad in de tuin.. Dat vind ik dus altijd een soort van teken dat je rijkt bent. Dat had ik vroeger al. “Oooooooh kijk nou zij hebben een ZWEMBAD in de tuin.” Maar ik heb niet eens een tuin (en het geld niet om zo’n ding aan te leggen, laat staan te onderhouden), dus nee, not happening in the foreseeable future.

8. Ik wil heel graag een mooie grote witte auto. Vroeger moest dat altijd de BMW X5 zijn, inmiddels neem ik ook genoegen met een Volvo XC90 of een leuke landrover, ach een geinig Mercedusje is ook prima hoor. Maar nee, lieverds, jullie hoeven nog geen dekking te zoeken (Annemerel in een Ford KA levert al desastreuze gevolgen op.. Kun je je voorstellen hoeveel problemen ik veroorzaak in zo’n grote allesverwoestende bak?), al zou ik zes jaar mijn complete salaris wegleggen voor zo’n auto, dan had ik nog niet genoeg geld.

9. Ik zou best een creditcard willen. Maar ze noemen mij nog niet kredietwaardig genoeg. Reden? Ik heb geen vast inkomen. Hallo zeg? Mijn (on)vaste inkomen is heus niet zoveel lager dan iemand met een vastsalaris die jullie wel kredietwaardig genoeg vinden. Ach, zolang ik niet naar de Verenigde Staten ga vind ik het prima (daar schijn je erg weinig met je pinpas te kunnen), misschien wel beter ook.. een beetje bescherming tegen mezelf kan geen kwaad, maar dan nog.

10. Ik wil heel graag een Ben & Jerry’s vriezer in mijn woonkamer. Zodat ik iedere avond voor het slapen gaan een bak Ben & Jerry’s ijs leeg kan eten. Redenen waarom ik dat toch maar even laat? Ach… vul zelf maar in!

Zo, van de week schrijf ik een lijstje met dingen waar ik allemaal dankbaar voor ben (want dat is ook heus een hele hoop) straks zien jullie me alleen nog maar als een verwend nest!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

22 Reacties

 1. oktober 10, 2011 / 14:34

  Over de macarons: ik heb voor m’n verjaardag een macarons-kookboekje gekregen en dit recept lijkt me echt té makkelijk om waar te zijn! Je kan het niet vergelijken met cupcakes, maar tegenover de “laat 10 eiwitten 3 dagen op kamertemperatuur staan” recepten die schreeuwen om een voedselvergiftiging is dit al een hele stap. Ik ga het gauw een keer proberen, dus wie weet!

 2. oktober 10, 2011 / 14:38

  hihi leeeeuk!!!

 3. karlijn
  oktober 10, 2011 / 15:29

  Jaaa macarons kan je ook zonder kitchen aid maken hoor!! Ik heb ze laatst samen met mijn zus gebakken, zonder kitchen aid en in haar studentenkameroventje, en die waren heel erg lekker :)
  Dus ik zou zeggen, zoek een goed recept, koop een zak amandelmeel en ga ervoor! x karlijn

 4. oktober 10, 2011 / 15:46

  Leuk lijstje! De helft (ok, 9 van de 10) staat er bij mij ook op haha

 5. oktober 10, 2011 / 15:59

  Haha leuk lijstje! Ze zijn herkenbaar!

 6. oktober 10, 2011 / 16:20

  Haha, op stap 1 na wil ik ze ook allemaal! Vooral dat huis in Californië ;) Oh ik vroeg me af hoe het met de winactie staat? Heb je al postzegels gevonden? :p

 7. Eva
  oktober 10, 2011 / 16:24

  Haha leuk :)

 8. Phine
  oktober 10, 2011 / 16:37

  Fijn lijstje.. soms is er toch niks leukers dan dromen over dit soort dingen!

 9. oktober 10, 2011 / 16:44

  hihi, je nummer 1, zo voel ik me ook! :) En een zwembad of huis in california lijkt me ook niet verkeerd :D

 10. oktober 10, 2011 / 17:06

  Creditcards kan je hier in België zelfs hebben als student zonder vakantiejob…? In Nederland zijn ze blijkbaar wat strenger
  Wel leuk lijstje! :)

 11. oktober 10, 2011 / 17:12

  Haha, maar al te herkenbaar…
  Ik ben trouwens al jaren in love met mijn Kenwood-mixer, een beetje een goedkopere Kitchen Aid zeg maar. Hij is mooi om te zien en ik maak naar volle tevredenheid merengue, cupcakes en taarten ermee. Misschien een goedkoper alternatief?

 12. oktober 10, 2011 / 17:41

  Leuk! Maarre, met die 1200 euro die je al gespaard hebt kun je toch zo een KitchenAid kopen? Met alle mogelijke hulpstukken, ook nog :)

 13. oktober 10, 2011 / 18:31

  leuk lijstje! Al snap ik van de creditcard niet zo goed. Ik heb zelf rabo en ben student en ik heb geen vaste inkomen maar ik kon wel een cc aanvragen en krijgen. Maar goed.. misschien ook wel beter ;)

  • Annemerel
   Auteur
   oktober 10, 2011 / 19:10

   Krijg jij studiefinanciering? Ik heb namelijk geen enkele vorm van vastinkomen.. Je kunt bij de ING als student ook een CC aanvragen, maar nu kan het dus niet meer.

 14. oktober 10, 2011 / 19:44

  Haha, dat van een teeny tiny little baby is heel herkenbaar :’) Maar voor mij de komende 10 jaar nog geen vieze luiers om te verschonen! Er van dromen is tot nu toe nog wel even genoeg.

 15. Renske
  oktober 10, 2011 / 19:50

  Zo jammer dat sommige dingen gewoon niet kunnen he?:P haha. Maar fijn om te lezen dat je ook lijstjes kunt vullen met mooie dingen in je leven, waarvoor je dankbaar bent. Had ook niet anders verwacht.
  Toch stom dat die Chanel 2.55 zo ONT-ZET-TEND duur is. Ik wil hem ook al jaren, maar mijn nepperd van Asos van €20 moet maar goed genoeg zijn.

 16. Eline
  oktober 10, 2011 / 19:55

  Ha, ik wil ook wel veel dingen van je lijstje! Al heb ik wel een creditcard, maar die gebruik ik alleen bij bestellingen via internet of in het buitenland.

 17. oktober 11, 2011 / 00:12

  Als je goed zou nadenken over de genoemde dromen!..Dan ja sorry, is het helemaal niks?.
  Neem nooit een witte auto(les 1), neem nooit een zwembad in de tuin, meer last dan lust.
  een huis in Amerika is zeker niks gezien de hitte(altijd het zelfde weer).Een fiat is als een italiaanse man, leuk en veel macho, maar voor de lange termijn niet doen.De creditscard is leuk?, maar kan nog eens parten spelen als je ooit eens een hypotheek zou willen nemen(lees kunnen krijgen), de bank is dan zo lief om dan aan te geven dat je dan een openstaande lening hebt afgesloten of staat geregistreerd bij de bkr…
  Dromen zijn bedrog en vrienden zijn zoals een pakketje schroot met een dun laagje chroom ;-).
  Het zou nog wel eens kunnen dat we gaan dromen dat we weer eens eindelijk op vakantie kunnen gaan na jaren van hard werken, nu nog niet, maar zometeen!.

 18. Mariët
  oktober 11, 2011 / 10:40

  Ik zou het wel heel leuk vinden als je een baby zou krijgen :-D Schrijf een blog over baby’s met een leuke afbeelding erbij! Wat je leuke namen vindt, welke kleertjes je zou kopen, etc.

 19. oktober 12, 2011 / 04:55

  Mooie lijst en het opschrijven helpt toch in het bereiken ervan :-). Hang hem boven je bed en het komst vast naar je toe. Succes!

 20. Emma
  oktober 12, 2011 / 12:13

  Een boek schrijven! Haha!!

 21. eveline
  oktober 12, 2011 / 14:04

  Haha, nou wie weet gaat het sneller dan je denkt.

  Zelf zou ik een kat willen (maar zielig want niet genoeg thuis),een leuk huisje (klein maar fijn) een nieuwe omafiets en een platencontract+bestseller. De eerste 3 moeten binnen 10 jaar wel lukken. De rest…we zullen zien.