THE HAGUE HOTSPOT: Foodzie

Ik was al een paar keer langs Foodzie gefietst, toen waren ze nog niet geopend. Om de een of andere reden ben ik sinds de opening niet meer in de buurt geweest en dat terwijl Foodzie alweer een jaar aan de Haagse Herengracht gevestigd zit. Ze zitten – voor de Den Haag kenners – in het oude pand van Douwe Egberts. Jammer dat we daar nu geen koffie meer kunnen drinken, maar Foodzie is meer dan prima als vervanger.


Lekker lunchen, het is een van mijn favoriete bezigheden. Naast lekker ontbijten, lekker koffie drinken en lekker dineren trouwens. Ik hou nu eenmaal van lekker eten en drinken. Daar is geen ontkennen aan. En lekker eten kun je bij Foodzie. Het is de perfecte spot voor een ontbijtje of lunch in de stad. Nu moet je er wel rekening mee houden dat Foodzie tussen alle ministeries en andere grote Haagse bedrijven zit. Dus mocht je haast hebben, dan kun je het beste of direct om 12.00u komen, of om een uurtje of half twee, want daartussen is het afgeladen!

Wat moet je dan bestellen bij Foodzie? Ik twijfelde tussen een salade met pulled pork en avocado en een flammkuchen met zalm en wasabi mayonaise. Nadat de serveerster me verteld had dat de salade echt heel groot was, besloot ik voor de flammkuchen te gaan. Ik had namelijk een klein uurtje eerder al een dubbele cappuccino en een groot stuk carrot cake weggewerkt, ik kon nu maar beter een klein beetje normaal doen. Ik ging dus voor de flammkuchen en dat was absoluut geen verkeerde beslissing.

Voor wie nog niet bekend is met de flammkuchen, het is een soort van belegde pizzabodem, het komt oorspronkelijk uit de Elzas, een streek in het oosten van Frankrijk, grenzend aan Duitsland. De Elzas heeft in verleden ook bij Duitsland gehoord, vandaar de ietwat Duits klinkende benaming. Flammkuchen worden ook wel ‘Tarte Flambée’ genoemd in het Frans. Goed, om een lang verhaal kort te maken, die van mij was dus belegd met zalm, rucola en wasabi mayonaise en dat was heel erg lekker. De bodem was precies goed, niet te hard, niet te zacht, niet te dik, niet te dun, je begrijpt mijn punt, precies goed dus. En wasabimayonaise, oh ik leef voor wasabi mayonaise.

Omdat ik alleen was kon ik helaas niet meer van de menukaart uitproberen, maar wat ik voorbij heb zien komen zag er goed uit. Dat is het voordeel van alleen lunchen, je hebt alle tijd om de mensen en de gerechten om je heen tot in de puntjes te bestuderen. Zo zag de Caesar Salad er ook heel goed uit, evenals het broodje pulled pork en wellicht moet ik toch nog een keer terug voor die salade met pulled pork en avocado, als ik een keertje niet net een stuk taart naar binnen heb gewerkt bij voorkeur.

Liefs,
Annemerel

Foodzie, Herengracht 12A, Den Haag – Foodzie.nl

Klik hier voor meer Hotspots in Den Haag

Delen:

15 Reacties

 1. Manon
  november 19, 2015 / 17:11

  Ohhhh dit ziet er echt héérlijk uit! Ik werk nu op het Buitenhof, kan dus best een keer lunchen daar! En bedankt voor de tip, ik ga dan inderdaad liever ietsjes later. ;) Dit zou je eigenlijk ook best makkelijk zelf thuis kunnen namaken!

 2. Aline
  november 19, 2015 / 19:49

  Leuk artikel. Ben toevallig afgelopen zaterdag voor het eerst bij Foodzie geweest en ik deel je mening; hotspot! De clubsandwich is ook zeker een aanrader.

 3. november 19, 2015 / 20:23

  Het klinkt echt leuk en lekker. Als ik een keer in Den Haag ben zal ik er zeker langs gaan!

 4. november 19, 2015 / 20:58

  Mooie tent! En heerlijk, flammkuchen. Spontaan zin in, en helemaal lekker met een glaasje witte wijn ernaast ;)!

 5. november 19, 2015 / 21:51

  Jummie, wat lekker!

 6. ilse
  november 19, 2015 / 21:58

  Oh dat ziet er zeker goed uit ik ben binnenkort in Den Haag en ga het zeker proberen. En nu heb ik meteen honger

 7. november 19, 2015 / 22:06

  Ziet er heel goed uit!

 8. Ilse
  november 19, 2015 / 22:13

  Klinkt goehoed! Ik sla hem op voor als ik weer eens naar Den Haag ga!

 9. november 20, 2015 / 01:32

  Nou dat ziet er echt super lekker uit!

 10. november 20, 2015 / 09:49

  Ik houd van dit soort tentjes. Jammer genoeg hebben wij er daar niet al te veel van. Ziet er allemaal prachtig uit!

 11. november 20, 2015 / 11:06

  Hmm dat ziet er echt heel lekker uit! Tof!

 12. november 20, 2015 / 14:13

  Ziet er goed uit! Ben er weleens langsgelopen toen wij in Den Haag waren, maar toen niet naar binnen gegaan, volgende keer toch maar doen!

 13. november 20, 2015 / 16:09

  Ziet er goed uit zeg, het interieur is ook super hip!! Snel maar eens een bezoekje brengen!

 14. Elvira
  november 21, 2015 / 13:49

  Wat grappig, ik liep hier gister langs met een vriendin maar uiteindelijk besloten we toch om bij TostiJosti te gaan zitten (meer naar het Plein toe!). Daar waren wij heel tevreden over. Misschien een idee voor je volgende hotspot? Elle en Vogue zijn er ook positief over!

 15. november 23, 2015 / 17:08

  Oh wauw.. Dat ziet er echt heeeerlijk uit! Het interieur is ook nog eens prachtig, deze ga ik zeker onthouden..