The day has finally come!

 photo teamannemerel.jpg

Het is zover. As we speak is het zaterdagavond 18.00u. Veertien uur voordat ik in de bus richting Staten Island stap. Zeventien uur en veertig uur voordat ik aan de start sta van mijn tiende marathon. Mijn vierde in New York. Kriebels. Vooral heel veel ‘zoveel zin in’ kriebels, maar hoe dichterbij het moment komt, hoe meer ik besef dat ik straks wel echt die marathon moet lopen. En voor mijn gevoel kan ik nu echt niet meer thuis komen met een tijd boven de vier uur.

Ik bedoel… Ik heb goed getraind zonder blessure-onderbrekingen. Ik heb zes weken geleden nog 42 kilometer gelopen (Berlijn) en dat ging niet op een bijzonder snel tempo, dus die 42 zou ik net zo goed als een marathon kunnen zien. Ik heb vandaag vooralsnog geen voedselvergiftiging opgelopen (2016) en ik heb vandaag niet een half uur staan springen voor een goede foto. Wel heb ik een fietstour van twee uur in de benen door Brooklyn en heb ik afscheid moeten nemen van mijn rechter grote teennagel. Maar dat laatste zat er al even aan te komen en volgens mij ondervind ik hier verder geen hinder aan.

Mijn moeder staat op dit moment in de keuken bananenpannenkoeken te bakken, met banaan, ei, havermout en speltbloem. De eerste heb ik inmiddels opgegeten, nog twee te gaan vanavond (ze zijn erg dik en vullend) en dan eet ik ook nog een paar pretzel buns (kleine zoute pretzelbroodjes, om al het zoet van de pannenkoeken een beetje te neutraliseren. Mijn moeder herinnert me er de hele tijd aan dat ik goed moet drinken en verder probeer ik mijn hartslag zo laag mogelijk te krijgen. Wat nog best een dingetje is, hier in New York is mijn laagste hartslag al de hele tijd rond de 55 (ook als ik slaap). In Nederland ligt mijn hartslag dan tussen de 38 en 48. Onbewust misschien toch wat gespannen. En de drukte van New York City en dan met name Midtown zal ook wel een rol spelen.

Ik ga vanavond lekker op tijd naar bed. Vanavond gaat hier ook de wintertijd in dus we hebben sowieso een uurtje extra. Mijn wekker gaat op kwart voor vijf, maar grote kans dat ik dan – dankzij vriend Jetlag – al wakker ben. Mijn kleding ligt klaar, mijn tas is ingepakt, rest mij alleen nog te zeggen… IK HEB ER ZOVEEL ZIN IN!

Volgen kan via de TCS NYC Marathon App 41450 is mijn startnummer, maar zoeken op mijn naam werkt ook uitstekend ;-)

Liefs,
Annemerel

Delen:

14 Reacties

 1. Yvonne
  november 5, 2017 / 12:20

  You go girl!

 2. november 5, 2017 / 12:26

  Voor het eerst heb ik de app gedownload en ga je volgen. Ben benieuwd en zet hem op!

 3. Marjolein
  november 5, 2017 / 12:56

  Heel veel succes vandaag! Ik volg je weer via de marathon app en ik ga je heel hard aanmoedigen ;) En geniet er vooral ook héél erg van!

 4. Rosan
  november 5, 2017 / 13:01

  Oeeeeh spannend hoor de app staat hier op actief en nog ff en je gaat van start!
  Ben gewoon zenuwachtig voor jouw!
  Duimen draaien en zet hem op!

 5. november 5, 2017 / 13:05

  Héeeeeeel veel succes and vooral ook plezier, KANJER!!!
  Liefs

 6. xAmberc
  november 5, 2017 / 13:21

  Waarschijnlijk lees je dit niet meer voordat je gaat starten, want je bent onderweg naar staten iemand, maar toch wil ik je nog even heel veel succes wensen!

 7. Petra
  november 5, 2017 / 13:28

  Ik kon je maar niet vinden in de app, maar je nummer blijkt 41540 te zijn ipv 41450 ;)
  Succes!!!

 8. Sanne
  november 5, 2017 / 15:45

  Heeeel veel succes topper!! En vooral genieten!!!!

 9. Lana
  november 5, 2017 / 15:54

  Heel veel succes!!

 10. november 5, 2017 / 19:11

  Heb aan je gedacht toen ik zelf net weer mijn beginnende rondje deed na een lange blessure! De app gedownload en wat lig je lekker op schema, ik duim voor je!

 11. Ilse
  november 5, 2017 / 19:50

  Ik ben je nu aan het volgen en je gaat hartstikke goed! Spannend hoe het afloopt maar onder die 4 uur moet je lukken!

 12. Britt
  november 5, 2017 / 20:21

  Ik ben zo benieuwd, heel veel succes!

 13. Rosalie
  november 6, 2017 / 07:27

  Van harte met je mooie tijd. Ik heb je via de app gevolgd en zag dat het goed ging. Ik ben eergisteren ook een teennagel kwijtgeraakt ? van mijn kleine teen. Ook geen last van. Maar ik ren dan ook geen 42 kilometer.

 14. november 6, 2017 / 19:13

  Deze foto herinnert me eraan wat een fantastische kleur bordeaux is en wat een goede keuze die shirtjes zijn haha, love it!