THE 2012 PROJECT: February saving II


Ik weet niet waar mijn geld de afgelopen week gebleven is, maar voor de tweede helft van deze maand heb ik nog slechts 100 euro (tegenover de 400 euro van de eerste helft van de maand). Afgelopen week gaf ik ineens 50 euro uit aan boodschappen, 20 euro aan kantoorbenodigdheden (was wel nodig, echt!), 75 euro ‘schuld’ bij mijn moeder en toen nog een ‘Hoera, gefeliciteerd we wonen een jaar samen cadeautje’ a 60 euro. Ja dan gaat het ineens angstvallig snel met je geld.

Goed, nu gaat de wedstrijd dus pas echt beginnen. Want van die 100 euro wordt ook nog een telefoonrekening afgeschreven (a minstens 50 euro), ik moet tanken (en met de huidige benzineprijzen is dat echt om te huilen) en ik heb dus echt niet genoeg eten ingeslagen voor de rest van de week. GELUKKIG mag ik volgende week vrijdag alweer bij mijn ouders in de auto stappen voor de wintersport (waar ik eigenlijk helemaal niets uit zou hoeven geven). Maar dat wordt toch spannend dus. Denk dat ik maar heel gierig voor een tientje ga tanken, meer heb ik komende week toch niet nodig.

Of ik het deze week nog moeilijk heb gehad met het houden aan mijn principes? Maar natuurlijk. Ik stond bij de Starbucks want ik moest caramel siroop halen (geen wonder dat mijn boodschappen deze week twee keer zo duur waren als vorige week) en ik dacht. Weet je wat. Ik neem gewoon een taartje en een frappuccino (het vroor inmiddels niet meer, dat moet gevierd worden!). Ik hoef dat natuurlijk helemaal niet toe te geven op mijn blog en als ik het niet op mijn blog schrijf telt het toch niet, dus ik kan best een beetje vals spelen. Maar toen ik bij de kassa stond kon ik het toch niet. Het paste niet alleen absoluut niet in mijn plan, het is ook helemaal niet goed voor me. Ben trots op mijn eigen overwinning.

Een andere lastige overweging was een uitnodiging voor een show tijdens London Fashion Week. Kijk, dat paste zeg maar wel weer in mijn 2012 plan, want daarin stond dat ik minimaal naar één buitenlandse fashionweek zou gaan. Maar het grapje zou me minimaal 400 euro gaan kosten (vluchten, trein, boot, alle tickets zijn voor komend weekend echt extreem duur om nog maar niet te spreken over de hotels). En dan heb ik het nog niet eens over een eventueel etentje en de 1000000000000000 kledingstukken die ik moet.en.zal.hebben. Nee, ik ga eind september gewoon naar Parijs en als ik geen kaartjes voor een show heb, jammer dan, dan ben ik er toch geweest. Maar voordat ik dat zo rationeel tegen mezelf kon zeggen waren we wel weer eventjes verder natuurlijk..

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

19 Reacties

 1. Michelle
  februari 16, 2012 / 12:59

  Zo herkenbaar, op het ene moment heb je veel geld en daarna vliegt alles uit je beurs. Ik ga volgende week donderdag met mijn vriend naar Londen (ook de reden waarom ik niet meedoe met het savings project) Veel succes verder en veel plezier in de sneeuw!

 2. februari 16, 2012 / 13:59

  well done Annemerel. mag je best trots op je zijn

 3. Kimberly
  februari 16, 2012 / 14:03

  Leuk artikel! Superleuk geschreven en herkenbaar, behalve het fashionweek gebeuren natuurlijk!
  XO

 4. februari 16, 2012 / 14:26

  inderdaad zelfde probleem met geld hier, ik vrees dat ik een gat in mn hand heb. Leuk artikel~!

 5. februari 16, 2012 / 14:26

  Niemand heeft gezegd dat een no-buy maand zo makkelijk zou zijn als je gewend bent om een big spender te zijn. ;) Ik denk dat ik zo’n maand ook totaal zou laten mislukken.

 6. februari 16, 2012 / 14:31

  Ppff sterkte nog even. Dat is echt zo niks voor mij! Maar erg knap dat je t’ doet en het tot nu toe volhoud!

 7. februari 16, 2012 / 15:15

  Het ligt er ook aan wat je gewend bent, bij mij gaat het tot nu toe heel goed, maarja ik gaf van te voren ook al niet zo veel uit.

 8. Marijn
  februari 16, 2012 / 16:23

  Wat gaaf dat je wel werd uitgenodigd voor de London Fashion Week! No way dat ik dat af had kunnen slaan, of ik me nou in een no spending maand zou bevinden of niet!

 9. februari 16, 2012 / 16:32

  Ik ga bijna naar Londen dat word spend spend spend! (sorry, werkt niet echt motiverend voor jou!) En ik heb trouwens die Goji bessen gekocht bij de Tuinen, ik vind ze…. apart..

 10. Suzanne
  februari 16, 2012 / 16:52

  echt knap dat je doet! ik zou het nooit kunnen!

 11. februari 16, 2012 / 17:09

  Zo herkenbaar! Ik woon nog gewoon thuis dus dat valt wel mee.
  Maar op de een of andere manier geef ik altijd veel uit, ookal is het mijn voornemen van niet.
  Maar meestal is er dan net die actie die ik niet kan missen omdat het dan 1+1 gratis is.

 12. februari 16, 2012 / 17:15

  Ik ben trots dat je geen starbucks hebt genomen en hebt besloten niet naar fashion week te gaan (al was het ook wel goede research geweest voor je blog;) )

 13. februari 16, 2012 / 18:51

  Ik vind het zo knap! Ik geef ook veel te veel geld uit en zou ook echt eens kritischer moeten zijn, maar lukt me niet… Sterkte nog!

 14. Eline
  februari 16, 2012 / 19:41

  Ik dacht dat als je uitgenodigd werd, de kosten ook wel voor je betaald zouden worden. Maar niet dus :(

 15. februari 16, 2012 / 19:52

  Wow. Londen Fashion Week. Balen dat het zo duur is, namelijk wel echt geweldig! Ik heb deze maand nog niets uitgegeven, behalve dan dat ik ook een schuldje bij mijn papa had..

 16. februari 16, 2012 / 20:19

  Onbewust toch moeilijker dan het lijkt. Ik probeer het elke maand weer en toch vliegt het geld helaas de deur uit.. Zucht!!! ;)

 17. februari 16, 2012 / 22:44

  Knap hoor dat je dit kunt :O

 18. Suzanne
  februari 18, 2012 / 00:35

  Ik doe ook nog mee en ik heb nog helemaal niks uitgegeven! yess!
  Ben alleen nog steeds aan het afwachten of ik nou eindelijk aangenomen word bij hetgene waarvoor ik heb gesolliciteerd, want dan kan ik namelijk eindelijk weer naar de kapper en heb ik weer een beetje zekerheid qua inkomen enz.

 19. Renske
  februari 21, 2012 / 21:49

  Goed van je dat je zo sterk bent gebleven. Lastig om je gewoontes ineens aan de kant te zetten en te bezuinigen, maar het zet je wel met beide benen op de grond lijkt me. T zal voor iedereen goed zijn om je uitgavenpatroon eens onder de loep te nemen, inclusief mezelf:P