THE 2012 PROJECT: February saving II

Ik heb deze week in één opzicht gefaald en ben in meerdere geslaagd..

Faal: Ik zit al 20 euro over mijn februari budget heen, ik gaf mezelf 500 euro, ik zit nu al op de 520 euro.

Maar, in my defense, dat kwam misschien ook nog een beetje door die ‘bagage’ die ik had van januari. Als ik de 75 euro die ik aan mijn moeder terugbetaalde van spullen die ik in januari gekocht had niet mee reken, dan heb ik het nog steeds gehaald. Dus ja… Het is natuurlijk maar hoe je het bekijkt.

Wat ik de afgelopen week nog steeds niet gedaan heb..

1. Mijn virtuele mandje bij zowel ZARA & Mango afgerekend.
2. Thuisbezorgd gebruikt, Julia’s gegeten, Starbucks gedronken.
3. “Geïnvesteerd” in onnodige zaken.

Waar mijn geld dan wel gebleven is deze week? Mijn telefoonrekening was 60 euro (internet in het buitenland..), de boodschappen waren ook 60 euro (noten zijn duur, evenals fruit en ander gezond eten). Tanken heb ik nog even uit kunnen stellen en ik denk dat ik het ritje naar mijn ouders morgenochtend ook nog wel red met deze tank. Morgenochtend ga ik op vakantie en ik kom 4 maart pas weer thuis en DAN kan ik eindelijk weer geld uitgeven als water. OK. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, maar het idee is wel leuk.

Het leven is nu eenmaal duur. En zolang ik geen schulden heb ga ik niet bezuinigen op goed en gezond voedsel. Ik heb nu een week lang iedere dag gezond gegeten. Minder grote hoeveelheden koolhydraten, vrijwel geen toegevoegde suikers, meer noten, fruit en groenten. En ja, dat was net iets duurder. Maar in ruil daarvoor heb ik geen enkele keer buikpijn gehad en voel ik me frisser dan dat ik me in jaren gevoeld heb. Ik denk dat goed en gezond eten ook een soort investeren is. Als ik me goed voel, kan ik ook veel meer. Toch? Dus. Ik heb niet gefaald. En… in mijn eerste plan stond ook geen budget, dus wat dat betreft…

Hoe staat het met jullie spaarplannen?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

21 Reacties

 1. februari 23, 2012 / 12:25

  Argh, boodschappen zijn altijd zo duur. Ik kan echt niet sparen, daar baal ik soms wel van. Wat op mijn spaarrekening staat, gaat er ook zo weer af door andere dingen (vaak onnodig). Ik ben ook geen budget persoon, ik moet en zal alles uitgeven tot mijn laatste centen. Ik moet eens streng zijn voor mezelf!

 2. februari 23, 2012 / 12:49

  Ik vind dat je het toch wel goed doet, dat sparen! Nog even volhouden ;)

 3. februari 23, 2012 / 12:57

  Ik vind het knap van je hoor! Ik ga denk ik in maart wat zuiniger aan doen….

 4. februari 23, 2012 / 12:59

  Ik ben van plan om volgend jaar op mezelf te gaan wonen, dus moet druk sparen nu! Deze maand heb ik mezelf dan ook een bedrag toegewezen wat ik uit mag geven en de rest moet naar de spaarrekening! Ik ben benieuwd of het me lukt! :)

 5. februari 23, 2012 / 13:41

  Mijn spaarplan van deze maand is redelijk mislukt! Dan maar verschuiven naar maart :)

 6. Merel
  februari 23, 2012 / 13:55

  Yo go girl! Ik heb ernstige moeite om niet aan mijn spaargeld te komen, maar nog 1 week volhouden en dan heb ik deze maand 600 euro gespaard :D Alhoewel geld uitgeven toch veel leuker blijft dan dat het op een rekening staat.

 7. februari 23, 2012 / 14:04

  Goed bezig!!

 8. februari 23, 2012 / 17:07

  toch goed bezig!

 9. Suzanne
  februari 23, 2012 / 17:08

  Goedzooo! Gelukkig hoef woon ik nog thuis, ik moet wel vaak boodschappen doen en kom er dan maar weer achter hoe enorm duur sommige dingen zijn.
  Bij mij gaat het goed, heb nog steeds geen werk dus kan ook gewoon nog steeds niks uitgeven.

 10. februari 23, 2012 / 17:28

  Heel erg knap. Ik vraag me ook regelmatig af waar m’n geld heen gaat, en eigenlijk zou zo’n maand ook voor mij handig zijn… Maar of ik dat kan??

 11. februari 23, 2012 / 18:27

  Knap dat je het vol kan houden omdat je anders gewend bent. Maar serieus, €500 voor een week? Ik leef als 3 jaar op 750 per maand en dan gaat er nog 400 huur, 120 verzekering, tanken, boodschappen ed vanaf. Geen kritiek naar jou, want het is wat je gewend bent, maar het klinkt voor mij zo raar als iemand zich niet aan een 500€ per week budget kan houden.

 12. februari 23, 2012 / 18:30

  @Jacky Die €500 euro was volgens mij voor een maand?

 13. W.
  februari 23, 2012 / 19:20

  Je bent goed bezig! Misschien een tip… Ga je wel eens naar de markt? Daar is fruit (en noten denk ik ook) vele malen goedkoper dan op de markt! En ook verser trouwens. Dus dat zou wat centen kunnen schelen =)

 14. februari 23, 2012 / 20:28

  Benthe, volgens mij heb je gelijk! Ik dacht echt te lezen een week. Hoe ik daar dan bij kom? Sorry :) maar om hoeveel het ook gaat, minderen is altijd moeilijk.

 15. februari 23, 2012 / 20:43

  Wauw lekker bezig! Ik heb nog niets gekocht :) Maar ik heb ook geen vaste lasten als boodschappen dus..

 16. Merle
  februari 23, 2012 / 21:20

  Knap gedaan, vooral omdat de huur en andere vaste lasten er bij in zitten. Ik weet niet of ik dat zou kunnen :P De markt is inderdaad een goede tip.

 17. februari 23, 2012 / 21:24

  Mijn spaarplan gaat nog goed! Maar ik hoef ook geen vaste lasten en boodschappen te betalen..

 18. Renske
  februari 23, 2012 / 22:42

  Goedzo! Het lastige is dat overal prikkels zijn om ons heen, die aanzetten tot geld uitgeven. Van alles is veel keuze en daarbij worden we met allerlei marketingstrategieen om de oren geslagen. Verder is de maatschappij materialistisch ingesteld op dit moment. En ja, tuurlijk, je doet het uiteindelijk zelf. Maar het wordt ons niet echt gemakkelijk gemaakt om geen geld uit te geven, als ik eerlijk ben.

 19. Joy
  februari 24, 2012 / 08:57

  Klinkt alsof het hartstikke goed is gegaan hoor! Mijn spaarplan bestond eruitzag ik simpelweg geen geld had (allemaal opgegaan in Engeland), dus ik kon ook helemaal niks uitgeven. Jammer maar wel makkelijk!

 20. februari 24, 2012 / 11:11

  redelijk. ik wil niet meer dan 50 euro per week uitgeven aan boodschappen en soms kom ik er net een beetje over heen.

 21. februari 24, 2012 / 13:40

  Ik vind het zo frustrerend dat noten zo duur zijn! Maar het is wel een goede investering, inderdaad :)