TAG: Work That Es

 photo Desktop466.jpg

Vanmorgen 10.00u, Esmée smst ‘A! mijn Tag staat online, omggggg’ Ik: ‘THANK GOD S! Ik ben al twee uur aan het bedenken wat ik moet schrijven en ik ben inspiratieloos, ik neem hem meteen van je over!‘. En zo geschiedde…

Aan welke sporten doe je?
Hardlopen! Dat vind ik het aller leukst om te doen. Krachttraining zou ik vaker moeten doen (met behulp van de NTC filmpjes) en ik zou eigenlijk ook wekelijks naar Yoga of Pilates moeten (zijn dat überhaupt sporten?) (edit: jullie begrijpen dat dit een grapje is hè, ik hou pilates nog geen 10 minuten vol!) maar ik geniet veel meer van cardio-achtige sporten. Fietsen, skeeleren, tennissen, zwemmen…

Favoriete oefening?
Planken! Niet dat ik vijf minuten achter elkaar kan planken, maar het is zo lekker makkelijk en snel. Mijn yogamat ligt standaard op de grond voor mijn bed, dus regelmatig denk ik midden op de dag ineens, ach laat ik even planken. Ik neem me dan voor drie minuten te gaan planken, maar meestal houd ik het bij anderhalve minuut. Dan doe ik nog even een paar side-planks en tot slot moet ik mijn buik natuurlijk even in de spiegel inspecteren, is er al wat te zien ;-).

Ontbijt?
Havermout met appel, kaneel en rozijnen of een omelet. De laatste tijd ga ik steeds vaker voor het omelet omdat ik zo’n behoefte aan zout heb als ik wakker word. Waar dat vandaan komt weet ik ook niet.

Welk work-out nummer staat nu bij  je op repeat?
Coldplay – A Sky Full Of Stars. Ik heb hem sinds dinsdagavond al 98 keer beluisterd volgens iTunes. Jup, die ben ik letterlijk aan het grijs draaien.

Wat vind je makkelijker, gezond eten of sporten?
Sporten! Ik hoef me niet echt tot hardlopen te zetten, er gaat geen week voorbij dat ik niet hardloop en als ik geblesseerd ben dan vind ik wel iets anders om aan mijn beweging te komen. Gezond eten kan ik heel goed, maar kan ik ook heel erg slecht. Dat gaat bij mij in periodes.

Gebruik je voedingssupplementen? 
Nee, in de winter gebruik ik vitamine B en vitamine C, maar op dit moment gebruik ik helemaal niks.

Beste fitspiration?
Ik heb niet echt één voorbeeld qua fitspiration. Natuurlijk word ik gestimuleerd door vriendinnen zoals Esmée, maar echte fitnessblogs (behalve die van Es dan) lees ik vrijwel niet. Oh ja, Fitgirlcode sinds kort. Mijn beste fitspiratie? De spiegel? Wat betreft krachttraining dan hè. Voor hardlopen hoef je dat niet te doen. Mijn fitspiratie qua hardlopen zijn de mensen om me heen, als zij sneller worden, wil ik ook sneller worden. Of beter.. NOG sneller.

Cheatmeal?
Een Happy Meal en een McKroket bij de McDonalds.. (ik bedoel, pasta en risotto en sushi en… is niet echt cheaten toch?)

Fijnste sportoutfit?
Een lange tight of driekwart tight van Lululemon, een sportbeha van Nike een shirt van Nike. Als het heel erg warm is draag ik ook graag mijn super korte shorts van Nike in plaats van een Lululemon.

Gebruik je sport en/of health apps?
Ik gebruik heel soms de Nike Runinng app, maar meestal loop ik met een GPS horloge (Nike, Garmin of TomTom) verder gebruik ik de Nike Training App en dan doe ik meestal de Ab Burner, een work-out van 15 minuten voor je buikspieren.

Grootste irritatie tijdens het sporten?
Blessures. Afgelopen zondag kon ik niet verder omdat mijn knie blokkeerde. Ik heb allerlei doelen, met die pijn in mijn knie kan ik niet veel. Bij krachttraining vind ik het knap irritant dat ik vrijwel niets qua gewicht aan kan omdat mijn schouders en nek zo in de prak liggen. Ik kan, nee mag, mezelf niet opdrukken, dippen en dat soort oefeningen doen. Wat ik wel mag, oefeningen met gewichtjes van 0,5 kilo. Dus…

Hoeveel paar sportschoenen heb je?
Ik durf het bijna niet te zeggen… Maar ik gok zo’n 25. De meeste draag ik ook echt, niet altijd met sporten, veel vaker nog onder een jeans.

Drie dingen waar je niet zonder kunt?
Hardlopen (als ik het te lang niet doe word ik onrustig, zoals nu….), internet (ik probeer het iedere keer weer als ik op vakantie ben, maar ik kan gewoon echt niet zonder…) en …. jeetje kijk ik vind het niet heel erg lastig om iets te bedenken waar ik nog meer niet zonder kan, maar het is meer zo van ja maar wat ga ik als derde kiezen. Ik zou willen zeggen mijn familie en vrienden, maar ook ‘eten en drinken’ want halleluja ik en echt geen mens zonder minimaal zes maaltijden per dag en minstens 2 liter water.

Vul jij de Tag van Esmée ook in?

Liefs,
Annemerel

Delen:

35 Reacties

 1. mei 2, 2014 / 12:12

  Leuk om te lezen :D! Oh een happy meal is toch echt wel een heerlijke cheatmeal haha.

 2. B
  mei 2, 2014 / 12:14

  Natuurlijk is Pilates een sport :) Ken je Blogilates?

  • Annemerel
   Auteur
   mei 2, 2014 / 12:17

   Jaaa haar ken ik! Natuurlijk is het een sport ;-) dat was een grapje, het lijkt heel makkelijk maar ik houd het nog geen 10 minuten vol!!!

 3. mei 2, 2014 / 12:17

  Maandagochtend yoga, Flow4All @ De Nieuwe Yogaschool, dat zal zeker je vraag beantwoorden ;)

  Sinds ik yoga doe gaat het hardlopen ook een stuk beter, het is echt een gouden combi, superfijn voor je spieren!

 4. mei 2, 2014 / 12:30

  Wat een leuke tag!

 5. Pien
  mei 2, 2014 / 12:30

  Je zegt altijd dat je belachelijk veel eet, maar jij hebt dat natuurlijk hartstikke nodig met dat hardlopen! Als ik naar je havermout recept kijk zie ik dat je maar 40g gebruikt, geen wonder dat je dan honger krijgt ;)

 6. mei 2, 2014 / 12:32

  Leuk ik ga hem ook op mijn blog invullen!

 7. mei 2, 2014 / 12:34

  Leuke tag! Wat een enorme collectie sportschoenen, wil je ze een keer laten zien?

  • Sophie
   mei 2, 2014 / 12:38

   Hoppa! Meteen weer een idee voor een nieuw artikel ;-) Ben ik ook wel benieuwd naar!

 8. mei 2, 2014 / 12:36

  Ah leuk om te lezen! Ik ben jaloers op je sportschoenen collectie! Met mijn kleine maat (35,5) is het lastig om leuke te vinden :(

  • mei 2, 2014 / 13:20

   Even reageren haha, ik heb maat 36,5 (soms 36, soms 37) dus ik koop vaak op de kinderafdeling! Ook super goedkoop….

   • mei 2, 2014 / 14:18

    Ik ook hoor! Maar heel vaak zijn er alleen jongens schoenen (bij mij in de winkels dan!) en die vind ik gewoon niet zo mooi! Ik heb nu wel een leuk paar nikes gevonden bij de Daka!

   • mei 2, 2014 / 14:18

    Heb jij misschien nog tips voor welke merken/winkels ze vaak hebben?

 9. mei 2, 2014 / 12:37

  Ik zag hem vanochtend idd ook al voorbij komen bij Esmée, erg leuke tag heeft ze gemaakt! :) En had ik maar 25 paar sportschoenen.. :D

 10. mei 2, 2014 / 12:40

  Aah wat een leuke tag om te lezen! Ik hoop dat je je gauw beter voelt, goed herstellen!

 11. mei 2, 2014 / 12:49

  Haha super leuke tag! Je schrijft met humor :)

 12. Annelies
  mei 2, 2014 / 13:00

  Ik vind het raar dat je je afvraagt of yoga en pilates sporten zijn. Van iemand zoals jij had ik dat niet verwacht.

  • Annemerel
   Auteur
   mei 2, 2014 / 13:23

   Dat was een grapje, zoals je in een reactie hierboven ook al kunt lezen. Maar dat komt blijkbaar niet helemaal goed over, dus ik zal het even aanpassen.

 13. mei 2, 2014 / 13:01

  Leuke tag!! Ga meteen die van Esmee lezen.

 14. mei 2, 2014 / 13:22

  Wat een leuke tag! Wow 25 sportschoenen…wil ik ook :)

 15. mei 2, 2014 / 13:29

  leuk om te lezen! ik heb zo’n hekel aan cardio (vind kracht juist leuker), heb je nog tips om het leuk te gaan vinden?

 16. mei 2, 2014 / 15:02

  Leuke tag, die kende ik nog niet. Planken is inderdaad een snelle makkelijke oefening met maximaal effect :-)

 17. mei 2, 2014 / 15:20

  leuke tag!

 18. mei 2, 2014 / 16:26

  leuke tag, neem hem misschien wel over. ook een beetje inspiratieloos.

 19. mei 2, 2014 / 16:27

  Leuke tag! Planken favoriet? I HATE IT! Het geeft wel voldoening als je merkt dat je het steeds langer volhoudt! Kan mij nog een blog herinneren waarin je vertelde dat je zusje het heel lang kan, respect! :-)

 20. mei 2, 2014 / 16:51

  Altijd handig als anderen je op inspiratie brengen voor een artikel, haha! Erg leuke TAG!

 21. Janique
  mei 2, 2014 / 17:47

  Wat ben je toch een leuk mens! :):)

  Ik zit nu helaas even een periode dat ik mezelf er moeilijker toe kan zetten om te gaan hardlopen, heel stom! Ik heb een doel, maar.. geen idee! En dan lees ik jullie blogs, en denk ik, GAAAAN!

 22. mei 2, 2014 / 19:39

  Leuk ingevuld. En ik herken het van je buik checken in de spiegel haha. Zo stom want je ziet natuurlijk niets maar ik doe het toch élke keer.

 23. Rosanne
  mei 2, 2014 / 20:15

  Welk GPS horloge gebruik jij het liefste? Nike, Garmin of TomTom? Ben me er ook een beetje op aan het oriënteren, maar het is handig om te horen van iemand die er veel ervaring mee heeft!

 24. mei 2, 2014 / 21:40

  Wat een super leuke tag! Ga hem zeker overnemen! Wat een heerlijk nummer ook van Coldplay, jammer dat het nummer nog niet op Spotify staat! :(

 25. mei 2, 2014 / 22:29

  Super leuke Tag! Hij staat bij mij al ingepland voor zondag!

 26. mei 3, 2014 / 13:02

  Yes wat een fijne tag, heb ‘m meteen overgenomen!

 27. mei 3, 2014 / 17:50

  Superleuke tag! Ik ga hem denk ik ook doen :)

 28. mei 4, 2014 / 11:15

  Minimaal 6 maaltijden per dag. Lol