TAG: Another Blogging Tag

Ik zag hem onder andere bij Miss Lipgloss en Tedje en kon het niet laten deze TAG zelf ook in te vullen en te delen. Terwijl ik de blogs van Cynthia en Tedje las, was ik zelf al mijn eigen antwoorden aan het geven. Nou, dan kan ik er maar beter ook meteen een blog van maken, dacht ik… Hier het resultaat van de Another Blogging Tag, waarin ik vragen over mijn blog beantwoord.

Wat zou je aan je eigen blog willen verbeteren en wat wil je zeker zo houden?
Ik zou graag minder spellings- en grammaticafouten maken. Verder wil ik graag meer met video gaan doen, maar als ik dat doe wil ik het wel écht goed doen, dus er aan beginnen is nog even een klein dingetje. Wat ik zeker zo wil houden is de diversiteit in mijn blogs en het persoonlijke. Mijn blog groeit als het ware met mij mee, dat vind ik heel erg leuk.

Doe je alles voor je blog alleen?
Het meeste wel, maar ik heb gelukkig ook een heel lief zusje die dingen voor mijn blog doet. Ze leest vaak mijn blogs door voordat ze online gaan, zodat de ergste spellingsfouten eruit zijn, daarnaast past ze ook stukjes aan als ze al online staan en er zit een foutje in. Natuurlijk kan ik ook niet altijd zelf mijn foto’s maken, dus dat doet zij ook. Ook mijn moeder maakt regelmatig foto’s. Verder zou Annemerel.com er niet zo uit zien als nu zonder Ashley Lynn. Ashley maakt mijn lay-out en heeft ook al menig profielfoto van mij gefotografeerd. Verder regelt Femmefab de meeste commerciële dingen voor mijn blog en Rob Naaijkens mijn hosting.

Welk cijfer zou je je eigen blog geven?
Dat verschilt per dag. Soms denk ik, wow, mijn blog is best leuk, NEGEN! Andere dagen denk ik… “Annemerel, waar ben je mee bezig, dit moet beter, je bent nog geen 5,5 waard!”

Verdien je geld met bloggen?
Ja, niet iedere maand even veel en ik kan er ook (nog) niet van leven. Af en toe heb ik een advertorial (staat altijd aangegeven in de post) en er draaien regelmatig banners op mijn blog.

Wat vind je een nadeel van bloggen, als je iets zou moeten kiezen? Of: heb je wel iets minder leuks meegemaakt door je blog?
Soms denk ik wel eens, vandaag even niet. Het komt niet vaak voor, maar soms heb ik van die dagen dat ik helemaal nergens zin in heb en het liefst alleen maar in bed wil liggen. Maar een blog gaat altijd door. Ik kan me niet ziek melden. Of nou ja dat kan ik wel doen, maar dat doe ik niet. Of ik moet echt op sterven na dood zijn, maar dat is gelukkig nog niet voorgevallen (en laten we hopen dat dat voorlopig nog niet het geval is).

Waardoor blijf jij hangen op een blog en wanneer klik je weg?
Ik blijf hangen als iemand een fijne layout heeft (met veel wit en mooie foto’s graag!) en hilarisch schrijft. Ik wil graag een beetje kunnen lachen. De blog van Garance Doré is voor mij de perfecte blog. Wanneer ik wegklik? Slechte foto’s, een lelijke onduidelijke lay-out, een onprettige schrijfstijl, oninteressante inhoud..

Heb je mensen leren kennen door het bloggen? Zo ja, wie bijvoorbeeld?
Jaaa heel veel! Ashley ken ik al zo’n tien jaar, we spreken regelmatig af en we zijn zelfs samen op vakantie geweest. Lindsey ken ik al bijna elf jaar (sinds het begin van mijn blog) en sinds 2010 zien we elkaar ook in real life. Ook Lianne en Fleur beschouw ik inmiddels als vriendinnen. Esmée ken ik ook via mijn blog en dankzij een tweet van haar heb ik zelfs mijn baan bij Girlscene! Francien en Fieke ken ik – natuurlijk – ook via onze blogs, ik zie ze regelmatig en spreek ze ook over andere dingen dan hardlopen en bloggen. En dan heb ik het nog niet eens over de mensen met wie ik op persreis ga, zoals Marloes en Chantal. Natuurlijk spreek ik niet iedereen dagelijks, of zelfs wekelijks, maar ik heb zéker veel leuke mensen leren kennen.

Wat vind jij van persoonlijk bloggen? Waar let je op bij de informatie die je deelt op je blog?
Ik heb altijd persoonlijk geblogd, ik kan me niet voorstellen dat ik ooit niet meer persoonlijk zal bloggen. Voor mij staat bloggen gelijk aan persoonlijk bloggen. Maar, ik schrijf niet over mijn liefdesleven. Daar trek ik mijn streep. Dat is té persoonijk. Misschien komt er een periode waarin ik daar opener in word, maar op dit moment is dat nog even niet het geval.

Denk je nog lang door te gaan met bloggen en hoe zou je blog zich dan ontwikkelen, volgens jou? Wanneer zou je stoppen?
Zoals ik het nu voor me zie, zit ik in 2069, als 80-jarig omaatje nog steeds achter mijn MacBook (of wat voor dingen we dan ook in 2069 gebruiken). Ik denk dat er steeds meer met video gedaan gaat worden, zelf denk ik er ook aan om meer met video te doen, maar ik kan me ook niet voorstellen dat ik meer video’s zal maken dan dat ik zal schrijven. Ik hou van schrijven, ik schrijf iedere dag, al elf jaar lang en ik kan me niet voorstellen dat ik dat op een gegeven moment niet meer zal doen.

Zou je je blog verwijderen in ruil voor 50.000 euro?
Nee… ik denk het niet. Mijn blog is al bijna elf jaar van mij, ik heb er heel erg veel tijd en liefde in geïnvestesteerd, dat doe ik niet zomaar weg. Maar 50.000 euro, weet je hoeveel dat is? Als ik me bedenk wat ik daar allemaal mee zou kunnen doen. Kijk het ligt er ook een beetje aan wat de voorwaarden zijn. Nee, nee…. dan toch ook nog niet hoor. Ik bedoel, dan verkoop ik dus ook mijn naam. Nee, dat kan gewoon niet. Ik hoop dat ik nooit zo’n aanbod krijg, want 50.000 euro is lastig nee tegen te zeggen, maar als ik er nu ‘rationeel’ over nadenk zeg ik keihard NEE.

Welke dingen gebruik jij om te bloggen?
– Mijn MacBook Air of iMac
– Mijn Nikon D7000 met Nikon 17-55 2.8 lens
– Mijn iPhone 5
– Picasa voor het maken van collages
– Photoshop voor het bewerken van mijn foto’s

Liefs,
Annemerel

Delen:

38 Reacties

 1. april 18, 2014 / 12:31

  Wat leuk dat je meer met video wilt gaan doen! Ik begrijp wel dat je het dan ook meteen goed wilt doen. Naast video’s die ik voor school maak lijkt het me ook wel leuk om het echt te doen maar ik denk dat niemand zit te wachten op mijn Limburgse accent dus daarom maar aan de andere kant van de camera… Je hebt een echt grappige schrijfstijl en mooie foto’s en spellingsfouten maken voor mij niet uit, daar lees ik met mijn dyslexie toch overheen, haha! Jou blog is mijn favoriet, ga zo door :-)

 2. april 18, 2014 / 12:32

  Deze tag kende ik nog niet, heel leuk vind ik ‘m! Leuk dat ’t zo specifiek over ’t bloggen gaat.

 3. Anne
  april 18, 2014 / 12:39

  Leuk om te lezen!
  Ik ben het met je eens, frisse lay-out, mooie foto’s en fijne schrijfstijl zijn megabelangrijk. Laat jij dat nou alledrie hebben ;).

  Ik kan me annemerel.com ook niet voorstellen als niet-persoonlijke blog, dat vind ik er ook juist zo leuk aan! Van af en toe kijken ben je de laatste maanden in mijn vaste blogrondje beland :D.

 4. april 18, 2014 / 12:41

  Super leuk om dit te lezen. Ik hoop dat je op mijn blog niet wegklikt ;) hihi!

 5. april 18, 2014 / 12:44

  Heel erg leuk om te lezen!! :-)

 6. april 18, 2014 / 12:51

  Ik vind het een leuke tag, mooie antwoorden ook. Ik kijk uit naar video’s ben benieuwd welke kant je er mee op wilt!

 7. april 18, 2014 / 12:53

  Wat een leuke post! Je hebt veel mensen leren kennen via bloggen!

 8. april 18, 2014 / 12:53

  Wat leuk dat je hem ook hebt ingevuld :)

 9. april 18, 2014 / 12:58

  Leuk om te lezen! Ben wel benieuwd naar meer Annemerel op video!

 10. april 18, 2014 / 12:58

  Leuke tag met originele vragen! Toch wel grappig om te lezen wat bloggen je ook allemaal brengt en gebracht heeft (nieuwe mensen, mooie kansen, en natuurlijk heel veel plezier). Dat is voor mij zeker een ‘motivatie boost’ om het bloggen nog even door te zetten!

 11. april 18, 2014 / 12:58

  Ik vind het leuk om deze tag te lekker. Persoonlijk, kort maar krachtig en gewoon eerlijk. Je bent een leuke blogger, niet verkopen dus ;)

 12. april 18, 2014 / 12:59

  Leuk om je antwoorden te lezen!

 13. t.
  april 18, 2014 / 13:16

  Dit MOET ik toch eens vragen, ik kijk al een jaar bij het kopje ‘Annemerel’ en daar staat dus al een jaar ‘Lees hier mijn memoires, deze worden aangepast’ en nog steeds zie ik een oude foto en tekst haha wanneer ga je dit aanpassen?

 14. april 18, 2014 / 13:24

  Wat leuk om te lezen!

 15. april 18, 2014 / 13:32

  Leuke tag! Vind het erg leuk om je antwoorden te lezen :)
  Ben benieuwd naar je video’s! :)

 16. april 18, 2014 / 13:41

  Leuke tag en heel benieuwd naar de video’s! xxx

 17. april 18, 2014 / 13:43

  Superleuk om te lezen! Ik wil ook wel eens een video zien :) Je blog is echt mijn Nederlandse favoriet, en ik heb echt een beetje het gevoel dat je een ‘vriendin’ bent (heeeel raar verwoord en niet creepy bedoeld, maar dat is gewoon omdat we veel dezelfde interesses hebben:p). Ik vind het trouwens echt fantastisch dat je ELKE dag 2 blogs online zet, ik heb al veeeel moeite om een paar keer per week te posten maar ik probeer er nu echt een gewoonte van te maken! Ga zo door Annemerel :)

 18. april 18, 2014 / 13:48

  Ontzettend leuk dat je de tag bij mij hebt gezien! Je hebt hem ook erg leuk ingevuld. :) En je mag je blog echt niet verkopen hoor!! ;)

 19. Elsemiek
  april 18, 2014 / 13:51

  Ik help je graag met de wens om minder spelfouten te maken, mail maar als je daarin geïnteresseerd bent! :)

 20. Cecile
  april 18, 2014 / 13:53

  Als je nog een eindredacteur voor je blog zoekt… Mail me gerust! ;)

 21. april 18, 2014 / 13:54

  Leuke tag! Wel tof dat je zelfs voor 50.000euro je blog niet zou verkopen!

 22. april 18, 2014 / 14:36

  Super leuke tag om te lezen

 23. april 18, 2014 / 14:51

  Leuke tag om te lezen! Meestal ben ik niet zo van de tags, maar deze is wel tof. :)
  En leuk, meer met video. Ben benieuwd!

 24. april 18, 2014 / 14:52

  Jaaaaaaa, je moet video’s maken! Ik weet nog wel dat je lang geleden een keer een video gemaakt hebt over een ‘Serena vlecht’, dat moet je echt vaker doen hoor!

 25. april 18, 2014 / 15:08

  Leuke tag! En Meer video’s maken, leuk, leuk, leuk!

 26. april 18, 2014 / 15:45

  Leuke tag! En video’s zouden wel erg leuk zijn!

 27. Lotte
  april 18, 2014 / 15:51

  Leuk! Video’s zou ik ook heeeeeeel leuk vinden!

 28. april 18, 2014 / 16:06

  Wauw super leuk ingevuld! Mooi stuk is het geworden en niet je blog verwijderen hoor, het hoort bij mijn ochtendritueel om een kijkje te nemen :)

 29. april 18, 2014 / 16:30

  Leuk dat je hem hebt ingevuld! Het is mij inderdaad al wel eens opgevallen dat je blog een van de persoonlijkste is die ik ken, maar over je liefdesleven laat je juist echt nooit wat los. Snap ik ook weer wel hoor :)

 30. april 18, 2014 / 17:18

  Jeutje, 11 jaar alweer! Time flies! Zo lang lees ik je artikels dan nog niet, maar zo ben je waarschijnlijk wel een van de ‘langst lopende’ blogs. Tof!

 31. Femke
  april 18, 2014 / 17:49

  Leuk! Ik hoop dat je meer gaat doen met video, lijkt mij leuk :)

 32. Iris
  april 18, 2014 / 17:51

  Leuk om te lezen! En niet stoppen hoor voor 50.000 euro. Dat zou vet zonde zijn!!

 33. april 19, 2014 / 00:39

  Wat een leuk stuk! Al 11 jaar aan het bloggen, wauw… dan heb ik nog 10 jaar te gaan haha

 34. april 19, 2014 / 14:44

  Leuke tag en wat lief dat ik in je lijstje sta! Is helemaal wederzijds :-)