SUNDAY TALK: Wintersport Favorites

Gisteren draaide ik mijn laatste bochtjes op de piste. Voor dit seizoen dan. Hoewel ik nog een stuk of vijf uitnodigingen voor wintersport persreizen in de maand maart in mijn inbox heb zitten heb ik nu gezegd, klaar. Ik ga me nu volledig focussen op Boston (en mijn werk doen natuurlijk…). Om dit seizoen goed af te sluiten heb ik mijn all-time wintersport favorieten voor je op een rijtje gezet.

Favoriete skigebied: Serfaus-Fiss-Ladis
Ik heb heel veel mooie skigebieden gezien, maar mijn favoriet blijft toch Serfaus-Fiss-Ladis, het gebied waar ik 25 jaar geleden heb leren skiën. Zal vast ook wel met een portie nostalgie te maken hebben en het feit dat ik hier iedere piste op mijn duimpje ken, waardoor kaartlezen overbodig is en ik de hele dag gewoon lekker door kan skiën. Hou ik van. Andere fijne gebieden: Hochkönig, de pistes zijn hier bijna allemaal vrij lang en daardoor maak je op een dag heel veel pistekilometers, nadeel is dat het best wel laag ligt (niet boven de 2000 meter), dus als het warm is is de sneeuw hier al snel vrij papperig. Sölden, Livigno, Ischgl en Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn vind ik ook hele fijne gebieden.

Favoriete piste: Plansegg Rood (in Serfaus) Zwarte 16 (Hochkönig/Maria Alm)
Mijn favoriete piste is de rode afdeling van de Plansegg-lift in Serfaus, deze heeft echt de perfecte helling, niet te steil, maar ook zeker niet te vlak, hij is vaak niet heel erg druk en hij is vrij breed waardoor je hier heerlijke bochten kunt maken. De zwarte 16 in Hochkönig is ook heel fijn, vrij steil en vaak ijzig, maar tegelijkertijd heb je er ook redelijk wat grip.

Favoriete drankje op de piste: Alm Dudler
Voor degenen die dit niet kennen, het is een kruidenlimonade met koolzuur en op de piste smaakt dit echt het aller lekkerste. Je kunt het overigens ook bij Albert Heijn halen (en wellicht ook bij andere supermarkten). Het heeft een typische smaak en je houdt er van of je vind het smerig, ik hoor dus bij die eerste groep.


Favoriete drankje na het skiën: Aperol Spritz
Behoeft volgens mij geen uitleg.

Favoriete gerecht op de piste: Goulashsoep, frietjes met curryworst, schnitzel met peterselie kartoffelen, kaiserschmarnn.
Needless to say: ik hou van vrijwel al het eten dat je op de piste kunt krijgen.

Favoriete snack op de piste: Gummybeertjes
Liefst de hele dag door.

Favoriete accessoiremerk: POC
Ik heb hier mijn helm, skibril en verschillende haarbanden en mutsen van. Vind het er heel mooi uit zijn en over de kwaliteit ben ik ook heel erg tevreden. Al heb ik het gelukkig tot nu toe geen grote val mee hoeven maken waarbij ik de veiligheid van de helm echt heb kunnen testen. Laten we hopen dat dat ook nooit zal gebeuren.

Favoriete handschoenen: Hestra
Ik kocht afgelopen winter de Hestra handschoenen, super warm en heel makkelijk aan en uit te trekken. Door het touwtje om mijn pols raak ik ze ook niet makkelijk kwijt en kan ik ze makkelijk aan en uit trekken als ik op de piste even iets wil filmen of fotograferen.

Favoriete ski’s: HEAD Super Joy
De afgelopen twee jaar heb ik van HEAD de Super Joy’s mogen lenen. Vind ze heel fijn skiën, ze zijn onwijs licht en draaien ontzettend makkelijk onder alle omstandigheden. Afgelopen week skiede ik op de nieuwe HEAD Super Joy’s voor het seizoen 2017-2018 en die kan ik je van harte aanbevelen.

Favoriete kledingmerk: Kjus & Peak Performance
Mijn Kjus pak draag ik al vijf seizoenen en is nog steeds heel erg mooi en warm. Mijn nieuwe Peak jas ben ik ook heel blij mee, ik heb hem nog niet echt onder winterse omstandigheden kunnen testen, maar tijdens het skiën zit hij heerlijk. Wat ik heel belangrijk vind aan een wintersportjas is dat hij genoeg vakjes heeft, die daarnaast ook groot genoeg zijn voor mijn iPhone en Canon G7x camera. Ook moeten ze een vakje hebben in de mouw voor mijn skipas.

Favoriete zonnebrand: Louis Widmer SPF 30 zonder parfum
Ook als de zon niet schijnt is het belangrijk om zonnebrand te dragen in de bergen, je zit een stuk hoger (dus dichter bij de zon) en op de sneeuw weerkaatst het zonlicht van alle kanten waardoor je nog sneller verkleurt. Ik ga dan ook nooit skiën zonder zonnebrand. Deze van Louis Widmer is mijn favoriet sinds een paar maanden, ik krijg er geen acné van, hij beschermt goed en laat geen wit of glimmend laagje achter op de huid.

Favoriete moment: Om half negen ’s ochtends
Wanneer het gros van de mensen nog aan de ontbijttafel zit en ik al mijn eerste bochtjes draai over een net geprepareerde piste. Liefst met zonnetje natuurlijk. Maar het mag wel een beetje koud zijn (-5?) zodat de sneeuw niet om tien uur al natte smurrie geworden is.

Favoriete Ski-partner: Roos en mijn vader
OK. Lastige keuze. Met Roos sta ik om half negen bij de lift en moet ik moeite doen om haar bij te houden (dus haal ik het onderste uit de kan wat betreft mijn skikunsten). Maar met mijn vader is het ook heel relaxt en heb ik vaak ook de grootste lol. Tussen deze twee mensen ga ik dus niet kiezen (ook al had ik heel makkelijk ‘Roos’ kunnen zeggen, aangezien mijn vader mijn blog toch niet leest en dus niet teleurgesteld zou kunnen zijn door mijn keuze, maar ik kan gewoon echt niet kiezen).

Favoriete AprèsSki: Een kort rondje hardlopen en dan een Aperol Spritz
De Aperol smaakt gewoon nog beter als ik nog even een klein stukje heb hardgelopen. Maar moet toegeven dat het niet heel vaak voorkomt dat ik na het skiën nog de moed heb om mijn hardloopschoenen aan te trekken, ook omdat ik na het skiën vaak begin met het editen van mijn video of het schrijven van een blog.

Nu de vraag aan alle wintersportliefhebbers om dit lijstje ook in te vullen. Ik zie ze wel verschijnen in de comments (of op jullie blogs).

Liefs,
Annemerel

Delen:

18 Reacties

 1. maart 5, 2017 / 12:30

  Ik ben al 5 jaar niet meer geweest, en dit jaar toevallig op de valreep twee dagen Winterberg gedaan, waar het weer en de pistes echt perfect waren!

  Favo gebied: Skiwelt Wilderkaiser Brixental. Hier gingen we vroeger altijd heen, dus liefde. En voor een snel weekendje of dagje (vanuit Limburg): Winterberg op een mooie koude dag.
  Favo piste: In winterberg de rode Kappe, bij lift 14.
  Favo drankje: Almdudler, net als jij!
  Favo drankje: Aperol Spritz of een biertje, ligt een beetje aan de prijzen haha… ik blijf student.
  Favo piste-eten: Kaiserschmarren, en buiten Oostenrijk heb ik het liefst goulashsoep of curryworst met frietjes.
  Favo kledingstuk: Ik heb alleen een eigen ski-jas van Quicksilver, die is echt heel fijn. Lekker warm en veel vakjes. De rest moet ik nog altijd huren/lenen.
  Favo moment: Het moment dat je bijna onderaan de piste ben. De piste ging top, niet te druk, fijne snelheid en een lekker zonnetje.
  Favo ski-partner: Mijn vader. Die houdt net als ik van skiën en ik kan het onwijs goed met hem vinden.

 2. maart 5, 2017 / 12:41

  Wat heerlijk! Ik vind het er altijd zo prachtig uit zien!

 3. Lisanne Oskam
  maart 5, 2017 / 13:55

  Favoriete skigebied: Obertauern, Oostenrijk: nog niet door heel Nederland ontdekt, veel diversiteit in pistes en nooit langer dan 5 minuten in de rij bij de lift!
  Favoriete ski’s: Elan Inspire Skis 2016: fijnste ski’s en zo mooi, met bijpassende stokken, hihi
  Favoriet merk: Poederbaas, Nederlands merk dat toffe mutsen maakt!

  • Annemerel
   Auteur
   maart 6, 2017 / 20:08

   Oh ja in Obertauern ben ik ook geweest, was super leuk gebied!

 4. maart 5, 2017 / 15:31

  Ik ben dus echt nog nooit op wintersportvakantie geweest, want mijn ouders gaan liever naar de zon. Mijn man is ook nog nooit geweest en dus hebben we er nu ook niet echt meer behoefte aan om nu nog te gaan leren skiën (hoewel ik het die ene keer met een workshop-dagje indoor skiën wel heel leuk vond om eens te proberen!). Als ik dan deze foto’s en je vlogbeelden zie lijkt het me wel prachtig om in zo’n gebied te zijn, dus wie weet maar een keer hiken of langlaufen in de winter in zo’n berggebied :)

 5. maart 5, 2017 / 16:03

  Ah wat leuk dit!! Ik ga hem op mijn blog ook invullen! Zillertal Arena voor altijd op 1 <3 Is het al volgend jaar? Ik wil weer op wintersport :(

 6. Ilse
  maart 5, 2017 / 17:21

  Helaas ben ik nog nooit op wintersport geweest maar ik zou heel graag nog eens willen! En hopelijk kan ik dan je lijstje ook invullen!

 7. maart 5, 2017 / 17:48

  Wauw, wat een mooie foto’s weer. Ik ben zelf nog nooit op wintersport geweest (I know ?), maar zal – wanneer ik mijn eerste wintersport geboekt heb – dit lijstje nog eens bekijken voor fijne tips!

 8. Imre
  maart 6, 2017 / 10:57

  Ik ben afgelopen week in serfaus fiss Ladis geweest en vond het een top gebied! Ik vond vooral de kant van serfaus heel mooi, al heb je bij fiss boven (bij restaurant bergkristal) ook mooie pistes die niet druk zijn, zoals de frommes!
  Wij zaten nu in Ladis, maar de volgende keer wil ik zeker naar serfaus. De plansegg was nu jammer genoeg wel erg druk. Bij de plansegg lift moesten we al 15 min wachten! Dat krijg je in de carnavalsweek ?

  • Annemerel
   Auteur
   maart 6, 2017 / 20:08

   Jaaa Serfaus is fantastisch :D en ja…. met carnaval is de Plansegg niet te doen, I know the struggle!

 9. Floortje van Lieshout
  maart 6, 2017 / 11:21

  ik heb zelf nog nooit op skiën gestaan.
  maar ooit wil ik dat wel doen en ga ik deze leuke weetjes zeker gebruiken :-)

 10. Britt
  maart 6, 2017 / 11:49

  Ik ben net terug van een weekje Gerlos en kan deze blog dan ook erg waarderen :-)!!!

  Mijn lijstje:

  Favo gebied: heb ik niet echt. Ik vond Gerlos eerlijk gezegd een beetje tegenvallen. Te veel Nederlanders, twee verbindingsliften die vaak dicht waren waardoor je vast zit aan het kleinere Gerlos gebied… Net niet dus. Ik ga over twee weken Lermoos nog ontdekken.. maar dat ligt vrij laag dus wordt denk ik ook niet met favo.
  Favo piste: Een goede rode, die niet te druk is, met de zon op mijn gezicht.
  Favo drankje op de piste: Spa rood. Of cola light. Of gewoon al een lekker witbiertje of een Aperol…Kan best ;-).
  Favo drankje apreski: Een wit biertje of een Aperol Spritz.
  Favo piste-eten: Als vega valt dit vaak een beetje tegen. Afgelopen week ging ik vaak voor het saladebuffet en een pretzel. En dan nog frietjes pikken bij de rest. ’s Avonds het liefst pizza, maar dat doe ik heel verstandig maar niet elke dag..
  Favo kledingstuk: Ik ben helemaal happy met mijn O’neill EYELINE SKI JACKET in donkergroen. Lang model, fijn kleurtje en zakken op de juiste plekken.
  Favo ski merk: Mijn HEAD Absolut Joy uit 2015 zijn helemaal top. Sinds dit jaar heb ik er Leki skistokken bij en dat systeem maak me ook erg blij.
  Favoriete AprèsSki: een lekker drankje op de piste, met goede muziek (geen duitse / Nlse apresski muziek….) en fijne mensen om heen.

  • Annemerel
   Auteur
   maart 6, 2017 / 20:07

   Ooooh de HEAD Joy’s uit 2015 zijn ook super fijn, daar heb ik toen ook op geskied!

 11. Ankie
  maart 6, 2017 / 14:25

  Wat leuk om te lezen!
  Toen ik klein was gingen we ieder jaar 2 weken skiën in Oostenrijk, maar de laatste keer was toen ik 12 was. In februari ben ik sinds 15 jaar weer op wintersport geweest, en het was fantastisch! Gelukkig was ik het skiën ook nog niet verleerd :)

  Favo gebied: vroeger gingen we altijd naar Obertilliach, maar dit jaar naar Hochzillertal/Hochfügen geweest en beviel erg goed
  Favo piste: de zwarte 13 in Hochzillertal
  Favo drankje op de piste: warme choco of Almdudler (wanneer het koud soms stiekem toch een glühwein)
  Favo drankje na het skiën: Aperol Spritz
  Favo eten op de piste: Ofenkartoffel of iets met frietjes
  Favo moment van de dag: ’s ochtends vroeg voor de drukte aan de mooie pistes af racen
  Favo skipartner: een goeie vriend van me die ook mee was (hij skiet beter dan ik, dus kan ik afkijken wanneer ik achter hem aan ski) en mijn vriend die voor het eerst op de ski’s stond maar het al super goed deed
  Favo après-ski: onderaan de piste in de bar een drankje doen en met de vriendengroep even nakletsen en dan richting het hotel voor een rondje sauna en dan lekker eten.

  • Annemerel
   Auteur
   maart 6, 2017 / 20:07

   Wat leuk om te lezen, thanks en wat heerlijk dat je na zo’n lange tijd dit jaar weer bent gaan skiën :)

 12. Rosemarijn
  maart 7, 2017 / 21:24

  Ik mis de vermelding van beertjeschips na een skidag! Kan me dat stiekem best goed herinneren van jouw wintersportweken vorig jaar, haha! Maar oh oh oh wat werd ik blij van deze blog, LOVE wintersport en jouw vlogs/diaries etc. etc.

  Favo gebied: Flachau & Lech (niet gecombineerd, haha)
  Favo piste: De rode bij de starjet in Flachau, geen idee hoe die heet.. Maar hij doet me denken aan wintersport en zomervakantie tegelijkertijd (ja, we gaan ook ’s zomers naar Oostenrijk).
  Favo drankje op de piste: Almdudler!
  Favo drankje na het skiën: Almdudler!
  Favo eten op de piste: Kaiserschmarren, schnitzel mit pommes, goulashsoup, spaghetti bolognese, gewoon goed piste eten.
  Favo moment van de dag: Bovenaan een vers geprepareerde piste staan, in een verwarmde lift stappen of het moment dat je je skischoenen weer uit doet (ik heb nog nooit comfortabele gehad.. :))
  Favo skipartner: mijn broer! Haalt ’t beste uit me naar boven maar wacht ook lief.
  Favo après-ski: almdudler en zoute chips in het appartement wanneer we klaar zijn, met een goed boek/ foute duitse TV (greys anatomy herhalingen enzo).

  Nu wil ik skiën..

 13. Iris
  maart 10, 2017 / 22:21

  Wat een leuke blog! Vorig weekend teruggekomen van wintersport en deze blog helpt wel om in dat sfeertje te blijven! Mijn favoriete drankje is Spezi, Schiwasser of Heiße Chocolade mit Sahne als t koud is! Ik hou er ook heeeeel erg van om de eerste lift te nemen en als 1 van de eerste naar beneden te sjezen! En favo eten is Kaiserschmarre maar ik zat dit jaar ij Frankrijk en Zwitserland dus dat werd hem niet:). Leuke blogs en vlogs heb je!!!

  • Annemerel
   Auteur
   maart 11, 2017 / 08:58

   oooooh spezi ik wil het nu!!!