LET’S TALK ABOUT: Grandma didn’t make it after all

 photo IMG_4502.jpg

Vrijdagochtend 6.13u, ik lig eindelijk in bed na een avondje dansen bij Martin Garrix. Normaal doet deze oma dat soort dingen niet, maar in het kader van ‘je leeft maar één keer’ gaf ik het een kans. Ik dronk een halve wodka lime bij mijn zusje, dronk een glas witte wijn tijdens het feestje, maar hield het verder bij Cola en water, ik was immers de designated driver. Om 6.13u lag ik dus in bed en ik dacht dat ik het ‘gehaald’ had.

Dat gevoel had ik ongeveer totdat ik ’s middags rond een uurtje of half zes de eerste tekenen van migraine kreeg, twee uur later was het gedaan en wilde ik alleen maar slapen. De volgende ochtend (gisterochtend) werd ik al om half zeven wakker en ik voelde me super fit. Alweer dacht ik ‘I made it’ totdat ik rond een uurtje of twaalf in de supermarkt stond en me steeds slapper voelde worden. Voorzichtig reed ik naar huis, boodschappen bij de deur gezet en meteen mijn bed in gedoken. Waar ik me nu dus nog steeds bevind.

Gister was het een combinatie van migraine en griepverschijnselen (hoge koorts, oorpijn, keelpijn), vandaag lijkt de migraine vooralsnog weg en voel ik me alleen nog een beetje slap, gelukkig. Want… mijn hele Metropagina van aanstaande dinsdag moet nog gemaakt worden en die deadline is vanavond. Ik had verwacht dat ik vrijdagavond en gisteren daar aan zou kunnen werken, maar niets bleek minder waar. Daar ga ik nu dus eerst mee aan de slag en als ik dan nog tijd over heb (en me goed voel) probeer ik nog een blog voor vanmiddag te schrijven, maar als er om 17.00u niets staat moet je vooral niet gek opkijken.

Goed, oma kent haar plek wel weer… Ook al weet ik ergens wel dat het niet alleen de schuld van dat feestje was. Die Nike Training Club training van donderdagochtend was absoluut niet goed voor mijn nek (ik krijg altijd hoofdpijn na zo’n training) en de griepprik kan lichte griepverschijnselen veroorzaken (dat schijnt een goed teken te zijn, dat je afweersysteem aan het werk wordt gezet). Maar het is allemaal wel weer heel toevallig…

Liefs,
Annemerel

Delen:

18 Reacties

 1. Rosemarijn
  oktober 18, 2015 / 12:02

  Niet zo veel te melden deze zondag? Nee sorry, flauw grapje :)

 2. Linda
  oktober 18, 2015 / 12:04

  Ohjee, hier ging iets niet goed?

 3. oktober 18, 2015 / 12:18

  Gezellig zo op zondag, ik herken me in je verhaal ;)

 4. oktober 18, 2015 / 12:19

  Easy like Sunday morning? ;-)

 5. oktober 18, 2015 / 13:33

  Ahhh balen dat je jezelf toch nog zo ellendig bent gaan voelen.. Beterschap meid

 6. oktober 18, 2015 / 13:37

  Aiiii, no fun, hopelijk voel je je snel beter…

 7. Anouchka
  oktober 18, 2015 / 14:39

  Oh nee, toch voor de griepprik gegaan? Ik snap echt niet waarom zo’n jonge meid als jij een griepprik gaat halen. Een griepje kun je toch makkelijk aan? En het meest lastige is nog dat de griepprik altijd giswerk is, ze weten nooit van tevoren welk virus er deze winter weer rondgaat. Maar goed… Sorry om je met mij. Mening lastig te vallen, zoals je kunt zien ben ik geen fan van de griepprik hahaha

  • Saliha
   oktober 18, 2015 / 15:23

   Dit idd! Heel veel beterschap maar ik denk dat de griepprik een veel grotere rol speelt dan je nu denkt. Hoop dat je je snel weer beter voelt.

   Heb ook jaren lang de griepprik gehad en toen ik er mee stopte was ik haast nooit meer ziek in de winters, verdween mijn allergie die ik had en ook mijn migraine was weg. Met alle nieuwsberichten van de laatste tijd en na een falende griepprik zoals die van vorig jaar vind ik het echt absurd dat de griepprik nog steeds zo vaak geadviseerd wordt door medisch personeel.

   • nettelie
    oktober 18, 2015 / 17:06

    Helemaal met bovenstaande twee reacties eens! Maar daar koop je nu natuurlijk niks meer voor. Beterschap, lieve Annemerel. Ziek maar lekker uit; wij wachten wel.

  • Heleen
   oktober 18, 2015 / 17:25

   Griepjes zijn inderdaad niet schadelijk. Maar: als complicatie bij griep onstaan relatief vaan longontstekingen, die wel dodelijk kunnen zijn. Daarom krijgen kwestbare groepen de oproep voor de griepprik.

 8. oktober 18, 2015 / 14:51

  Beterschap!

 9. oktober 18, 2015 / 16:18

  Wat vervelend zeg :(. Heel veel beterschap en rust maar lekker uit!

 10. oktober 18, 2015 / 18:08

  Oeh dat klinkt niet goed, beterschap!

 11. oktober 18, 2015 / 21:05

  Wat de avond je de ochtend waard? Dan was t in ieder geval ergens goed voor! Anyway, snel beter worden!! Liefs

 12. Ilse
  oktober 18, 2015 / 21:34

  Aaai, een paar niet zo fijne dingen samen.

 13. oktober 19, 2015 / 08:19

  Ik heb dat ook ALTIJD. Mijn vrienden kunnen drie dagen achter elkaar drinken en niet slapen dat het geen naam heeft, maar deze mede-oma is steeds na één lange avond (en niet per se met veel drinken!) het slachtoffer: ZIEK.

  Ook bij het eerste virus dat circuleert, kan je er donder op zeggen dat ik het binnen de week zitten heb. Tja, volgens de dokter heb ik van nature iets minder antistoffen dan sommigen, dat kan dus gewoon blijkbaar!

  Ik blijf wel mee verder omaatje spelen, niks mis mee én veel leuker als je de dag nadien wil werken of sporten :)

 14. oktober 19, 2015 / 10:37

  Ah buh, verschrikkelijk. Ik voel met je mee. Ik ben ook geveld door een griepje. En dat gebeurt altijd wanneer het echt NIET uitkomt. Ik moet zoveel doen! En nu lig ik hier als een zoutzak. Ik hoop dat je je vandaag wat beter voelt!