SUNDAY TALK: Een niet gesponsorde ode aan T-Mobile

 photo IMG_7818.JPG.jpeg

Of misschien is ‘ie wel gesponsord, door het super snelle 3G-internet van T-Mobile hier op Fuerteventura.

Maar laten we voorop stellen dat ik nog nooit door T-Mobile bevoordeeld ben doordat ik blogger ben. Ik betaal iedere maand netjes op tijd mijn rekening en de enige korting die ik krijg is de familiekorting, omdat een voor een al mijn familieleden zijn overgestapt op het T-Mobile netwerk en we nu dus een mooie groep vormen. Hierdoor kunnen we elkaar gratis kunnen bellen én iedere maand krijgen we korting op onze rekening. Best fijn.

Ik ben niet altijd blij geweest met T-Mobile. Toen ik net in het bezit was van mijn eerste iPhone had ik thuis geen bereik. We spreken over september 2008. Gelukkig had ik nog een ander telefoonabonnement dat nog tot en met mei 2009 liep bij een andere provider en bellen deed ik dan ook via mijn oude Sony Ericsson telefoon met Hi-abonnement (bestaat Hi nog? Volgens mij niet?). T-Mobile hield me ondertussen wel via sms’jes op de hoogte van de status van het netwerk bij mij in de buurt. Regelmatig stuurden ze ‘we zijn bezig met het verbeteren van het netwerk bij u in de buurt’. Dat gaf hoop. En uiteindelijk, ik weet niet hoe lang het geduurd heeft, is het netwerk ook echt verbeterd en had ik prima bereik in het gat waar ik woonde (Monster).

De afgelopen jaren had ik eigenlijk al geen klachten over T-Mobile. Ja het internet in het buitenland was vrij kostbaar, 25 euro voor 1GB, maar als ik door die ene GB was had ik nog wel ‘gratis’ langzaam internet.  Volgens mij was het bij andere providers niet veel goedkoper. In de VS was het gebruik van internet wel buitensporig hoog, dus kocht ik voor 30 euro een Amerikaanse simkaart van T-Mobile waarop 2GB internet stond. Opgelost. Dit staat bovenaan mijn to-do-list voor wanneer ik over vijf dagen in Boston ben.

De game changer kwam begin februari toen T-Mobile Unlimited gelanceerd werd. 35 euro; onbeperkt bellen, berichtjes versturen en dataverkeer. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa. Ik ben zelden zo enthousiast over een product geweest.

Het klinkt misschien een beetje triest, dat ik blij wordt van het idee dat ik in heel Europa wat betreft internet en bellen gedekt ben. Maar je zou eens moeten weten hoeveel stress dit me scheelt.

Een vlog uploaden in het buitenland is een hel. Dat heb ik in januari mee mogen maken. Toen ik een weekje in Serfaus was met mijn vader moest ik iedere nacht ieder uur wakker worden om het hotel-internet opnieuw op te starten zodat mijn vlog verder kon met uploaden. Dat is niet bepaald goed voor je nachtrust kan ik je vertellen. Daarnaast is social media een belangrijk onderdeel van mijn werk, weet je hoe fijn het is dat ik niet extra hoef te betalen voor mijn internet. Weet je hoe fijn het is dat ik niet met mijn telefoon in de lucht op zoek hoef naar internet.

Weet je hoe fijn het is dat ik van de zomer – als het goed is – niet naast een prullenbak op de grond met mijn laptop in de lucht internet hoef te zoeken om mijn blog online te plaatsen omdat dat het enige plekje op de camping is waar het campinginternet wel werkt. Of nou ja werkt kun je beter tussen aanhalingstekens zetten. Een foto uploaden duurt dan gerust nog vijf minuten, om nog maar niet te spreken over het uploaden van een video, vorig jaar duurde dat gerust 24 uur.

Maar ook in Nederland ben ik al meerdere keren gered door het internet van mijn telefoon. Wanneer mijn internet thuis weer eens zo traag als dikke stront is gebruik ik mijn eigen hotspot om door te werken. Als ik op locatie werk (lees: het strand, een cafeetje of bij een vriend of vriendin) ben ik niet afhankelijk van WiFi-codes, ik gebruik mijn eigen internet, dat vaak een stuk sneller is.

En daarom schrijf ik deze ode aan T-Mobile. Omdat naast het lekkere eten, de zon, het strand en mijn moeder, T-Mobile een van de dingen is die me gelukkig maakt en mijn leven een stuk makkelijker. Mijn moeder is trouwens ook erg blij, die heeft allereerst geen last van een gestresste dochter op zoek naar internet en ten tweede geniet ze lekker mee van mijn abonnement, ook zij heeft de hele dag internet omdat ze verbonden is via mijn hotspot.

Thanks T-Mobile. Love you. Alsjeblieft laat me nu niet in de steek nu ik dit geschreven heb.

Welk mobielnetwerk maken jullie gebruik van? Bevalt het? Meer mensen met T-Mobile Unlimited?

Liefs,
Annemerel

Delen:

8 Reacties

 1. N
  april 9, 2017 / 12:06

  Ik ben juist net overgestapt van tmobile. Als gewone sterveling ;) heb ik geen internet in het buitenland nodig. Die twee weken per jaar dat ik in het buitenland ben.. Unlimited internet zou wel handig zijn maar is ook niet per se nodig. Misschien juist wel goed dat ik niet onbeperkt filmpjes kan streamen. Zo lees ik nog eens een boek in de trein.

  Mobiel netwerk is trouwens los!

 2. Cindy
  april 9, 2017 / 13:02

  Ik heb Vodafone, T Mobile heeft in mijn woonplaats niet een 100% dekking dus durf dat niet aan.
  Vodafone is helaas erg duur m.b.t. buitenlandbundels. Vind ik dan.
  Ga elk jaar naar Florida, en laatste paar jaar koop ik dan ook zo’n simkaart van T Mobile met 2GB internet, ideaal! Ook nu weer, ga in juni, staat dit bovenaan mijn to do list als ik ben gearriveerd.

 3. Lisa
  april 9, 2017 / 13:03

  Ik heb een abonnement bij Vodafone, al 5 jaar, maar ik denk er over na om in december over te stappen naar T-Mobile, omdat zij toch wel een erg goede deal hebben.. Dus tenzij Vodafone ook een goede deal heeft tzt, klop ik straks aan bij T-Mobile!

 4. Ilse
  april 9, 2017 / 18:26

  Ik heb een sim only abbo van Tele2 en die bevalt me goed. Is wel alleen voor Nederland en geen onbeperkt internet maar daar red ik me heel goed mee! En de enkele keer dat ik er wel ben koop ik een bundel. ;)

 5. Rianne
  april 9, 2017 / 21:34

  Ik zit ook al jaren bij T-Mobile en het bevalt me zo goed, altijd bereik en qua kosten valt het me ook mee. Ik heb nu net een nieuw abonnement, maar ik niet voor Unlimited, zo vaak gebruik ik geen internet in het buitenland en dan red ik het wel met 5 GB.

 6. ingrid
  april 10, 2017 / 00:00

  Ik zit al vanaf het begin bij T-Mobile. Nooit klachten over gehad. Nu woon ik in Amerika en heb hier ook een unlimited abo. Ideaal, want als ik naar Nederland reis kan ik daar gewoon onbeperkt mee op internet.

 7. Astrid
  april 11, 2017 / 14:19

  Ik heb zelf nog steeds pre-paid, haha! Ik bel en sms amper, het enige waar ik veel gebruik van maak is internet, en daar heeft Vodafone voor prepaid klanten ontzettend fijne deals voor. 1gb voor 10 euro, wat vaak ook nog verdubbeld wordt qua MB’s. Ook kan ik nu al bijna een jaar zonder extra kosten die internetbundel in de hele EU gebruiken (terwijl een vriendin met een T-mobile abonnement dat weer niet kon haha). Bij veel providers heb ik het idee dat prepaid klanten een beetje in een hoekje weggestopt worden, iets waar ze het liefst vanaf willen, terwijl Vodafone daar dan sinds een jaar of 2(?) steeds meer aandacht aan is gaan besteden, omdat dit voor de middelbare scholieren (waar ik al zo’n 11 jaar niet meer tot behoor haha) fijn is.

  Maar superfijn dat je zo tevreden bent bij T-mobile! Heel vroeger heb ik daar ook eens bij gezeten, tot ik een nieuwe telefoon kocht en die dan toevallig niet met T-mobile prepaid te koop was. :P Maar kan me ook niet herinneren dat ik ooit klachten heb gehad ofzo.

 8. Anouk
  april 12, 2017 / 14:50

  T-Mobile is niet de enige provider die je in heel Europa gebruik laat maken van je data en minuten. Volgens mij is het vanuit Europese wetgeving zo gekomen dat providers dit nu aanbieden.