SUNDAY READING: See Me

 photo 201510-see-me1.jpg

Ik geef het toe, ik ben lichtelijk verslaafd aan Nicholas Sparks boeken. De films zijn fijn, Safe Haven, The Lucky One, Dear John… The Notebook heb ik nu minstens twintig keer gezien. Maar zijn boeken, daar ben ik nog veel meer emotioneel in geïnvesteerd. In plaats van anderhalf uur meeleven, ben ik vaak zo’n tien uur zoet met een Nicholas Sparks boek, als het niet meer is. Zeker als het boek zo dik is als See Mee. 751 pagina’s telde het boek dat ik via de iTunes Store gekocht had.

Het enige probleem met dit soort boeken, als ik eenmaal in het verhaal zit, functioneer ik niet normaal voordat ik het boek uit heb. Het is vergelijkbaar met het binge-watchen van een TV-serie. Vaak heb ik maar een paar hoofdstukken (afleveringen) nodig, voordat ik volledig in de ban ben. Als het een ‘goed’ boek is dan, boeken waarvan ik niet ‘in de ban’ raak heb ik dat probleem vanzelfsprekend niet. Maar goed, See Me was dus zo’n boek waar ik volledig van in de ban geraakt was. Ik begon dinsdagochtend met een paar hoofdstukken, las nog een hoofdstuk toen ik in mijn eentje aan het lunchen was in Den Haag, tot zover was er niets aan de hand.

Maar toen ik ’s avonds rond een uurtje of zeven begon met lezen, kon ik niet meer stoppen. Pas om één uur legde ik het boek weg. De volgende dag kwam er weinig uit mijn handen, ik dacht alleen maar aan dat boek. Na een paar verwoede pogingen tot het doen van iets nuttigs, gaf ik me er maar aan over. Het is net als met een pak koekjes, dat kan ook maar beter op zijn, dan hoef ik er niet meer aan te denken. Ik kon maar beter gewoon dat boek gaan lezen, want voordat dat uit was zou ik toch niet veel waard zijn.

Zo… nu heb ik dus 300 woorden geschreven en eigenlijk nog geen woord over het boek zelf gerept. Het is dus een Nicholas Sparks boek en dat zegt veel, want al Sparks’ boeken lijken redelijk veel op elkaar. Man en vrouw, verschillende achtergrond, ontmoeten elkaar per toeval, voelen zich sterkt tot elkaar aangetrokken, twijfel, verliefd, discussies, speelt zich af in North-Carolina, blablabla. Je zou denken dat ik er op een gegeven moment wel genoeg van zou hebben, maar het tegendeel wordt iedere keer bewezen. Niet voor niets noemen mijn ouders me ‘rupsjenooitgenoeg’ als ik iets leuk vind, kan ik er geen genoeg van krijgen.

Goed, dit keer speelt het verhaal zich dus weer af in North-Carolina, in Wilmington om precies te zijn. Het verhaal wordt vertelt door Maria Sanchez, een 28-jarige dochter van Mexicaanse emigranten, ze studeerde summa cum laude af in het Recht en maakt in haar leven alleen ‘verstandige’ keuzes. Colin, Maria’s star-crossed-lover, is ook 28 en heeft na jarenlang van het pad af te zijn geweest, zijn leven gebeterd, hij studeert, hij sport drie keer per dag en probeert zijn anger-issues de baas te blijven. Maria en Colin ontmoeten elkaar wanneer Maria in de stromende regen langs de kant van de weg staat om haar lekke band te vervangen. Colin stopt en helpt haar, maar Maria is als de dood voor deze grote (gespierde) onbekende man.

Het zou geen Nicholas Sparks boek zijn als Colin en Maria geen tweede kans zouden krijgen. Hoe het verder gaat laat ik je lekker zelf uitvinden, maar ik moet nog één ding toevoegen. Net als Safe Haven heeft ook dit boek een klein ‘Thriller’ aspect en dat maakt het boek nog meeslepender dan veel van zijn andere boeken. Je wil niet alleen weten of Colin en Maria samen eindigen, je wil ook weten wie de ‘mysterieuze persoon’ is en wat zijn motief is. Sneaky.

Lachen: Ja! Naast hoofdpersonages Maria en Colin, zijn ook de vrienden en familie van Maria en Colin goed uitgewerkt in dit verhaal. Ik heb regelmatig moeten lachen om Maria’s bijdehante zusje Serena. Maar ook om Colin’s vrienden, Evan en zijn verloofde Lily, de dynamiek die die twee hebben, daar heb ik regelmatig om moeten lachen. Je moet het boek lezen om te begrijpen waar ik het over heb. Als ik dat in woorden uit moet gaan leggen wordt mijn verhaal net zo lang als het hele boek.
Huilen: Ook… of nou ja, meer tranen van ontroering. Ik weet niet eens meer waarom, ik weet alleen dat op het moment dat het gebeurde dat ik dacht ‘goed onthouden straks voor mijn review, ik heb een traan gevoeld!’
Irritatie: Sommige stukken vond ik niet heel veel aan het verhaal toevoegen en dan wilde ik eigenlijk alleen maar weten hoe het verder ging, maar dat ging ik op die pagina’s niet uitvinden.
Opmerkelijk: See Me kwam een paar weken geleden uit, vaak is er bij de release van het boek ook meteen al iets bekend over een film, dat is nu nog niet het geval. De nieuwste Nicholas Sparks film die we kunnen verwachten draait in maart in de bioscoop en is gebaseerd op het boek ‘The Change’
Aanrader: Als je een sucker bent voor romantiek en/of Nicholas Sparks, zeker lezen!
Hartjes: ?????????? 9/10

Je koopt See Me van Nicholas Sparks onder andere op Bol.com voor 17,99.

Liefs,
Annemerel

Lees hier reviews van andere Nicholas Sparks boeken: The Longest RideThe Lucky OneThe Best of Me

Delen:

11 Reacties

 1. november 8, 2015 / 17:25

  Klinkt erg goed. Ook dit boek gaat op het lijstje. Het never ending lijstje. The Notebook movie moet ik nog zien en weet je jouw review nog over ‘Wij leugenaars’ van best wel lang geleden? Dit boek staat ook nog op het lijstje.

 2. Ilse
  november 8, 2015 / 18:44

  Lezen, lezen en lezen! Helemaal fan van Nicolas Sparks. Alleen nog wachten op de Nederlandse versie. :(

 3. november 8, 2015 / 19:09

  Ojee, 9 sterren uit de 10. Dit boek moet ik lezen :-)!

 4. november 8, 2015 / 19:16

  Wauw dit boek klinkt echt heel erg goed!

 5. november 8, 2015 / 20:15

  Wat fijn dat je door dit boek helemaal in de leesflow zat. Ik vind het altijd heerlijk om een boek zo geweldig te vinden dat ik het in een keer uit moet hebben. Ik moet wel iets toegeven, ik heb nog nooit een boek van Nicholas Sparks gelezen! :o

 6. november 8, 2015 / 22:07

  Ah ik houd van Sparks zijn boeken. Safe Haven vond ik prachtig vooral vanwege het thriller ascpect. Can’t wait to read this one!

 7. november 8, 2015 / 22:30

  I’m in love with Nicholas Sparks’ schrijfstijl. Ik heb zojuist het boek The Longest Ride gelezen en ik vond hem weer erg fijn. Dit boek gaat dan ook op mijn lijstje!

 8. Elvira
  november 9, 2015 / 10:35

  Jippie een sunday reading met een Nicholas Sparks boek ? ik hoop dat hij snel in de bieb ligt bij mij!

 9. november 9, 2015 / 13:04

  Ik. Moet. Deze. Lezen. NU!!

 10. M.P.B. Peeman
  november 29, 2015 / 20:31

  Hallo,

  Ik ben man (35) en gek van de boeken van Nicolas Sparks. Een jongen!! Dit zijn toch vrouwenboeken. Ik ben nogal romantisch ingesteld. Ik ben nier zo van boeken lezen maar van NS is dit anders. Hij schrijft recht uit zijn hart, sommige passages zijn zo mooi geschreven.