SUMMER READING: Tiny Pretty Things (#2)

 photo 9780062342393_04419.jpg
Tijdens mijn zoektocht naar de perfecte boeken voor je zomervakantie belandde ik op TeenVogue, naast romans voor volwassenen, kan ik (niet zo heel erg) stiekem heel erg genieten van Young Adult boeken en het leek mij vrij logisch dat ik daar wel een paar new releases zou kunnen vinden. Ik kreeg (natuurlijk) gelijk. Het eerste Young Adult boek dat ik (digitaal) open sloeg? Tiny Pretty Things van Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton. Het boek werd aangeprezen als een kruising tussen Black Swan (de film) en Pretty Little Liars. Klinkt goed, toch?

En de recensie van TeenVogue sloeg inderdaad de spijker op de kop. Een beetje van Pretty Little Liars en een beetje van Black Swan, dat is Tiny Pretty Things. Het verhaal volgt drie leerlingen van het American Dance Conservatory in New York. Bette, het zusje van een gevierd danseres en het plaatje dat je waarschijnlijk in je hoofd hebt als je denkt aan een ballerina. Maar Bette is lang zo onschuldig niet als ze er uit ziet en gaat over lijken om de top te bereiken. June, dochter van een Koreaanse moeder en een (voor haar onbekende) blanke vader en daardoor past ze eigenlijk nergens bij. Ze is de gedoodverfde understudy en haar moeder dreigt haar van school te halen als ze niet voor het eind van het jaar een hoofdrol bemachtigd. En dan hebben we tot slot Giselle, een nieuwe (gekleurde) danseres uit California, die alle belangrijke rollen krijgt toebedeeld. Er zit geen greintje kwaad in Gigi, zelfs niet als de andere meiden haar het leven onmogelijk proberen te maken.

Yes, ik ben inmiddels 26, yes deze meiden zijn allemaal 16… maar hé, ik kijk ook naar Pretty Little Liars en Mean Girls en andere films die in high school afspelen zijn nog steeds favoriet. Dit boek was dan ook heerlijk weglezen. Hoewel niet alle hoofdpersonages even lief zijn, kon ik met iedereen meeleven. Het boek is meteen spannend. Het eerste hoofdstuk roept allerlei vragen op die in de loop van het boek beantwoord worden. Maar, net zoals dat met een season finale van Pretty Little Liars gaat, aan het eind van het boek heb je eigenlijk meer nieuwe vragen dan dat je antwoorden gekregen hebt. Het boek krijgt gelukkig een vervolg, maar ik las dat dat nog wel even op zich laten wachten, zomer 2016. Shit.

Lachen: Nee… niet dat ik me kan herinneren.
Huilen: Volgens mij zat ik ergens zo in het verhaal dat ik het ballet voor me kon zien en dat ik het zo mooi vond dat er tranen waren?! Ik kan het me slecht herinneren, het was dertig graden toen ik dit boek las en ik lag van 9.00u tot 18.00u in de zon. Misschien had ik last van een zonnesteek?
Irritaties: Aan het eind had ik meer (nieuwe) vragen dan antwoorden.
Opvallend: Er wordt aan een vervolg gewerkt en het boek ligt pas een week in de winkel (ik las eerder deze maand een niet officiële eerste versie omdat ik niet kan wachten). De uitgever had er na het lezen van het boek dus ook wel vertrouwen in.
Aanrader: Yes, zeker als je into Pretty Little Liars bent!
Hartjes: ?????????? 8/10

Je koopt Tiny Pretty Things van Sona Charaipotra & Dhonielle Clayton bij Bol.com voor 19,99

Liefs,
Annemerel

Delen:

16 Reacties

 1. mei 31, 2015 / 17:07

  Ik ben ook guilty als het aankomt op boeken lezen die eigenlijk bedoeld zijn voor veel jongere mensen. Maar volwassen boeken vind ik ook heel leuk hoor, haha. Dit klinkt als een heerlijk luchtig boek, perfect voor aan het zwembad in de zomervakantie. Ik vind het zo leuk dat je Summer Reading weer begonnen is, want ik ontdek altijd wel een paar boeken die ik heel erg leuk vind, en ook dit jaar hoop ik weer een aantal van je boekentips te gaan opvolgen.

 2. mei 31, 2015 / 17:58

  Oeh, hier ben ik onwijs benieuwd naar. Klinkt leuk!
  Ik lees ook heel vaak boeken die bedoeld zijn voor jongere mensen. Laten we zeggen dat het ons jong houdt… Dat klinkt positief! ;-)

 3. mei 31, 2015 / 18:33

  Klinkt als een spannend boek. En alhoewel PLL nieuwe vragen oproept, blijft het toch een favoriet!

 4. mei 31, 2015 / 18:54

  Dat klinkt als een heel leuk boek!Ik kan ook enorm genieten van YA-boeken en deze gaat dan ook op mijn lijstje.

 5. mei 31, 2015 / 18:57

  Ah leuk! Klinkt goed deze gaat op mijn lijstje voor boeken naast het zwembad!

 6. mei 31, 2015 / 19:32

  Ik denk niet dat dit mijn soort boek is, maar ik ken er genoeg die dit graag zouden willen lezen. Ik onthoud m als kadootje!

 7. mei 31, 2015 / 20:21

  Klinkt als een boek wat ik wel zou lezen en dan weer binnen no time uit heb. Hij gast op mijn lijstje! :)

 8. Marleen
  mei 31, 2015 / 21:58

  Klinkt goed! Ik zet ‘m op mijn “to-readlijstje”, al is die inmiddels zo lang dat ik er niet aan toe kom om hem deze nog zomer te lezen, haha ;)

 9. mei 31, 2015 / 22:08

  Oké, dit klinkt echt als een boek voor mij.. Ik herken me helemaal in jouw verhaal. Ik ben ook 26 maar hou van die ‘young-adult’ dingen, ook de series en op zijn tijd ook de films.. Ik vroeg mezelf laatst af of dit ooit nog wel over gaat of dat ik straks op mijn 40e nog steeds deze dingen leuk vind?! Achja, who cares.. als ik nu maar plezier heb.. lekker verstand op 0 en kijken/lezen maar :-)!

 10. mei 31, 2015 / 22:42

  Klinkt leuk! Ik ben onlangs pas begonnen met PLL, maar is nu al een behoorlijke verslaving! Dit boek komt op mijn lijstje.

 11. juni 1, 2015 / 09:19

  Klinkt goed. Ik ben erg benieuwd naar dit boek :)

 12. juni 1, 2015 / 13:33

  Oh, deze klinkt leuk! Zet hem direct op mijn lijstje met boeken die ik deze zomer wil lezen

 13. Elvira
  juni 1, 2015 / 16:03

  Fijn, summer reading!! Deze komt op mijn lijstje.

 14. Bibi
  juni 1, 2015 / 16:16

  ahhh, hier ben ik nu ook benieuwd naar geworden! Ga hem toevoegen aan mijn to read list voor deze zomer!

 15. juni 1, 2015 / 17:17

  Klinkt leuk! Ik lees ook alle Pretty little liars boeken, dus deze komt ook op mijn lijstje!

 16. juni 4, 2015 / 17:17

  Haha, dit zijn ook wel een beetje mijn guilty pleasures hoor! Maar ik bedoel, die schrijvers (opvallend dat het er twee zijn trouwens) zijn ook geen 25 meer… Dus zo erg is het dan eigenlijk niet toch?
  In de zin ‘… als ze niet voor het eind van het jaar een hoofdrol bemachtigd’ moet het trouwens ‘bemachtigt’ zijn!