SUMMER READING: A Hundred Summers

 photo Jacket-A-HUNDRED-SUMMERS.jpg

Ken je dat. Dat je een seriemarathon houdt en zo in de serie opgaat, dat je eigen leven even op een laag pitje komt te staan en volledig in beslag wordt genomen door de desbetreffende serie. Ik heb daar soms last van, als ik bijvoorbeeld in drie dagen een seizoen van The Vampire Diaries erdoorheen jaag. Ik heb voor mezelf dan ook een verbod ingevoerd, nooit meer dan twee afleveringen van een serie per dag.

Goed, waar wil ik heen met dit verhaal… A Hundred Summers van Beatriz Williams had op mij hetzelfde effect als een seriemarathon. Ik wilde alleen maar lezen, lezen, lezen en toen het uit was vertoonde ik enige tekenen van depressiviteit. Het was zelfs zo erg dat ik echt moeite moest doen om met een ander boek te beginnen, omdat het dan echt ‘over’ was. Hé, ik heb nooit ontkent een goed gevoel voor drama te hebben.

A Hundred Summers vond ik via Laurenconrad.com, het werd beschreven als ‘de perfecte beach-read’. Nou, kom maar op, dacht ik. Bij de eerste paar pagina’s moest ik er een klein beetje inkomen (ik had over het hoofd gezien dat het zich in 1931 afspeelde, iets dat ik had kunnen weten als ik de schuingedrukte letters onder de titel van het hoofdstuk gelezen had). Maar toen ik er na een paar pagina’s eenmaal inzat, kwam ik er ook niet meer uit. Zelfs niet toen het boek uit was.

Het boek speelt zich af in de jaren ’30 van de vorige eeuw. In 1931 gaat Lily samen met haar ‘vriendin’ Budgie naar een American Football wedstrijd van Graham Pendleton, de vriend van Budgie. Daar ziet Lily Nick Greenwald, een vriend van Graham. De twee lijken voorbestemd voor elkaar en het is dan ook heel vreemd om in het volgende hoofdstuk te lezen, dat Budgie getrouwd is met Nick. HUH?! Oh, shit, een ezel stoot zich geen tweede keer aan dezelfde steen maar Annemerel wel, het is inmiddels 1938.

Maar evengoed huh? Want waarom is Budgie met Nick, terwijl Lily en Nick voor elkaar gemaakt zijn en Nick in 1931 nog geen goed woord voor Budgie overheeft? What happened? 1931 en 1938 wisselen elkaar af. Het ene hoofdstuk ben je in 1931 wanneer Lily en Nick hopeless in love zijn, het volgende hoofdstuk ben je in de zomer van 1938 wanneer Budgie getrouwd is met Nick. Iedere keer als je denkt, oh oh oh ga verder, dan is het hoofdstuk afgelopen en dan ga je weer vooruit of terug in de tijd. Hierdoor móet je wel blijven lezen. Althans, hierdoor bleef IK lezen.

Lachen: Nee, niet echt, misschien een beetje glimlachen?
Huilen: Nee… ook al niet… Terwijl ik wel volledig werd opgeslokt door het verhaal en het zeker geen emotieloos verhaal was.
Irritaties: Dat ik niet kon stoppen met lezen en dat ik nadat het uit was nog steeds niet kon stoppen met lezen, maar het boek was uit, dus er viel niets meer te lezen. FML.
Opvallend: Het boek speelt zich voor een groot gedeelte af in Seaview, een plek op Rhode Island waar rijke Amerikanen een vakantiehuis hebben. In 1938 kreeg Rhode Island te maken met een grote alles verwoestende orkaan. Dit is een historische roman, dus je kunt ook op deze orkaan rekenen.
Aanrader: Als je van historische romans houdt, als je van verhalen met star-crossed-lovers houdt, als je graag wordt opgeslokt door een verhaal.
Hartjes: ??????????

Je koopt A Hundred Summers van Beatriz Williams voor €15,99 bij Bol.com.

Liefs,
Annemerel

Delen:

11 Reacties

 1. juli 13, 2014 / 19:14

  “Aanrader: Als je van historische romans houdt, als je van verhalen met star-crossed-lovers houdt, als je graag wordt opgeslokt door een verhaal.” Drie keer check dus ik denk dat ik dit boek dringend in huis moet halen!

 2. juli 13, 2014 / 19:52

  Ik ben heel benieuwd, deze komt op mijn to read lijstje!

 3. juli 13, 2014 / 20:08

  I love jouw summer reading posts. Ik heb ondertussen al enkele boeken gelezen die je aangeraden hebt.

 4. ilse
  juli 13, 2014 / 20:17

  Deze komt op mijn leeslijst -hey, volgensmij herhaal ik dit elke week. Alleen zoals ik al eerder zei, jij beschrijft het zo leuk dat ik de boeken wel wil lezen-! :D

 5. juli 13, 2014 / 20:25

  Klinkt als een heel fijn boek!

 6. Marleen
  juli 13, 2014 / 20:28

  Jammer genoeg ga ik dinsdag al op vakantie, dus dit boek kan ik niet meer bestellen! Lijkt me een heel leuk vakantieboek!

 7. juli 13, 2014 / 21:26

  Wat lijkt me dit een leuk boek! Ik ben heel benieuwd en ga morgen stiekem even kijken of ze hem al in de bibliotheek hebben. Zo niet, dan bestel ik hem gewoon! Jouw enthousiasme haalt me gauw over, haha.

 8. juli 14, 2014 / 00:50

  Oeh ik ga deze zeker weer even op Goodreads opzoeken. Tot nu toe heb ik al je boeken toegevoegd aan mijn to read-lijst!

 9. juli 14, 2014 / 07:52

  Oeh leuk zo’n review tussendoor!!

 10. juli 16, 2014 / 10:06

  Niet helemaal wat ik normaal lees, maar hij lijkt me wel vet! Ik houd wel van die crossing stories zoals jij het zo mooi noemt. Dan blijf je echt doorlezen namelijk, makkelijke manier om spanning op te bouwen.