SUMMER READING: The Lucky One (#13)

Photobucket

Wat hebben films als The Last Song, Dear John, A Walk To Remember en The Notebook met elkaar gemeen?! Het zijn verfilmingen van boeken geschreven door Nicholas Sparks. Nu heb ik al die films al meerdere keren gezien (en voor sommige is dat “meerdere keren” zelfs nog een understatement.. The Notebook kan ik dromen, The Last Song zo langzamerhand ook wel), maar ik heb dus nog nooit eerder een boek van Nicholas Sparks gelezen.

Reden? Ik vind het minder leuk om een boek te lezen nadat ik de film er al van gezien heb. Dan heb ik geen geduld meer voor het boek. Bij films en series wil ik alle spoilers horen, bij boeken heb ik dat absoluut niet. Daar wil ik het liefst blanco in gaan. Natuurlijk heb ik dan wel eens halverwege de neiging om de laatste pagina te lezen, maar ja, dan weet je vaak nog vrij weinig. Als je eerst de film kijkt en het hele verhaal zeg maar al een keer hebt “meegemaakt” dan is voor mij de lol er wel van af. Vroeger had ik dit overigens niet. Dan kreeg ik het nieuwste “Floortje” boek, las ik het in een dag uit en ’s avonds nog begon ik opnieuw op bladzijde één, maar die tijd (waarin het krijgen van een boek beperkt was tot verjaardagen en Sinterklaas en films en series kijken zeer incidentele ondernemingen waren) is voorbij.

Maar goed, deze week las ik dus mijn allereerste Nicholas Sparks boek en ik kan je vertellen, dat ga ik vaker doen. Ik heb “The Lucky One”, de nieuwste Nicholas Sparks film (niet zijn nieuwste boek) nog niet gezien, maar na het zien van een paar shots met Zac Efron (weer zo’n acteur die er met de jaren alleen maar interessanter op wordt) wist ik dat ik die film wel wilde zien. Maar nee, HO STOP HO! Ik moest eerst het boek lezen, want ik wilde nu toch eindelijk ook wel eens kunnen zeggen dat ik een Nicholas Sparks boek gelezen heb.

Het is een heerlijk boek. Omdat dit mijn eerste Nicholas Sparks boek is kan ik niet zeggen of dit “zijn stijl” is, maar Nicholas schrijft zijn verhaal aan de hand van drie personages. Logan Thibault, een college graduate, ex-marinier (hij overleefde drie keer Irak) en eigenlijk op zoek naar het leven. Beth is een jonge moeder die op haar achttiende een foutje maakte met de Sheriff, toen nog gewoon de zoon van de belangrijkste familie in het dorp. Sindsdien heeft ze geen geluk gehad in de liefde. En Clayton, oftewel The Sheriff en de vader van Beth’s zoon.

Het is een liefdesverhaal met alle elementen die we van Nicholas Sparks gewend zijn. (onmogelijke) liefde, drama, familie, de dood… Veel mensen zien The Lucky One als Nicholas’ beste boek. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal, maar ben wel van plan snel zijn nieuwste boeken te lezen. Safe Haven (de verfilming komt in 2013 in de bioscoop) en The Best of Me (nog geen filmdatum bekend).

The Lucky One van Nicholas Sparks is bij Bol.com te koop voor 8,99.

Hebben jullie wel eens een Nicholas Sparks boek gelezen? Zo ja, wat is je favoriet? En zo niet.. Dan heb je vast wel een van Nicholas’ boeken verfilmd gezien, welke vind jij het beste?

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

19 Reacties

 1. augustus 19, 2012 / 17:29

  Ik heb het boek The Notebook in de kast staan maar ben er nog nooit in begonnen eigenlijk. De film vind ik wel geweldig. Ik ben ook benieuwd naar The Lucky One, maar wil dan ook eerst het boek lezen :)

 2. augustus 19, 2012 / 17:46

  oeeh, je hebt me nieuwsgierig gemaakt! :D

 3. Marije
  augustus 19, 2012 / 17:56

  Ik heb nu meerdere boeken gelezen van hem maar vind The Notebook en The Lucky One wel zijn beste. Safe Haven vond ik zelf wat saai. Ik vind zijn boeken wel altijd erg fijn weglezen, al is het vaak wel wat voorspelbaar!

 4. augustus 19, 2012 / 18:02

  Nu ben ik heel benieuwd naar zijn andere nieuwere boeken.

 5. augustus 19, 2012 / 19:06

  Ik heb nog nooit een boek van hem gelezen maar The Notebook kan ik net als jij ook dromen. Misschien moet ik toch maar zijn boeken gaan lezen.

 6. Renate
  augustus 19, 2012 / 20:57

  Een soort van chicklit geschreven door een man dus! Ik heb de film gezien en vond hem wel ok, terwijl het normaal niet echt mijn genre is verder :)

 7. Jessica
  augustus 19, 2012 / 21:46

  Ja ik hou ook echt van Nicolas sparks films, helaas vond ik the lucky one zwaar tegen vallen!
  Maar ben nu toch ook wel weer benieuwd geworden naar het boek haha! Oh en dat van de Floortje boeken is zo herkenbaar!

 8. Brechtje
  augustus 19, 2012 / 22:41

  Ik heb de film eerst gezien en toevallig kwam mijn zusje daarna met het boek. Dus toen kon ik het boek ook lezen.

  Eigenlijk vind ik de boeken altijd beter dan de films, deze keer was geen uitzondering. Maar ik vond de film ook best wel leuk :) (kijken dus!)

 9. Jessy
  augustus 19, 2012 / 23:39

  Ik vind Dear John zijn beste boek! Echt prachtig, veel beter dan de film ook.

 10. Ilse
  augustus 20, 2012 / 00:08

  Ik kan ondertussen The Last Song, Dear John en The Notebook wel dromen. ;) Nog nooit een boek van hem gelezen maar als ik niks meer heb te lezen ga ik het zeker proberen. :)

 11. augustus 20, 2012 / 10:20

  Ik heb nog nooit een boek van Nicholas Spark opgepikt, maar wel de meeste verfilmingen gezien. Misschien dat ik ooit in de verre toekomst The Notebook ga lezen, want van de verfilming heb ik echt genoten.

 12. augustus 20, 2012 / 10:47

  Nicholas Sparks is mijn favoriete schrijver. Ik lees altijd zijn boeken alvorens ik de films zie en de boeken zijn echt veel beter!

 13. augustus 20, 2012 / 11:19

  Ik vond de film wel oke. Niets speciaals. Boeken nog nooit gelezen.

 14. augustus 20, 2012 / 11:32

  lijkt me een erg leuk boek!

 15. augustus 20, 2012 / 11:54

  Nu ben ik toch wel nieuwsgierig, ik ben benieuwd of hij ook als e-reader boek te krijgen is want dan lees ik hem mooi via die manier :)

 16. augustus 20, 2012 / 22:32

  Nu ben ik ook wel benieuwd naar zijn boeken!

 17. augustus 23, 2012 / 08:54

  Heb er ook nog geen boeken van gezien maar naar The Lucky One ga ik sowieso kijken! Ik ben verslaafd aan The Notebook, om de zoveel tijd moet die eens in de DVD-speler, ge-wel-dig en zoooooo mooi! <3

 18. Marloes
  augustus 30, 2012 / 15:22

  Safe Haven is een van mijn favorieten. Ze waren trouwens aan het filmen daar waar ik op vakantie was.

 19. september 8, 2012 / 19:59

  Ik heb twee boeken in mijn kast staan van Nicholas Sparks, maar nog nooit gelezen..