SUMMER READING: Nacht in Parijs (#10)

Photobucket

Na chicklits, romans, fantasy, nonfictie EN Fifty Shades of Grey (heeft z’n eigen categorie nodig) was het hoogtijd voor een literaire thriller, toch? Ik koos deze week voor het boek “Nacht in Parijs” van Michael Berg. Ooit journalist voor de publieke omroep en woont nu sinds enige tijd in Frankrijk waar hij romans/thrillers schrijft.

In Nacht in Parijs speelt de 34-jarige journaliste Chantal Zwart de hoofdrol. Chantal komt uit Frankrijk, maar heeft een Nederlandse vader (verklaart de nogal on-Franse achternaam) en heeft journalistiek gestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Als ze op een nacht een telefoontje van een 0ud-studiegenootje krijgt uit Nederland, smekend om hulp, krijgt. Het studiegenootje, Naomi, was ’s avonds met een aantrekkelijke oudere man mee naar huis gegaan, maar vluchtte wanneer de man nog voor het moment supreme bezweek aan een hartaanval. Als Chantal er achterkomt dat de man een bekend politicus was, beseft ze wat voor primeur ze in handen heeft. Chantal gaat op zoek naar de waarheid achter de mysterieuze dood van de man en raakt verwikkeld in intriges, leges en harde criminaliteit.

Het boek telt 412 pagina’s en op vrijdag had ik er net 72 gelezen. Hoewel ik normaal na vijf minuten lezen in de auto al in slaap val, heb ik vrijdag alle 340 resterende pagina’s gelezen EN met plezier. Hoewel je in het begin misschien denkt te weten hoe het allemaal zit, blijf je tot de laatste pagina geboeid. En ja, natuurlijk blijkt ook dat je het compleet bij het verkeerde eind hebt. Als je na 100 pagina’s ECHT al precies weet hoe de vork in de steel zit ben je een genie of heb je voorspellende gaven (of heb je toevallig het plot al gelezen, haha).

Ik vind het verhaal erg knap geschreven, hoe de verhaallijnen elkaar aanvullen en in elkaar verweven zijn. Maar ook knap, hoe Michael Berg zelfs de grootste schurken sympathiek kan maken. Ik kreeg bijna, medelijden met een moordenaar.

Voor liefhebbers van thrillers is dit een absolute aanrader, maar aangezien ik mezelf nu niet echt een groot liefhebber van thrillers zie, denk ik ook dat je als niet liefhebber gelukkig zult worden van dit boek. Het verhaal speelt zich voor een groot gedeelte af in Parijs (altijd goed), het hoofdpersonage is een leuke vrouw en het is gewoon een erg goed verhaal.

“Nacht in Parijs” van Michael Berg is verschenen bij uitgeverij “The House of Books” en koop je onder andere bij Bol.com voor 17,95.

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

9 Reacties

 1. juli 29, 2012 / 20:25

  Ahh ik hou van literaire thrillers! Dit is dus echt wat voor mij. Ik zet ‘m op de lijst van boeken die ik wil lezen (en die is lang, oa. door jouw blog hahaha!)

 2. juli 29, 2012 / 21:00

  Hmm ik hou niet zo van thrillers. Geef mij maar chicklits ;)

 3. Marikee
  juli 29, 2012 / 21:18

  Klinkt als een goed boek! :)

 4. juli 29, 2012 / 21:59

  Thanx voor de tip, lijkt me cool!

 5. Renske
  juli 29, 2012 / 23:20

  Dit klinkt goed. Ben er wel benieuwd naar

 6. Ilse
  juli 30, 2012 / 01:18

  Klinkt als een leuk en spannend boek! Gelijk op internet gereserveerd bij de bibliotheek. :)

 7. Mleen
  juli 30, 2012 / 13:43

  Lijkt me een leuk boek! Heb van Berg ook ‘Hotel du Lac’ gelezen -zonder Chantal Zwart-, ik vond het een spannend & boeiend boek. Koop jij eigenlijk al je boeken of heb je (net als ik) een e-reader? Mijn beste aankoop EVER! Je kunt op creatieve manieren ook nog eens gratis (tevens recente) boeken downloaden :D

 8. juli 30, 2012 / 14:20

  Ik hou van spannende boeken :) Deze klinkt goed!!