SUMMER READING: Ladies Night

 photo 9781250019677.jpg

Ik opende Ladies’ night van Mary Kay Andrews en zag meer dan 600 pagina’s. Ik wilde het boek eigenlijk al wegklikken (seriously, ik moet ieder week een boek lezen voor de Summer Reading, dan kan ik toch geen boek van meer dan 600 pagina’s gaan lezen), maar om de één of andere reden ben ik toch de eerste pagina gaan lezen en het leek verdomme wel alsof Mary Kay Andrews mij aan het beschrijven was… Blogger, fotografeert met D7000, denkt tijdens het fotograferen ‘niet fronsen’ en heeft iedere vrijdag een ‘Friday Favourites’ blogpost. Ik dacht serieus dat Mary Kay Andrews een boek over MOI geschreven had, totdat het hoofdpersonage 38 bleek en op het punt stond te ontdekken dat haar man een buitenechtelijke relatie had. OK. Tot zover de vergelijking met mijn eigen leven.

Grace is 38, ze heeft een zeer succesvolle lifestyle blog waar zowel zijzelf als haar man van kunnen leven. Grace blogt, haar man Ben verzorgt de verkoop van advertenties en Grace wordt geassisteerd door assistente J’Aime. In het begin van het boek komt Grace er achter dat Ben het onder haar dak doet met J’Aime, de assistente. Grace flipt, rijdt de Audi R8 van Ben het zwembad in en vertrekt met alleen haar MacBook en Nikon camera naar haar moeder. Als ze de volgende ochtend wakker wordt is haar ‘flipmoment’ het nieuws van de dag, omdat Grace zo’n bekende blogger is hebben de media zich er volledig op gestort.

Als Grace ’s middags de rest van haar spullen wil ophalen blijkt haar keycard van de gated community niet meer te werken, Grace is officieel verbannen uit huis en haar spullen krijgt ze niet meer terug. Nog erger? Als Grace later op haar blog probeert in te loggen, heeft Ben ook het wachtwoord van haar blog veranderd, haar blog is gekaapt en krijgt ze niet meer terug. Ohhhh en het gaat nog VEEL verder. Toen ik dit zat te lezen kon ik wel gaan janken in een hoekje, ik begon me voor te stellen wat mensen mij ‘online’ allemaal aan zouden kunnen doen. Dat ga ik jullie natuurlijk niet vertellen, want stel je voor dat ik jullie op ideeën breng ;-).

Goed, omdat Grace en Ben er samen niet uitkomen moeten ze voor de rechter verschijnen, de rechter oordeelt dat Grace in therapie moet voordat Ben en zij kunnen scheiden. In therapie ontmoet Grace drie andere vrouwen en één man die op dat moment door hetzelfde heen moeten als Grace. In elk geval is de andere partij degene die verkeerd zit, maar zij zitten verplicht in therapie…

Hoewel het boek veel pagina’s heeft, zijn er toch geen stukken die uit het boek zouden kunnen missen. Misschien zou alles net iets minder uitgebreid beschreven kunnen worden, maar dat schijnt de stijl te zijn van schrijfster Mary Kay Andrews. Ik heb het boek met plezier gelezen, vooral het blogger-aspect vond ik leuk om te lezen, hoeveel boeken zijn er nu eigenlijk geschreven met een blogger in de hoofdrol? (Ik zie hier volgens mij een gat in de markt, muahahaha). Het is een fijn boek, maar wel één waar je tijd voor moet hebben.

Lachen: Niet echt, maar af en toe wel zo’n ‘happy smile’ maar niet zo’n ‘hahahahaha lach’
Huilen:
Nope!
Irritaties: Het duurt wel echt net even iets te lang, zevenhonderd pagina’s zonder echte inhoud…
Opvallend: Het leek in het begin wel alsof ze mij aan het omschrijven was… De Nikon D7000, het niet willen fronsen omdat ik daar rimpels van krijg (serieus, ik maak me daar zorgen over), de Friday Favourites blog posts..
Aanrader: Als je de tijd hebt en houdt van flutromannetjes, zeker lezen… Als je al allergisch wordt van het woord ‘flutroman’ kun je deze beter laten liggen.
Hartjes: ??????????

Je koopt Ladies Night van Mary Kay Andrews voor 22,99 bij Bol.com er is helaas (nog) geen Nederlandse vertaling te koop.

Liefs,
Annemerel

Delen:

11 Reacties

 1. Roos
  augustus 11, 2013 / 17:33

  Het lijkt me een leuk boek! Wat ik me afvroeg, lees je je boeken op een e-reader? (aangezien er ‘opende’ staat) Mij lijkt een e-reader namelijk erg handig en ik zou er zelf ook een willen kopen. Welke heb je? *Als je er een hebt*X

 2. Laura
  augustus 11, 2013 / 17:55

  Lijkt me een geweldig boek voor een fotograaf als ik, die het liefst rondkomt met bloggen ;) maar zeshonderd pagina’s in het Engels? Geef je een seintje als ie er in het Nederlands is?

 3. augustus 11, 2013 / 18:59

  Lijkt me een leuk boek ook!

 4. augustus 11, 2013 / 19:48

  Ik vind boeken waarin mensen bloggen (en dan niet bloggen zoals Hilary Duff doet in The Perfect Man, maar gewoon écht bloggen) zo vet, jammer genoeg kom ik ze niet zo vaak tegen maar deze lijkt me dan wel echt leuk! Alleen 6/700 pagina’s is wel echt heul veel… En zeker in het Engels ga ik er dan echt twee maanden over doen ofzo.

 5. augustus 11, 2013 / 20:48

  Die lijkt me nou echt leuk!

 6. augustus 11, 2013 / 22:14

  Dit lijkt me een leuk boek! Bedankt voor de tip!

 7. augustus 12, 2013 / 09:34

  Bedankt voor de tip! :D

 8. augustus 12, 2013 / 09:40

  Lijkt me een leuk boek, aangezien ik steeds meer Engels ga lezen zou dit goed uitkomen!

 9. augustus 12, 2013 / 09:50

  Klinkt wel als een interessant boek. Vooral idd om eens over een blogger te lezen, leuk!

 10. augustus 12, 2013 / 12:16

  Zo leuk dat je ook boeken in het engels leest :) die vind ik persoonlijk veel leuker dan nl boeken.
  En het verhaal van dit boek klinkt leuk!

 11. augustus 12, 2013 / 21:49

  Dit klinkt als een mooi boek, heerlijk om te lezen. :D