SUMMER READING: I Can Barely Take Care of Myself

 photo ICanBarelyTakeCareofMyself.jpg

Bossypants van Tina Fey beviel me zo goed, dat ik een boek uit dezelfde categorie besloot te lezen. I Can Barely Take Care of Myself is geschreven door Jen Kirkman, onder andere bekend als sidekick van comédienne Chelsea Handler. Ik kende Jen niet, maar het boek staat al een aantal maanden hoog in de New York Times Nonfiction Bestseller List en zoals ik al zei, Bossypants beviel me uitermate goed, reden te meer dus om dit boek te proberen.

In I Can Barely Take Care of Myself vertelt Jen waarom ze geen kinderloos is en waarom ze dit graag zo wil houden. Voor zover ze weet is ze gewoon vruchtbaar en er is in haar leven ook niets afschuwelijks gebeurd dat Jen heeft doen beslissen kinderloos te blijven, ze wil gewoon geen kinderen. Ze heeft haar handen al vol aan haarzelf en geniet van haar kinderloze leven, ze begrijpt niet dat dat voor anderen zo moeilijk te begrijpen is en daarom schrijft ze een betoog van zo’n 300 pagina’s om haar kinderloze bestaan uit te leggen.

En dat doet Jen – zoals het een comédienne betaamd – op hilarische wijze. Ik wil zelf graag kinderen. Nu nog niet, maar als het de tijd er voor is, hoop ik moeder te mogen worden. Daar heb ik nooit aan getwijfeld, alhoewel….. Toen ik dit boek las…. Nee, ik twijfelde niet, maar ik moest wel heel hard lachen en moest bekennen dat er iets in zat en ik begrijp net een stukje beter waarom sommige mensen ervoor kiezen om geen nageslacht op de wereld te brengen.

Daarnaast waren er ook punten waarmee ik het helemaal eens was met Jen.. Soms lijkt het wel alsof kinderen o-ver-al de baas zijn en vooral in het zwembad kan ik het vaak niet aan.

Maar daar gaat het eigenlijk helemaal niet om, het is gewoon een heel erg leuk boek om te lezen. Het leest lekker weg (ideaal vakantievoer) en het is hilarisch.

Lachen: You bet yeah… Maar daar ging het ook om.
Huilen: Van het lachen misschien, maar het boek wordt nergens emotioneel.
Irritaties: None!
Opvallend: Jen zit vaak bij de Talkshow Chelsea Lately, de show van comédienne Chelsea Handler aan tafel, ze is één van de vaste schrijfsters van de show. Daarnaast is ze ook te zien in After Lately, een soort van realityshow (maar dan met een script en nog minder ‘reality’ dan shows als The Hills) over de schrijvers en producers van Chelsea Handler. De show wordt uitgezonden op E!

Aanrader: Als je Bossypants van Tina Fey leuk vindt, dan vind je deze ook leuk! Bossypants nooit gelezen? Als je op zoek bent naar een makkelijk en hilarisch boek, dan is het OOK een aanrader.

Je koopt I Can Barely Take Care of Myself van Jen Kirkman voor 19,99 bij Bol.com, de Nederlandse vertaling is (nog) niet beschikbaar.

Liefs,
Annemerel

Delen:

9 Reacties

 1. juli 28, 2013 / 17:02

  Die staat ook nog op mijn lijstje :)

 2. juli 28, 2013 / 17:44

  Lijkt me een leuk boek!

 3. juli 28, 2013 / 18:23

  Klinkt goed dit boek. Ik wil uiteindelijk ook kinderen maar voor nu ben ik vaak ook heel blij dat ik ze nog niet heb! Ik vraag me ook altijd af waar die moeders do e energie vandaan halen. Pfff, want soms…

 4. juli 28, 2013 / 23:38

  Klinkt goed! houd hem in gedachte

 5. juli 29, 2013 / 08:07

  Lijkt me een leuk, luchtig boek!

 6. juli 29, 2013 / 08:24

  Klinkt leuk!

 7. juli 29, 2013 / 08:36

  Klinkt super leuk!!! :D

 8. juli 29, 2013 / 11:10

  Hij klinkt echt leuk! Alleen de titel is al hilarisch ^^ Alleen de zin ’n I Can Barely Take Care of Myself vertelt Jen waarom ze geen kinderloos is’ klopt niet helemaal.