SUMMER READING: Furious Love (#15 FINAL!)

Photobucket

Old Hollywood Glamour. You gotta love it. Ik vind het heerlijk om beelden van de Oscar’s of het Filmfestival van Cannes uit de jaren ’60 te bekijken. I love Audrey Hepburn, Grace Kelly, Brigitte Bardot, Sophia Loren en Elizabeth Taylor. En hoewel ik (shame on me) nooit een film met laatst genoemde gezien heb, was ik wel heel erg nieuwsgierig naar het boek over de liefde tussen Elizabeth Taylor en Richard Burton.

Furious Love: Elizabeth Taylor, Richard Burton & The Marriage of the Century is geschreven door Sam Kashner (Vanity Fair) en Nancy Schoenberger en gaat over de onmogelijke liefde tussen Elizabeth (Taylor) en Dick (Burton). Het boek werd geschreven in samenwerking met Liz Taylor herself. Ze gaf de schrijvers veertig brieven die ze van Richard kreeg, inclusief een brief die ze een paar dagen na zijn dood ontving. Ook hadden de schrijvers toegang tot het dagboek van Richard. Het is dan waarschijnlijk ook het meest waarheidsgetrouwe verhaal dat je maar kunt krijgen.

Elizabeth en Richard leerden elkaar kennen op de set van Cleopatra in Rome. Elizabeth was net 30 en was samen met haar vierde echtgenote Eddie Fischer. Richard een man van de oude stempel uit Wales (oude stempel als in, getrouwd voor het leven) was samen met zijn eerste echtgenote. Dit weerhield hem er overigens van niet met ieder vrouwelijk schepsel dat hem toe liet het bed in te duiken (er wordt gezegd dat Richard in zijn leven met 2500 vrouwen geslapen heeft). Uiteindelijk krijgt hij natuurlijk ook Elizabeth het bed in.

Ik ben hier niet om het verhaal voor je te verpesten, maar ja wat had je verwacht, een “Furious Love Story” zonder dat dat uiteindelijk zou gebeuren? Wat volgt is een groots en meeslepend romantisch avontuur dat zo’n veertien jaar duurt. De liefde tussen Elizabeth en Richard was waarschijnlijk de allereerste echte Hollywood liefde, inclusief doorgedraaide paparazzi en roddels. Maar ook een liefde zonder typisch Hollywood einde.

Dit was de laatste Summer Reading, hate to say it, maar september is gekomen en het is weer tijd voor andere zaken! Ik heb met heel veel plezier vijftien weken lang iedere week een boek gelezen. Het was niet altijd makkelijk om het boek uit te lezen, zeker afgelopen week niet.. Ik lig al een paar dagen in bed met een maagdarm-virus en lezen was eigenlijk wel het laatste waar ik zin in had (ik moet dan ook zeggen dat ik nog steeds 100 bladzijden moet, don’t tell!! Oh en mijn excuses voor dit slappe verhaal, maar wat wil je.. ik heb de afgelopen 48 uur alleen maar een paar kaakjes en kopjes kippensoep binnen weten te houden, ik voel me SLAP!) Anyway, wat ik probeerde te zeggen.. Het was leuk en ik weet bijna zeker dat ik volgend jaar zomer iets vergelijkbaars ga doen! Thanks for reading!

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

11 Reacties

 1. september 2, 2012 / 17:18

  Jammer dat het de laatste Summer reading is! Ik vond het altijd leuke posts! Dit boek lijkt me ook heel leuk. Maarja een boek lezen als je ziek bent is ook niet lekker.. Beterschap!

 2. Danielle
  september 2, 2012 / 17:55

  Ik heb nog een boek dat je waarschijnlijk in 1x uitleest: the unbecoming of Mara Dyer van Michelle Hodkin. Valt wel in de categorie van bared to you maar dan wat duisterder:)

 3. september 2, 2012 / 18:23

  Jammer, maar begrijpelijk dat je geen tijd hebt om elke week een boek te lezen!

 4. september 2, 2012 / 18:35

  Vond de summer reading altijd leuk. Maar ja je kan het niet echt “summer”meer noemen toch? Beterschap, hoop dat het snel beter gaat.

 5. september 2, 2012 / 19:52

  Jammer dat dit de laatste Summer Reading is! Bijna alle boeken die je hebt besproken heb ik/wil ik (ge)lezen!

 6. september 2, 2012 / 20:15

  Dit boek ga ik lezen! En beterschap!

 7. Ilse
  september 2, 2012 / 20:17

  Jammer dat de summer reading afgelopen was want zo las ik nog eens boeken die ik eerder niet uit zou kiezen. :) Beterschap Annemerel!

 8. september 3, 2012 / 09:05

  vond het echt leuk om steeds te lezen. Beterschap!

 9. september 3, 2012 / 12:31

  Ohh wat naar! Veel beterschap babe! :(
  En respect dat je zo veel boeken hebt gelezen deze zomer. Ik ga tijdens mijn vakantie (die ik nog tegoed heb, yay!) ook een poging wagen.

 10. Hade
  september 3, 2012 / 15:44

  Klinkt als een tof boek! Is het biografisch geschreven of leest het lekker weg?