SUMMER READING: The Identicals #7

De komende weken ga ik vooral ‘perfecte’ zomerboeken lezen. Want daar heb ik ontzettend veel zin in. Deze blog-reeks heet niet voor niets de Summer Reading. Even geen spannende thrillers en zelfhulpboeken, maar heerlijke wegdroomromans in een zomerse setting. Deze week de eerste van Elin Hilderbrand, The Identicals. Elin wordt ook wel de ‘Queen of the Summer Novels’ genoemd, niet gek, want Elin lanceert al jaren in juni een heerlijke zomerse roman. Ze heeft inmiddels negentien (!) boeken op haar naam staan. Wow.

Deze summer reading is eigenlijk twee dagen te laat, hij had zondag al online moeten komen. Maar zondag lag ik op de bank met dit boek. Door mijn verhuizing en mijn trip naar Ibiza heb ik helaas geen tijd gehad om het boek uit te lezen. En ik twijfelde nog heel even om slechts de helft van het boek te lezen en dan een blog te schrijven, maar 1. dat zou nep zijn en 2. het boek was veel te leuk om maar voor de helft te lezen. Want ja, spoiler alert, dit boek is fijn.

Het verhaal speelt zich af op twee eilanden voor de kust bij Boston, Nantucket en Martha’s Vineyard. Tabitha en Harper Frost zijn een eeneiige tweeling maar door familie-omstandigheden is hun relatie verschrikkelijk bekoeld geraakt. Het verhaal speelt zich af wanneer Tabitha en Harper 39 jaar oud zijn en elkaar al veertien jaar niet gesproken hebben. Tabitha woont met haar moeder Eleanor op Nantucket, Harper woont met haar vader Billy op Martha’s Vineyard. Als Billy overlijdt zetten Tabitha en Eleanor voor het eerst in hun leven voet aan wal op Martha’s Vineyard, om de herdenkingsservice bij te wonen.

Het leven van de zusjes loopt op dat moment niet op rolletjes. Tabitha heeft een moeilijke relatie met haar 16-jarige dochter die als een ongeleid projectiel door het leven gaat. Ze drinkt, blowt en heeft als klapper op de vuurpijl seks in het bed van haar moeder. Ook de hete adem van moeder Eleanor valt haar zwaar. Haar laatste relatie is een paar maanden op de klippen gelopen en haar winkel lijdt al jaren verlies. Harper heeft het niet minder zwaar. Een paar jaar geleden raakte ze verwikkeld in een drugsmokkel op het eiland waardoor de enige baan die ze nu nog kan hebben voor een klein koeriersbedrijf op het eiland is. Ze heeft een affaire met de getrouwde dokter van haar vader en een politieagent op het eiland. Wanneer de affaire met de dokter bekend wordt, heeft Harper helemaal geen leven meer.

Dochter Ainsley heeft het ook niet makkelijk. Haar moeder behandeld haar al haar hele leven als een gelijke, waardoor er nooit voor haar gezorgd is. Haar beste vriendin is een monster en als haar vriendje haar dumpt voor haar voormalig-beste vriendin gaan alle remmen los.

Als alles, maar dan ook echt alles in de soep gelopen is, besluiten Tabitha en Harper – op aanraden van Ainsley – een zomer van plek te ruilen. Maar of dat nu de oplossing voor alle problemen is…

Lachen: Ja, vooral om Ainsley
Huilen: Niet echt volgens mij..
Irritaties: Ik had de epiloog graag iets meer dan drie pagina’s lang gehad. Voor mijn gevoel stopte het verhaal vrij abrupt.
Opvallend: Elin Hilderbrand schrijft ieder jaar gewoon twee(!) boeken. I don’t know how she does it, want ze heeft ook gewoon drie kinderen waar ze voor moet zorgen. Hoe dan?
Aanrader: Ja, heerlijk zomerboek.
Hartjes: ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ 9/10

Je koopt The Identicals van Elin Hilderbrand onder andere bij Bol.com voor €16,49

Liefs,
Annemerel

Delen:

3 Reacties

 1. juli 6, 2017 / 14:26

  Klinkt goed.
  Leuk dat je boeken gaat lezen…
  Ben erg benieuwd naar het volgende boek.

  Xoxo

 2. Ilse
  juli 6, 2017 / 21:17

  Hopelijk verschijnt hij snel in het Nederlands want dan wil ik hem sowieso lezen!

 3. Jes
  juli 8, 2017 / 16:11

  Klinkt goed! Heb je nog boeken gekocht/op je wishlist gezet trouwens na de Summer reading blogjes met de boekentips (ik geloof ivm de winacties)? Want daar ben ik wel nieuwsgierig naar. (Ik hou van boekenwishlists/bookhauls etc.).