SUMMER READING: #1 The Fault in Our Stars

 photo 9780525478812_custom-7eb6cc16a8a3f2266865895e1718ac9e9d6232e0-s6-c10.jpg

Wat hebben ‘My Sisters Keeper’, ‘Before I Die’ en ‘The Fault in Our Stars’ met elkaar gemeen? De boeken gaan over tieners met een ernstige vorm van kanker. Bij ‘My Sisters Keeper’ en ‘Before I Die’ hield ik het absoluut niet droog, dus ik had van te voren kunnen weten dat ook ‘The Fault in Our Stars’ zou resulteren in een cry-fest. Toch begon ik donderdagmiddag te lezen, masochistisch? Misschien. Maar The Fault in Our Stars van auteur John Green staat al 24 weken op nummer één in The New York Times Young Adult Best Sellers List, dan moest ik het lezen, toch?

Young Adult inderdaad, maar vergis je niet, dit is absoluut niet geen kinderachtig boek. Hoofdpersonage Hazel (waardoor het verhaal verteld wordt) denkt op een volwassener niveau dan de gemiddelde 30-jarige en gebruikt woorden waarbij een woordenboek geen overbodige luxe is.

Hazel is zestien, drie jaar geleden heeft ze diagnose schildkanker gekregen, niet veel later zit het ook in haar longen. Door een medisch wonder leeft ze nog, maar ze gaat vanaf nu wel vergezeld met een zuurstoftank door het leven. Hazel weet dat ze nooit meer beter zal worden, maar hoeveel tijd ze nog precies heeft, dat is onduidelijk. Hazel is bang dat ze andere mensen verdriet zal doen als ze er niet meer is en daarom komt ze maar weinig van haar kamertje af, waar ze boeken leest en America’s Next Top Model kijkt, zodat er niet te veel mensen zullen zijn die verdrietig zijn als ze er niet meer is.

Hazel’s moeder sleept Hazel iedere week naar een Support Groep voor tieners met kanker, omdat ze vindt dat Hazel juist een zo normaal mogelijk leven moet leiden, met vrienden. Het boekt begint tijdens een Support Groep Meeting, waar ze de zeventienjarige Augustus ontmoet. Augustus heeft botkanker gehad en heeft een beenamputatie ondergaan, maar hij is nu beter en is bij de Meeting om zijn vriend Isaac te steunen. Isaac heeft kanker aan zijn oog en een week later zal zijn oog verwijderd worden en zal Isaac blind worden.

Augustus en Hazel hebben een grote aantrekkingskracht. Geen aantrekkingskracht zoals die beschreven wordt in Fifty Shades of Grey, of Twilight, maar dat de twee voor elkaar bestemd zijn, is vanaf het eerste moment duidelijk.

Ik heb genoten van dit boek. Niet voor niets heb ik het boek in één dag uitgelezen. Vaak wordt een boek me op een gegeven moment te langdradig en ga ik op internet al zoeken hoe het afloopt. Ik lees het dan uiteindelijk nog wel uit, maar ik moet dan wel eventjes weten waar het boek naartoe leidt, zodat ik zeker weet dat ik mijn tijd niet aan het verspillen ben. Dat gevoel heb ik bij The Fault in Our Stars niet gehad. Hoewel ik natuurlijk wel wilde hoe het afliep, maar ik was te veel bezig met het lezen van het boek en het kwam niet eens in me op om uit te zoeken wie er uiteindelijk zou leven en wie er dood zou gaan, ik wilde lezen.

Huilen: De laatste 100 pagina’s? ZEER ZEKER!
Lachen: Jup! Hazel & Augustus zijn allebei zeer ‘welbespraakt’ en maken veel hilarische opmerkingen. En ook al hebben ze een serieuze ziekte, ze blijven zichzelf en het gaat niet continu over dood gaan en kanker.
Irritaties: Geen! Ok, misschien toen het boek uit was, toen wilde ik meer… Maar daar heb ik wel vaker last van..
Opvallend: Een deel van het boek speelt zich af in Amsterdam, auteur John Green bedankt in zijn dankwoord dan ook ‘Stichting voor de Letteren/Writers in Residence’, John heeft tijdens het schrijven van zijn boek twee maanden in Amsterdam gewoond + er is een film in de maak! Hazel zal gespeeld worden door Shailene Woodley en Ansel Elgort zal de rol van Augustus spelen.
Aanrader: Zeer zeker! Maar… niet lezen als je niet wilt huilen, want ik kan je bijna garanderen, dat gaat gebeuren!
Hartjes: ??????????

Je koopt The Fault in Ours Stars voor 10,99 bij Bol.com, of de Nederlandse vertaling Een Weeffout in Onze Sterren voor 16,99 bij Bol.com

Liefs,
Annemerel
Follow my blog on bloglovin

Delen:

40 Reacties

 1. mei 26, 2013 / 17:12

  Heb je de Nl versie gelezen, of de Engelse? Want vaak vind ik de Nederlandse versie van een boek slecht, vanwege de slechte vertaling..

  • Annemerel
   Auteur
   mei 26, 2013 / 19:28

   De Engelse!

 2. mei 26, 2013 / 17:45

  Deze zou ik graag ook willen lezen!

 3. mei 26, 2013 / 17:56

  Lijkt me een erg mooi boek! Gaat op mijn lijstje!

 4. mei 26, 2013 / 17:59

  Lijkt me een prachtig boek, deze ga ik zeker lezen! :)

 5. Chantal
  mei 26, 2013 / 18:03

  Vet dat er een film komt, wist ik nog niet! Ik voel me nu wel een ijskonijn omdat ik geen traan gelaten heb tijdens het lezen. :P

 6. mei 26, 2013 / 18:06

  Yess, the summer reading is terug! Leuk dat je nu dat ‘recensie’stukje onderaan erbij hebt. Misschien schaf ik het boek wel aan!

 7. mei 26, 2013 / 18:13

  Ik heb de laatste helft van dit boek in een ruk gelezen, ik was tot 1:00 uur bezig (terwijl de wekker om 7:00 uur ging) en ik heb zó hard gehuild, maar het maakte me allemaal niks uit.

  Maar ik heb ook stukken met een glimlach op mijn gezicht gelezen, ook in de andere boeken van John Green zit leuke humor!

 8. roos
  mei 26, 2013 / 18:16

  Ik heb hier al zo veel goede verhalen over gehoord. Hij staat al een tijdje op mijn lijst, ik wil hem echt binnenkort aan gaan schaffen. Is er ook een Nederlandse versie van?

  • roos
   mei 26, 2013 / 18:16

   Oeps sorry! Had de laatste regel niet gezien!

 9. mei 26, 2013 / 18:47

  YES, Summer Reading is terug! :D Oke, this makes my day. Ik ben nu op bladzijde 43 van dit boek en tot nu toe vind ik ‘m leuk, ben benieuwd naar de rest van het boek!

 10. mei 26, 2013 / 18:51

  ik wil hem heeeel graag lezen door deze post !
  jij hebt alleen vast de engelse gelezen?
  Ik denk dat ik toch voor nederlands ga, ben niet zo goed in engelse boeken…. mmm… twijfel!

  • Annemerel
   Auteur
   mei 26, 2013 / 19:29

   Ik heb de Engelse versie gelezen.. Als je vaker Engelse boeken leest is de kans groot dat je binnen no time super goed Engels kunt lezen!

 11. mei 26, 2013 / 18:51

  Deze ga ik sowieso aanschaffen voor de zomervakantie! De andere boeken die jij noemt vond ik ook heel erg mooi.

 12. mei 26, 2013 / 19:02

  Klinkt interessant ook al hou ik normaal niet van die ‘jankboeken’! Ben benieuwd naar het boek.

 13. mei 26, 2013 / 19:50

  Ik vond The Fault In Our Stars zo’n mooi boek! Heb ‘m ook in één keer uit gelezen en hield het zeker niet droog…

 14. mei 26, 2013 / 20:03

  Oh deze lijkt me mooi. Ga gelijk even kijken op de site van de bieb of ze hem al hebben! Grappig ook dat een deel zich in A’dam afspeelt, dat vind ik altijd zo leuk om te lezen.

 15. Liz
  mei 26, 2013 / 20:04

  Zo’n mooi boek!

  Wel jammer dat ze Shaleine gecast hebben als Hazel. Ik vind haar zo irritant als Amy Jerkins in The secret life of the American Teenager. :-(. Maar goed, wie weet kan ze wel overtuigend andere rollen neerzetten.

 16. mei 26, 2013 / 20:50

  Dit boek heeft mij zo geraakt. Het verhaal blijft je bij en voelt echt levensecht.

 17. Marijn
  mei 26, 2013 / 20:51

  Ook wat heb ik moeten huilen bij dit boek! Ik heb de laatste 60 pagina’s gelezen in de trein en it wasn’t pretty haha. Compleet drama en sob-fest in de coupe, ik was heel blij dat ik er niet zat in de spits en dat het dus niet zo druk was… Stoppen met lezen was namelijk toch ook geen optie ;)

 18. mei 26, 2013 / 20:57

  Lijkt me een heel ingrijpend verhaal!

 19. Lindsey
  mei 26, 2013 / 21:11

  Leuk dat summerreading weer terug is :D En deze gaat zeker op mijn verlanglijstje!

 20. mei 26, 2013 / 22:39

  Die gaat op mijn leeslijst!

 21. mei 26, 2013 / 22:45

  Ik heb dit boek een tijdje terug ook gelezen en kon het ook niet drooghouden. Ik huilde zo hard dat mijn man vanuit de andere kamer kwam om te checken wat er aan de hand was. Ik heb inmiddels meerdere boeken van John Green gelezen en kan er geen genoeg van krijgen. De schrijver weet steeds zo’n interessante personages te creëren waardoor je haast vergeet dat het fictieve personages zijn.

  Aanraders voor je leeslijst:
  Herinneringen van een Denkbeeldig Vriendje van Matthew Dicks en
  Wonder van R.J. Palacio

  Ook van die boeken die je onmogelijk aan de kant kunt leggen :)

 22. mei 26, 2013 / 23:04

  Ik ben erg benieuwd nu! De andere twee vond ik ook zo mooi..

 23. Ilse
  mei 26, 2013 / 23:38

  Hij is al gereserveerd bij de bibliotheek. :D En wat vind ik het tof dat een van mijn favo onderdelen van annemerel.com weer terug komt. :D

 24. mei 27, 2013 / 06:30

  Klinkt als een mooi boek! Ik zet hem om mijn ‘nog te lezen’ lijstje!

 25. mei 27, 2013 / 09:30

  Fantastisch boek!

 26. mei 27, 2013 / 09:40

  Oh leuk! Die gaat mee op vakantie. Plus een grote zonnebril, zodat mensen niet zien dat ik hard aan het huilen ben ;)

 27. eef
  mei 27, 2013 / 10:02

  Heb je de papierversie gelezen of op een ereader? Klinkt als een goed boek en ik zoek een exemplaar voor op m’n ereader.

 28. Jolien
  mei 27, 2013 / 11:50

  Leuke rubriek dit! Ik ben altijd op zoek naar nieuwe boeken om te lezen.
  Mijn aanrader: Skippy Dies, gaat toevallig ook over een tiener die dood gaat, maar eigenlijk gaat het vooral om de levens van verschillende tieners en leraren op een jongensschool. Ik las het boek uit in het vliegtuig en kon mijn tranen niet bedwingen!

 29. marloes
  mei 27, 2013 / 12:44

  Tranen met tuiten heb ik gehuild om dit boek.

  Heb je de Divergent series al gelezen Annemerel? Dat vind ik echt iets voor jou. In de categorie The Hunger Games.

 30. mei 27, 2013 / 13:46

  Wat een goede recensie. Ik krijg gelijk zin om naar buiten te rennen en de hele dag in de zon te gaan zitten lezen. Alleen een beetje jammer dat ik eerst nog een onderzoeksverslag af moet maken, maar daarna…

 31. mei 27, 2013 / 19:45

  Heb veel goede dingen over dit boek gehoord. Misschien moet ik em toch maar gaan lezen.
  xx Stephanie (www.stephaniesstyleblog.blogspot.com)

 32. Nikki
  mei 28, 2013 / 21:35

  Fantastisch boek vind ik het! Ik heb hem zelf in het Nederlands omdat de Engelse versie destijds niet meer beschikbaar was. Ondertussen ben ik hem ook in het Engels aan het lezen.
  Ik vind het zo’n geweldig mooi prachtig verhaal en de manier waarop deze twee jongeren omgaan met hun ziekte vind ik geweldig.

  Ik kijk al heel hard uit naar de film :D

 33. mei 28, 2013 / 22:33

  Ik hoor hier niks dan goeds over, ik denk dat ik deze voor mijn vakantie bestel. John Green is heerlijk!

 34. mei 29, 2013 / 12:05

  Fijn die summer reading post! Ik kijk uit naar de volgende. Dit boek komt zeker op mijn zomer lijst te staan!

 35. Janey
  mei 29, 2013 / 14:07

  Ik heb hem besteld en ga hem volgende week op vakantie lezen, ik ben echt benieuwd!

 36. mei 29, 2013 / 19:49

  Wow, klinkt als goed boek. Ik ga hem onthouden!