Summer Holidays

‘Ook al kopen we een huis, we gaan wel op vakantie’ zeiden we tegen elkaar ongeveer drie weken voordat we überhaupt een eerste bod deden op het huis dat we uiteindelijk zes weken later kochten. En zo geschiedde, vandaag vertrekken we richting (hopelijk) zonniger oorden.

Er moeten nog allerlei contracten getekend worden (een hypotheek aanvragen heeft redelijk wat voeten in de aarde), maar anno 2019 kun je zo’n contract overal ter wereld ondertekenen. Geen belemmering voor ons dus om weg te gaan. Verder kunnen we het redelijk low budget houden doordat Tuur een camper heeft en we niet bepaald op zoek zijn naar de meest dure en luxe campings (luxe campings = veel animatie voor kinderen = kinderparadijs in juli en augustus = geen rust). Eten moeten we toch, of we nu thuis zijn of in het buitenland. Ik denk dat in Italië uiteten gaan een stuk voordeliger is dan in Nederland.

Italië dus, dat is onze eerste bestemming. Als je onze tussenstops in Duitsland en Zwitersland niet meetelt. We gaan het stuk in drie keer rijden, omdat we onderweg ook willen genieten van de omgeving en we totaal geen haast hebben. In Italië hebben we voor een week een camping geboekt in de buurt van Portefino. Naast dat ik zelf gewoon graag Portefino eens wil zien, ligt het ook gunstig ten opzichte van Genua en Cinque Terre. Ik heb een hele toffe boottocht gezien waar je langs de kust van de Italiaanse Rivièra vaart. De reistabletjes heb ik alvast groots ingeslagen.

Na onze stop aan de Italiaanse noordwestkust liggen onze plannen nog helemaal open. Misschien blijven we langer op dezelfde plek, misschien rijden we nog verder naar beneden richting La Spezia en Rome, misschien rijden we juist wel richting de Franse kust (Côte d’Azur) en/of richting de Pyreneeën (waren we vorig jaar een maand en had ik goede herinneringen aan). We laten ons leiden door de zon en waar we zin in hebben.

Echt vakantie heb ik voor mijn gevoel pas als het mooi weer is en niets echt moet. Dagelijks uitstapjes maken klinkt op papier allemaal erg leuk, maar ik wissel die uitstapjes liever af met hele dagen op een strandstoel met een goed boek waar ik mezelf helemaal in kan verliezen.

En rust daar ben ik nu dus wel een beetje aan toe. Ik kon het eerst niet aan mezelf toegeven, omdat ik op dit moment voor mijn gevoel het niet eens echt druk heb, maar er zit een verschil tussen het druk hebben en druk zijn. En hoewel ik het op papier het afgelopen half jaar niet waanzinnig druk had, was ik dat wel, vooral in mijn hoofd. Ook al hoef ik niets, in mijn hoofd heb ik het onbewust wel het gevoel iets te moeten. Mijn doel van deze vakantie (naast heel veel lekker eten) is om dat stemmetje nu eens echt uit mijn hoofd te verbannen door echt niets te hoeven.

En dat betekent een zomerrooster op mijn blog en op YouTube. Mijn diary blogs blijf ik maken en publiceren op maandag. Vloggen blijf ik doen, al is het alleen maar omdat Tuur het zo leuk vindt om vakantievlogs terug te kijken (en dat vind ik zelf eigenlijk ook wel). Maar als het me niet lukt om ze te editen, of wanneer het internet echt om te janken is, dan komt dat na mijn vakantie. Geen stress is mijn belangrijkste vereiste voor het publiceren van vlogs. (Ik denk dat als mijn ouders dit lezen ze stront jaloers zijn op Tuur, omdat ik vakanties lang dagelijks internet-gerelateerde stress had en ik dit niet altijd onder stoelen of banken schoof, mijn welgemeende excuses mama en papa).

Of er verder nog blogs zullen verschijnen? Als ik iets te vertellen heb wel. Als ik niets te vertellen heb, dan ga ik niets forceren. Ik hoop – en ik weet ook eigenlijk wel – dat jullie dit begrijpen.

Rest mij alleen nog te zeggen dat ik jullie een heel fijn weekend wens. Dat jullie niet te jaloers op me hoeven te zijn omdat de weersvoorspellingen voor volgende week in Nederland ook eindelijk weer zonnig zijn én dat ik jullie maandag zie met een kersverse diary! Oh, en morgen een vlog over mijn laatste dagen in Nederland.

Liefs,
Annemerel

 

Delen:

16 Reacties

 1. Judith
  juli 19, 2019 / 12:04

  Ik vind jou vakantieverhalen altijd zo leuk! Fijne vakantie!

 2. juli 19, 2019 / 12:39

  Heel leuk gebied ga je heen in Italie, wel mega toeristisch ook – maar ach… Wat ik zelf supertof vond is een wandeling tussen 2 dorpjes van de chinque terre (wij deden Levanto > Monterosso). Het is een flinke klim, maar de uitzichten zijn prachtig! En je kan heel makkelijk met de trein weer terug naar je startdorpje.

 3. Thyra
  juli 19, 2019 / 12:47

  Fijne vakantie samen!

 4. Caressa
  juli 19, 2019 / 13:56

  Fijne vakantie, geniet ervan!

 5. Carry Mobers
  juli 19, 2019 / 14:35

  Klinkt goed.
  Wij zijn nu ook op vakantie in Lugerië en het gebied is prachtig! Het eten is heerlijk.
  Portofino is een aanrader, maar Porto Venero ook. Kom je het beste via de boot of trein. La Spezia is leuk voor een middagje.
  Lerici en Trello zijn ook heel mooi.

 6. Miny
  juli 19, 2019 / 14:54

  Fijne vakantie Annemerel en Tuur!

 7. Teha
  juli 19, 2019 / 17:08

  Goede reis en veel plezier!

 8. Liset
  juli 19, 2019 / 17:19

  Fijne vakantie!

 9. Ann
  juli 19, 2019 / 17:44

  Fijne vakantie! Ik was eerder deze zomer ook in die buurt. Vanuit Portofino kan je de boot nemen naar San Fruttuoso, een abdij in een prachtige baai waar je alleen te voet of dus met de boot geraakt. Sestri Levante vond ik dan weer een hele leuke badstad!

 10. Lieke
  juli 19, 2019 / 19:59

  In Levanto (een treinhalte voor Cinque Terre) heb je een heel fijne knusse camping vlak bij het strand. Louter gouden herinneringen daar – mijn man vroeg me in Levanto ten huwelijk:)

 11. Eva
  juli 19, 2019 / 21:42

  Fijne vakantie!!!!

 12. Linda
  juli 19, 2019 / 22:43

  Klinkt goed allemaal, geniet ervan!

 13. juli 20, 2019 / 12:56

  Je vakantie verhalen zijn altijd erg leuk! Laatst heb ik ze allemaal terug zitten lezen. Heel veel Plezier!

 14. Mieke
  juli 21, 2019 / 11:53

  Een hele fijne, stressvrije vakantie gewenst! Hopelijk kun je lekker opladen en bijtanken. Geniet ervan!!

 15. juli 21, 2019 / 16:20

  Heeeeel veel plezier op jullie vakantie! Goed dat jullie wel gewoon gaan, is altijd goed voor een mens :)

 16. Rosalie
  juli 21, 2019 / 17:39

  Klinkt als een goede vakantie. En als troost aan je ouders, volgens mij nam je je elke vakantie voor om ontspannen met slechte tot geen internet om te gaan, en blijkbaar lukt dat niet zo goed. Dus waarom zou het deze keer anders zijn ? haha