SUMMER HOLIDAY: #17

 photo Recently Updated58.jpg


 photo Recently Updated58.jpg

Morning! Mijn ouders zijn al vroeg vertrokken voor een rondje Toscane. De plekken die op de route stonden werd ik nu niet echt warm van (heb ik al eens gezien) en ik was liever lui dan moe, dus bleef lekker thuis. Maar nu komt de volgende uitdaging, zelf ontbijt maken…

Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik heb nog nooit het gasfornuis in de caravan hoeven gebruiken en ik weet dus ook niet hoe het werkt. Roos ook niet overigens. Gelukkig weten we wel hoe de oven werkt en is er olijfolie, peper en zout, dus kunnen we ons broodje ook nog een soort van beleggen. (ik heb nog steeds geen trek in Nutella, what’s up with me?)

 photo Recently Updated58.jpg

Roos heeft trouwens geen trek in brood met olijfolie en eet een Magnum Double Caramel als ontbijt. Ja, dat kan natuurlijk ook….

Ik begin te vervellen (HELP!) en probeer te redden wat er te redden valt met een beetje zonnebrandolie (wel factor 30 hoor!). Ik heb al gescrubd, maar mijn huid blijft onwijs droog. Misschien moet ik (nog) meer water drinken?

 photo Recently Updated58.jpg

Half twaalf, tijd voor een Nederlands speltkoekje.

Omdat het zo ontiegelijk heet is kan ik eigenlijk niet langer dan tien minuten in de zon blijven zitten. Ik zit dan ook het grootste gedeelte van de dag op de zwembadrand, met mijn iPod Shuffle aan mijn bikinitopje vast geklemd.

 photo Recently Updated58.jpg

Lunch-time! Mijn ouders zijn thuis, yes, dat betekent dat we weer geholpen kunnen worden met de bereiding van ons eten ;-). Mijn vader bakt worstjes op de barbecue voor ons.

 photo Recently Updated58.jpg

En mijn ouders eten een bord pasta bolognese. Iets waar ik nu dus echt geen zin in heb. Sterker nog, bij de gedachte alleen al komt mijn speltkoekje en broodje met olijfolie alweer omhoog.

’s Middags pak ik mijn spullen weer op en verhuis ik naar de bar, waar ik in de schaduw wat schrijf. Het gaat niet zo makkelijk vandaag. Die dagen heb je ook…

 photo Recently Updated58.jpg

Tien voor vijf, ben er klaar mee, tijd voor nog een laatste plons in het zwembad. Serieus, hoe veel is mijn haar de afgelopen weken gegroeid? Ik moet alweer naar de kapper. Vind ik dan.

Waar is de zon nou?

 photo Recently Updated58.jpg

Geen zon, niet erg, heb het warm genoeg zonder felle zon.

 photo Recently Updated58.jpg

Ik dacht dus dat het een goed idee was om een snel rondje van vijf kilometer hard te lopen, de zon scheen immers toch niet. Maar ik had nog geen twee honderd meter gelopen en de zon was terug in actie. Damn, ik was kapot na die vijf kilometer. De foto links maakte ik een paar seconden nadat ik de vijf kilometer had aangetikt. Alsof ik een wedstrijd gelopen had. Not good.

 photo Recently Updated58.jpg

Een parasol, een glas cola en een bak chips is alles dat ik nodig heb.

 photo Recently Updated58.jpg

Ok… en misschien een lekker vest even in bed liggen. Niet echt een goed idee om om zes uur ’s avonds hard te gaan lopen. Niet voor herhaling vatbaar.

Roos doet ondertussen haar schoonheidsslaapje met Bas.

Tijdens het maken van deze snapshot diary kom ik er achter dat ik geen foto’s van het avondeten gemaakt heb. Dat heb ik dus echt wel gegeten. Barbecue, what else. Focaccia’s, worstjes, hamburgers, salade en heel veel mayo en knoflooksaus. Mijn favoriete vakantierecept. Ga ik nog missen als we over een paar dagen naar huis gaan. Nog niet aan denken.

Liefs,
Annemerel

Delen:

30 Reacties

 1. Anneke
  juli 22, 2015 / 12:04

  Leuk om je vakantieverhalen zo weer te kunnen lezen! Geniet nog van de laatste dagen.

 2. juli 22, 2015 / 12:06

  leuke plog heb door alle foto’s bijna het gevoel dat ik ’n onderdeel van je vakantie ben, haha!
  ohh en dat gevoel als je ouders weg zijn van de camping en je niks van ’t gasfornuis snapt herken ik helemaal hahaha.
  geniet nog van de laatste vakantie dagen xxx

 3. juli 22, 2015 / 12:06

  Wow dat je na twee weken nog steeds Nederlandse speltkoeken hebt vind ik knap werk ;-)

  Vervelend dat je aan het vervellen bent, good luck with that en ik ben benieuwd of hier een oplossing voor gaat vinden.

 4. Irene
  juli 22, 2015 / 12:26

  Nomsss… alleen al van al dat lekkers dat jullie in de vakantie eten, krijg ik honger.
  Knap dat jullie er zo mooi slank bij blijven.

 5. juli 22, 2015 / 12:43

  Jullie hebben een flapjesparasol!!!!!!!

 6. juli 22, 2015 / 13:05

  Heerlijk om dit elke dag weer te zien. Genieten! Het is echt supersnel voorbij gegaan. Ik had na Turkije ook echt wekenlang lsst van een droge huid. Dat is weer een beetje een nadeel, maar ach. Alles voor een lekker bruin kleurtje, toch?

 7. juli 22, 2015 / 13:19

  Haha nou ik vind dat je er nog heel erg florisant uit ziet voor een 5km in de brandende zon. Ik ben dan altijd 10 keer roder en minder fris ;)

 8. juli 22, 2015 / 13:23

  Heerlijk, zo’n luilekkervakantie!

 9. juli 22, 2015 / 13:28

  Leuk om te zien! Wat liggen jullie er beide leuk bij op de laatste foto’s, haha :) X

 10. juli 22, 2015 / 13:31

  Leuk! Geniet nog even van jullie vakantie :)

 11. juli 22, 2015 / 13:39

  Geen zin in spaghetti en Nutella? Volgens mij scheelt er iets! ;)

 12. juli 22, 2015 / 14:08

  Elke keer als ik je plogs zie zwijmel ik weg bij dat heerlijke zwembad! Geniet nog van je laatste paar dagen!

 13. juli 22, 2015 / 14:11

  Leuk om te zien!
  Hardlopen in de warmte valt niet echt mee.
  Ik heb het in Spanje geprobeerd, maar ook dat was erg zwaar!

 14. juli 22, 2015 / 14:15

  Ik kijk altijd weer uit naar je vakantie’s vanwege deze blogposts! :)

 15. juli 22, 2015 / 14:18

  Zoooo knap dat je zo veel hardloopt tijdens je vakantie, daar kan ik nog wat van leren!

 16. juli 22, 2015 / 14:20

  Heeeerlijk camping life, hier nog zo een :P

 17. juli 22, 2015 / 15:10

  Ik vind je artikelen zo onwijs leuk om te lezen! Ik ben laatst ook een stukje gaan rennen toen het nog niet helemaal afgekoeld was, dat was ook géén goed idee. Hier in het noorden van Italië is de zon ook even achter de wolken gekropen (maar dat is wel even chill met deze hitte). Geniet nog van de laatste dagen :-)

 18. Femke
  juli 22, 2015 / 15:50

  Inderdaad, nog eventjes niet denken aan het eind van je vakantie ;-) Het ziet er allemaal zo heerlijk relaxed uit daar, geweldig. En ik blijf het zeggen, maar wat ben jij ongelofelijk (mooi!) bruin!!

 19. juli 22, 2015 / 16:00

  Zo knap dat je hardloopt tijdens je vakantie!! En sinds dat ik je volg (ongeveer 2 maanden) is je lichaam echt super veel veranderd (positief!), super jaloers haha!
  X

 20. juli 22, 2015 / 17:31

  Leuke dag en rennen met dat weer pfoe knap hoor!

 21. juli 22, 2015 / 18:00

  Denk maar lekker aan die paar dagen die je nog hebt.. Zag er weer heerlijk uit deze dag!

 22. juli 22, 2015 / 19:21

  Ik vind je bikini echt zo leuk! En jullie vakantie lijkt me echt heerlijk zo :)

 23. Ilse
  juli 22, 2015 / 19:58

  Een gasfornuis en ik is ook geen goede combinatie.
  En lopen in de zon is echt vermoeiend.

 24. juli 22, 2015 / 22:14

  Ik hou van jouw verhalen, serieus! Wat ben je toch lekker spontaan en jezelf ook :)

 25. juli 22, 2015 / 22:44

  Wat heerlijk al die typische camping dagen! Ik zou graag een daagje met je ruilen!! Geniet ervan.. En zorg goed voor je bruine huid, het zou zonde zijn als je gaat vervellen! Zo vervelend!

 26. juli 22, 2015 / 23:26

  Wat ben jij toch jaloersmakend bruin, heerlijk! Zorg er maar goed voor, het zou zo zonde zijn als je gaat vervellen!

 27. Claudia
  juli 23, 2015 / 03:49

  Je bent ook wel echt bruin geworden! Geroosterd onder de zon ;p Best wel jammer dat de tijd zo snel voorbij lijkt te gaan, maar ook wel weer ok om je normale Posts weer te kunnen lezen!

 28. juli 23, 2015 / 09:21

  Respect dat je gaat hardlopen op je vakantie met die hitte! Daar kan ik nog veel van leren! En jeetje wat ben jij al bruin zeg! Super leuk om die foto’s zo te zien! Krijg bijna het gevoel alsof ik zelf op vakantie ben! Geniet nog van je laatste paar vakantiedagen!

 29. juli 23, 2015 / 19:23

  Oh wat een drama dat jullie niet wisten hoe het gasforhuis werkte haha! Je bent wel echt onwijs bruin!