SUMMER READING: Dangerous Girls

 photo cvr9781442486591_9781442486591_hr.jpg

Eva wees met op het boek Dangerous Girls. Ze had We Were Liars verslonden en vond dat het eenzelfde ‘mindfuck’ was als het boek Dangerous Girls, dat overigens ook wel wat weg had van Gone Girl. Consider me intrigued…. Diezelfde ochtend nog downloadde ik het boek, zette ik het op mijn iPad en nog voor de dag ten einde was, was het boek uit. Niet dat ik de hele dag met het boek in bed had gelegen, ik was gewoon de hele dag aan het werk op kantoor. Ook niet dat het een dun boekje was, het telt 400 pagina’s. Maar dit boek valt in de categorie ‘once you start reading, you. can. not. stop. must. go. on. till. it. is. finished.

Het boek is een mash-up tussen het verhaal van Nathalee Holloway en Amanda Knox. Daardoor heb je continu het gevoel dat het een waargebeurd verhaal is, dat je een autobiografisch boek aan het lezen is. Daar is niets van waar, het boek is geschreven door Abigail Haas, oftewel Abby McDonald, een Britse romanschrijfster, Dangerous Girls is haar eerste Young Adult boek en schrijft ze dus onder pseudoniem.

Elise, Anna, Anna’s vriend Tate en nog een aantal vrienden zijn op Aruba voor Spring Break. Ze houden wel van een drankje en een feestje en hebben de tijd van hun leven. Totdat Elise dood wordt aangetroffen in haar slaapkamer, vermoord.

De politie wordt meteen gebeld en iedereen wordt meegenomen naar het bureau voor verhaal. Vanaf het begin af aan lijkt het erop dat de politie de moord op Anna en Tate wil schuiven. Naar andere verdachten wordt niet gezocht en Anna en Tate worden in hechtenis genomen. Omdat Tate afkomstig is uit een rijke familie kan hij zijn ‘bail’ van 5 miljoen dollar betalen, Anna wiens vader dat geld helaas niet heeft wordt gezien als een verdachte met een verhoogd risico op vluchten en wacht het proces dat vijf maanden later zal beginnen in een cel af.

Doordat het boek steeds vooruit en achteruit in de tijd springt blijf je continu vragen om meer. Het ene hoofdstuk lees je over de eerste kennismaking tussen Anna en Elise, het volgende hoofdstuk ben je in een club in Aruba, in weer een ander hoofdstuk lees je het transcript van een verhoor. Alles wijst erop dat Anna onschuldig is, toch weet de aanklager het zo te draaien dat Anna voor het publiek wél schuldig lijkt. Oude Facebook posts worden erbij gepakt, akkefietjes op school, uitspraken als ‘I could kill for a hamburger right now’ worden ineens gezien als ‘gevaarlijk gedrag’. Door het analyseren van een social media profiel (of blog!!!) kan iedereen op deze manier schuldig gaan lijken. Een hele nare gedachte.

Ik had onwijze medelijden met Anna, die compleet hulpeloos in de cel zat en tijdens de rechtszaal misschien nog wel hulpelozer was. Haar vrienden hadden haar verlaten, haar vriend heeft haar verraadden, ze is in een onbekend land waar de gebruiken anders zijn en de aanklager lijkt de schuld bewust in haar schoenen te willen schuiven. Ik kreeg er een erg ongemakkelijk gevoel bij en moest dus blijven lezen totdat ik wist dat het goed gekomen was (want het moest toch goed komen, dat moest toch gewoon…)

Lachen: Af en toe, niet echt lachen, maar meer dat je mondhoeken een beetje krullen.
Huilen: 
Een paar tranen, om het onrecht. Maar moet wel toegeven dat ik die dag net tegen de maandelijkse periode zat aan te hikken en dat maakt me sowieso al wat emotioneler.
Irritaties: Eén woord: mindfuck. Not gonna explain though…..
Opvallend: Omdat Nederlands op Aruba de voertaal is, is de eerste zin van het boek Nederlands.
Aanrader: JA! Als je van Young Adult houdt, als je Gone Girl verslonden hebt, als je van mysteries houdt, en tegen een beetje mindfuckerij kunt, LEZEN!
Hartjes: ??????????

Je koopt Dangerous Girls van Abigail Haas voor €7,99 bij Bol.com, de Nederlandse vertaling ‘Verraad’ koop je voor €14,99 bij Bol.com.

Liefs,
Annemerel

Delen:

12 Reacties

 1. juni 22, 2014 / 17:26

  Klinkt goed! Maar ik wacht hier even mee tot de vakantie, zodat ik het ook daadwerkelijk in één keer uit kan lezen. Want nu, met een week testen in het vooruitzicht… Geen goed idee haha.

 2. juni 22, 2014 / 18:33

  Lijkt me een heel spannend boek, die ga ik zeker onthouden!

 3. juni 22, 2014 / 18:49

  Klinkt spannend…! Ik hou sowieso wel van Young Adult-boeken :)

 4. juni 22, 2014 / 20:07

  Ohjee, ik heb net een paar dagen terug ‘we were liars’ en ‘gone girl’ besteld omdat je daar zo enthousiast over was, maar dan klinkt dit ook wel heel goed! Ach, voor de vakantie kunnen een paar extra boeken nooit kwaad ;)

 5. juni 22, 2014 / 20:47

  Ik vind het zo jammer dat mijn bieb ‘jouw’ boeken vaak niet heeft! Ze klinken allemaal namelijk ZO leuk! En 400 pagina’s op een normale werkdag vind ik toch wel knap, haha :D

  • juni 22, 2014 / 20:48

   Ik geloof je wel, daar niet van, maar dan heb je vrij weinig andere dingen gedaan die dag volgens mij :P

 6. juni 22, 2014 / 22:17

  Klinkt goed! Ga ik onthouden.

 7. juni 23, 2014 / 11:28

  Oooh dit klinkt echt als een boek voor mij :-D Ik hou wel van wat mindfuckerij, lol.

 8. Lola
  juni 23, 2014 / 14:02

  Lijkt me een super leuk boek, maar gone girl vond ik vreselijk slecht geschreven en langdradig dus ik weet nog niet of ik deze ga lezen na die vergelijking.

 9. juni 23, 2014 / 14:45

  I love mindfucks, hoe raar dat ook mag klinken ;p, ga ik zeker lezen!