SPRING2020 MUSIC

Er gaat geen dag voorbij zonder muziek. In deze ‘coronatijd’ speelt klein geluk van een nieuw nummer van mijn favoriete artiest nog een grotere rol dan anders. Afgelopen twee maanden verzamelde ik (bijna allemaal) nieuwe nummers waar ik met veel plezier naar luister en ik heb zo’n vermoeden dat wanneer ik deze nummers over tien jaar terug hoor, ik terugdenk aan deze bijzondere periode.

Sommige artiesten gebruiken deze periode om veel nieuwe muziek (af) te maken, zo maakte Martin Garrix een aantal setlists en komt vandaag zijn nieuwe nummer Higher Ground uit. Kygo lanceert binnenkort een nieuw album en afgelopen weken kwamen er al drie nummers uit. Maar er zijn ook artiesten die juist nieuwe releases uitstellen (zoals OneRepublic) omdat ze op dit moment niet samen kunnen komen om het album af te maken. Heel jammer, maar begrijpelijk, natuurlijk. Wel mooi nieuws, One Republic is te horen op het nieuwe album van Kygo en aan het begin van de crisis deelden ze wel een nieuw nummer (Better Days) wat verrassend toepasselijk is op deze situatie.

Het meest ’toepasselijke’ nummer in de lijst is een nummer gemaakt door een groep (voornamelijk Britse) artiesten die ooit te gast waren in de BBC Live Lounge, samen maakten ze een nieuwe versie van nummer ‘Times Like These’ van The Foofighters op. Alle artiesten namen hun eigen gedeelte in hun eigen huis op en dat maakt het een heel bijzonder geheel. Onder andere Ellie Goulding, Dua Lipa en Chris Martin zijn op het nummer te horen. Ik krijg na een maand vrijwel non-stop luisteren nog steeds kippenvel als ik het nummer beluister.

Ik hoop dat je met net zoveel plezier als ik naar deze nummers luistert. Mocht jij nog tips hebben voor nieuwe nummers die ik echt moet horen, laat het dan vooral weten.

Liefs,

Annemerel

Delen:

5 Reacties

 1. mei 14, 2020 / 12:18

  Better days is zo een mooi nummer! 8 maart was ik nog bij een concert van One Republic, het lijkt zo lang geleden maar dat is het niet. Jet is zo raar dat dat nu niet meer kan (al zou ik mij ook niet prettig voelen bij een concert. Maa

  • Vera Boekelman
   mei 15, 2020 / 09:58

   Hier was ik ook bij! Raar eigenlijk he, hoe Ryan Tedder toen nog grappend zijn waardering uitsprak over de ‘heerlijk nuchtere Hollandse aanpak’. “It’s okay, it’s just the flu, love it!”. Eén week later… lol. Wel blij dat ik op de valreep nog even een fijn concert heb mee kunnen pakken.

   Wat een lekker lijstje! Vind Higher Ground práchtig. Grappig ook hoe ‘ie pre-corona was geproduceerd en een tijd later zo relevant bleek te zijn. Ook is One Republic en Kygo een topcombinatie!

 2. Lana
  mei 14, 2020 / 12:50

  Lekker lijstje! Blinding lights kan ik echt maar blijven luisteren, echt zo’n heerlijk feel good nummer. Sinds ik AirPods pro heb loop ik ook met muziek in, dus ik denk dat ik wel weet wat ik ga luisten vanmiddag tijdens mijn rondje :) Jullie podcast is ook super fijn om op te lopen!

 3. mei 14, 2020 / 22:18

  Ik ga eerlijk bekennen dat ik alleen het nummer van the weeknd ken. Maar die is dan ook echt te gek. De rest ken ik nog niet dus daar ga ik nu even naar luisteren.