SNAPSHOT DIARY: 29/3

 photo Recently Updated12.jpg


 photo Desktop549.jpg

Morning! Niet echt een HELE goede morgen, want eh… ja we komen er dus achter dat er geen vlucht voor ons geboekt is naar Nederland. Oeps. Degene die onze tickets boekte was er 100% van overtuigd dat er een retourtje geboekt was, maar dit was dus niet het geval (was dus uiteindelijk een ontiegelijk duur enkeltje, haha). Allemaal leuk en aardig, maar wie bereik je in vredesnaam op zondagochtend?! Ruim een uur proberen we van alles en uiteindelijk bel ik een nummer dat ik op de website van de organisatie zie staan. Ik vind het erg lastig om de beste man om half negen ’s ochtends op ZONDAG te storen en als hij opneemt en me vertelt dat hij een weekendje weg is en in KOPENHAGEN zit, voel ik me helemaal schuldig. Maar goed, wij moeten naar huis en we weten niet zo goed wat we moeten doen.

Een uur later is er nog geen nieuws, we proberen van alles (we gaan er dan nog vanuit dat er wel tickets moeten zijn, ergens, als in… er moet iets geboekt zijn, maar we hebben misschien alleen de bevestiging niet ontvangen?). Ondertussen ontbijten we in het hotel.

 photo Desktop549.jpg

Mijn nieuwe trui die ik de dag ervoor bij Calvin Klein gekocht heb!

Zie je dat hoge gebouw? Dat is The Shard, toen het in 2012 geopend werd was het het hoogste gebouw van Europa. Het telt 72 verdiepingen en werd ontworpen door dezelfde ontwerper die ook Centre Pompidou in Parijs ontwierp. Wij gaan erop om Londen van bovenaf te bekijken.

 photo Desktop549.jpg

Het ene moment maak ik een foto van mijn uitzicht… (mijn paraplu en heel veel regen).

Het volgende moment is mijn paraplu in tweeën… Only in London! Gelukkig heb ik een lekkere sjaal om mijn nek die ik ook prima als regen-scherm kan gebruiken.

 photo Desktop549.jpg

Het uitzicht vanaf de 72ste verdieping van The Shard is ietwat grauw door de gezellige weersomstandigheden.

 photo Desktop549.jpg

Na The Shard duiken we een Starbucks binnen, op zoek naar vluchten. Het ziet er nu namelijk naar uit dat er écht geen ticket is en we moeten zelf iets gaan boeken (krijgen we natuurlijk wel terug). Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan…

Ondertussen vervoeren we ons per metro richting Liverpool Station.

 photo Desktop549.jpg

Deze lolly’s maakten mijn dag! Jeugdsentiment!

Wat een drama, een vlucht boeken voor dezelfde dag op je telefoon. Dat werkt dus niet, want iedere keer als we een vlucht gevonden hadden en alles hadden ingevuld, was de vlucht ineens alweer uitverkocht. Super frustrerend. Uiteindelijk schakel ik maar een hulplijn in, in de vorm van mijn vader. Hij boekt voor ons twee tickets vanaf London City naar Amsterdam voor 17.00u, de tijd die we eigenlijk ook zouden vliegen.

 photo Desktop549.jpg

Nou, dan is het dus NU tijd om alle zorgen achter ons te laten en lekker te genieten van een brunch bij Bishop’s Kitchen (tegenover Liverpool Station). Ik ga voor Eggs Benedict. Ik bedoel, als je in Londen bent moet je natuurlijk wel iets van bacon gegeten hebben, toch?

 photo Desktop549.jpg

Na de lunch is het alweer tijd om terug te gaan naar het hotel, onze koffers te halen en richting het vliegveld te gaan. Maar niet voordat we een zak snoep geschept hebben op het station. Als een kind in een snoepwinkel ;-).

 photo Desktop549.jpg

Mooie quote van Frank Mc Kinny Hubbard op het toilet van Motel One.

Dit gezellige uitzicht fotografeerde ik in de metro richting het vliegveld. London City ligt super praktisch, binnen twintig minuten ben je van het vliegveld per metro in de binnenstad.

 photo Desktop549.jpg

Mag ik jullie een tip geven, een broek met gaten is VRIJ koud als het regent en waait.

Op London City schrijf ik een blogje, kan ik bij thuiskomst alvast één ding van mijn to-do-list voor de volgende dag afstrepen. De man achter me had er zo te zien heel veel zin in.

 photo Desktop549.jpg

Vlucht-essentials, een tijdschrift en popcorn. De vlucht verloopt niet helemaal zoals gepland. We gaan ruim een uur later weg door slechte weersomstandigheden en mijn cabin-size koffertje moet helaas worden ingecheckt omdat de vlucht zo druk is. Ook is er erg veel turbulentie en kunnen we als we in Amsterdam aankomen niet meteen landen, omdat op Schiphol niet alle landingsbanen in gebruik zijn (en het dus super druk is op Schiphol met landende en opstijgende vliegtuigen). Maar we made it! Ik vind turbulentie stiekem best lekker, als je je ogen dicht doet en je verstand op nul zet dan… Rustgevend muziekje, noise cancelling headphones… Top.

Mijn favoriete bezigheid, wachten op mijn koffer… Ik ben nog altijd bang dat hij niet komt (dat overkwam me tijdens mijn aller eerste keer vliegen, niet leuk).

 photo Desktop549.jpg

Ok, ik zal niet meer klagen over mijn vlucht. Het is niet heel duidelijk te zien, maar als ik op Schiphol Plaza kom zie ik op de borden dat bijna alle vluchten vanaf Schiphol gecanceld zijn, of een flinke vertraging hebben. Dan ben ik er nog goed vanaf gekomen.

Wachten op mijn Sprinter naar Den Haag Centraal.

 photo Desktop549.jpg

‘Fun’fact: Toen ik mijn OV-chipkaart aanvroeg vulde ik helaas mijn geboortedatum op de Amerikaanse manier in, ik ben op mijn OV-chipkaart dus geboren op 5 december in plaats van 12 mei. Is geen wereldramp, maar jarenlang wist ik niet en om mijn logingegevens op te vragen moest ik mijn geboortedatum opgeven en iedere keer werd er gezegd dat ik de verkeerde gegevens had ingevuld (en kreeg ik mijn logingegevens dus niet). Toen ik mijn OV-chipkaart een keer goed bekeek kwam ik er pas achter dat ik gewoon de verkeerde datum had opgegeven had. Stom. Wel leuk om een fictieve verjaardag te delen met Sinterklaas.

Dit heb ik lang niet gegeten, pasta bij Julia’s. Het is inmiddels kwart over negen en ik begin wel een beetje honger te krijgen. Erg veel heb ik niet in huis, dus ga ik maar voor een pasta op het station. Ik kies zoals altijd de ravioli met pesto pollo.

 photo Desktop549.jpg

Home sweet home. Ook vandaag ligt er weer een pakketje op me te wachten, een tegoedbon van dorstlust.nl, een webshop waar je bijzondere soorten frisdrank kunt bestellen. HOU ik van, ik heb gisterochtend meteen gebruik gemaakt van de tegoedbon. Kan niet wachten op mijn bestelling.

Ik sluit de dag af in bed met Nashville On The Record!

Zo en dan is het nu tijd om weer eens een weekje in Nederland te blijven. Daar kijk ik stiekem best wel een beetje naar uit. Even een weekje bijslapen, bijwerken en mijn familie weer even zien. Hard nodig! Maar eh… eind volgende week vlieg ik alweer heen en weer naar het buitenland voor een interview voor Metro. Ach ja, houdt het leven interessant hè ;-).

Liefs,
Annemerel

Delen:

21 Reacties

 1. maart 31, 2015 / 12:21

  Ohh op reis voor een interview, dat is vet! Ik ben benieuwd met wie het interview is!

 2. maart 31, 2015 / 12:22

  Lekker dat het niet geregeld was maar uiteindelijk toch alles goed gekomen is! Die trui van Calvin Klein is echt heel vet

 3. maart 31, 2015 / 12:41

  Haha ik herinner me nog die keer dat ik je zag bij Julia’s op Amsterdam Centraal :’). Wat jammer van die vlucht haha, bah, ik heb net ook een hoop gebel en geregel achter de rug, mijn vlucht van morgen was gecanceld met de reden dat er geen bemanning was. WTF, dan verkoop je die vlucht toch ook niet :’D pffff!!!!

  • maart 31, 2015 / 13:43

   Ik vind dit wel een goede reden om een vlucht te cancellen :D Mijn hemel wat een prutsers!

 4. maart 31, 2015 / 12:59

  zoo leuk om te lezen! ik kijk elke dag weer uit naar je SS dairy haha. Wel een beetje jammer van de vlucht, maar je bent er inderdaad goed vanaf gekomen:). En je trui is echt zeer mooi die je hebt gekocht:)

 5. maart 31, 2015 / 13:12

  Ahh jaa, DIE LOLLY! Die at ik vroeger alllltijd (nouja, die of zo’n gekleurd staafje met suiker..). Yummie!

 6. maart 31, 2015 / 13:12

  Lieve vader heb jij! CK trui is erg leuk staat je goed.

 7. maart 31, 2015 / 13:21

  Heerlijk die chaos. Tenminste, achteraf dan. Benieuwd waar je volgende week weer naar toe gaat!

 8. maart 31, 2015 / 13:22

  Ah super lief dat je vader je hielp om een vlucht te boeken. Gelukkig zijn jullie weer veilig geland!

 9. maart 31, 2015 / 13:52

  Wat lief dat je vader nog een vlucht kon boeken. Wat een gedoe zo op de zondagochtend!

 10. Ilse
  maart 31, 2015 / 14:42

  Wat een gedoe met die tickets en de vliegtuigen zeg.. Weer verpest wel veel dingen soms..
  Ik vind die trui echt ontzettend leuk!
  En hahaha, ik moest wel even lachen om je ov.

 11. maart 31, 2015 / 15:04

  Gelukkig is het uiteindelijk allemaal goed gekomen en ben je weer in Nederland! Geniet nu maar lekker van het Nederlandse weer, verkeer en alles wat daar bij hoort :)

 12. Celine
  maart 31, 2015 / 15:49

  Wat een heerlijke chaotische snapshot diary! Gelukkig is alles goed gekomen. Ga m’n dagelijkse portie diary om 12:00 echt missen hoor! Als je het mij vraagt dan plaats je er elke dag beter eentje hihi!

 13. maart 31, 2015 / 16:42

  Gelukkig dat alles goed gekomen is!
  Gaaf dat je zoveel mag reizen voor je werk.

 14. Femke
  maart 31, 2015 / 17:45

  Wauw, echte reiziger ben je! Geniet van je weekje in Nederland ;-) Leuke diary weer zoals altijd!

 15. maart 31, 2015 / 19:27

  Oh jeetje wat een gedoe met die vlucht! Goed dat je uiteindelijk thuis bent gekomen haha, maar ideaal is het niet.

 16. maart 31, 2015 / 21:16

  Heel herkenbaar hoor! Als iedereen in ons bedrijf onderweg is, ben ik altijd de sjaak om vluchten (om) te boeken. Story of my life :’) Gelukkig is het goed gekomen.

 17. Kirsten
  maart 31, 2015 / 21:37

  Hele toffe trui! :)

  En ondanks je gedoe met vluchten kreeg ik na deze plogs weer helemaal zin om terug te gaan naar Londen, dus meteen even met Ryanair geboekt voor eind juni! :)

 18. maart 31, 2015 / 22:00

  Wat goed dat je zo rustig bleef, alles komt uiteindelijk goed *mantra*

 19. april 1, 2015 / 22:22

  Oh dat is ook wat.. dat er gewoon geen vlucht voor de terug weg is geboekt.. best balen zeg maar ! Gelukkig is het dan toch nog goed gekomen.

 20. Christel
  april 3, 2015 / 16:18

  Waar was je eigenlijk voor in Londen? Kan het gemist hebben hoor, maar dit was toch een persreis?
  Fijn dat het met jullie vlucht uiteindelijk nog goed is gekomen!