SNAPSHOT DIARY: 28/3

 photo Collages35.jpg


 photo Desktop532.jpg

Goedemorgen, er staat een hardloopwedstrijd op het programma vanmorgen en als ik wakker word vraag ik me af waarom ik me daar ook al weer voor heb ingeschreven. Het is ook nog eens niet een normale hardloopwedstrijd, het is een ’tough run’ en ik weet niet zo goed wat ik me daar bij moet voorstellen. Het goede nieuws is dat het maar vijf kilometer is. Het slechte nieuws is dat het koud is, regent en waait. Dat wordt dus zeker een tough run.

Eerst maar eens ontbijten. Ik ga voor twee gekookte eieren, wat broodjes met boter en een lekker chocolade broodje. Het ontbijt bij Motel One is prima in orde.

 photo Desktop532.jpg

Dit is de haarband die ik gisteren bij Nike kocht… ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik er van moet vinden. Na twee minuten besluit ik dat ik hem tijdens deze wedstrijd niet ga dragen in ieder geval.

De wedstrijd is in Greenwich Park, ik ben nog nooit in deze buurt geweest (zuid-oost Londen) maar het park ziet er prachtig uit en de buurt lijkt op het eerste gezicht heel gezellig.

 photo Desktop532.jpg

Als we het park doorlopen naar de start beseffen we ineens waarom het een ’tough run’ is, het is hier heuvelachtig. Central Park is niets in vergelijking met de heuvels in Greenwich Park. Wandelend heb ik al moeite om naar boven te komen. Dat beloof wat…

Dit is niet slim, nog een bekertje water drinken. Het is al koud (werkt op mijn blaas) dan ook nog eens water drinken… en er zijn natuurlijk weer slechts drie dixies voor 700 deelnemers.

 photo Desktop532.jpg

Maar we zijn er denk ik een soort van klaar voor….

Ok, twee minuten voor de start, ik sta ineens helemaal vooraan. Wow, how did that happen? Inmiddels moet ik natuurlijk super nodig naar het toilet en mijn foto upload niet op Instagram. Stom stom stom. Oh daar gaat het startschot al en ik heb nog niet eens mijn muziek aan, of mijn Nike App opgestart en waarom gaat die foto niet op Instagram?

 photo Desktop532.jpg

Ok… dit is tough… mijn hoofd spreekt boekdelen, toch?! Doordat ik zo vooraan gestart ben, ben ik er meteen vol in gegaan. Naar beneden lopen gaat prima, maar helaas moeten we voor iedere meter die we naar beneden lopen, ook weer wat meters omhoog, aangezien de start en finish op dezelfde plek zijn. Om de pijn een beetje te vergeten speel ik met mijn telefoon. Normaliter doe ik dat niet tijdens een wedstrijd hoor, maar ik heb mijn telefoon nu toch in mijn hand en MAN dit doet best wel veel pijn. Uiteindelijk kom ik na 23 minuten en 3 seconden over de finish, later blijkt dat ik tweede vrouw ben, achter Marloes. WOW.

Het uitzicht vanaf Greenwich Park is prachtig, maar echt genieten kan ik er niet van… Mijn Instagram is namelijk enige uren kaduuk. Ik kan geen foto’s uploaden. Ik schakel Marloes in, maar bij haar lukt het ook niet. Ik bel mijn zusje, en ook zij kan niet op mijn profiel een foto uploaden. Later blijkt dat ik wel foto’s kan uploaden zonder tekst, maar dat is natuurlijk lang zo leuk niet. Ik kan niet tegen dit soort geintjes. Kom niet aan mijn Instagram.

 photo Desktop532.jpg

Bij Starbucks drinken we een overwinnings-Frappuccino!

Kijk het staat er echt, Marloes is eerste vrouw, ik tweede, en we zijn derde en vijfde overall!

 photo Desktop532.jpg

Zo moe en lusteloos als ik me vanmorgen voelde, zo energiek en vrolijk voel ik me na de wedstrijd, na een warme douche en wanneer mijn Instagram weer naar behoren werkt. (dat laatste was ook heel belangrijk!).

We lunchen bij The Natural Kitchen, een tip van Athena!

 photo Desktop532.jpg

En sinds nu ook een officiële tip van mij, want The Natural Kitchen is TOP! Ik heb een burger met kip!

 photo Desktop532.jpg

Marloes heeft een glutenallergie en gaat voor een burger met een broodje van tomaat en een kopje met huisgemaakte frietjes on the side.

 photo Desktop532.jpg

Vervolgens gaan we met de Metro richting Oxford Street.

En terwijl Marloes lingerie past bij Intimissimi, relax ik met een glas prosecco op een bankje.

 photo Desktop532.jpg

Op naar Selfridges, waar we ons ruim een uur vermaken. Dit boekje van Nutella had ik graag meegenomen, maar ik probeer juist af te kicken.

Hé leuk, ze verkopen hier ook Claudie Pierlot en mijn sweater. Helaas is de pond echt geen grap op dit moment. 1,49.. Deze trui is hier dus omgerekend zo’n 180 euro, ik betaalde er in Parijs 115 voor! Dit is zeg maar niet echt leuk shoppen… We komen dus ook met lege handen Selfridges uit.

 photo Desktop532.jpg

Tijd voor nóg een Frappuccino!

Bij Calvin Klein kan ik het niet laten om de halve winkel te passen.

 photo Desktop532.jpg

Uiteindelijk ga ik met een goed gevuld tasje naar huis, ik ben een shirt en een trui rijker (en meer geld dan ik zou willen armer!).

Na deze ietwat spontane actie bij Calvin Klein besluiten we een drankje te drinken in Carnaby Street, allicht goedkoper dan winkelen.

 photo Desktop532.jpg

Heerlijk die Aperol Spritz, hij stond niet op de kaart maar ze hadden het toch, je begrijpt dat ik dat dan meteen bestel. Maar goed daar heb ik van geleerd, ik bestel nooit meer een Aperol Spritz voordat ik de prijs weet, zeker niet in Londen… 11 pond mensen, 11 pond voor een glas Aperol Spritz en het was niet eens een lekkere. Dat is dus 16,50 voor een Aperol Spritz. Ik wil niet krenterig overkomen, maar ik vind dat redelijk belachelijk voor een Aperol. Mooiste, het bleef natuurlijk niet bij één Aperol….

 photo Desktop532.jpg

Na dit drankje liepen we naar de London Eye, we waren daar allebei nog nooit in geweest, dus daar moesten we verandering in brengen.

 photo Desktop532.jpg

We hadden verwacht uren in de rij te moeten staan (zoals dat bij Eiffeltoren regelmatig het geval is), maar niets bleek minder waar, we konden zo doorlopen.

 photo Desktop532.jpg

Helaas waren lang niet alle gebouwen verlicht en zelfs de rode verlichting van de London Eye ging om half negen uit. WHY?! Een dag later kwamen we er achter, het was precies Earth Hour toen wij in de London Eye zaten. Hmmm…… hadden we even geen rekening mee gehouden.

Na de London Eye liepen we richting Covent Garden en aten we bij het Italiaanse restaurant Strada. Mijn risotto met groene groenten was zeer goed te doen. Het glas wijn dat we erbij krijgen was trouwens GOED gevuld (en gelukkig ook heel lekker, ik was na de Aperol in Canarby Street zeg maar wel even klaar met Aperol Spritz).

We sloten de avond af met een klein momentje van stress, want we konden nergens onze tickets voor onze terugvlucht vinden in onze mailbox. Is er überhaupt wel een ticket voor ons geboekt… Hmmmmmmm, goede vraag… Om half één ’s nachts is er natuurlijk niemand te bereiken, dus met deze vraag sluiten wij onze ogen… Om ze vervolgens… OH NEE, dat is een verhaal voor morgen! To be continued…

Liefs,
Annemerel

Delen:

40 Reacties

 1. maart 30, 2015 / 12:04

  Leuke plog met lekker veel Starbucks!! En congrats met de finish ofcourse!

 2. Manon
  maart 30, 2015 / 12:06

  Haha neeee wat een cliffhanger! Super goede tijd zeg, gefeliciteerd :)

 3. Rosemarijn
  maart 30, 2015 / 12:08

  Wat een cliffhanger!? Haha, leuke PLOG! En wat een goede prestatie, gefelicteeeerd :)

 4. Tessa
  maart 30, 2015 / 12:09

  Toen ik stage liep in Londen woonde ik vlakbij Greenwich Park. Een van mijn favoriete plekken in Londen. Maar inderdaad, erg heuvelachtig dus mega goed gedaan!!

 5. maart 30, 2015 / 12:12

  Wat een heerlijke dag! Wel echt belachelijk dat die Aperol Spritz zo duur was, zeg… Maar je moet er maar lekker van genieten, haha. Super goed dat jullie allebei zo hoog zijn geeindigd bij de run from hell.

 6. maart 30, 2015 / 12:13

  Jullie hebben allebei super goed gelopen, wow, proficiat ladies! Ik ben nu al benieuwd naar jouw verhaal van morgen, haha.

 7. maart 30, 2015 / 12:16

  Wat ben jij er lekker veel op uit zeg :D Genieten!

 8. Nena
  maart 30, 2015 / 12:18

  Hey, draag je nou compressiesokken? Ga je daarover schrijven? Ik overweeg ze namelijk aan te schaffen in de hoop dat ik ermee kan tegenhouden dat mijn shinsplints terug komen!

  • Lisa
   maart 30, 2015 / 15:31

   Ben ik ook nieuwsgierig naar!

 9. maart 30, 2015 / 12:22

  Cliffhanger! Ik kan in ieder geval niet wachten tot morgen.

  The Instagram Horror Story vond ik heel grappig.

 10. maart 30, 2015 / 12:26

  Wat een goed resultaat! Gefeliciteerd ^^

 11. maart 30, 2015 / 12:28

  Wow, goed man dat je zo hoog bent geëindigd op de hardloopwedstrijd.
  Echt een tegenvaller dat alles zo duur is daar! Gelukkig heb je het wel naar je zin.

 12. maart 30, 2015 / 12:35

  haha cliffhanger!!!

  Je gezicht tijdens die though run is echt onbetaalbaar! Super knap dat jullie zo snel over de finish kwamen trouwens, heel erg vet!

 13. maart 30, 2015 / 12:45

  Haha nu ben ik heel benieuwd naar het verhaal! Supergoed dat jullie allebei zo hoog zijn geëindigd bij de tough run! In hoeveel landen heb je dit jaar al gelopen? Heb je je doel al bijna gehaald?

  • Annemerel
   Auteur
   maart 30, 2015 / 12:52

   YES! Met Londen erbij heb ik er precies vijf! Misschien moet ik er maar tien van maken ;-)

 14. Pien
  maart 30, 2015 / 12:45

  JEETJE wat ben je afgevallen zeg! Mooie lange dunne benen!

 15. maart 30, 2015 / 12:50

  Oooh geen ticket terug? Dan blijf je toch lekker! :-)! En 16,50 is belachelijk voor een Aperol Spritz, daar hoef je geen krent voor te zijn!

 16. maart 30, 2015 / 12:52

  Cliffhanger! Nu ben ik heel erg benieuwd of jullie thuis zijn gekomen!

 17. maart 30, 2015 / 12:59

  Knap dat je tijdens de race nog een foto wist te nemen, haha. Ben benieuwd hoe je die situatie op ’t einde hebt opgelost… :-)

 18. maart 30, 2015 / 13:08

  Oooh cliffhanger!!!! Dikke proficiat voor jullie prestatie! Echt super gedaan…
  En Calvin Klein, tjah daar kan ik nu ook eens niet buitengaan zonder iets gekocht te hebben. Ik was als tiener verzot op het merk en heb het onlangs terug helemaal ontdekt!

 19. Nadia
  maart 30, 2015 / 13:20

  Wat goed dat jullie zo hoog geëindigd zijn! 11GBP voor een Aperol Spritz is inderdaad belachelijk.!

 20. maart 30, 2015 / 15:06

  Geen ticket terug??? Een klein stressmomentje noem je dat? Mens, ik zou geen oog dichtdoen. Hahaha. Komt vast goed……

 21. maart 30, 2015 / 15:12

  Haha hoe heb je nog energie om tijdens het rennen een selfie te maken?? Ik doe het je niet na in ieder geval, liefs Sabrina

 22. maart 30, 2015 / 15:18

  Goed gelopen! Super! Ben benieuwd naar het vervolg.

 23. maart 30, 2015 / 16:11

  Wat goed dat jullie zo snel waren! Je gezicht op die selfie, hilarisch. :’) X

 24. maart 30, 2015 / 16:39

  Wow, die tijd is al snel voor een ‘platte’ 5 km lijkt mij haha! Super knap, je plaats!! En oh hatelijk hoe soms de prijs (als het echt overdreven is) je drankje kan verpesten, maar ja… Ik wil ook naar Londen haha pfff…

 25. Femke
  maart 30, 2015 / 17:01

  Wooo, spannend einde hahaha :D ik ben benieuwd hoe het afgelopen is! Super goed dat jullie zo hoog eindigden zeg!

 26. maart 30, 2015 / 17:21

  Wauw, Londen is zoo gaaf! En knap van die prestatie hoor. Ben benieuwd hoe dit af gaat lopen..

 27. maart 30, 2015 / 19:21

  Oei dat einde is hopelijk goed gekomen! Lekker dat jullie als 1e en 2e vrouw finishte tijdens die wedstrijd.

 28. maart 30, 2015 / 19:26

  Fijn dat je niet in een ellendig lange rij moest staan voor The london eye!

 29. maart 30, 2015 / 19:48

  Sooo, wat een prijs voor een glaasje Aperol, niet normaal zeg! Ik hoop dat de pond nog wat naar beneden gaat voor ik eind april naar Londen ga, niet echt leuk shoppen zo inderdaad!

 30. maart 30, 2015 / 20:36

  Jeetje, wat zijn jullie hoog geëindigd! En dat ‘zomaar’, goed man. Je Instagramverslaving is wel echt geloof ik ;) Oh en zie ik een 50mm bij Marloes? Ik kan er nog steeds niet inkomen dat je zoveel reisjes kan maken zonder thuis te komen met honderden spiegelreflexfoto’s, haha. En het Earth Hour was wel een héel goede timing…

 31. Marleen
  maart 30, 2015 / 20:55

  Wat goed, eerste en tweede vrouw! En die cliffhanger is echt geniaal; ik wil NU weten hoe het afloopt, haha ;)

 32. Suuz
  maart 30, 2015 / 20:59

  Wat een heerlijk dagje!! hahahhahahahahahaha en dat instagram niet werkt… briljant! en super goed je snelle run! topper!

 33. maart 30, 2015 / 21:02

  Erg leuke foto’s en wat goed van jullie 3e en 5e en 1e en 2e vrouw! Ik ben benieuwd hoe het is afgelopen met jullie tickets!
  Liefs, Iris

 34. maart 30, 2015 / 23:08

  Woehh wat gaaf, jullie tijden, maar ook het feit dat het in Londen is! Ben benieuwd of je morgen misschien nog een dagje mag/moet blijven haha..

 35. maart 30, 2015 / 23:13

  Leuke foto’s :) Londen lijkt me erg tof om eens te bezoeken. Haha oh jee, ben benieuwd hoe het af is gelopen wat de tickets betreft.

 36. Ilse
  maart 30, 2015 / 23:52

  Wow, wat een goede tijd en wat veel Starbucks! Calvin Klein is zo’n fijn merk en die bh’s zijn zo fijn! :)

 37. maart 31, 2015 / 02:02

  Wauw wat een super dag! Ik ken het park waar je hebt gelopen en echt heel knap van je. Het is mega heuvelachtig daar en dan zo’n prestatie neerzetten! Goed gedaan :) en dat einde.. Haha nu helemaaaal nieuwsgierig naar het vervolg ;) liefs Xx

 38. maart 31, 2015 / 09:35

  Leuke foto’s weer! En zo goed gedaan met de wedstrijd :D